Færøerne med fly

Torshavn • Kirkjubøur • Klaksvik • Gjógv • Sandoy • Nolsoy • Gasasdalur • Vestmanna

Den hurtige vej til Færøerne. Vi giver dig muligheden for at flyve til Færøerne. En helt fantastisk rejse til et smuk og interessant land, hvor vi ser de bedste natur- og kulturoplevelser. Rejsen er tilrettelagt, så du kan koncentrere dig om at opleve. Sammen med vores rejseleder og en lokal guide kommer du tæt på de lokale og kan opleve det autentiske Færøerne. Vi bor på hotel i Torshavn centrum, så det er let at færdes i byen på egen hånd. Udflugterne på denne rejse foregår rundt på nogle af de 18 øer og giver dig et godt indtryk af den storslåede natur og kultur.

 

Highlights

 • Direkte fly t/r fra Billund
 • Hotel i centrum af Torshavn
 • Besøg Nólsoy og Ro-Ove’s båd
 • Gjógv med den smukke naturhavn & ”Mary’s bænk”
 • Klippeformationen ”Kællingen & Kæmpen”
 • Mulighed for fuglekig på Vestmanna Fuglefjelde
 • Kirkjubøur og Kongsgården
 • Klaksvik – Færøernes næststørste by
 • Klassisk vandretur over fjeldet
 • Rundtur på Sandoy

Afgange

Afrejse: 
15/06/2024
Hjemkomst: 
20/06/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
13.998
Forespørg
Afrejse: 
10/08/2024
Hjemkomst: 
15/08/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
13.998
Forespørg

PROGRAM:

Udrejse: Efter endt opsamling kører vi til Billund Lufthavn, hvorfra der er afrejse med Atlantic Airways kl. 14.55. Flyvetiden er to timer. Ved ankomsten i Vagar lufthavn venter bus og lokalguide på os. Vi kører til Torshavn, hvor vi tjekker ind på hotellet. Aftensmad på hotellet.

Gjógv & Klaksvik: Med bus går turen fra Torshavn langs kysten og gennem farverige bygder. Torshavn ligger på øen Streymoy, og i dag kører vi lidt nordpå, hvor vi tager broen - som de lokale kalder broen over Atlanterhavet – til øen Eysturoy og fortsætter i retning af den nordligste bygd Gjógv. Denne by er kendt for sin særprægede og fascinerende naturhavn samt Kronprinsesse Mary's bænk. Vi får frokost (inkluderet) i hyggelige omgivelser i Gjógv. Vi tager også et stop ved de karakteristi­ske klippeformationer i havet – ”Kæmpen og Kællingen” og det højeste fjeld på Færøerne - Slættaratindur 882m. Turen fortsætter til den næststørste by på Færøerne – Klaksvik. I Klaksvik ser vi os omkring og besøger bl.a. Christianskirken, som er tegnet af den danske arkitekt Peter Koch. Klaksvik er den vigtigste by for fiskeindustrien på Færøerne og kaldes også for Færøernes fiskerihovedstad.

Nólsoy: Øen Nólsoy ligger lige ud for Torshavn. En lille sejltur (inkluderet) på 15 min. Vi bliver modtaget af en lokal guide og får en rundvisning i den charmerende bygd, hvor tiden synes at stå stille. Vi besøger Ove´s robåd samt et lokalt museum. Ove er den lokale helt, som roede egenhændigt fra Nólsoy til København i 1986 og derved blev verdenskendt. Frokost serveres på den lille lokale cafe (inkluderet).

Torshavn: Sammen med lokal guide går vi på opdagelse i Torshavn. Vi ser bl.a. den charmerende gamle bydel i Torshavn, Tinganes og Reyn med de små gyder og charmerende huse med græs på taget. Den lokale guide fortæller gode historier om fortiden og nutiden. Turen går også forbi domkirken og det hyggelige område Vågsbotn med de mange både. Her ses tydeligt, at fiskeri og havet har stor betydning for lokalbefolknin­gen.

Kirkjubøur: I bygden Kirkjubøur besøger vi Magnus katedralen, som aldrig blev færdigbygget, fordi byggeherren blev dræbt af lokale modstandsfolk under et oprør. Vi besøger også Olavs kirken samt røgstuen på kongsbondegården (entre inkluderet), hvor man virkelig kan mærke historiens vingesus. Både katedralen, kirken og kongsbondegården stammer fra omkring det 11. århundrede. Den nulevende kongsbonde er nr. 17 i lige linje gennem generationerne. Efter Kirkjubøur tager vi et kort besøg i Nordens Hus.

Tilkøb: Vandretur. Tag med på en ca. 7 km lang og 3 timers vandring over fjeldet fra Torshavn til Kirkjubøur sammen med lokal guide. Ruten er godt afmærket med varder i terrænet. Mærk den friske luft, se de rå klipper og det unikke og omskiftelige lys på Færøerne. Fantastiske udsigter undervejs – hvis vejret tillader det. Se bl.a. Torshavn fra oven samt øerne Nólsoy, Sandoy, Hestur, Koltur og Vagar. Fra Kirkjubøur følges vi med resten af gruppe i bussen retur til Torshavn. Pris: 350,- pr. person (min. 5 personer). Aflyses i tilfælde af dårligt vandrevejr. Vandresko påkrævet. Sværhedsgrad = middel.

Sandoy: Eftermiddagstur til Sandoy gennem den helt nye undersøiske tunnel på Færøerne. Vi kører en rundtur på øen og laver photostops undervejs. I Sandur besøger vi det lille kunstmuseum, og i Skálavík stopper vi på Café Mølin, hvor vi får kaffe/te og kage.

Gasadalur: Bygden Gasadalur – eller Gåsedalen – var i mange år isoleret og svær at komme til, da der ingen vej var til bygden. Først i 2004 blev der sprængt en tunnel igennem fjeldet. Vi kører igennem den 1700 m lange tunnel til den lille bygd, som ligger omsluttet af de højeste fjelde på Vagar. I bygden findes det flotte vandfald Bøsdalafossur, der falder 35 m direkte ned i Atlandethavet samt flere flotte huse og en fantastisk udsigt.  

Tilkøb: Udflugt til fuglefjeldene varighed ca. 4,5 time. Vi starter i bygden Vestmanna, hvorfra der sejles ud til fuglefjeldene langs de stejle og majestætiske klipper, som rejser sig lodret flere hundrede meter op fra havet. Klippernes formationer, vandets farve, fårene som græsser på de stejle klipper, vandfald og fugleliv – alt sammen imponerer øjet og sjælen. Fuglelivet består hovedsagelig af søpapegøjer og mallemukker. På turen sejles der også ind i grotterne - en meget speciel oplevelse. En sejltur på ca. 2 timer. Pris: 1.200,- pr. person.

Hjemrejse: Efter nogle indholdsrige dage på Færøerne er det tid til at rejse hjem. Afrejse fra Vagar kl. 07.45. I Billund venter en bus på os, og vi starter straks hjemturen med bussen mod vore hjembyer.

 

Rejse: Færøerne med fly


"Hele rejsen var over forventning, vi så og oplevede flere ting som ikke var nævnt i forvejen så stor ros til Hanstholm Rejser for en super fin rejse. Så fuld plade med stjerner."

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."62N Hotel City Center ***

62N er et nyere 3-stjernet hotel i centrum af Torshavn i gåafstand til butikker, cafeer og havneområde m.m. Hotellet har egen restaurant. Alle værelser er lyst indrettet og med eget bad og toilet. Gratis WiFi.

62N Hotel City Center ***
Doktara Jakobsens gøta, 1416
Tórshavn 100
Tlf. +298 500 600

 

 

Flytider:

Afrejse Billund kl. 14.55. Ankomst Vagar kl. 15.55
Afrejse Vagar kl. 07.45. Ankomst Billund kl. 10.35

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Færøerne:

Færøerne består af i alt 18 øer, hvoraf 16 er beboede. Befolkningstallet er ca. 49.000 og alene i hovedstaden Torshavn bor de ca. 20.000. Den næststørste by er Klaksvik med ca. 4.600 indbyggere. 

Siden 1948 har Færøerne været en selvstyrendel de af det danske kongerige. De har deres egen lovgivende forsamling, som hedder "lagtinget". Færøerne har også eget flag. 

Sproget på Færøerne er færøsk, som er tæt beslægtet med islandsk. Udover færøsk er dansk også officielt sprog. Rigtig mange er idag også gode til engelsk. 

Valutaen er danske kroner - dog har Færøerne sine egne sedler med lokale motiver. De fleste steder kan man benytte danske pengesedler, men det kan være et problem at benytte færøske sedler i Danmark – så derfor er det en god idé at veksle tilbage til danske, inden du forlader Færøerne. Der betales ikke vekselgebyr - hverken i Danmark eller på Færøerne, når sedler veksles.

HUSK gyldigt billedidentifikation, som eksempelvis pas eller kørekort. Vi anbefaler, at der medbringes pas.

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Tax-free refundering. Alle, som ikke har bopæl på Færøerne, har ret til at få merværdiafgiften/moms (ca 10-12%) tilbage ved køb over 300 kr pr butik. Mere end 220 butikker på Færøerne skilter med TAX FREE. Bed om en 'Tax Refund Cheque' og få den stemplet i butikken. Udfyld formularen, som skal afleveres til tolderne på havnen eller i lufthavnen. Ved afrejse fra Færøerne skal formularen stemples af tolderne, som kan forlange at se legitimation og varer. Ved afrejse med M/F "Norrøna", skal checken stemples i afgangshallen inden ombordstigning. Ved afrejse med fly kan checken indløses i informationen i lufthavnen på Vágar. Passagerer på krydstogtskibe indløser checken ombord.

Klimaet på Færøerne er mildt på grund af Golfstrømmen. Den gennemsnitlige temperatur i de varmeste måneder er 13°C, hvilket giver milde sommerdage, om vinteren er den gennemsnitlige temperatur 3°C. Midt om sommeren er den længste dag 19½ time lang. Der er rig mulighed for at nyde de lange, lyse aftener, som giver ferien på Færøerne en helt speciel atmosfære. Det færøske vejr er særdeles omskifteligt, hvilket virkelig fascinerer fremmede. En af de mest almindelige tilbagemeldinger fra rejsende er det unikke i at kunne opleve alle fire sæsoner på én dag, så kufferten skal pakkes med lidt af hvert. 

Madkulturen på Færøerne er en meget spændende del af det nordiske køkken. Der bruges meget fugl, fisk, lamme- og fårekød samt et stort forbrug af kartofler, som er noget af det eneste, som kan dyrkes i jorden på Færøerne. Rabarber er også en yndet ingrediens i mange madretter samt i kager/desserter og saft. Selvom der er ca. 70.000 får på Færøerne, er landet nødsaget til at importere en stor del fra bl.a. New Zealand, da der spises mere end der produceres. 

Fiskeri er Færøernes vigtigste indtægtskilde. Ca. 97% af den færøske eksport er fiskeprodukter. Af disse 97% er ca. 50% laks. 

 

 

Prisen inkluderer:

 • Bustransfer til/fra Billund
 • Flybillet tur/retur
 • Bagage på fly
 • 5 x overnatning
 • 4 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 2 x aftensmad (lør/man)
 • 1 x kaffe og kage
 • Entre til kunstmuseum på Sandoy
 • Entre til kongsbondegården i Kirkjubøur
 • Entre til museum på Nolsoy
 • Sejltur til øen Nólsoy t/r
 • Alle nævnte udflugter
 • Dansk rejseleder

 

Tillæg for eneværelse: 2.975,-

TILKØB: Udflugt til fuglefjeldene: 1.200,-

TILKØB: Vandretur: 350,-

 

Anmeldelser af Færøerne med fly

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Christian 14.08.23
Hele rejsen var over forventning, vi så og oplevede flere ting, som ikke var nævnt i forvejen så stor ros til Hanstholm rejser for en super fin rejse. Så fuld plade med stjerner.

__________________________________________________

 Bent 14.08.23
Denne rejse kan varmt anbefales. Vi var målløse over den storslående natur og den lokal guide kunne fortælle rigtig mange sagn/historier. Spændende. Og så fik vi smagt fermenteret fårerullepølse.

__________________________________________________

 Lene 17.08.22
God service og veltilrettelagt program

__________________________________________________

 Edith 17.08.22
Spændende og indholdsrig tur. Kan kun anbefales.

__________________________________________________

 Inger 19.08.19
Det var en fantastisk rejse... Færøerne var så smukke, det skal opleves, det kan ikke beskrives.... Vore guider var fantastiske... både lokal guider og rejseleder fra Hanstholm rejser

__________________________________________________

 Alice 19.08.19
En helt igennem super rejse med godt hotel. Flere gode oplevelser, så mange, at man næsten ikke kunne forvente det, Tusind tak for dejlige dage.

__________________________________________________

 Lene 18.08.18
Det har været en hel fantastisk tur med gode oplevelser og rigtig god service.

__________________________________________________

 Kenny 18.08.18
En betagende oplevelse for livet, kan varmt anbefales

__________________________________________________

 Elva 14.08.17
5 stjerner med pil op til turen til Færøerne. Kan varmt anbefales.

__________________________________________________
 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

16.798
Island

Island - fly 5 dage

Flyrejse
22.998
Island

Island Rundt - fly 8 dage

Flyrejse
32.398
Grønland

Grønland

Flyrejse