Sverige - Gotland

Gotland er Sveriges største ø og ligger i Østersøen ca. 90 km fra fastlandet. Øen er fyldt med mystik, eventyr og minder fra en spændende tid. Gotland har omkring 58.000 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Visby. Øen er ca. 176 km lang og 52 km bred. Gotland har været under danske kongers herredømme ad flere omgange. Vi bor i hovedbyen på Gotland – Visby, som er øens hovedstad. Store dele af Visby er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, hvilket man sagtens forstår efter et besøg i byen. Øen tilbyder en storslået natur med bl.a. fritstående meterhøje kalkformationer (raukaer), charmerende byer og et utal af ruiner og kirker med hver sin historie. Øen har igennem mange år tiltrukket kunstnere af alle slags, og overalt møder vi et bredt udvalg af lokalt kunsthåndværk.

 

Highlights

 • Besøg i den tidligere danske by Lund
 • Rundtur på Gotland – Sveriges største ø
 • Centralt hotel i Visby
 • Byrundtur i Visby
 • Storslået natur og de fantastiske raukaer
 • Historiske byer & bygninger

Afgange

Afrejse: 
17/06/2024
Hjemkomst: 
22/06/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
7.198
Bestil
Afrejse: 
19/08/2024
Hjemkomst: 
24/08/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
7.198
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Lund - Växjö. Vi kører fra Thisted tidlig morgen og fortsætter ned igennem Jylland via Fyn og Sjælland videre med Øresundsbroen til Sverige, hvor første stop er i byen Lund. Lund er en gammel smuk by, der – ligesom resten af Skåne – engang var dansk. Byen blev grundlagt af Knud den Store, konge af Danmark 1018-1035. Lund er en livlig universitetsby med brostensgader og en hyggelig bymidte. Vi tilbringer lidt tid i centrum, hvor vi bl.a. ser domkirken, som anses for at være Nordens fornemmeste katedral i romersk stil. Herfra kører vi til Växjö, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Gotland - Visby. Efter morgenmaden kører vi mod Oskarshamn, hvorfra vi skal sejle til Visby på Gotland. En sejltur på ca. 3 timer. Ved ankomsten til Gotland bliver vi indkvarteret på hotellet, som ligger i gåafstand fra den middelalderlige bymidte. Er der tid og energi til det, kan man gå en tur på egen hånd i den historiske by. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Visby - Det sydlige Gotland. Efter morgenmaden skal vi ud og opleve Visbys charme, sjæl og stokroser. Vi går en tur i Visby, som af nogle kaldes den charmerende by af roser og ruiner. I byen findes der et utal af ruiner og historiske bygninger – bl.a. 38 tårne, 12 kirkeruiner, bymuren og små stræder med smukke stenhuse. En gåtur langs bymuren vidner om en svunden storhedstid. Nogle steder er det muligt at gå op i tårnene på muren og nyde udsigten over byens tage og havet. Vi kommer også forbi Skt. Maria Domkirken, som oprindelig blev bygget som gæstekirke for tyske handelsmænd. Efter frokost på egen hånd holder bussen klar til at køre os sydpå. Vi tager et kig på nogle af de små fiskelejer, og i Öja gør vi stop ved kirken, inden vi kører til Hoburgen på sydspidsen af øen. Her findes en af øens mest kendte raukaer – Hobburgsgubben. På vej nordpå besøger vi Asger Jorns grav i Gröttlingbo - og måske en af de lokale kunstnere på vejen. Vi er tilbage ved hotellet til aftensmad.

4. dag: Det nordlige Gotland. I dag skal vi udforske det nordlige Gotland. Nordøst for Gotland ligger Fårö, der er Gotlands mindre naboø. Man kan komme over til øen på kun 8 minutter med den gratis færge fra Fårösund. Med sine fantastiske sandstrande, det nøgne landskab og de majestætiske rauker er Fårö et af Gotlands mest besøgte og omtalte besøgsmål. Mange af Gotlands gamle kalkbrud er nu fyldt med vand, blandt andet det brud, som har fået navnet Den Blå Lagune. Om sommeren er det gamle stenbrud et meget populært sted at bade. Efter dagens oplevelser kører vi tilbage til Visby, hvor der er aftensmad på hotellet.  

5. dag: Fastlandet - Kalmar. I dag tager vi afsked med Gotland og tager tilbage til fastlandet. Vi tager igen færgen til Oskarshamn. Ombord på færgen får vi aftensmad. Ved ankomst kører vi direkte til Kalmar. Hotellet ligger centralt i byen, så det er muligt at gå en tur efter aftensmaden.

6. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden starter vi hjemturen mod vores opsamlingssteder. Vi kører med passende pauser mod Øresundsbroen og tilbage ad samme rute som udrejsen. Forventet hjemkomst i Thisted sidst på aftenen.  

 

Scandic Visby

Hotellet er beliggende overfor færgeterminalen og i gåafstand til den historiske bymidte. Hotellet har restaurant, fitnessrum, udendørs pool (jun-sep), sauna og udendørs jacuzzi.  Alle værelser har eget bad og toilet, tv samt gratis WiFi.

Scandic Visby
Färjeleden 3
621 58 Visby
Tlf. +46 498 20 1250

 

Quality Hotel Royal Corner
Liedbergsgatan 11
352 32 Växjö
Tlf. +46 470 70 1000
quality-hotel-royal-corner

Quality Hotel Royal Corner ligger i centrum af Växjö. Hotellet har egen restaurant og bar. Der findes fitnessrum, indendørs pool, jacuzzi og sauna, som kan benyttes frit af gæster. Alle værelser har eget bad og toilet, tv og gratis WiFi.

 

First Hotel Witt
Södra Långgatan 42
392 31 Kalmar
Tlf. +46 480 15250
https://www.firsthotels.se/

Hotellet ligger centralt i Kalmar. Hotellet har sauna, motionsrum og indendørs pool, som frit må benyttes samt en hyggelig bar og restaurant. Værelserne har alle bad og toilet. Gratis WiFi.

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Fyn (E20) - Sjælland (E20)

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

OBS:

Mange nordiske hoteller modtager ikke kreditkort. Kun betalingskort

 

Fakta om Gotland:

Gotland er Sveriges største ø på 3.184 km2. Der bor ca. 58.000 på øen. Visby og ringmuren omkring byen kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 1995

  Valutaen er svenske kroner. 

  Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

  Prisen inkluderer:

  • 5 x overnatning på hotel
  • 5 x morgenmad
  • 5 x aftensmad
  • Færge Gotland t/r
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

   

  Tillæg eneværelse: 2.400,-

  Anmeldelser af Gotland

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

  Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

  Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

  Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

  Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  6.398
  Norge

  Telemarken

  Bus & båd
  4.998
  Sverige

  Stockholm & Ålandsøerne

  Busrejse
  6.198
  Sverige

  Skåne & Blekinge

  Busrejse