Skåne - Sverige

Tag med på busrejse til skønne Skåne, som er Sveriges sydligst amt. Vi bor på dejligt hotel i Lund, som vi naturligvis ser nærmere på og besøger også en del af Skånes kendte seværdigheder bl.a. Smygehuk – Sveriges sydligste punkt. Vi besøger også Ystad, som bl.a. er kendt fra TV-serien ”Wallander” samt det smukke slot Sofiero og meget mere.

 

Highlights:

  • Lækkert hotel i Lund
  • Rundtur med bus i Skåne
  • Ystad – Wallanders hjemby
  • Sofiero Slot
  • Sveriges sydligste punkt – Smygehuk
  • Malmø by inkl. sejltur

 

Afgange

Afrejse: 
05/05/2025
Hjemkomst: 
08/05/2025
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.998
Bestil
Afrejse: 
16/06/2025
Hjemkomst: 
19/06/2025
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.498
Bestil
Afrejse: 
21/07/2025
Hjemkomst: 
24/07/2025
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.498
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse - Lund. Bussen starter i Thisted og kører ned igennem Jylland, via Fyn og Sjælland videre over Øresundsbroen til Sverige. Om eftermiddagen ankommer vi til Lund, hvor vi skal bo under hele rejsen. Vi tager en byrundtur i byen, som blev grundlagt af Knud den Store, konge af Danmark i 1018-1035. Byen er en livlig universitetsby med en blanding af moderne bygninger og hyggelige gamle gader med bindingsværkshuse. Lund Domkirke anses for at være Nordens fornemmeste katedral i romersk stil. Aftensmad på hotel.

2. dag: Smygehuk - Ystad. I dag tager vi på rundtur i det sydligste Skåne. Fra Lund kører vi mod syd til Trelleborg og videre langs kysten til Sveriges sydligste punkt Smygehuk. Herefter kører vi til byen Ystad, som har en flot bymidte fra middelalderen – og kendes fra TV-serien Wallander. Vi går en tur i byens centrum og får tid til frokost og sightseeing på egen hånd. Efter besøget i Ystad kører vi til Ales Sten, som er en fascinerende stensætning af 59 store sten på et højdedrag. Måske et skibs sætning eller en gravplads – eller måske et solur/solkalender? Det er man ikke enige om. Herfra tager vi retning mod Lund igen, imens vi nyder den skånske natur. Aftensmad på hotel.

3. dag: Kullen – Sofiero Slot. Efter morgenmaden kører vi i dag mod nord – mod halvøen Kullen, som er et af Sveriges mest storslåede naturreservater. Det er et 8 km langt bjerg med fascinerede klippeformationer, søer, hede, skov, fyrtårn og flot udsigt. Her yngler omkring 90 forskellige fuglearter og mange hjorte. Vi holder en pause her og nyder kage og kaffe i cafeen (inkluderet). Bagefter går turen mod det flotte slot Sofiero og den tilhørende imponerende slotspark, hvor vi får en rundvisning på engelsk (inkluderet). Slotsparken har et utal af blomster og et meget spændende havedesign, og inde på slottet skal vi høre om slottets historie samt se forskellige udstillinger. Vi kører retur til Lund og nyder aftensmaden i hotellets restaurant.

4. dag: Malmø – Hjemrejse. På vores sidste dag i Skåne besøger vi Skånes største by – nemlig Malmø, som også er Sveriges 3. største by. Vi oplever byen fra bussen og til fods samt fra vandet. Vi skal på en guidet bådrundtur i ca. 1 time (inkluderet), hvor vi ser den flotte storby fra vandsiden og høre om byens historie. Der bliver også tid på egen hånd i centrum, inden vi kører mod Danmark.

 

Elite Hotel Ideon

Topmoderne hotel ca. 2,5 km fra centrum. Hotellet har restaurant, bar, sauna og fitnessrum. Alle værelser er med bad og toilet. WiFi

Elite Hotel Ideon
Scheelevägen 27, 22363 Lund
Tlf. +46 46287 1100

https://www.elite.se/hotell/lund/elite-hotel-ideon-lund/

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Fyn (E20) - Sjælland (E20)

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

  • 3 x overnatning
  • 3 x morgenmad
  • 3 x aftensmad
  • 1 x kaffe m/kaffe
  • Entré og rundvisning Sofiero Slot
  • Sejltur ved Malmø
  • Alle nævnte udflugter ekskl. Entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse:
Maj: 1.200,-
Juni, juli: 750,-

Anmeldelser af Skåne

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

7.998
Sverige

Gotland

Busrejse
4.998
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse