Island - med fly

Nu giver vi dig muligheden for en rejse til Island med fly. Vulkanøen i det nordlige Atlanterhav med varme kilder, en sprudlende undergrund, smukke vandfald og meget mere. Et mekka for naturelskere. En smuk men også barsk natur. Kun få timers flyvetur fra vores hjemland ligger Island, som er så ganske anderledes end Danmark. Vores udgangspunkt er hovedstaden Reykjavik, hvor vi bor på hotel i centrum. Herfra udgår vores udflugter. Vi ser nogle af de største seværdigheder på øen og får et godt indtryk af, hvad landet har at tilbyde. Hanstholm Rejsers rejseleder samt lokale dansktalende guider er med på hele rejsen. Vi flyver direkte fra Billund til Island med Icelandair.

Afgange

Afrejse: 
04/05/2020
Hjemkomst: 
08/05/2020
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
9.998
Forespørg

Highlights

 • Direkte fly t/r fra Billund
 • Den Blå Lagune
 • Byrundtur i Reykjavik
 • Se gejseren Geysir & Gullfoss-vandfaldet
 • Nationalparken Thingvellir
 • Sorte strande med vulkansand
 • Smukke klippeformationer
 • Hotel i centrum af Reykjavik

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Billund Lufthavn, hvorfra vi har afgang kl. 22.40. Flyvetiden er ca. 3 timer. Tidsforskel 2 timer. Ankomst i Keflavik kl. 23.40. Udenfor lufthavnen holder en bus klar til at køre os direkte til hotellet i Reykjavik, hvor vi bliver indlogeret.

2. dag: Reykjavik – Hvalsafari / Lundesafari / Ridetur – Fælles middag. Morgenmad på hotellet. Formiddagen bruger vi på at stifte bekendtskab med Reykjavik og byens attraktioner og historie. Med bus og til fods og med dansktalende lokalguide oplever vi byen. Vi stifter bekendtskab med Reykjaviks gamle bykerne. Vi besøger blandt andet den majestætiske Hallgrímskirkja – en kirke, som er bygget i futuristisk stil og rejser sig over byen. En af de mest omtalte og elskede seværdigheder. Vi ser den smukke koncertsal og konferencecenter på havnefronten Harpa, som er designet af det danske firma Henning Larsen Architects i samarbejde med dansk-islandsk kunstner Ólafur Elíasson. Lidt udenfor centrum ligger museet Perlan, som kendes på det store glaskuppel-tag og den flotte arkitektur. Her kan man bl.a. lære om Islands geologi og dyreliv samt nyde udsigten over Reykjavik. Om eftermiddagen er der mulighed for at vælge imellem 3 aktiviteter (bestilles sammen med rejsen) eller nyde tid på egen hånd i byen. Efter eftermiddagens udfoldelser mødes vi alle på en af byens restauranter til aftensmad (inkluderet).

Hvalsafari – kl. 13-16: Vi sejler med en af Islands største hvalsafaribåde, som har fantastisk interiør og et stort dæk, hvor alle kan se hvalerne på en sikker måde. Guiden (engelsk) viser, hvor man kan får øje på hvalerne og fortæller om de forskellige typer hvaler og fugle, som man kan se. Hele udflugten finder sted i en ånd af respekt og beskyttelse af naturlivet – vi lader hvalerne komme til os og ikke omvendt. De hvaler, man har mulighed for at se, er frem for alt vågehvaler, hvidnæsede delfiner, sømarsvin og pukkelhvaler. Husk varmt og vandtæt tøj, gode sko, hue og handsker. Varme vandoveralls udleveres ombord for komfort og sikkerhed. Café og toilet ombord. Pris: 695,- pr. person. Afhentning kl. 12.00

Søpapegøje-/lundesafari – kl. 14-15: Dette er udflugten for dig, som gerne vil rigtig tæt på lunderne - kendt for deres store farverige papegøjelignende næb i kombination med et pingvin-look. Med en specialdesignet båd sejler man 15 minutter ud for Reykjavík til øen Akurey, hvor fuglene lever. Guiden fortæller (engelsk) fakta og historier om lunden og omgivelsernes øvrige dyreliv. Husk varmt og vandtæt tøj, gode sko, hue og handsker. Varme vandoveralls udleveres ombord for komfort og sikkerhed. Pris: 495,- pr. person. Afhentning kl. 13.30

Ridetur på Islandske heste – kl. 14-18: Se Island fra en hesteryg. Efter ankomst til ridecenteret er der praktisk information og møde med hestene. Afhængigt af vejr og vind og gruppens ridefærdigheder begiver vi os ud på en ridetur på 1,5-2 timer i områderne omkring gården. Guiden taler engelsk eller skandinavisk. Der kan lånes regntøj, hjelm og støvler. Max personvægt 100 kg. Pris: 650,- pr. person. Afhentning kl. 13.00

3. dag: Den Gyldne Cirkel. Vi tager rundturen ”Den Gyldne Cirkel”, som er en islandsk klassiker, hvor vi på en og samme dag oplever nogle af Islands mest kendte attraktioner. Mød landets naturfænomener ved de varme kilder, blandt andet ved Geysir og det fantastiske vandfald Gullfoss. Det første stop er ved det majestætiske Gullfoss – ”det gyldne vandfald” – som ofte betegnes som Islands allersmukkeste. Vandfaldet har to etaper, og man kan komme helt tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig ud over kanten og ned i ravinen. Lige i nærheden af Gullfoss findes det geotermiske Geysir-område med sine varme kilder og Islands mest aktive gejser, Strokkur. Med regelmæssige udbrud hvert femte minut får vi flere chancer for at opleve, når kilden kaster en imponerende kaskade af vand op mod himlen. Man kan vandre rundt mellem huller med boblende ler og dampende underjordiske kilder – og mærke jordens indre kræfter lige under fødderne. Næste stop på turen er den smukke nationalpark Thingvellir. Her samledes det islandske Alting, der er verdens ældste rigsdag, allerede i 900-tallet. Island ligger midt på sprækken mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader, og i Thingvellir er forkastningen, der dannes, når de to kontinenter langsomt flytter sig, særligt tydelig.

4. dag: Det sydlige Island. Dages udflugt går i dag mod syd. I lavlandet på det sydlige Island møder vi frodige marker, mægtige vandfald, smukke strande, gletsjere og hyggelige små byer. Vi oplever naturskønne steder og områder, hvor landets historie blev formet. Vi får mulighed for at stifte bekendtskab med mange imponerende naturfænomener på denne dag. Fra Reykjavik kører vi sydpå mod Hvolsvöllur og senere videre mod vandfaldet Seljalandsfoss, hvor man faktisk kan komme ind bag selve vandfaldet. Turen fortsætter videre mod det større vandfald Skógarfoss, hvor man kan komme helt tæt på foden af vandfaldet. Vi besøger byen Vík på den sydlige kyst, hvor vi holder en frokostpause. I Víks omgivelser finder vi de imponerende sorte strande af vulkansand, et rigt fugleliv langs kystens klipper og særegne lavaformationer. Her er også god mulighed for at se de berømte søpapegøjer. En variationsrig dag fyldt med oplevelser og Islands mange kontraster.

5. dag: Den Blå Lagune – Hjemrejse. Efter en rolig morgen holder bussen klar til at tage os til vores sidste og en af de mest omtalte oplevelser på Island – Den Blå Lagune. Vi har et par timer til rådighed i lagunen, hvor der er inkluderet entré, håndklæde og valgfri drink i lagunen. Så husk badetøjet! Den berømte Blå Lagune ligger som en oase midt i et lavafelt uden for Reykjavík. Her kan man nyde det varme (36-39° grader) og mineralholdige vand, uanset årstiden. Den Blå Lagunes varme vand indeholder naturligt aktive ingredienser, såsom velgørende mineralsalte og grønne alger, som hjælper dig med at slappe af og slippe hverdagens stress og jag. Mineralsaltene har en balancerende og afstressende virkning på både krop og sjæl. En dejlig afslutning på rejsen. Herefter bliver vi kørt i lufthavnen, hvor vi har afgang fra Keflavik kl. 16.40. Ankomst Billund kl. ca. 21.40. I Billund venter en bussen på os, og vi starter hjemturen mod vore hjembyer.

NB: Der tages forbehold for ændringer i programrækkefølge.

 

Centerhotel Klöpp

3-stjernet hotel beliggende i centrum af Reykjavik med butikker og restauranter lige udenfor døren. Lille morgenmadsbuffet. Alle værelser med eget bad og toilet samt tv og WiFi. 

Centerhotel Klöpp
101 Reykjavik
Tlf. +354 5958520

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle DTC

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

FLYTIDER:

04. maj: Afgang Billund kl. 22.35. Ankomst Keflavik kl. 23.30
08. maj:Afgang Keflavik kl. 16.40. Ankomst Billund kl. 21.35

11. august: Afgang Billund kl. 22.35. Ankomst Keflavik kl. 23.30
14. august: Afgang Keflavik kl. 17.05. Ankomst Billund kl. 22.00

TILLADT BAGAGE: 23 kg håndbagage + 10 kg bagage

HUSK PAS

 

Fakta om Island:

Island er en nordisk europæisk østat, der ligger, hvor Nordatlanten møder Ishavet på den midtatlantiske ryg. Landet har ca. 330.000 indbyggere og et areal på 103.000 km², hvilket gør det til Europas tyndest befolkede land. (kilde: Wikipedia). Hovedstaden er Reykjavik.

Sproget: Islandsk er hovedsproget. Dansk er obligatorisk fremmedsprog i islandske grund- og gymnasieskoler. Mange foretrækker dog at tale engelsk. 

Valutaen er islandske kroner. Man kan ikke veksle til islandske krone hjemmefra da de danske banker ikke tilbyder dette. Når man kommer til Island kan islandske kroner hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen, såvel som i pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. VISA og MASTERCARD kan også bruges næsten alle steder. 

HUSK pas & gyldigt billedidentifikation.

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Klimaet er oceanisk, hvilket betyder milde vintre og kølige somre. Gennemsnitstemperatur i juli er 10-11ºC. I juli har Island næsten 24 timers dagslys, hvorimod det er mørkt det meste af dagen fra oktober til marts. Klimaet er betydelig mildere end de fleste andre steder på samme breddegrad. En varm havstrøm fører varme sydfra til Islands kyster.

 

Prisen inkluderer:

 • Fly Billund – Keflavik t/r
 • Bagage på fly
 • 4 x overnatninger
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad
 • Besøg i Den Blå Lagune inkl. entré, håndklæde og drink
 • Alle nævnte udflugter
 • Dansk rejseleder
 • Transferbus til/fra Billund Lufthavn

 

Tillæg for eneværelse:
Maj 2.000,-
August: 2.950,-

 

TILKØB:
Hvalsafari: 695,-
Søpapegøjesafari: 495,-
Ridetur: 650,-
Bestilles sammen med rejsen

 

Anmeldelser af Island - fly 5 dage

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.998
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
25.998
Grønland

Grønland

Flyrejse
18.998
Island

Island Rundt - fly 8 dage

Flyrejse