Island Rundt - med fly

Island er et lille land, men faktisk større end man lige tænker. Landet er 2,5 gange så stort som Danmark, og hovedvejen, som følger landet hele vejen rundt er 1.339 km lang. På denne rejse følger vi som udgangspunkt hovedvejen ”Rute 1” det meste af vejen, men tager også nogle afstikkere for at se nærmere på nogle af de utallige seværdigheder undervejs. Efter flyveturen til vulkanøen kører vi med bus og dansktalende lokalguide ud for at opleve øen med start i syd og derfra til østkysten og videre mod nord og til slut vestkysten tilbage til Reykjavik. Vi ser nogle af de største seværdigheder og kommer helt tæt på øens enestående og varierende natur samt de stærke naturkræfter, som siden bosættelsen i år 874 har haft - og stadig har - stor betydning for livet på øen. Oplev sommer i Island med os!

 

Highlights

 • Direkte fly t/r fra Billund
 • Kom hele Island rundt på 8 dage
 • Den Gyldne Cirkel
 • Høje bjerge & øde sletter
 • Myvatn Naturbad
 • Sejltur blandt flydende isbjerge ved Jökulssárlón
 • Mulighed for hvalsafari
 • Reykjavik & Akureyri
 • Vulkan landskaber

Afgange

Afrejse: 
29/05/2023
Hjemkomst: 
05/06/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
19.998
Forespørg
Afrejse: 
18/08/2023
Hjemkomst: 
25/08/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
19.998
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Billund Lufthavn, hvor fra vi har afgang kl. 22.30. Flyvetiden er ca. 3 timer. Tidsforskel 2 timer. Ankomst i Keflavik kl. 23.25. Udenfor lufthavnen holder en bus klar til at køre os direkte til hotellet lige udenfor lufthavnen, hvor vi bliver indkvarteret og siger godnat.

2. dag: Den gyldne Cirkel. Efter morgenmad kører vi mod nationalparken Thingvellir, som er et af de mest betydningsfulde historiske steder i Island. Derefter går turen til det smukke og majestætiske vandfald Gullfoss og videre til det geotermiske område med kendte gejser Geysir samt den aktive gejser Strokkur m.m. Vi stopper også ved det geotermiske område ved Secret Lagoon. Her kan I bade i det 38-40 grader varme vand (tilkøb). Secret Lagoon er fra 1891 og dermed den ældste badeanstalt i Island. En god oplevelse! Husk badetøj.

3. dag: De smukke vandfald. I dag besøger vi de smukke vandfald Seljalandsfoss og Skogafoss, som man kan komme helt tæt på. To imponerende og kraftfulde vandfald. Derefter fortsætter turen til den imponerende Sorte Strand (Reynisfjara), som er landets sydligste punkt og hjemsted for mange forskellige søfugle – bl.a. den smukke og farverige søpapegøje. Reynisfjara er berømt for sin fantastiske, geologiske lavastruktur med høje basaltsøjler og sort sand. Et imponerende syn! Lige ved siden af ligger den lille by Vik, som vi gør stop i.

4. dag: Jökulsárlón – Diamond Beach. Rejsen fortsætter over sletten Myrdalssandur og stopper i Eldhraun, hvor den berømte vulkan Laki var i udbrud i 1783. Oplev den smukke gletsjerlagune Jökulsárlón og stranden Diamond Beach, hvor isklumper fra gletsjeren ligger på den sorte lavastrand og glimter. Dagen byder på en imponerende sejltur på gletsjerlagunen Jökulsárlón (inkluderet) blandt flydende isbjerge ved Vatnajökull. Derefter skal vi på en smuk køretur langs Østfjordene. Undervejs holder vi ind ved bl.a. fiskerbyen Høfn, hvor vi besøger informationscentret Vatnajökull National Park.

5. dag: Dettifoss – Mývatn. Efter morgenmad kører vi over højlandet Mödrudalur til Dettifoss, som er det største og mest kraftfulde vandfald i Europa. Vi udforsker vulkanske områder med pseudokratere, boblende mudderpøle og besynderlige lavaformationer i det geotermiske område Námaskard. Der bliver mulighed for at besøge og bade i naturbadene ved Mývatn Bad (tilkøb). Husk badetøj. I området omkring Mývatn oplever vi Grjótagjá og Dimmuborgir. Til sidst stopper vi ved Godafoss, Gudernes vandfald, inden turen fortsætter til vores overnatningssted. 

6. dag: Akureyri - Hvalsafari. Turen starter denne dag i Akureyri, som er Islands næststørste by med ca. 20.000 indbyggere. Der er mulighed for at tage på hvalsafari (tilkøb) og de, der ikke ønsker hvalsafari, kan udforske byen på egen hånd. Om eftermiddagen kører vi videre mod Glaumbær, som er en historisk præstegård i traditionel islandsk byggestil med vægge lavet af tørv. Undervejs passerer vi det store vulkankrater Grabrok.

Tilkøb: Hvalsafari. Se dyrelivet i farvandet ved Akureyri, nemlig de utrolige Eyjafjord-pukkelhvaler i deres naturlige levesteder. Guiden (engelsk) er ekspert i at opdage hvalerne og kan fortælle dig alt om deres opførsel og besvare eventuelle spørgsmål, som du måtte have. Skibet er specialbygget og har en uovertruffen udsigt fra dækket. Dets hastighed gør det muligt at nå områder langt i Eyjafjorden. Skibet har mange inden- og udendørs siddepladser samt lille cafeteria. Husk varmt og vandtæt tøj, gode sko, hue og handsker. Varme overalls kan lånes ombord. Varighed ca. 3 timer.

7. dag: Hraunfossar - Reykjavik. Efter morgenmaden kører vi mod Borgarfjördur for at opleve verdens mest kraftfulde, varme kilde, Deildartunguhver. Vi besøger det smukke vandfald Hraunfossar og “børne”-vandfaldet Barnafossar. Ved ankomst til Reykjavik tager vi en rundtur i centrum til nogle af de mest kendte seværdigheder. Vi ser bl.a. Hallgrimskirken og den charmerede gamle bymidte.

8. dag: Hjemrejse. Efter 1 uges eventyr er det nu tid at drage hjemad igen med skønne minder om Sagaøen deroppe mod nord. Vi besøger Reykjavik igen om formiddagen inden afgang mod lufthavnen, hvor vi har afgang kl. 16.35 med ankomst i Billund kl. 21.30. I Billund venter bussen med varm kaffe til os, og vi starter turen mod vores hjembyer.

Hoteller:

Rundrejse - hoteller oplyses senere

Alle værelser er med eget bad og toilet

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle DTC

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

FLYTIDER:

29.05.23: Afgang Billund kl. 22.30. Ankomst Keflavik kl. 23.25
05.06.23: Afgang Keflavik kl. 16.35. Ankomst Billund kl. 21.30

18.08.23: Afgang Billund kl. 22.30. Ankomst Keflavik kl. 23.25
25.08.23: Afgang Keflavik kl. 16.35. Ankomst Billund kl. 21.30

 

TILLADT BAGAGE: 23 kg bagage + 10 kg håndbagage

 

HUSK PAS

HUSK at dit navn på rejsebevis skal stemme overens med navnet i dit PAS

 

Fakta om Island:

Island er en nordisk europæisk østat, der ligger, hvor Nordatlanten møder Ishavet på den midtatlantiske ryg. Landet har ca. 330.000 indbyggere og et areal på 103.000 km², hvilket gør det til Europas tyndest befolkede land. (kilde: Wikipedia). Hovedstaden er Reykjavik.

Sproget: Islandsk er hovedsproget. Dansk er obligatorisk fremmedsprog i islandske grund- og gymnasieskoler. Mange foretrækker dog at tale engelsk. 

Valutaen er islandske kroner. Man kan ikke veksle til islandske krone hjemmefra da de danske banker ikke tilbyder dette. Når man kommer til Island kan islandske kroner hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen, såvel som i pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. VISA og MASTERCARD kan også bruges næsten alle steder. 

HUSK pas & gyldigt billedidentifikation.

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Klimaet er oceanisk, hvilket betyder milde vintre og kølige somre. Gennemsnitstemperatur i juli er 10-11ºC. I juli har Island næsten 24 timers dagslys, hvorimod det er mørkt det meste af dagen fra oktober til marts. Klimaet er betydelig mildere end de fleste andre steder på samme breddegrad. En varm havstrøm fører varme sydfra til Islands kyster.

 

Prisen inkluderer:

 • Fly Billund – Keflavik t/r
 • Bagage på fly
 • 7 x overnatning
 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • Sejltur på gletsjersøen Jökulssárlón
 • Entré Glaumbæren Museum
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • Lokalguide på Island
 • Transferbus til/fra Billund Lufthavn

 

Tillæg eneværelse: 4.890,-

TILKØB: Secret Lagoon: 250,-
TILKØB: Myvatn Naturbad: 395,-
TILKØB: Hvalsafari: 740,-
- bestilles sammen med rejsen

 

Anmeldelser af Island Rundt - fly 8 dage

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

16.998
Island

Island - fly 5/6 dage

Flyrejse
12.998
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
32.398
Grønland

Grønland

Flyrejse