Tyskland - Rüdesheim

Rüdesheim ligger lige midt i et af Tysklands største vinområder og ligger smukt placeret mellem Rhinen og de stejle bjergskråninger. Her dyrkes nogle af Tysklands dyreste vine, og stedet er berømt for sin produktion af rhinsk vine - specielt den helt lokale Rüdesheimervin. Selve byen har en yderst charmerende bykerne, som oser af stemning og hygge. Turen til ”Det Romantiske Tyskland” er både for de unge, og de der er blevet lidt ældre. Hotel Rheinstein er meget centralt beliggende, tæt ved floden og Drosselgasse og med handelsmuligheder lige udenfor døren.

 

Highlights       

 • Tur til Deutsches Eck – hvor Mosel og Rhinen mødes
 • Hør alle de selvspillende instrumenter på musikkabinet
 • Vinsmagning med vine fra Rhinområdet
 • Togtur i vinmarkerne
 • Hildegaards Kloster
 • Loreley klippen – Hvor Rhinen er smallest
 • "Rhinen i flammer" / Vinfest
 • Hotel i centrum af Rüdesheim og ved Rhinen
 • Stemning og hygge i ”Det romantiske Tyskland”

 

Afgange

Afrejse: 
15/08/2024
Hjemkomst: 
20/08/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
5.298
Bestil
Afrejse: 
11/09/2024
Hjemkomst: 
16/09/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
5.498
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling går turen med passende pauser sydover forbi Hamburg og Hannover til midtyskland, hvor vi har en overnatning og får aftensmad på hotellet.

2. dag: Rüdesheim. Efter morgenmad kører vi til Rüdesheim, med forventet ankomsttid omkring middag. Vi går en byrundtur i byen med rejselederen, og finder steder, hvor vi kan købe frokost på egen hånd. Derefter bliver vi indkvarteret. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Mosel-Rhin tur: Vi tager på en heldagstur med bussen. Vi sejler først over Rhinen med færgen til Bingen. Derefter kører vi over Hunsrückerbjergene til Zell på den midterste del af floden Mosel. Videre langs Mosel floden til Cochem - den smukke gamle bindingsværksby med det hyggelige torv. Her holder vi frokostpause. Efter frokost kører vi videre langs floden til Koblenz, hvor vi ser Deutsches Eck, også kaldet "Det Tyske hjørne". Det er her, de store floder Mosel og Rhinen mødes. Efter en pause ved "Det Tyske hjørne" kører vi til Rhinen, hvor vi kører langs floden via St. Goarshausen tilbage til Rüdesheim. På vejen tilbage kører vi forbi Loreley Klippen. Netop her er Rhinen smallest - 112 meter bred, og dybest nemlig 30 meter dyb. Vi kører forbi klippen og forbi Loreley, der sidder på sin klippe ude i vandet og kæmmer sit gyldne hår.

Germania: Vi kører en halvdagstur op til Germania monumentet, "Niederwald Denkmal", et af Tysklands største monumenter med en vægt på 32 ton og en højde på 38 meter. Monumentet er udstyret med figurer, statuer og relieffer i meget detaljeret form og symboliserer Tysklands samling. Foran monumentet har man en pragtfulde udsigt over Rüdesheim, vinmarkerne, Rhinen og byen Bingen på den modsatte side af Rhinen. Der bliver mulighed for at tage svævebanen tilbage til Rüdesheim. Her sidder man trygt i gondolen, mens man svæver henover det smukke landskab med de mange vinmarker på skråningerne. Pris for svævebanen ca. 10 €.

Musikkabinet: Vi arrangerer en tur til det morsomme og spændende musikkabinet i Rüdesheim. Her er ca. 350 mekaniske musikinstrumenter, der spænder lige fra små spillebokse til enorme anlæg, som vejer flere tons. Fælles for dem er, at de er selvspillende og langt de fleste er fra det 17. og 18. århundrede. Et spøjst og anderledes museum. Vi får en guidet rundvisning, som varer en lille times tid. Pris ca. 11 €.

Vintur: Vi arrangerer ligeledes en tur til en vinbonde, som bor i Rüdesheim, hvor vi får lov at smage de dejlige vine fra Rhinområdet, specielt hvidvine. Vi får også et indblik i de forskellige sorter og årgange, der dyrkes her ved Rhinen. I forbindelse med vinsmagningen arrangeres en køretur med et lille tog i vinmarkerne. Pris for vinsmagning og togtur ca. 25 €.

Kloster Hildegard: En anderledes oplevelse hvor vi kører til Hildegaards Kloster, som ligger på bjergsiden ved Rüdesheim. På Hildegaards Kloster bor der omkring 40 Benediktiner nonner, der arbejder med mange forskellige ting så som vindyrkning, vinfremstilling, likørfremstilling, bogbinderi, sølvsmykker og havearbejde. Vi kan se den smukke klosterkirke, se udsigten over vinmarker, smage på de forskellige vine i butikken og købe af alle de varer, som nonnerne har i deres butik.

6. dag: Hjemrejse. Vi må nu forlade dette skønne område lige efter morgenmaden og køre gennem Tyskland mod Danmark. Vi vil gøre ophold ved den dansk/tyske grænse, før vi kører videre op gennem Danmark. Vi forventer at være hjemme hen på aftenen.

------

VINFEST, AUGUST:
Vinfesten i Rüdesheim er en stor folkefest, hvor folk kommer fra nær og fjern. Her er der liv og glade dage i byen, specielt på torvet, hvor der er opstillet en masse boder, hvor man kan købe vin af de forskellige vinbønder, der dyrker vin på markerne ved Rüdesheim. På scenen der er opstillet på torvet, spilles musik og der danses. Det er også her den årlige kåring af Vindronningen foregår. 

RHINEN I FLAMMER, SEPTEMBER:
Et fænomen i særklasse - og det giver vi selvfølgelig mulighed for at opleve på vores rejse til Rüdesheim. På turen opleves Rhinen i Flammer ved sejltur på Rhinen. Sejlturen varer ca. fra kl. 17.00 til kl. 24.00 og er en fantastisk oplevelse. Sejltur inkl. aftensmad koster 560,-. Ønskes denne helt specielle oplevelse, skal billetter til sejlturen bestilles sammen med rejsen.

 

 

Rejse: Rüdesheim


"Fantastisk veltilrettelagt rejse til et smukt og oplevelses rigt område. Alt fungerede fra start til slut - kan absolut anbefales"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hotel Rheinstein ***

Hyggeligt familiedrevet hotel med masser af atmosfære og beliggende i centrum af Rüdesheim lige ud til Rhinen. Hotellet ligger meget centralt, hvorfor der kan forekomme støj fra byen og jernbanen. Hotellet har elevator. Alle værelser har eget bad og toilet og tv.

Hotel Rheinstein
Rheinstrasse 20
D-65385 Rüdesheim
Tlf. +49 6722 2004

https://hotelrheinstein.de/


 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim er en charmerende mindre by med ca. 10.000 indbyggere, som ligger lige op ad Rhinen. Den smukke by med gaden "Drosselgasse" som midtpunkt tiltrækker hvert år mange turister, som imponeres af den smukke beliggenhed ved floden og de omkransende vinmarker på skråningerne rundt om byen. Byen og området er kendt for at fremstille gode vine.

 

Prisen inkluderer: 

 • 5 x overnatning
 • 5 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 1.350,-

Tilkøb - Rhinen i Flammer: 560,-

Anmeldelser af Rüdesheim

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Kurt 20.09.23
Fantastisk veltilrettelagt rejse til et smukt og oplevelses rigt område. Alt fungerede fra start til slut - kan absolut anbefales

__________________________________________________

 Birgit 02.10.19
Fantastisk tur som absolut fortjener *****

__________________________________________________

 Lisbeth 18.09.18
En helt fantastisk tur, som kun kan anbefales

__________________________________________________
 Ane-Marie 18.09.18
Kan varmt anbefales

__________________________________________________
 Lone 23.08.18
Super rejse, desværre er Loreley ikke hvad loreley har været

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.998
Tyskland

Mosel

Busrejse
4.798
Tyskland

Sauerland

Busrejse
5.998
Frankrig

Alsace

Busrejse