Hurtigruten - Den Originale Kystrejse - Norge

Fantastisk krydstogt langs Norges kyst fra Bergen til Kirkenes med Hurtigruten på Den Originale Kystrejse. Vi oplever kyststrækningen fra det komfortable krydstogtskib MS Midnatsol samt går i land i flere spændende og smukke kystbyer. Vi har inkluderet mange oplevelser og udflugter i rejsens pris, men det er muligt at tilvælge endnu flere, hvis man ønsker. Selve opholdet på skibet, udsigten fra vandsiden samt den smukke kyststrækning og havne og byer, hvor vi lægger til, er store oplevelser i sig selv. Vores rejseleder er med på hele rejsen med start i Billund Lufthavn. En rejse langt mod nord med mulighed for midnatssol, som vil skabe uforglemmelige minder.

 

Highlights:

  • Den originale kystrejse
  • 7 dages krydstogt med helpension
  • Unikke naturoplevelser
  • Høj komfort ombord
  • Oplev midnatssolen
  • Smukke norske kystbyer
  • Besøg Nordkap
  • Rundtur i Tromsø
  • Fjorde og fjelde

 

OBS: Bestil senest 15.12.24 og få 1000 NOK i ombord kredit

 

Afgange

Afrejse: 
01/06/2025
Hjemkomst: 
08/06/2025
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
24.998
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse – Bergen. Vi mødes i Billund Lufthavn, hvorfra vi skal flyve til Bergen kl. 15.45. Vi ankommer til Bergen Lufhavn kl. 17.05 og kører til skibet, hvor vi går ombord og får tildelt kahytter. Herefter mødes vi til aftensmad, mens sejlturen mod nord begynder.

2. dag: Ålesund – Hjørundfjorden. I dag ankommer vi til Ålesund om formiddagen, hvor det er muligt at stå af og udforske den smukke by på egen hånd. Rejselederen bliver ombord og sejler med ind i den betagende Hjørundfjord, som siges at være en af Norges mest uberørte og idylliske fjorde. Fjorden er ca. 35 km lang og er omgivet af Sunnmøre Alperne med toppe, der rager 1.700 meter lige op fra fjorden. Herfra retur til Ålesund, hvor der er lidt tid til rådighed i byen.

3. dag: Trondheim. Om formiddagen ankommer vi til Trondheim – Norges 3. største by, hvor rejselederen tilbyder en gåtur forbi bl.a. Stiftsgården, markedspladsen og naturligvis til Nidaros Katedralen – Skandinaviens største middelalderlige bygningsværk (entré ca. 120 NOK). I nærheden findes byens gamle bro, Gamle Bybroa, som markerer indgangen til det gamle Hansestad-kvarter Bakklandet. Se kvarterets farverige træhuse, der står på pæle langs elven. Tilbage på skibet nyder vi frokosten, og om eftermiddagen sejler skibet videre mod nord og nye oplevelser.

4. dag: Arktis - Bodø – Lofoten. Vi krydser den arktiske polarcirkel tidligt om morgenen. Skibet markerer øjeblikket med en traditionel ceremoni, der uden tvivl får os til at vågne! Ved ankomst til Bodø kan man gå en tur fra skibet, langs havnepromenaden og op i byen, eller man kan tilkøbe en udflugt. Vi foreslår to tilkøbsudflugter – ”Oplev Bodø og Saltstraumen” (pris 749,-) eller ”RIB-safari til Saltstraumen” (pris 1.299,-). Ønsker man dette skal det bestilles sammen med rejsen. Saltstraumen er et stræde med verdens kraftigste tidevandsstrøm. Imponerende at opleve naturkræfterne som er på spil. Senere ankommer vi med skibet til Stamsund på Lofoten, hvor vi tager med på busturen ”Lofotens Seværdigheder”. Vi oplever Lofotens spektakulære landskaber og besøger Kabelvåg, en lille charmerende fiskerby. Vi ser udstillingen på Galleri Espolin og Lofotmuseet i Kabelvåg og kommer også til den smukke Vågan kirke, der også kaldes Lofotkatedralen.

5. dag: Tromsø. Vi nyder udsigten fra skibet. Hold udkig efter de mange havfuglearter, der har flere kolonier i nærheden – blandt andet søpapegøjer. Efter frokost ankommer vi til den arktiske hovedstad Tromsø. Vi tager med på en guidet bustur ”Den arktiske hovedstad Tromsø”. Vi hører om byens fascinerende historie og tager en tur med svævebanen (inkluderet) op ad et nærliggende fjeld for en spektakulær udsigt over Tromsø. Besøg ved Ishavskatedralens og Full Steam Museum, hvor man kan lære mere om Norges maritime fortid.

6. dag: Honningsvåg – Nordkap. Sidst på formiddagen når vi til havnen i Honningsvåg. Vi stiger på bussen og kører til Nordkap og Nordkapklippen, der rejser sig 300 m over Ishavets overflade. Et uforglemmeligt besøg, som er dagens højdepunkt. Tilbage på skibet om eftermiddagen sejler vi videre og nyder udsigten. Vi kommer bl.a. til Mehamn, som er rejsens nordligste anløbshavn.

7. dag: Kirkenes – Den Russiske Grænse. Efter en god nats søvn og morgenmad ombord slutter sejlturen i Kirkenes kl. 09.00, hvor vi går fra borde. Vi tager på udflugt ”Den norske grænse mod Rusland” i det nordlige landskab til den nærliggende norsk-russiske grænse i Storskog. Undervejs lærer vi noget om den begivenhedsrige historie, som de to lande deler. Herfra tager vi til Andersgrotta, der er den største bunker i Kirkenes fra 2. Verdenskrig. Vi ser en film om de lokales oplevelser i den tumultariske periode. Tilbage i Kirkenes er der tid til afslapning på hotellet og oplevelser på egen hånd i Kirkenes. Aftensmad på hotellet.

8. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden bliver vi kørt til lufthavnen i Kirkenes, hvorfra vi skal flyve kl. 11.25 til Billund via Oslo. Ankomst Billund kl. 15.45. I Billund Lufthavn tager vi afsked og siger tak for denne gang med kufferten fuld af oplevelser.

Udflugter: Vi har pakket rejsen med nogle fantastiske udflugter undervejs. Øvrige mulige udflugter kan ses på Hurtigrutens hjemmeside og tilkøbes inden afrejse. Læs også yderligere beskrivelser af dagsprogrammet på Hurtigruten.dk.

 

OBS: Bestil senest 15.12.24 og få 1000 NOK i ombord kredit

 

Hurtigruten – MS Nordlys

Flot krydstogtskib fra 2003 med plads til ca. 500 personer. Der er bl.a. restauranter, sauna, motionsrum, bar og lounge samt udendørs boblebad ombord. Alle kahytter har eget bad og toilet. Gratis WiFi.

https://www.hurtigruten.com/da-dk/skibe/ms-midnatsol

 

Praktisk: Vi anbefaler at medbring vind- og vandtæt overtøj samt gode sko og evt. en kikkert. Hurtigruten har et kontantløst betalingssystem ombord og accepterer Visa, MasterCard og Diners Card. Kahytkortet kan også bruges på skibet til at bestille snacks, drikkevarer, måltider, udflugter og guidede vandreture. Regningen betales i slutningen af rejsen.

 

Prisen inkluderer:

  • Fly Billund – Bergen
  • Fly Kirkenes - Billund
  • Bagage på fly t/r
  • Transfer fra Bergen Lufthavn til skib
  • Transfer fra Kirkenes til Kirkenes Lufthavn
  • 1 overnatning på hotel i Kirkenes inkl. Aftensmad
  • 7 dages krydstogt med Hurtigruten med helpension
  • 6 overnatninger i uspecificeret indvendig dobbeltkahyt
  • Daglige temaforedrag på skibet
  • Udflugten ”Lofotens Seværdigheder”
  • Udflugten ”Den arktiske hovedstad: Tromsø”
  • Udflugten ”Nordkap”
  • Udflugten ”Den norske grænse mod Rusland”
  • Dansk rejseleder

 

Tillæg udvendig dobbeltkahyt med begrænset udsigt: 1.500,- pr. person (USPL)
Tillæg udvendig dobbeltkahyt med fuld udsigt: 3.300,- pr. person (USPO)
Tillæg udvendig dobbeltkahyt Artic Superior med fuld udsigt: 6.000,- pr. person (USPD)
Tillæg enekahyt, indvendig: 6.898,- (USPI)
Tillæg enekahyt, udvendig med begrænset udsigt: 7.495,- (USPL)
Tillæg enekahyt, udvendig med fuld udsigt: 8.545,- (USPO)

 

TILKØB: Oplev Bodø og Saltstraumen: Nyd en guidet tur rundt i Bodø til fods og med bus. Se Saltstraumens tidevandsstrøm fra kysten. Tag en pakke saltflager med hjem. Spejd efter havørne, som lever i det omkringliggende område. Pris: 798,-

TILKØB: RIB-Safari til Saltstraumen. RIB-både til Saltstraumen. Oplev verdens mest kraftfulde tidevandsstrøm tæt på. Mulighed for at se havørne og andet dyreliv. Uegnet for gæster med rygproblemer. Pris: 1.299,-

 

Anmeldelser af Hurtigruten - Nordgående Krydstogt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

12.998
Færøerne
Island

Færøerne & Island

Bus & båd
32.398
Grønland

Grønland

Flyrejse
13.498
Norge

Nordkap

Busrejse