Fjordnorge - Rundrejse

Geilo • Sogndal • Flåm • Myrdal • Bergen • Stavanger

Besøg vores smukke naboland på denne rundrejse, som viser os nogle af det sydlige Norges største seværdigheder, blændende natur med fjorde og fjelde samt interessante byer. Vi starter i Larvik og tager turen nordpå til Sogndal og Bergen. Herfra videre sydpå langs kysten til Stavanger og hjem til Danmark via Kristiansand. Oplev bl.a. en tur med den verdenskendte Flåmsbanen, sejl på Lysefjorden og se Preikestolen nedefra og meget mere. 

Highlights

 • Rundrejse til nogle af Norges største seværdigheder
 • Geilo & Hardanger Nationalpark
 • Borgund Stavkirke, en af Norges bedst bevarede stavkirker
 • Smuk sejltur på den smalle Nærøyfjord
 • Tur med Flåmsbanen, en af Norges største attraktioner
 • Byrundtur og tur med Fløibanen i Bergen
 • Rødne Fjord Cruise på Lysefjorden
 • Byrundtur i Stavanger

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling via Skive/Herning kører vi mod Hirtshals, hvor vi har afgang kl. 12.45 mod Larvik. Nyd eventuel en frokost ombord eller blot en afslappende sejltur inden ankomsten 16.30. Efter ankomst kører vi til hotellet i Geilo, hvor sen aftensmad venter på os.

2. dag: Geilo - Sogndal. Efter morgenmaden tager vi en tur til Geilo Sommerpark. Her tager vi stoleliften til toppen (Pris NOK 65,-), hvorfra der er en fantastisk udsigt over Hardanger Nationalpark. Vi nyder udsigten og en kop kaffe. Nu går turen videre mod Sogndal. Undervejs stopper vi ved Borgund Stavkirke, som er en af Norges bedst bevarede stavkirker. Ved kirken ligger et spændende besøgscenter med udstilling om de norske stavkirker og unikke Vikingtidsfund (entre pris NOK 90,-). Aftensmad på hotellet i Sogndal.

3. dag: Nærøyfjorden - Flåmsbanen. I dag venter store naturoplevelser. Vi starter med en sejltur fra Kaupanger til Gudvangen (inkluderet) - en super flot tur, hvor vi sejler ind i den smalle Nærøyfjord, der er på UNESCO's liste. Fra Gudvangen kører vi med bussen til Flåm, hvor vi tager Flåmsbanen til Myrdal (inkluderet). Dette er en af de største attraktioner i Norge. Toget kører fra enden af Aurlandsfjorden og op på højfjellet til Myrdal. En stigning på 870 meter. Flåmsbanen bliver ofte omtalt som verdens mest spektakulære jernbanestrækning. I løbet af turen ser vi bl.a. smukke elve og vandfald samt gårde, som klamrer sig til de stejle fjeldsider. I Myrdal stiger vi om til NSB-tog og kører til Voss (inkluderet), hvor bussen igen samler os op og kører tilbage til Bergen. Aftensmad på hotellet i Bergen.

4. dag: Bergen - Fløibanen. I dag skal vi se os omkring i Bergen by. Vi skal nyde den smukke storby, som er Norges næststørste by omgivet af fjelde, beliggende direkte ud til havet. Vi tager en rundtur i byen, hvor vi bl.a. besøger det gamle og fascinerende havneområde Bryggen samt tager en tur med Fløibanen (inkluderet). Fløibanen er en bjergbane, der er blevet en af Norges helt store seværdigheder og er et must hvis man er i Bergen. Den starter i centrum, hvorfra man bliver kørt 320 meter direkte op i fjeldet. Herfra kan man se ud over hele byen. Resten af dagen er til fri disposition. Aftensmad på hotellet.

5. dag: Stavanger. Efter morgenmaden i Bergen kører vi mod Stavanger. En flot strækning langs den norske vestkyst, hvor vi passerer mange flotte og naturskønne steder. På vejen til Stavanger skal vi også sejle to korte strækninger over norske fjorde, inden vi når Stavanger. Aftensmad på hotellet.

6. dag: Rødne Fjord Cruise - Preikestolen. Dagen starter med en imponerende sejltur på Lysefjorden. En 3-timers sejltur med start i Stavanger (inkluderet). Oplev enestående natur med vandfald, idylliske øer og dramatiske fjelde. Vi ser også Preikestolen fra fjorden. Efter sejlturen tager vi til centrum af Stavanger, hvor vi tager en byrundtur. Vi besøger bl.a. bydelen Gamle Stavanger med de smukke gamle velbevarede træhuse og brostensgader. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og kører mod færgelejet i Kristiansand, hvorfra vi har afgang kl. 15.00. Efter ankomsten i Hirtshals kører vi mod vores opsamlingsbyer.

 

Rejse: Fjordnorge, Rundrejse


"En fantastisk tur med både sejltur, togtur og buskørsel. Gode hoteller i centrum af byerne og gode chauffører og rejseledere."

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hoteller:

Bardøla Høyfjellshotel ****
Bakkestølvegen 33
3580 Geilo
Hotellet ligger smukt ved bjergplateauet Hardangervidda. Gratis WiFi. Indendørs pool. Egen restaurant og bar.

 

Quality Hotel Sogndal ***
Gravensteinsgata 5
6851 Sogndal
Et moderne hotel beliggende i centrum af Sogndal ved Sognefjorden. Gratis WiFi. Egen restaurant og bar.
 

Best Western Plus Hordaheimen *** 
C. Sunds Gate 18 
5004 Bergen 
Hotellet ligger i centrum af Bergen med mange seværdigheder indenfor gåafstand. 

 

Scandic Stavanger City ****/ Clarion Hotel Stavanger ****
Reidar Berges Gate 7 / Arne Rettedals Gate 14
4013 Stavanger / 4008 Stavanger
Moderne hotel i centrum af Stavanger - kun 5 min fra gågaden. Egen restaurant og bar. Gratis WiFi

 

Alle værelser har eget bad & toilet. 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

OBS:

Mange nordiske hoteller modtager ikke kreditkort. Kun betalingskort

 

Prisen inkluderer:

 • Færge Hirtshals-Larvik
 • Færge Kristiansand-Hirtshals
 • 6 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • 6 x overnatning på hotel
 • Sejltur Kaupanger - Gudvangen
 • Tur med Flåmsbanen
 • Tur med Fløibanen i Bergen
 • Sejltur på Lysefjorden
 • Alle nævnte udflugter ekskl entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 2.000,-

TILKØB: Buffet færge udrejse og måltid færge hjemrejse: 400,-

Anmeldelser af Fjordnorge

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Karen 21.08.20
Jeg var så tilfreds med det hele. Jeg er dog klar over, at vi var ualmindelig heldige med vejret, så alt tog sig bedst ud.

__________________________________________________

 Erling 21.08.20
Det er dejlig afslappende at bare sidde i bussen og nyde udsigten, med passende pauser. Dejligt med hoteller i midtbyen.

__________________________________________________

 Karen Margrethe 21.08.20
Skøn tur med dejligt vejr - fine hoteller tæt på bymidte. Og heldigvis ingen kø nogen steder (ingen krydstogtskibe). Og en meget vidende rejsefører.

__________________________________________________

 Bente 17.08.20
En fantastisk tur med både sejltur, togtur og buskørsel. Gode hoteller centrum af byerne og gode chauffører og rejseledere.

__________________________________________________

 Susanne 13.07.19
Skøn natur, dejlige “ besætnings personale på bussen” dejlig ren bus.

__________________________________________________

 Hanne 17.07.18
Anbefales det er et flot land

__________________________________________________

 Grete 15.07.18
Fantastisk rejse i en natur der ikke kan beskrives, men skal opleves

__________________________________________________

 Charlotte 15.07.18
En fantastisk natur oplevelse hele vejen igennem. Veltilrettelagt. Mange spændende udfluter og plads til at opleve på egen hånd. En rejse vi gerne vil anbefale

__________________________________________________

 Vera 03.09.17
Storslået natur, gode hoteller. Rejsens varighed gjorde, at man fik et godt indblik i naturen i Vestnorge. Ikke mindst takket være engageret guide og chauffør. Super med picnic undervej - praktisk og hyggeligt.

__________________________________________________

 Poul 17.07.17
En storslået naturoplevelse med en guide og chauffør ud over det sædvanlige, helt styr på det hele. En oplevelse i et roligt tempo, som vi aldrig glemmer. Tusind tak til firmaet.

__________________________________________________

 Vera 03.09.17
Storslået natur, gode hoteller. Rejsens varighed gjorde, at man fik et godt indblik i naturen i Vestnorge. Ikke mindst takket være engageret guide og chauffør. Super med picnic undervej - praktisk og hyggeligt.

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

11.398
Norge

Nordkap

Busrejse
8.798
Norge

Natur & Historiske Hoteller

Bus & båd
8.498
Norge

Rundrejse & Briksdalsgletsjeren

Busrejse