Sverige - Stockholm & Ålandsøerne

Besøg Stockholm - en af Nordeuropas smukkest beliggende hovedstæder. Byen ligger smukt på 14 øer og holme og er forbundet af 57 broer. Byen har mange kulturelle tilbud, museer, smukke parker, fantastiske pladser og bygninger og hyggeligt gågade miljø. Vi bor centralt i byen - kun ca. 1,5 km fra Gamla Stan, som er Stockholms originale bymidte fyldt med oplevelser og indtryk. På vej til Stockholm kører vi gennem det dejlige svenske landskab og forbi den smukke natur ved søen Vättern til Stockholm.

På denne rejse er der også mulighed for en udflugt til Ålandsøerne, som ligger skønt i skærgården mellem Sverige og Finland.

Afgange

Afrejse: 
26/06/2017
Hjemkomst: 
30/06/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.598
Forespørg
Afrejse: 
17/07/2017
Hjemkomst: 
21/07/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.698
Forespørg

Highlights

 • Bo i centrum af Stockholm
 • Byrundtur i Stockholm
 • Mulighed for udflugt til Ålandsøerne
 • Skansen - verdens ældste frilandsmuseum
 • UNESCO-slottet Drottningholm Slot

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Når alle deltagere er samlet går turen til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg med Stena Line. Vi fortsætter op gennem Sverige med passende pauser og får aftensmad undervejs på en restaurant. Vi når hotellet i Stockholm hen på aftenen.

2. dag: Byrundtur. Efter morgenmaden skal vi byrundtur, hvor vi udforsker Sveriges charmerende hovedstad. Vi skal besøge Gamla Stan med de mange seværdigheder, Storkyrkan (entré ca. 40 SEK), Stadshuset, Kongeslottet med vagtparaden og Vasamuseet (entré ca. 130 SEK) med det prægtige skib, der sank på sin jomfrurejse i 1628. Der bliver også mulighed for at gå på egen hånd. Aftensmaden nydes på hotellet.

3. dag: Nyd dagen i Stockholm. Oplagt kunne være at se den flotte by fra vandsiden. Bådudflugter tilbydes fra byens forskellige kajer. Her kan du tage kortere færge- og sightseeingture m.m. Der findes også et festligt tivoli Gröna Lund med karruseller, rutsjebaner osv. Byen er fuld af muligheder.

TILKØB: Ålandsøerne. På 3. dagen tager vi på en heldagstur til Ålandsøerne. Turen går via Grisslehamn nord for Stockholm, hvorfra vi skal sejle til den finske øgruppe, Ålandsøerne. Forude venter en meget smuk sejltur mellem øer og holme. Vi har bussen med på Ålandsøerne og tager en tur rundt på de charmerende øer med den omtumlede tilværelse. Øerne er nu selvstændige med eget parlament og sproget er svensk. Valutaen er euro, men man kan også bruge svenske kroner). Efter en god dag på Ålandsøerne sejler vi tilbage til Sverige og under overfarten nyder vi et dejligt "ta´selvbord". Ønskes denne udflugt, skal dette oplyses ved tilmelding til rejsen sammen med fødselsdato. Pris 300 kr inkl. middag ombord.

4. dag: Skansen & Drottningholm Slot. Vi besøger Skansen (entré ca. 180 SEK) - verdens ældste frilandsmuseum og Sveriges største turistattraktion med mere end 1,3 mill. besøgende hvert år. Folk kommer fra hele verden for at se den unikke samling af 150 historiske bygninger fra hele Sverige, hvoraf mange er levendegjort med håndværkere og beboere i tidens klæder, såvel som Skandinaviens vilde dyr og eksotiske fauna i Aquarium. Skansen har sin egen koncertscene, og især om sommeren er der masser af underholdning med folkedans, artister og musik, et livligt bykvarter, en glasworkshop, andre kunstværksteder, cafeer, restauranter og butikker.

Vi skal også besøge Drottningholm slot (entré ca. 120 SEK), som er det bedst bevarede kongeslot i Sverige, opført i 1600-tallet. Slottet er på UNESCO´s liste over Verdens kultur arv og kaldes også for Sveriges "Versailles". Siden 1981 har slottet været den nuværende kongefamilies bolig, og selvom familien bor her er der alligevel adgang for publikum. Slotshaven imponerer også med springvand, havekunst, pavillion m.m. Denne aften er aftensmaden på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden starter hjemrejsen, og med pauser undervejs når vi Gøteborg. Vi sejler med Stena Line og under overfarten er det muligt at købe lidt aftensmad. Vi er i land i Frederikshavn først på aftenen. Rejsen afsluttes i vore hjembyer efter en skøn tur til en af Nordeuropas smukkeste hovedstæder og naturskønne områder i Sverige og på Åland.

Clarion Hotel Stockholm

Moderne hotel beliggende centralt i bydelen Södermalm, som er kendt for dets kulturarv, butikker og restauranter.  Alle værelser har TV, bad og toilet.

Clarion Hotel Stockholm
Ringvågen 98
10460 Stockholm
Tel.: 0046 08 462 1000

 

Scandic Hotel Malmen

Moderne hotel beliggende centralt i bydelen Södermalm, som er kendt for dets kulturarv, butikker og restauranter.  Alle værelser har TV, bad og toilet.

Scandic Hotel Malmen
Götgatan 49-51
102 66 Stockholm
Tel.: 0046 8 517 347 00


 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Stockholm & Ålandsøerne:

Stockholm er hovedstaden i Sverige og også landets største by. Derudover er Stockholm sæde for Sveriges regering og riksdag. Sveriges statsoverhoved - kong Carl XVI Gustaf - har sin residens på Stockholms Slot.

Ålandsøerne er en finsk selvstyrende øgruppe med 26.530 indbyggere, beliggende i den nordlige del af Østersøen. Øgruppen består af en klynge af over 6000 øer i Østersøen mellem Sverige og Finland. Siden 1950'erne har Ålandsøerne haft både eget flag og frimærke. Øerne ligger utrolig smukt og rummer en flot natur samt flere små charmerende byer.

Sproget - det officielle sprog på Ålandsøerne er svensk, men mange taler også finsk. 

  Valutaen er svenske kroner. På Ålandsøerne er valutaen euro, men man kan også bruge svenske kroner. 

  Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

   

  Prisen inkluderer:

  • 4 x overnatning i det centrale Stockholm
  • 4 x morgenbuffet
  • 2 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer & sejltur
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

  Tillæg for eneværelse:
  Juni: 1.500,-
  Juli/aug: 1.700,-

  Tilkøb - Ålandsøerne: 300,-

   

  Anmeldelser af Stockholm & Ålandsøerne

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  4.798
  Sverige

  Kalmar & Øland

  Busrejse
  8.298
  Norge

  Fjordnorge

  Busrejse
  3.498
  Danmark

  Nordsjælland

  Busrejse

  Rejsekatalog 2017

  Rejsenyheder 2017