Island Rundt - med fly

Island er et lille land, men faktisk større end man lige tænker. Landet er 2,5 gange så stort som Danmark, og hovedvejen, som følger landet hele vejen rundt er 1.339 km lang. På denne rejse følger vi som udgangspunkt hovedvejen ”Rute 1” det meste af vejen, men tager også nogle afstikkere for at se nærmere på nogle af de utallige seværdigheder undervejs. Efter flyveturen til vulkanøen kører vi med bus og dansktalende lokalguide ud for at opleve øen fra vest mod nord og videre mod øst og til slut det sydlige Island. Vi ser nogle af de største seværdigheder og kommer helt tæt på øens enestående og varierende natur samt de stærke naturkræfter, som siden bosættelsen i år 874 har haft - og stadig har - stor betydning for livet på øen. Oplev foråret i Island med os!

 

Afgange

Afrejse: 
19/05/2020
Hjemkomst: 
26/05/2020
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
18.998
Forespørg

Highlights

 • Direkte fly t/r fra Billund
 • Kom hele Island rundt på 8 dage
 • Den Gyldne Cirkel
 • Høje bjerge & øde sletter
 • Myvatn Naturbad
 • Sejltur blandt flydende isbjerge ved Jökulssárlón
 • Mulighed for hvalsafari
 • Reykjavik & Akureyri
 • Vulkan landskaber

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Billund Lufthavn, hvor fra vi har afgang kl. 22.40. Flyvetiden er ca. 3 timer. Tidsforskel 2 timer. Ankomst i Keflavik kl. 23.40. Udenfor lufthavnen holder en bus klar til at køre os direkte til hotellet i Reykjavik, hvor vi bliver indkvarteret og siger godnat.

2. dag: Gullfoss – Geysir – Thingvellir – Reykjavik. Vi indleder dagen med at besøge Gullfoss - det majestætiske og omtalte vandfald og måske landets smukkeste vandfald? Næste stop er det geotermiske område omkring Geysir, hvor vi kan opleve det fascinerende fænomen med den aktive gejser Strokkur, som hvert femte minut sprøjter en koghed vandkaskade højt op i luften. Vi fortsætter vores færd til nationalparken Thingvellir, hvor verdens ældste parlament blev grundlagt. Fra Tingvellir tager vi tilbage til Reykjavik. Aftensmaden er på egen hånd i byen. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

3. dag: Borgarfjördur – Skagafjördur – Akureyri. Efter morgenmaden rejser vi nordpå via Hvalfjordstunnelen til Borgarnes og derefter videre mod nord til Skagafjördur - hestenes dal. Vi besøger Glaumbæren, som er et flot frilandsmuseum med bl.a. en stor gammel bondegård med tørvtag (inkluderet). Vi fortsætter gennem smuk natur via Öxnadalsheiði til Nordlandets hovedstad, Akureyri. Overnatning og middag på hotel i Akureyri.

4. dag: Mývatn – Dimmuborgir – Goðafoss – Akureyri. Turen går idag til området omkring Mývatn, som består af lavasletter, vulkaner og bjerge. Man kan studere spændende lavaformationer i Dimmuborgir, og ved besøget i Námaskarð kommer vi til at se hvæsende dampsøjler samt kogende svovl- og mudderhuller. Vi stopper ved Jarðböðin, Myvatn Naturbad og Nordislands ”blå lagune”, hvor der er mulighed for at bade og spise frokost. Pris udendørsbad: 395 kr. Skal bestilles sammen med rejsen. Vi kører videre på ruten og stopper ved det imponerende vandfald Goðafoss. Herefter kører vi tilbage til Akureyri, hvor der er mulighed for at deltage i en hvalsafari. Pris 695,-. Skal bestilles sammen med rejsen. Overnatning og middag på hotellet i Akureyri.

Tilkøb: Hvalsafari – kl. ca. 17-20: Se dyrelivet i farvandet ved Akureyri, nemlig de utrolige Eyjafjord-pukkelhvaler i deres naturlige levesteder. Guiden (engelsk) er ekspert i at opdage hvalerne og kan fortælle dig alt om deres opførsel og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Skibet er specialbygget og har en uovertruffen udsigt fra dækket. Dets hastighed gør det muligt at nå områder langt i Eyjafjorden. Med mange inden- og udendørs siddepladser, bar og cafeteria, kan du være sikker på, at turen er behagelig og behagelig. Husk varmt og vandtæt tøj, gode sko, hue og handsker. Varme overalls kan lånes ombord.  Pris 695,-.

5. dag: Dettifoss – Möðrudalsöræfi – Egilsstadir – Breiðdalsvik. Efter morgenmaden forlader vi Akureyri og begynder dagen med at besøge Dettifoss - et af de største vandfald i Europa med et bredde på over 100 m. Derefter kører vi over højlandet Möðrudalsörafi og igennem ørkenlignende områder via Egilsstaðir til de tyndt befolkede og meget smukke Østfjorde med små fiskerbyer og storslåede bjerge. Vi holder passende pauser og ser os omkring undervejs på ruten. Overnatning og middag på hotel ved Breiddalsvik.

6. dag: Jökulsárlón – Skaftafell – Núpar. Vi starter igen bussen og kører langs den dramatiske kystlinje ved østfjordene. Vi passerer Djupivogur og Höfn. Ikke så langt fra Höfn ligger gletsjersøen Jökulssárlón, hvor vi tager en sejltur på gletsjerlagunen i amfibiebåd blandt de flydende isbjerge i det klare vand (inkluderet). En storslået oplevelse. Turen fortsætter til Skaftafell Nationalpark - en smuk grøn oase neden for Örfærajökull, det højeste punkt på Island (2119 m). Overnatning og middag på hotel ved Kirkjubæjarklaustur.

7. dag: Vik – Reynisfjara – Skógafoss – Seljalandsfoss – Selfoss. Vi indleder dagen med at passere lavafelterne i Eldhraun og betragte de sorte gletsjerklitter i Mýrdalssandur. Vi kører til Vik og derfra til Reynisfjara , Islands sydligste punkt - kendt for sin lundekoloni og usædvanlige klippeformationer. Vi standser ved de to flotte vandfald Skógafoss og Seljalandsfoss. Seljalandsfoss er kendt som vandfaldet på Island, hvor man kan gå ind bagved vandfaldet. Besøg hos Lava Center (inkluderet), hvor vi lærer om vulkansk aktivitet m.m. Derefter fortsætter dagens rute til Selfoss. Overnatning og middag på hotel i Selfoss.

8. dag: Hjemrejse. Efter en rolig morgen på hotellet tager vi afsted mod lufthavnen, hvor vi har afgang kl. 16.40 med ankomst i Billund kl. 21.40. I Billund venter en bus på os, og vi starter hjemturen mod vores hjembyer.

 

Hoteller:

Hotel Klettur
Mjölnisholti 12-14
105 Reykjavik
https://hotelklettur.is/

Hotel Kea
Hafnarstræti 89
Akureyri
https://www.keahotels.is/en/hotels/hotel-kea

Hotel Blafell
Sólvellir 14 
760 Breiðdalsvík

Fosshotel Núpar
880 Kirkjubæjarklaustur
https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/fosshotel-nupar

Hotel Selfoss
Eyravegir
800 Selfoss
https://hotelselfoss.is/en/

 

Alle værelser er med eget bad og toilet

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle DTC

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

FLYTIDER:

19. maj: Afgang Billund kl. 22.35. Ankomst Keflavik kl. 23.30

26. maj: Afgang Keflavik kl. 16.40. Ankomst Billund kl. 21.35

 

TILLADT BAGAGE: 23 kg bagage + 10 kg håndbagage

 

HUSK PAS

HUSK at dit navn på rejsebevis skal stemme overens med navnet i dit PAS

 

Fakta om Island:

Island er en nordisk europæisk østat, der ligger, hvor Nordatlanten møder Ishavet på den midtatlantiske ryg. Landet har ca. 330.000 indbyggere og et areal på 103.000 km², hvilket gør det til Europas tyndest befolkede land. (kilde: Wikipedia). Hovedstaden er Reykjavik.

Sproget: Islandsk er hovedsproget. Dansk er obligatorisk fremmedsprog i islandske grund- og gymnasieskoler. Mange foretrækker dog at tale engelsk. 

Valutaen er islandske kroner. Man kan ikke veksle til islandske krone hjemmefra da de danske banker ikke tilbyder dette. Når man kommer til Island kan islandske kroner hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen, såvel som i pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. VISA og MASTERCARD kan også bruges næsten alle steder. 

HUSK pas & gyldigt billedidentifikation.

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Klimaet er oceanisk, hvilket betyder milde vintre og kølige somre. Gennemsnitstemperatur i juli er 10-11ºC. I juli har Island næsten 24 timers dagslys, hvorimod det er mørkt det meste af dagen fra oktober til marts. Klimaet er betydelig mildere end de fleste andre steder på samme breddegrad. En varm havstrøm fører varme sydfra til Islands kyster.

 

Prisen inkluderer:

 • Fly Billund – Keflavik t/r
 • Bagage på fly
 • 7 x overnatning
 • 7 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • Sejltur på gletsjersøen Jökulssárlón
 • Entré Glaumbæren Museum
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • Dansktalende lokalguide på Island
 • Transferbus til/fra Billund Lufthavn

 

Tillæg eneværelse: 6.000,-

TILKØB: Myvatn Naturbad: 395,-

TILKØB: Hvalsafari: 695,-

 

Anmeldelser af Island Rundt - fly 8 dage

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.998
Island

Island - fly 5 dage

Flyrejse
9.398
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
25.998
Grønland

Grønland

Flyrejse