Tyskland - Rüdesheim

Rüdesheim oser af stemning og hygge, byen er berømt for sin produktion af rhinsk vine - specielt den helt lokale Rüdesheimervin. Turen til ”Det Romantiske Tyskland” er både for de unge, og de der er blevet lidt ældre. Hotel Rheinstein er meget centralt beliggende, tæt ved floden og Drosselgasse, med handelsmuligheder lige udenfor døren. Her er masser af muligheder for at nyde livet i byen, og de populære restauranter med musik det meste af dagen og aftenen.

Afgange

Afrejse: 
01/07/2020
Hjemkomst: 
06/07/2020
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.498
Bestil
Afrejse: 
12/08/2020
Hjemkomst: 
17/08/2020
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.498
Bestil
Afrejse: 
09/09/2020
Hjemkomst: 
14/09/2020
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.498
Bestil

Highlights

 • Tur til Deutsches Eck – hvor Mosel og Rhinen mødes
 • Hør alle de selvspillende instrumenter på musikkabinet
 • Vinsmagning med vine fra Rhinområdet
 • Togtur i vinmarkerne
 • Hildegaards Kloster
 • Loreley klippen – Hvor Rhinen er smallest
 • "Rhinen i flammer" på turen i juli og september
 • Hotel i centrum af Rüdesheim og ved Rhinen
 • Stemning og hygge i ”Det romantiske Tyskland”

 

PROGRAM:

1. dag: Efter endt opsamling går turen med passende pauser sydover, forbi Hamburg, Hannover, Kassel og Frankfurt til Rüdesheim, hvor vi forventer at være fremme til sen aftensmad.

Mosel-Rhin tur: Vi tager på en heldags tur med bussen. Vi sejler først over Rhinen med færgen til Bingen. Derefter kører vi over Hunsrückerbjergene til Zell på den miderste del af floden Mosel. Videre langs Mosel floden til Cochem, den smukke gamle bindingsværk by med det hyggelige torv. Her holder vi frokostpause. Efter frokost kører vi videre langs floden til Koblenz, hvor vi ser Deutsches Eck, også kaldet "Det Tyske hjørne". Det er her, de store floder Mosel og Rhinen mødes. Efter en pause ved "Det Tyske hjørne" kører vi til Rhinen hvor vi kører langs floden via St. Goarshausen tilbage til Rüdesheim. På vejen tilbage kører vi forbi Loreley Klippen. Netop her er Rhinen smallest, 112 meter bred, og dybest nemlig 30 meter dyb. Vi kører forbi klippen, og forbi Loreley der sidder på sin klippe ude i vandet og kæmmer sit gyldne hår.

Germania: Vi kører en halvdagstur op til Germania monumentet, "Niederwald Denkmal", et af Tysklands største monumenter med en vægt på 32 ton, der symboliserer Tysklands samling. Her kan vi nyder den pragtfulde udsigt over Rüdesheim, vinmarkerne og Rhinen. Der bliver mulighed for at tage svævebanen tilbage til Rüdesheim. Pris for svævebanen ca. 10,- euro.

Musikkabinet: Vi arrangerer en tur til det morsomme og spændende musikkabinet i Rüdesheim. Her er mange sjove og lystige selvspillende musikinstrumenter fra det 17. 18. århundrede. Vi får en guidet rundvisning, som varer en lille times tid. Pris ca. 8 euro.

Vintur: Vi arrangerer ligeledes en tur til en vinbonde, som bor i Rüdesheim, hvor vi får lov at smage de dejlige vine fra Rhinområdet, specielt hvidvine. Vi får også et indblik i de forskellige sorter og årgange, der dyrkes her ved Rhinen. I forbindelse med vinsmagningen arrangeres en køre tur med et lille tog i vinmarkerne. Pris for vinsmagning og togtur ca. 18 euro.

Kloster Hildegard: En anderledes oplevelse hvor vi kører til Hildegaards Kloster som ligger på bjergsiden ved Rüdesheim. På Hildegaards Kloster bor der omkring 60 Benediktiner nonner, der arbejder med mange forskellige ting så som vindyrkning, vinfremstilling, likørfremstilling, bogbinderi, sølvsmykker og havearbejde. Vi kan se den smukke klosterkirke, se udsigten over vinmarker, smage på de forskellige vine i butikken og købe af alle disse varer nonnerne har i deres butik.

6. dag: Vi må nu forlade dette skønne område lige efter morgenmaden og køre gennem Tyskland mod Danmark. Vi vil gøre ophold ved den dansk/tyske grænse, før vi kører videre op gennem Danmark. Vi forventer at være hjemme hen på aftenen.

*  *  *  *

August - Tema: Vinfest. Vinfesten i Rüdesheim er en stor folkefest, hvor folk kommer fra nær og fjern. Her er der liv og glade dage i byen, specielt på torvet, hvor der er opstillet en masse boder, hvor man kan købe vin af de forskellige vinbønder, der dyrker vin på markerne ved Rüdesheim. På scenen, der er opstillet på torvet, spilles musik og der danses. Det er også her den årlige kåring af Vindronningen foregår. 

Juli & september - Tema: Rhinen i flammer: Et fænomen i særklasse - og det giver vi selvfølgelig mulighed for at opleve på nogle af vores rejser til Rüdesheim. På turen d. 9. september opleves Rhinen i Flammer bedst ved sejltur på Rhinen. Sejlturen varer ca. fra kl. 17.00 til kl. 23.00 og er en fantastisk oplevelse. Sejltur inkl. aftensmad koster 485,- dkk. Ønskes denne helt specielle oplevelse, skal billetter til sejlturen bestilles sammen med rejsen. På rejsen d. 1. juli opleves Rhinen i Flammer bedst fra bjergsiden. Hen på aftenen tager vi med svævebanen op (ca. 10,- euro) , hvorfra vi har en fantastisk udsigt over Rhinen i Flammer fra Germania plateauet.

 

Rejse:
Rüdesheim, Tyskland
"Fantastisk tur som absolut fortjener *****"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."


Hotel Rheinstein***

Hyggeligt familiedrevet hotel med masser af atmosfære og beliggende i centrum af Rüdesheim lige ud til Rhinen. Hotellet ligger meget centralt hvorfor der kan forekomme støj fra byen og jernbanen. Hotellet har elevator. Værelserne har eget bad, toilet og TV.

 

Hotel Rheinstein
Rheinstrasse 20
65385 Rüdesheim
Tel.: +49 6722 2004
www.rheinstein-ruedesheim.de

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim er en charmerende mindre by med ca. 10.000 indbyggere, som ligger lige op ad Rhinen. Den smukke by med gaden "Drosselgasse" som midtpunkt tiltrækker hvert år mange turister, som imponeres af den smukke beliggenhed ved floden og de omkransende vinmarker på skråningerne rundt om byen. Byen og området er kendt for at fremstille gode vine.

 

Prisen inkluderer: 

 • 5 x overnatning
 • 5 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 780,-

Tilkøb - Rhinen i Flammer, september: 485,-

Anmeldelser af Rüdesheim

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

__________________________________________________
 Birgit 02.10.19
Fantastisk tur som absolut fortjener *****

__________________________________________________

 Lisbeth 18.09.18
En helt fantastisk tur, som kun kan anbefales

__________________________________________________
 Ane-Marie 18.09.18
Kan varmt anbefales

__________________________________________________
 Lone 23.08.18
Super rejse, desværre er Loreley ikke hvad loreley har været

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.598
Tyskland

Mosel

Busrejse
3.898
Tyskland

Sauerland

Busrejse
9.598
Tyskland - Østrig - Ungarn

Donau - Flodkrydstogt

Bus & båd