Sverige - Stockholm & Ålandsøerne

Besøg Stockholm - en af Nordeuropas smukkest beliggende hovedstæder. Byen ligger smukt på 14 øer og holme og er forbundet af 57 broer. Byen har mange kulturelle tilbud, museer, smukke parker, fantastiske pladser og bygninger og hyggeligt gågade miljø. Vi bor centralt i byen - kun ca. 1,5 km fra Gamla Stan, som er Stockholms originale bymidte fyldt med oplevelser og indtryk. På vej til Stockholm kører vi gennem det dejlige svenske landskab og forbi den smukke natur ved søen Vättern til Stockholm.

På denne rejse er der også mulighed for en udflugt til Ålandsøerne, som ligger skønt i skærgården mellem Sverige og Finland.

 

Highlights

 • Bo i centrum af Stockholm
 • Besøg Gamla Stan - Stockholm's originale bymidte
 • Kongeslottet med vagtparaden
 • Mulighed for udflugt til Ålandsøerne
 • UNESCO-slottet Drottningholm Slot

Afgange

Afrejse: 
27/06/2022
Hjemkomst: 
01/07/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.698
Forespørg
Afrejse: 
11/07/2022
Hjemkomst: 
15/07/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.698
Forespørg
Afrejse: 
01/08/2022
Hjemkomst: 
05/08/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.798
Forespørg
Afrejse: 
07/09/2022
Hjemkomst: 
11/09/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.898
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Fra Thisted kører vi via Skive/Herning til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg med Stena Line. Vi fortsætter op gennem Sverige med passende pauser og får aftensmad undervejs. Vi når hotellet i Stockholm sidst på aftenen.

2. dag: Byrundtur. Efter morgenmaden skal vi på byrundtur, hvor vi udforsker Sveriges charmerende hovedstad med bus og til fods. Vi skal besøge Gamla Stan – den ældste del af Stockholm med de mange seværdigheder og charmerende gader, Storkyrkan (entré ca. 40 SEK), Stadshuset og Kongeslottet med vagtparaden. Resten af dagen på egen hånd i den smukke storby. Aftensmaden nydes på hotellet.

3. dag: Nyd dagen på egen hånd i Stockholm. Oplagt kunne være at se den flotte by fra vandsiden. Bådudflugter tilbydes fra byens forskellige kajer. Her kan du tage kortere færge- og sightseeingture m.m. Eller nyd blot den flotte storby med f.eks. en kop kaffe på en af de mange caféer og gåtur i de hyggelige gader. Byen er fuld af muligheder.

TILKØB: Ålandsøerne. På 3. dagen tager vi på en heldagstur til Ålandsøerne. Turen går via Grisslehamn nord for Stockholm, hvorfra vi skal sejle til den finske øgruppe, Ålandsøerne. Forude venter en meget smuk sejltur mellem øer og holme. Vi har bussen med på Ålandsøerne og tager en tur rundt på de charmerende øer med den omtumlede tilværelse. Øerne er nu selvstændige med eget parlament og sproget er svensk. Valutaen er euro, men man kan også bruge svenske kroner. Efter en god dag på Ålandsøerne sejler vi tilbage til Sverige og under overfarten nyder vi et dejligt "ta´selvbord". Ønskes denne udflugt, skal dette oplyses ved tilmelding til rejsen sammen med fødselsdato. Pris 300 kr inkl. middag ombord.

4. dag: Drottingholm Slot & øen Djurgården. I dag besøger vi Drottingholm Slot og efterfølgende Djurgården – øen i Stockholm som rummer bl.a. Vasamuseet, Naturhistorisk museum og frilandsmuseet Skansen. Der findes også et festligt tivoli Gröna Lund med karruseller, rutsjebaner osv. Det vil være muligt at stige af/på bussen imellem de to udflugter, hvis man ikke ønsker at deltage i begge, men i stedet ønsker tid på egen hånd i byen. 

Drottningholm slot (entré ca. 120 SEK) er det bedst bevarede kongeslot i Sverige, opført i 1600-tallet. Slottet er på UNESCO´s liste over Verdens kultur arv og kaldes også for Sveriges "Versailles". Siden 1981 har slottet været den nuværende kongefamilies bolig, og selvom familien bor her er der alligevel adgang for publikum. Slotshaven imponerer også med springvand, havekunst, pavillion m.m.

På Djurgården findes som nævnt Vasamuseet (entré ca. 130 SEK) med det prægtige skib, der sank på sin jomfrurejse i 1628. På øen ligger også Skansen (entré ca. 180 SEK), som er verdens ældste frilandsmuseum. Folk kommer fra hele verden for at se den unikke samling af 150 historiske bygninger fra hele Sverige, hvoraf mange er levendegjort med håndværkere og beboere i tidens klæder. Man kan også besøge Naturhistorisk museum eller ABBA-museet. Oplev lige det sted, som du finder mest interessant. Vi har et par timer på øen, inden bussen kører retur til hotellet. Denne aften er aftensmaden på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden starter hjemrejsen, og med pauser undervejs når vi Gøteborg. Vi sejler med Stena Line og under overfarten er det muligt at købe lidt aftensmad. Vi er i land i Frederikshavn først på aftenen. Rejsen afsluttes i vore hjembyer efter en skøn tur til en af Nordeuropas smukkeste hovedstæder og naturskønne områder i Sverige og på Åland.

Rejse:
Stockholm & Ålandsøerne


"Rejsen levede fuld op til det vi forventede. Første gang vi var på en busrejse og det bliver nok ikke sidste gang"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Scandic Norra Bantorget**** 

Scandic Norra Bantorget er beliggende i hjertet af Stockholm. Butiksstrøget Drottninggatan er lige rundt om hjørnet, og den fører hele vejen til den charmerende gamle bydel. Hotellet har egen restaurant, kaffebar og fitnessrum. Værelser med eget bad/toilet, telefon, TV og WiFi.

Scandic Norra Bantorget ****
Wallingatan 15
111 24 Stockholm
Tel.: +46 8517 67000

 

 

OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

 

Fakta om Stockholm & Ålandsøerne:

Stockholm er hovedstaden i Sverige og også landets største by. Derudover er Stockholm sæde for Sveriges regering og riksdag. Sveriges statsoverhoved - kong Carl XVI Gustaf - har sin residens på Stockholms Slot.

Ålandsøerne er en finsk selvstyrende øgruppe med 26.530 indbyggere, beliggende i den nordlige del af Østersøen. Øgruppen består af en klynge af over 6000 øer i Østersøen mellem Sverige og Finland. Siden 1950'erne har Ålandsøerne haft både eget flag og frimærke. Øerne ligger utrolig smukt og rummer en flot natur samt flere små charmerende byer.

Sproget - det officielle sprog på Ålandsøerne er svensk, men mange taler også finsk. 

  Valutaen er svenske kroner. På Ålandsøerne er valutaen euro, men man kan også bruge svenske kroner. 

  Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

   

  Prisen inkluderer:

  • 4 x overnatning i det centrale Stockholm
  • 4 x morgenbuffet
  • 2 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer & sejltur
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

   

  Tillæg for eneværelse:
  Maj, juni, juli: 1.600,-
  August, September: 1.800,-
   

  TILKØB:

  Ålandsøerne: 300,-

  Buffet Stena Line ud- & hjemrejse: 350,-

   

  OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

  Anmeldelser af Stockholm & Ålandsøerne

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

  Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

  Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

  __________________________________________________

   Hanne 12.06.18
  Rejsen levede fuld op til det vi forventede. Første gang vi var på en busrejse og det bliver nok ikke sidste gang. 

  __________________________________________________

   Sonja 02.07.17
  Stockholm er så smuk, så smuk - vil gerne anbefale til alle at tage denne rejse.

  __________________________________________________

   Annemarie 02.07.17
  Rigtig god tur og et par herlige folk ombord. Bedre personale skal man lede længe efter.

  __________________________________________________

   Agnethe & Niels Chr. 01.06.16
  Vi vil gerne sige tak for en god tur til Stockholm og Ålandsøerne, både chauffør og rejseleder var gode til at køre og guide os rundt. Her er lige et billed fra “Skansen” i Stockholm.

  __________________________________________________'

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  5.998
  Sverige

  Gotland

  Busrejse
  4.998
  Sverige

  Skåne & Blekinge

  Busrejse
  2.748
  Sverige

  Tranetur Sverige

  Busrejse