Telemarken - Norge

Skøn busrejse i det sydlige Norge - i Telemarken, som er lige så alsidig, som den er smuk. Naturen er mangfoldig og består af et utal af bjerge, dale og søer m.m. Vi sejler på Telemarkskanalen fra Skien til Kviteseid - en flot sejltur, som består af mange slusekamre og højdeforskelle. En heldagsoplevelse som byder på mange oplevelser og indtryk. Efter sejlturen bor vi i landsbyen Vrådal ved søen Nisser, hvorfra vi kører udflugter i Telemarken til bl.a. Rjukan og Eidsborg. Området byder på et utal af oplevelser og en enestående natur.

 

 

Highlights

 • Heldagssejltur på Telemarkskanalen inkl. frokost
 • Store naturoplevelser
 • Norsk Industriarbejdermuseet i Rjukan
 • Højt til vejrs med Krossobanen
 • Se en af landets mindste stavkirker
 • Hyggeligt hotel i Vrådal i traditionel norsk stil

Afgange

Afrejse: 
24/06/2024
Hjemkomst: 
28/06/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
6.598
Bestil
Afrejse: 
15/07/2024
Hjemkomst: 
19/07/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
6.698
Bestil
Afrejse: 
20/08/2024
Hjemkomst: 
24/08/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
6.398
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling via Skive/Herning kører vi til Hirtshals, hvorfra vi skal sejle til Larvik. Efter ankomst til Norge kører vi til Skien og bliver indkvarteret på hotellet. Aftensmad på hotellet eller nærliggende restaurant.

2. dag: Telemarkskanalen. I dag skal vi ud at sejle en heldagstur på Telemarkskanalen fra Skien til Kviteseid. Skibet sejler afsted ved 8-tiden og herefter venter os en dag ombord på et af de flotte historiske skibe på kanalen. Mens vi sejler afsted, vil vi nyde omgivelserne, den skiftende natur og den friske luft samt frokost inkl. kaffe/te (inkluderet). Ved ankomst til Kviteseid sidst på eftermiddagen holder bussen klar og kører os til hotellet i Vrådal, hvor aftensmaden står klar.

3. dag: Fyresdal - Kviteseid – Eidsborg. I dag skal vi udforske det naturskønne område omkring Vrådal. Ad smukke veje kører vi til den lille landsby Folkestadbyen Fyresdal og Hamaren Aktivitetspark, hvor der bl.a. er lavet en flot 1 km lang træbro op i 15 meters højde med flot udsigt. Vi kører forbi friluftsmuseet Kviteseid bygdetun og Kviteseid kirke. Vi gør også stop ved Eidsborg museum og stavkirke (entre ca. NOK 130,-). Stavkirken er fra midten af 1200-tallet og er en af de mindste stavkirker i landet. Museet i Eidsborg byder på en moderne museumsbygning og et område med over 30 historiske huse samt en af ​​verdens ældste træbygninger. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Rjukan - Rauland. Vi tager på en spændende rundtur i området forbi bl.a. Rjukan og Rauland. På vej til Rjukan kører vi gennem adskillige utrolig smukke områder og op langs Tinnsjøen, hvor norske frihedskæmpere sprang færgen med det ”tunge vand” i luften. I Rjukan holder vi en pause i den hyggelige by. Herefter kan man vælge at blive i byen et par timer på egen hånd eller tage med på en tur med kabinebanen Krossobanen (ca. 170 NOK) op i højden og nyde den fantastiske udsigt - eller besøge Norsk Industriarbejdermuseum (ca. 200 NOK), som bl.a. er kendt for sin præsentation af Rjukans krigshistorie og "tungt vand" produktionen, som blev saboteret. Turen går derefter hjemover mod hotellet via Rauland. Ved Rauland når vi op på højfjeldet - heroppe bliver der færre og færre træer og til sidst består vegetationen kun af buske. En smuk køretur. Vi er tilbage ved hotellet til aftensmaden.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og kører mod Kristiansand, hvorfra vi skal sejle mod Hirtshals. Efter nogle timer på skibet ankommer vi Danmark, hvor vi kører mod vores hjembyer.

 

Rejse: Telemarkskanalen & Vrådal


"Vi valgte Telemarksturen på grund af Telemarkskanalen, men vi fik mange andre fine oplevelser med i købet"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Thon Hotel Høyers

Hotellet ligger centralt i Skien i gåafstand til mange af byens oplevelser. På hotellet findes bar og restaurant. Alle værelser har eget toilet og bad. Gratis WiFi. 

Thon Hotel Høyers
Kongens gata 6
3724 Skien
Tlf: +47 3590 5800

https://www.thonhotels.no

 

Straand Hotel

Hotellet ligger i den lille landsby Vrådal med udsigt til søen Nisser. Hotellet har indendørs swimmingpool samt sauna, solarium og motionsrum. Hyggelige opholdsrum i traditionelt norsk stil med pejs. Alle værelser har eget toilet og bad. Gratis WiFi. 

Straand Hotel
Kviteseidvegen 1698
3853 Vrådal, Telemark
Tlf: +47 3506 9000

https://straand.no/

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • Færge t/r
 • 1 x overnatning i Skien
 • 3 x overnatning i Vrådal
 • 4 x morgenmad
 • 1 x frokost på Telemarkskanalen
 • 4 x aftensmad
 • Heldagssejltur på Telemarkskanalen Skien-Kviteseid
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus 

 

Tillæg eneværelse: 1.200,-

TILKØB: Buffet færge udrejse & måltid færge hjemrejse: 425,-

OBS: Mange nordiske hoteller og butikker modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

Anmeldelser af Telemarken

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Lisbeth 26.06.23
Der er jo altid plads til forbedringer, men denne tu rtil Telemarken er dejlig, naturen findes ikke meget bedre, det kombineret med noget historie er en god cocktail - søer, bakker, bjerge, dale, Norge har det hele. 

__________________________________________________

 Birgit 25.07.18
Det er en rejse med mange pragtfulde naturoplevelser, og sejlturen på Telemarkskanalen er hele turen værd

__________________________________________________

 Poul 23.07.18
Vi valgte Telemarksturen på grund af Telemarkskanalen, men vi fik mange andre fine oplevelser med i købet

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

13.498
Norge

Nordkap

Busrejse
10.398
Norge

Briksdalsgletsjeren

Busrejse
9.698
Norge

Fjordnorge

Busrejse