Telemarkskanalen & Vrådal

Telemarken i Norge er lige så alsidig, som den er smuk. Telemarken er på ca. 15.000 km2, hvoraf cirka halvdelen består af bjerge, fjelde og søer. Området rummer en enestående natur og mange hyggelige byer samt en spændende historie. Det bedste af området opleves på en enestående sejltur på Telemarkskanalen, som er en rigtig god måde at få et indtryk af områdets mangfoldighed. Vi sejler fra Skien til Dalen - en rute, som består af 18 slusekamre, og som er 105 km lang og har en højdeforskel (løftehøjde) på 72 m. En heldagsoplevelser som byder på mange oplevelser og indtryk.

Rejsen starter i byen Skien, hvor vi ser os omkring og får et indtryk af byen, inden sejlturen på kanalen. Efter sejlturen bor vi i hyggelige Vrådal, hvorfra vi kører nogle udflugter i Telemarken. 

Afgange

Afrejse: 
16/07/2018
Hjemkomst: 
21/07/2018
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
6.598
Bestil
Afrejse: 
19/08/2018
Hjemkomst: 
24/08/2018
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
6.598
Forespørg

Highlights

 • Heldagssejltur på Telemarkskanalen inkl. frokost
 • Smuk rundtur med bussen blandt fjorde & fjelde
 • Byrundtur i Skien
 • Besøg Norsk Industriarbejdermuseet i Rjukan
 • Centralt hotel i Skien
 • Hyggeligt hotel i Vrådal i traditionel norsk stil

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Hirtshals, hvorfra vi skal sejle til Larvik. Efter ankomst til Norge kører vi til Skien og bliver indkvarteret på hotellet. Aftensmad på hotellet eller nærliggende restaurant.

2. dag: Skien. Formiddagen starter med en gåtur til Telemarks Museet Brekkeparken, som ligger ca. 800 m fra hotellet. Brekkeparken er et friluftsmuseum, som rummer en flot park, en gammel herregård og mange smukke historiske bygninger. Stedet fortæller om Telemarkens historie, kultur og skikke m.m. Vi tager en guidet rundvisning i nogle af de flotte bygninger og stuer. (Pris NOK 70). Eftermiddagen byder på en byrundtur i centrum af Skien eller tid på egen hånd. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Telemarkskanalen. I dag skal vi ud at sejle en heldagstur på Telemarkskanalen fra Skien til Dalen. Skibet sejler afsted ved 8-tiden og herefter venter os en dag ombord på et af de flotte historiske skibe på kanalen. Mens vi sejler afsted, vil vi nyde omgivelserne, den skiftende natur og den friske luft. Ved frokosttid er der buffet i skibets restaurant (inkluderet). Ved ankomst til Dalen holder bussen klar og kører os til hotellet i Vrådal, hvor aftensmaden står klar.

4. dag: Fjorde og Fjelde. Efter morgenmaden er der arrangeret en naturskøn tur. Vi kører mod Hallbjørnsekken – et fjeldområde som er kendt for en fantastisk natur med små søer, fjelde og charmerende små byer. Turen går videre igennem naturområder med smukke dale og høje fjelde til byen Hovden, hvor vi står af bussen og ser os omkring og spiser frokost. Herefter kører vi videre op på højfjeldet, hvor betagende naturoplevelser venter os hele vejen over fjeldet.   Vi kommer forbi det idylliske og storslåede landskab omkring Haukeligrend – en naturperle med vandløb, floder, fjelde og uberørt natur. Efter en dejlig tur vender vi tilbage til hotellet i Vrådal.

5. dag: Rjukan og ”Tungt Vand”. Vi tager på en panoramatur til Rjukan. På turen til Rjukan kører vi gennem adskillige naturskønne områder og op langs Tinnsjøen, hvor norske frihedskæmpere sprang færgen med det ”tunge vand” i luften. I Rjukan holder vi en pause i centrum af byen, inden vi kører op til Norsk Industriarbejdermuseum (entre NOK 85), som bl.a. er kendt for sin præsentation af Rjukans krigshistorie og "tungt vand" produktionen, som blev saboteret. Turen går nu hjemover mod hotellet via Rauland. Ved Rauland når vi op på højfjeldet - heroppe bliver der færre og færre træer og til sidst består vegetationen kun af buske. En smuk køretur. Vi er tilbage ved hotellet til aftensmaden.

6. dag: Hjemrejse. I dag kan vi sove lidt længe og nyde formiddagen i området. Sidst på formiddagen pakker vi bussen og kører mod Larvik, hvorfra vi skal sejle kl. 17.30 mod Hirtshals. Efter nogle timer på havet ankommer vi Danmark, hvor vi kører mod vores opsamlingssteder. 

Thon Hotel Høyers

Hotellet ligger centralt i Skien i gåafstand til mange af byens oplevelser. På hotellet findes bar og restaurant. Alle værelser har eget toilet og bad, hårtørrer, tv og gratis WIFI. 

Thon Hotel Høyers
Kongens gata 6
3724 Skien
Tlf: 0047 3590 5800

 

Quality Straand Hotel & Resort

Hotellet er centralt beliggende i et af de smukkeste områder i Telemarkens særprægede natur. På hotellet findes en indendørs swimmingpool samt sauna, solarium og motionsrum. Alle værelser har eget toilet og bad, hårtørrer, tv og gratis WIFI. Hyggelige opholdsrum i traditionelt norsk stil med pejs. 

Quality Straand Hotel & Resort
Kviteseidvegen 1698
3853 Vrådal, Telemark
Tlf: 0047 3506 9000

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

 • Færge Hirtshals/Larvik t/r
 • 5 x overnatning på hotel
 • 5 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • 1 x frokost
 • Heldagssejltur på Telemarkskanalen Skien-Dalen
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus 

 

Tillæg eneværelse: 1.200,-

Anmeldelser af Telemarkskanalen & Vrådal

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.998
Sverige

Gøtakanalen & Trollhättan

Bus & båd
8.298
Norge

Fjordnorge

Busrejse
11.498
Norge

Nordkap

Busrejse