Tyskland - Rüdesheim

Rüdesheim ligger lige midt i et af Tysklands største vinområder og ligger smukt placeret mellem Rhinen og de stejler bjergskråninger. Her dyrkes nogle af Tysklands dyreste vine og stedet er berømt for sin produktion af rhinsk vine - specielt den helt lokale Rüdesheimervin. Selve byen har en yderst charmerende bykerne  som oser af stemning og hygge. Turen til ”Det Romantiske Tyskland” er både for de unge, og de der er blevet lidt ældre. Hotel Traube er meget centralt beliggende, tæt ved floden og Drosselgasse, med handelsmuligheder lige udenfor døren. Her er masser af muligheder for at nyde livet i byen, og de populære restauranter med musik det meste af dagen og aftenen.

 

 

Afgange

Afrejse: 
14/09/2022
Hjemkomst: 
19/09/2022
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.898
Bestil

Highlights

 • Tur til Deutsches Eck – hvor Mosel og Rhinen mødes
 • Hør alle de selvspillende instrumenter på musikkabinet
 • Vinsmagning med vine fra Rhinområdet
 • Togtur i vinmarkerne
 • Hildegaards Kloster
 • Loreley klippen – Hvor Rhinen er smallest
 • "Rhinen i flammer"
 • Hotel i centrum af Rüdesheim og ved Rhinen
 • Stemning og hygge i ”Det romantiske Tyskland”

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling går turen med passende pauser sydover, forbi Hamburg, Hannover, Kassel og Frankfurt til Rüdesheim, hvor vi forventer at være fremme til sen aftensmad.

Mosel-Rhin tur: Vi tager på en heldags tur med bussen. Vi sejler først over Rhinen med færgen til Bingen. Derefter kører vi over Hunsrückerbjergene til Zell på den miderste del af floden Mosel. Videre langs Mosel floden til Cochem, den smukke gamle bindingsværk by med det hyggelige torv. Her holder vi frokostpause. Efter frokost kører vi videre langs floden til Koblenz, hvor vi ser Deutsches Eck, også kaldet "Det Tyske hjørne". Det er her, de store floder Mosel og Rhinen mødes. Efter en pause ved "Det Tyske hjørne" kører vi til Rhinen hvor vi kører langs floden via St. Goarshausen tilbage til Rüdesheim. På vejen tilbage kører vi forbi Loreley Klippen. Netop her er Rhinen smallest, 112 meter bred, og dybest nemlig 30 meter dyb. Vi kører forbi klippen, og forbi Loreley der sidder på sin klippe ude i vandet og kæmmer sit gyldne hår.

Germania: Vi kører en halvdagstur op til Germania monumentet, "Niederwald Denkmal", et af Tysklands største monumenter med en vægt på 32 ton, og en højde på 38 meter. Monumentet er udstyret med figurer, statuer og relieffer i meget detaljeret form og symboliserer Tysklands samling. Foran monumentet har man en pragtfulde udsigt over ned Rüdesheim, vinmarkerne, Rhinen og byen Bingen på den modsatte side af Rhinen. Der bliver mulighed for at tage svævebanen tilbage til Rüdesheim. Her sidder man trygt i gondolen mens man svæver henover det smukke landskab med de mange vinmarker på skråningerne. Pris for svævebanen ca. 10,- euro.

Musikkabinet: Vi arrangerer en tur til det morsomme og spændende musikkabinet i Rüdesheim. Her er ca 350 mekaniske musikinstrumenter, der spænder lige fra små spillebokse til enorme anlæg som vejer flere tons. Fælles for dem er at de er selvspillende og langt de fleste er fra det 17. og 18. århundrede. Et spøjst og anderledes museum. Vi får en guidet rundvisning, som varer en lille times tid. Pris ca. 8 euro.

Vintur: Vi arrangerer ligeledes en tur til en vinbonde, som bor i Rüdesheim, hvor vi får lov at smage de dejlige vine fra Rhinområdet, specielt hvidvine. Vi får også et indblik i de forskellige sorter og årgange, der dyrkes her ved Rhinen. I forbindelse med vinsmagningen arrangeres en køre tur med et lille tog i vinmarkerne. Pris for vinsmagning og togtur ca. 18 euro.

Kloster Hildegard: En anderledes oplevelse hvor vi kører til Hildegaards Kloster som ligger på bjergsiden ved Rüdesheim. På Hildegaards Kloster bor der omkring 60 Benediktiner nonner, der arbejder med mange forskellige ting så som vindyrkning, vinfremstilling, likørfremstilling, bogbinderi, sølvsmykker og havearbejde. Vi kan se den smukke klosterkirke, se udsigten over vinmarker, smage på de forskellige vine i butikken og købe af alle disse varer nonnerne har i deres butik.

Rhinen i flammer: Et fænomen i særklasse - og det giver vi selvfølgelig mulighed for at opleve på vores rejse til Rüdesheim. På turen opleves Rhinen i Flammer ved sejltur på Rhinen. Sejlturen varer ca. fra kl. 17.00 til kl. 24.00 og er en fantastisk oplevelse. Sejltur inkl. aftensmad koster 485,- dkk. Ønskes denne helt specielle oplevelse, skal billetter til sejlturen bestilles sammen med rejsen. 

6. dag: Hjemrejse. Vi må nu forlade dette skønne område lige efter morgenmaden og køre gennem Tyskland mod Danmark. Vi vil gøre ophold ved den dansk/tyske grænse, før vi kører videre op gennem Danmark. Vi forventer at være hjemme hen på aftenen.

 

 

 

 

 

Rejse: Rüdesheim


"Fantastisk tur som absolut fortjener *****"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hotel Traube ****

Hyggeligt familiedrevet hotel i centrum af Rüdesheim lige ud til Rhinen og ikke langt fra Drosselgasse. Hotellet har swimmingpool og sauna, gratis WiFi og hyggelig bar. Der er elevator på hotellet. Alle værelser har eget bad og toilet og tv.

Hoteltraube Rüdesheim
Rheinstrasse 6+9
D-65385 Rüdesheim
Tlf. +49 6722 4190 000
https://carathotels.com/ruedesheim/hotel/

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim er en charmerende mindre by med ca. 10.000 indbyggere, som ligger lige op ad Rhinen. Den smukke by med gaden "Drosselgasse" som midtpunkt tiltrækker hvert år mange turister, som imponeres af den smukke beliggenhed ved floden og de omkransende vinmarker på skråningerne rundt om byen. Byen og området er kendt for at fremstille gode vine.

 

Prisen inkluderer: 

 • 5 x overnatning
 • 5 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 900,-

Tilkøb - Rhinen i Flammer: 485,-

Anmeldelser af Rüdesheim

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________
 Birgit 02.10.19
Fantastisk tur som absolut fortjener *****

__________________________________________________

 Lisbeth 18.09.18
En helt fantastisk tur, som kun kan anbefales

__________________________________________________
 Ane-Marie 18.09.18
Kan varmt anbefales

__________________________________________________
 Lone 23.08.18
Super rejse, desværre er Loreley ikke hvad loreley har været

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.698
Tyskland

Mosel

Busrejse
4.198
Tyskland

Sauerland

Busrejse
3.098
Tyskland

Harzen

Busrejse