Tyskland - Bodensøen

Bodensøen ligger i det sydligste Tyskland og grænser op til tre lande - Tyskland mod nord, Schweiz mod syd og Østrig ved den østlige ende. Søen kaldes ofte det Schwabiske Hav og er Tysklands svar på Gardasøen. Søen er 76 km lang og 15 km bred og er et yderst populært feriemål. Her er bl.a. bjerge, slotte, blomster og vandfald. Bodensøen får sit vand fra Rhinen, og vi besøger Rhinens udspring tæt på. Vi bor i Tyskland i den hyggelige by Friedrichshafen lige ned til søen, på nordkysten.

 

Afgange

Afrejse: 
01/06/2019
Hjemkomst: 
07/06/2019
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.498
Forespørg
Afrejse: 
07/09/2019
Hjemkomst: 
13/09/2019
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.498
Forespørg

Highlights

 • Oplevelser ved skønne Bodensøen
 • Se bronzealderens huse på pæle i Unteruhldingen
 • Besøg på den berømte Mainau blomsterø
 • Tur til Rhinens udspring - Schaffhausen - som forsyner Bodensøen med vand
 • Bo i Friedrichshafen
 • Sejltur på Bodensøen.
 • Ophold i Lindau 

 

PROGRAM:

1. dag: Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Midttyskland. Vi får middag ved ankomsten.

2. dag: Birnau. Efter morgenmaden fortsætter vi gennem det smukke Sydtyskland med pauser undervejs, til vi når Valfartskirken Birnau. Den barokke kirke fra 1750 ligger smukt ved Bodensøen og har været en af de mest betydningsfulde pilgrimskirker i regionen. I dag er det stadig et vigtigt besøg for mange pilgrimsrejsende, ligesom den er yndet af de lokale som bryllups kirken. Stedet er et af de mest besøgte turistattraktioner ved Bodensøen. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

Pfahlbauten: I Unteruhldingen ligger topattraktionen Pfahlbauten som er et af Europas største frilandsmuseer. Her ser man, hvordan man i sten- og bronzealderen byggede og boede i huse på pæle i vandet (entre ca. 10,- euro).

Mainau: Vi kører en heldagstur med bussen til blomsterøen Mainau, som ligger i Bodensøen. Mainau er en af Tysklands mest besøgte seværdigheder, og der er en enestående blomsterpark på den lille ø i søen, som er udviklet de sidste 50 år af grevefamilien Bernadotte, der er i familie med den svenske kongefamilie. Klimaet på Mainau er ekstra mildt, og her vokser appelsin og citrontræer samt palmer. Her er et utal af tulipaner, roser, rhododendron, et fantastisk sommerfuglehus, som er Tysklands største og meget andet (entre ca. 21 euro).                                        

Rhein udspring og vandfaldet: En meget speciel og spændende tur til Schaffhausen, hvor Rhinen har sit udspring, hvilket giver et enormt vandfald. Det er muligt at sejle helt tæt på vandfaldet på en spændende og smuk sejltur (sejltur ca. 15 euro).

Friedrichshafen: Vi vil bruge en hel dag på at nyde den fantastiske hyggelige by vi bor i, nemlig Friedrichshafen, der ligger på nordkysten af søen. Her er en meget hyggelig strandpromenade med masser af liv, små cafeer, restauranter og en vidunderlig udsigt over søen. Her er en fin gågade med masser af butikker og mange indkøbsmuligheder. Vi kan besøge Slotskirken med det 55 meter høje kuppeltårn, Zeppelin museet eller det 22 meter høje moletårn med en enestående udsigt over byen, søen og alperne. Rejselederen giver en introduktion til byen.

Sejltur på Bodensøen: For de, som har lyst, vil det også blive muligt at sejle en tur på søen (pris ca. 20 euro).

6. dag: Lindau. Efter nogle dejlige oplevelser ved Bodensøen går turen hjemover. Men før vi starter hjemturen, besøger vi den charmerende by Lindau, som ligger på en ø i Bodensøen, der er forbundet med fastlandet via to broer. Vi får tid i byen til at se de flotte gamle huse. Det gamle rådhus er flot dekoreret med farvestrålende malerier fra forrige århundrede og ligger nær havnen. Efter besøget her fortsætter vi til overnatningshotellet i Midttyskland.

7. dag: Vi kører mod Danmark lige efter morgenmaden. Vi er hjemme først på aftenen.

SEEHotel Friedrichshafen ****

Et dejligt 4- stjernet hotel som ligger tæt på søen og tæt på den lækre strandpromenade og centrum af Friedrichshafen. Hotellet har hyggelig restaurant og bar. Her er elevator til en del af værelserne. Hotellet tilbyder fri WIFI, sauna og dampbad, samt en tagterrasse hvorfra man kan nyde udsigten over Bodensøen. Alle værelser er moderne indrettet og har bad/toilet, hårtørrer, radio og TV, minibar og aircondition.

SEEhotel Friedrichshafen****
Bahnhofplatz 2
88045 Friedrichshafen
Tlf.: 0049 7541 303-0

 

 

 

 

 

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Bodensøen:

Højde over havets overflade: 395 m
Areal: 536 km²
Længde: 63 km
Kilde: Wikipedia

 

Prisen inkluderer:

 • 6 x overnatning
 • 6 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 900,-

Anmeldelser af Bodensøen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.798
Tyskland

Berlin - Murens fald 30 år

Busrejse
5.798
Italien

Gardasøen - Torbole

Busrejse
3.398
Tyskland

Rügen

Busrejse