Færøerne & Island - Krydstogt

En fantastisk rundrejse, hvor vi oplever både Island, ildens og isens ø og Færøerne, de fantastiske klippeøer i Nordatlanten. Vi sejler med et af Nordatlantens nyeste og smukkeste skibe - luksusfærgen Norröna og har ophold på både Færøerne og Island. Se de imponerende landskaber, oplev vores naboer i Nordatlanten, nyd en smuk skibsrejse til de fascinerende destinationer og vær parat til fantastiske minder for resten af livet.

Overnatningen ombord er i kahytter med wc/bad, 2 senge, inkl. sengetøj, håndklæder og TV.

Highlights

 • Rejse med luksusskibet Norröna
 • På skibet vises film om destinationerne
 • Stort soldæk hvorfra man kan nyde udsigten og den friske luft
 • Mange aktivitetsmuligheder ombord på skibet
 • Besøg i Færøernes hovedstad, Torshavn
 • Færøernes gamle historiske og kulturelle centrum Kirkjubøur
 • Oplev Islands geotermisk aktivitet med varme kilder og svolvlandskaber
 • Se de fascinerende lavaformationer på Island 

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi via Skive/Herning til Hirtshals, hvor vi stiger ombord på Norröna. Ombord får vi anvist vore kahytter, som vi beholder på hele rejsen. Smyril line byder os velkommen ombord med et velkomst- og informationsmøde med en velkomstdrink. Aftensmad ombord.

2. dag: Smuk dag på havet. Efter en righoldig morgenbuffet ombord har vi tid til at nyde en smuk dag på havet. Ombord på skibet er der forskellige former for underholdning og faciliteter, som man kan benytte dagen igennem. På skibet vises en film om Færøerne. Vi sejler i dag forbi Shetlandsøerne, hvor vi kan være heldige at se hvaler. Langs kysterne på Shetlandsøerne er de mest almindelige hvaler marsvin, men også større hvaler som vågehval, pukkelhval og spækhuggere har fast tilhold omkring øgruppen.

3. dag: Færøerne. Tidligt om morgenen ankommer vi til Færøerne. Vi forlader skibet for at opleve de fascinerende klippeøer med deres enestående natur. Vi kører over fjeldet til Kirkjubøur som er Færøernes gamle, historiske og kulturelle centrum. Vi ser den maleriske kongsgård, hvor den nuværende kongsbonde er den 17. generation i rækken og den ufuldendte Magnus-katedral samt den lille Olavs kirke fra middelalderen. Kirkjubøur er et spændende sted at besøge – og utrolig smukt beliggende med udsyn til øerne Hestur, Koltur og Sandoy. Lidt tid på egen hånd i Torshavn inden færgeafgang. Tilbage på skibet sejler vi fra Færøerne kl. 14.00 mod Island. I starten sejler vi mellem de mange øer og meget tæt på land, hvilket er en helt enestående oplevelse. Om eftermiddagen serveres der kaffe og islandsk kage, og der vises en film om Island.

4. dag: Island. Allerede tidligt om morgenen kan vi se Island. Under morgenmaden nyder vi den smukke indsejling til den idylliske lille by Seydisfjördur på Island. Efter ankomsten tager vi på en heldags udflugt på Island. Vejen fra Seydisfjördur til byen Egilsstadir går over det 620 meter høje Fjardarheidi pas. Derfra fører den ned gennem Jökuldalur, snor sig opover Jökuldalsheidis bakkede terræn og til sidst krydser den Mývatnsöræfis ørkenlignende vidder. Vi standser ved Námaskard for at opleve den geotermiske aktivitet – gejsere, kogende mudder og et mørkt månelignende landskab. På vejen rundt om søen passerer vi først den nordlige side med byen Reykjahlíd, siden runder vi sydsiden hvor kratere fra tidligere udbrud nær ved Skútustadir udgør et specielt syn. Der bliver også en mulighed for selv at udforske landskabet til fods da vi standser mellem de tårnende lava formationer, som islændinge kalder Dimmuborgir. Før vi vender tilbage til skibet, standser vi en sidste gang ved Jardbödin, Mývatns naturbad. Her serveres et let måltid. Mulighed for at bade, så husk badetøjet. Pris ca. 250 kr. 

5. dag: Island. Efter morgenmad ombord på skibet fortsætter vi oplevelserne på Island. Turen i dag starter med besøg i byen Reydarfjördur. Vi skal igen i dag over bjergpasset Fjardarheidi for at komme til den lille landsby, der ligger i bunden af fjorden. På grund af de gode havneforhold og den strategiske beliggenhed blev Reydarfjördur den næststørste af de allierede baser på Island under 2. verdenskrig. Derfra kører vi til Egilsstadir og videre langs Lögurinns sydøstlige bredde, hvor vi passerer den smukke Hallormsstadarskógur, som er Islands største skov. Vores næste stop er Skriduklaustur, som den kendte islandske forfatter Gunnar Gunnarsson lod bygge i 1939. Siden år 2000 har Skriduklaustur fungeret som et kultur- og videnskabscenter. Under opholdet på Skriduklaustur besøger vi museet og spiser frokost på den charmerende herregårdscafé Klausturkaffi. Et stenkast derfra ligger informationscenteret Snæfellsstofa, hvor vi får en fortælling om Islands dyre- og planteliv. På vejen tilbage stopper vi i Egilsstaðir, hvor vi har en times tid, inden vi kører tilbage til Seydisfjördur og skibet.

6. dag: Færøerne. Vi ankommer igen til Færøerne og tilbyder denne gang en udflugt til landsbyen Nes på Eysturoy. I Nes får vi mulighed for at lære om den moderne fårefarm blandt fårene i Torkilsheyggsgardur. Vi runder besøget af med at smage på hjemmelavet rabarbersaft samt de unikke færøske delikatesser “skerpikjøt” og “ræst kjøt”. Efter besøget i Torkilsheyggsgarður fortsætter vi til uldforretningen Navia, som er en af de førende virksomheder inden for garn- og strikindustrien på Færøerne. Hos Navia får vi også chancen for at se og købe de færdige produkter, der kommer fra Torkilsheyggsgardur.

7. dag: En smuk dag på havet. Gå på shopping eller en tur på soldækket, tag en stille drink i baren eller nyd roen i kahytten. Om aftenen serveres den store vikingebuffet.

8. dag: Hjemkomst. Veludhvilet og mæt af mange store oplevelser ankommer vi til Hirtshals, og bliver kørt til vore hjembyer.

Rejse: Færøerne & Island


"En fantastisk naturoplevelse som giver lyst til at se mere."

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Luksusfærgen Norröna

Skibet Norröna er et flot og fascinerende krydstogtskib, der kan tage 1.482 passagerer og har plads til 800 biler. Ombord på Norröna har vi den samme kahyt på hele rejsen. Norröna har swimming pool, sauna, biograf, legeplads, fitnesslokale, bar, restauranter m.m.

Læge ombord
Der er ikke læge ombord på MS Norröna. Overstyrmanden har sammen med de øvrige styrmænd ombord ansvaret for skadestuen ombord. De kan yde første hjælp.

Stikkontakter
Der er 2 stikkontakter i kahytterne. 

Elevator
Der er 2 elevatorer foran i skibet og 2 agter. Der er adgang til alle dæk med elevatorerne, uden dæk 1, hvor svømmebassin og fitnessrum findes.

Skibets tid
Skibets tid er færøsk tid. Tid på Færøerne måles ved hjælp af Greenwich Mean Time (GMT-1) 

Drikkevand
Vandet ombord på MS Norröna indeholder klor, vi anbefaler derfor ikke at drikke dette.

Drikkevarer
Det er tilladt at medbringe spiritus og alkohol ombord MS Norröna, hvilke dog kun kan  nydes i de områder, hvor skiltning ombord giver mulighed for det. Man skal selv holde sig orienteret om, hvor meget der må medbringes på Færøerne og Island.

El/strøm
Der er 220 V stikkontakter ombord.

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy

 

Fakta om Færøerne & Island:

Færøerne består af i alt 18 øer, hvoraf 16 er beboede. Befolkningstallet er ca. 49.000 og alene i hovedstaden Torshavn bor de ca. 20.000. Siden 1948 har Færøerne været en selvstyrendel de af det danske kongerige. De har deres egen lovgivende forsamling, som hedder "lagtinget". Færøerne har også eget flag. 

Island er en selvstændig republik i Nordatlanten. Landet var under først norsk og derefter dansk herredømme fra 1262-1918, hvor Island opnåede selvstændighed. Der bor ca. 330.000 mennersker på Island på et areal på 103.000 km², hvilket gør det til Europas tyndest befolkede land. Landets hovedstad og største by er Reykjavík.

Sproget på Færøerne er færøsk, som er tæt beslægtet med islandsk. Udover færøsk er dansk også officielt sprog. På Island tales der naturligvis islandsk, men undervisning i engelsk og dansk er obligatorisk i grundskolen, og begge disse sprog forstås og tales i stor udstrækning.

Valutaen på Færøerne er danske kroner - dog har Færøerne sine egne sedler med lokale motiver. De fleste steder kan man benytte danske pengesedler, men det kan være et problem at benytte færøske sedler i Danmark – så derfor er det en god idé at veksle tilbage til danske, inden du forlader Færøerne. Der betales ikke vekselgebyr - hverken i Danmark eller på Færøerne, når sedler veksles.

Den islandske møntfod hedder “króne”. Man kan ikke veksle til islandske krone hjemmefra da de danske banker ikke tilbyder dette. Når I kommer til Island kan islandske kroner hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen, såvel som i pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. De mest almindelige betalingskort (VISA, Mastercard og Diners Club) kan anvendes på Island.

Elektricitet - På Færøerne og Island er stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Tax-free refundering - Færøerne. Alle, som ikke har bopæl på Færøerne, har ret til at få moms tilbage ved køb over 300 kr. Mere end 220 butikker på Færøerne skilter med TAX FREE. Bed om en 'Tax Refund Cheque' og få den stemplet i butikken. Udfyld formularen, som skal afleveres til tolderne på havnen eller i lufthavnen. Ved afrejse fra Færøerne skal formularen stemples af tolderne, som kan forlange at se legitimation og varer. Ved afrejse med M/F "Norrøna", skal checken stemples i afgangshallen inden ombordstigning. Ved afrejse med fly kan checken indløses i informationen i lufthavnen på Vágar. Passagerer på krydstogtskibe indløser checken ombord.

Tax-free refundering - Island. Rejsende, der handler for mere end ISK 4.000 i samme butik på Island kan ved udrejse få momsen på produkterne retur (op til 15 % af købsværdien). Bed om en taxfree-kvittering ved købet, som skal fremvises sammen med ubrudt emballage i lufthavnen, så tilbagebetales momsen.

Praktisk oplysning. Ombord på Norröna har vi den samme kahyt på hele rejsen. Husk badetøj da Norröna har swimming pool om bord.
Der kan veksles til islandske kroner på Island.

 

 

 

 

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatning i kahyt med eget bad/wc og TV
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 2 x let frokost på Island
 • 1 x kaffe på Færøerne
 • 1 x kaffe med islandsk kage
 • 1 x vikingdrink
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • Lokal guide på alle udflugter

 

Tillæg for udvendig kahyt: 1.500,- pr. person

Anmeldelser af Færøerne & Island

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________
 
 Steen 21.05.19
Godt forhold mellem prisen, tiden og indholder
__________________________________________________
 
 Tove 20.05.19
En fantastisk naturoplevelse som giver lyst til at se mere.
__________________________________________________
 
 Erik 28.05.18
Det er den bedste ferie vi har haft
__________________________________________________
 
 Helle 28.05.18
Vi har rejst med hanstholm rejser siden 2013 og har altid været tilfredse. En gang Hanstholm, altid Hanstholm rejser. Der var en del nye med på denne tur, og de var meget glade for den service vi fik. Så bliv ved, Hanstholm rejser, I gør det godt.
__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

26.598
Norge

Kystruten - Norge

Bus & båd
9.998
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
25.998
Grønland

Grønland

Flyrejse