Julekugletur - Juletur til Legnica, Polen

Polen er en af verdens mest anerkendte producenter af håndlavede julekugler. Det er et lille mesterværk at fremstille de håndlavede julekugler, som pynter på ethvert juletræ eller som smukt ophæng. Vi besøger en af de største julekuglefabrikker i Polen, som håndlaver de unikke julekugler i mange forskellige motiver, former, størrelser og farver. En hyggelig julerejse til det sydvestlige Polen, hvor vi bl.a. også skal til Wroclaw, der uden tvivl er en af Polens smukkeste byer. 

 

Highlights

 • Besøg på julekuglefabrik
 • Se en af Polens smukkeste byer - Wroclaw
 • Fredens Kirke i Jawor
 • Julepyntede gader og butikker
 • Dejligt hotel med spaområde

Afgange

Afrejse: 
21/11/2024
Hjemkomst: 
24/11/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.398
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser gennem Danmark og Tyskland. Vi passerer grænsen til Polen og ankommer til hotellet i Legnica hen på aftenen. Vi får aftensmad ved ankomsten til Hotel Qubus.

2. dag: Legnica - Julekuglefabrik - Jawor. Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur i Legnica, så vi lærer byen at kende. Vi ser blandt andet Skt. Peter & Paul Katedralen samt Slottet Piast, som er et af de ældste slotte i Polen. Efter lidt tid i Legnica kører vi en tur med bussen, hvor vi besøger en fabrik, som producere julepynt og julekugler. Entre ca. 15 Zloty. Vi ser de forskellige produktionstrin og får naturligvis også mulighed for indkøb til fabrikspriser. Herfra kører vi til Jawor - en mindre by som skjuler en rigtig perle, Fredens Kirke, bygget for protestanterne i 1600-tallet af træ, ler, strå og sand. Der findes kun to sådanne kirker i Polen, hvoraf den ene ligger i Jawor. Kirken er rigt udsmykket, og det er et mirakel at kirken, som er indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv, har overlevet til nu. Vi kommer tilbage til hotellet og får aftensmad.

3. dag: Wroclaw. Vi tager på en heldagsudflugt til Wroclaw, som i 2018 blev kåret til et af Europas bedste rejsemål. Wroclaw er den fjerdestørste by i Polen med næsten 700.000 indbyggere. Vi får en byrundtur og ser bl.a. Wrocławs hovedtorv, Polens andenstørste torv efter Krakow, der er kendt for det flotte Rådhus, pragtfulde ejendomme, Solny Plads (Saltpladsen), som nu er et stort blomstermarked, Tvillingehusene Hans & Grethe og Jatki gaden, der i gamle dage husede slagterboder, og som nu til dags er en hyggelig gade med mange gallerier. Vi skal også se Tumski Øen, der er byens ældste og meget farverige bydel med brolagte gader og talrige kirker. Derfra forbi Markedshallen, Ossolineum biblioteket og Universitetet. Der vil også blive tid på egen hånd i Wrolaw, inden vi kører tilbage til Hotel Qubus, hvor vi får aftensmad.

4. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden forlader vi Legnica og Polen for denne gang. Vi forventer at være hjemme sidst på aftenen.

 

Rejse: Julekugletur, Polen


"Dejlig og indholdsrig tur"


Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hotel Qubus ****

Dejligt 4-stjernet hotel i centrum af Legnica, tæt på seværdigheder og butikker. Hotellet har egen restaurant, bar/lounge samt dejligt spaområde med sauna, jacuzzi og fitness. Alle værelser har eget bad og toilet, TV, telefon og WiFi.

Hotel Qubus ****
Ul. Skarbowa 2
59-220, Legnica
Tlf.: +48 76866 2100

https://www.qubushotel.com/en/hotel-legnica

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatninger i Legnica
 • 3 x morgenbuffet
 • 3 x aftensmad
 • Besøg på julekuglefabrik
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk Rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 300,-

Anmeldelser af Julekugletur - Legnica

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Anne 02.12.23
Dejlig og indholdsrig tur

__________________________________________________

 Mia 01.12.23
Hjemme igen fra endnu en tur til Polen med mit foretrukne rejseselskab. Denne gang gik turen til Legnica med udflugter til julekuglefabrik og julemarked. Flotte kirker fik vi også besøgt. Stille chauffør og meget vidende rejseleder, som sørgede for, at vi fik alt at vide om det område, vi kørte igennem. En tur jeg gerne tager igen. Og som jeg kan anbefale andre deltage i.

__________________________________________________

 Annemette 29.11.21
Fantastisk tur. Kan helt klart anbefales

__________________________________________________

 Anni 29.11.21

En rigtig fin tur

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

1.398
Tyskland

Flensburg - Juletur

Busrejse
3.798
Tyskland

Dresden - Juletur

Busrejse
3.698
Tyskland

Harzen - Juletur

Busrejse