Telemarkskanalen & Vrådal

Telemarken i Norge er lige så alsidig, som den er smuk. Telemarken er på ca. 15.000 km2, hvoraf cirka halvdelen består af bjerge, fjelde og søer. Området rummer en enestående natur og mange hyggelige byer samt en spændende historie. Det bedste af området opleves på en enestående sejltur på Telemarkskanalen, som er en rigtig god måde at få et indtryk af områdets mangfoldighed. Vi sejler fra Skien til Kviteseid - en rute, som består af mange slusekamre og højdeforskelle. En heldagsoplevelse som byder på mange oplevelser og indtryk. Efter sejlturen bor vi i hyggelige Vrådal, hvorfra vi kører udflugter i Telemarken samt tilbyder en smuk vandretur i fjeldet.

 

Highlights

 • Heldagssejltur på Telemarkskanalen inkl. frokost
 • Store naturoplevelser
 • Norsk Industriarbejdermuseet i Rjukan
 • Højt til vejrs med Krossobanen
 • Se en af landets mindste stavkirker
 • Hyggeligt hotel i Vrådal i traditionel norsk stil
 • Mulighed for vandretur i fjeldet

Afgange

Afrejse: 
19/06/2023
Hjemkomst: 
23/06/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
6.498
Bestil
Afrejse: 
17/07/2023
Hjemkomst: 
21/07/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
6.498
Bestil
Afrejse: 
22/08/2023
Hjemkomst: 
26/08/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
6.498
Bestil
Afrejse: 
20/09/2023
Hjemkomst: 
24/09/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
6.498
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling via Skive/Herning kører vi til Hirtshals, hvorfra vi skal sejle til Larvik. Efter ankomst til Norge kører vi til Skien og bliver indkvarteret på hotellet. Aftensmad på hotellet eller nærliggende restaurant.

2. dag: Telemarkskanalen. I dag skal vi ud at sejle en heldagstur på Telemarkskanalen fra Skien til Kviteseid. Skibet sejler afsted ved 8-tiden og herefter venter os en dag ombord på et af de flotte historiske skibe på kanalen. Mens vi sejler afsted, vil vi nyde omgivelserne, den skiftende natur og den friske luft samt frokost inkl. kaffe/te (inkluderet). Ved ankomst til Kviteseid holder bussen klar og kører os til hotellet i Vrådal, hvor aftensmaden står klar.

3. dag: Kviteseid – Eidsborg - Vandretur. I dag kan formiddagen bruges på hygge på hotellet og i Vrådal eller flot vandretur (tilkøb). Vi mødes til en let frokost på hotellet (inkluderet). Herefter tilbyder vi en naturskøn bustur rundt i området og omkring søen Bandak. Vi besøger friluftsmuseet Kviteseid bygdetun og Kviteseid kirke (ca. 80,-). Her kan vi se historiske gamle bygninger helt tilbage fra 1500-tallet. Vi gør også stop ved Eidsborg museum og stavkirke. Stavkirken er fra midten af 1200-tallet og er en af de mindste stavkirker i landet. Aftensmad på hotellet.

Tilkøb: Vandretur. For de morgenfriske med de gode vandresko i tasken er der en flot vandretur på Venelifjeldet, som starter kun 6 km fra hotellet. Bussen kører til udgangspunktet, hvor en lokal guide følger os op på fjeldet – og ned igen. En gåtur på ca. 4 km / 3 timer i relativt let terræn med en fantastisk udsigt. I klart vejr kan vi fra det højeste sted på ruten (904 m.o.h.) se ud til havet ved Kragerø samt Gaustatoppen. Pris 250 kr. Skal bestilles sammen med rejsen (min. 8 personer). Aflyses i tilfælde af dårligt vandrevejr. Det er også muligt på egen hånd at gå en lettere vandretur på ca. 5 km på afmærket rute direkte fra hotellet. 

4. dag: Flot panoramatur. Vi tager på en spændende rundtur i området forbi bl.a. Rjukan og Rauland. På vej til Rjukan kører vi gennem adskillige utrolig smukke områder og op langs Tinnsjøen, hvor norske frihedskæmpere sprang færgen med det ”tunge vand” i luften. I Rjukan holder vi en pause i den hyggelige by. Herefter kan man vælge at blive i byen et par timer på egen hånd eller tage med på en tur med kabinebanen Krossobanen (ca. 125,-) op i højden og nyde den fantastiske udsigt - eller besøge Norsk Industriarbejdermuseum (ca. DKK 165), som bl.a. er kendt for sin præsentation af Rjukans krigshistorie og "tungt vand" produktionen, som blev saboteret. Turen går derefter hjemover mod hotellet via Rauland. Ved Rauland når vi op på højfjeldet - heroppe bliver der færre og færre træer og til sidst består vegetationen kun af buske. En smuk køretur. Vi er tilbage ved hotellet til aftensmaden.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og kører mod Kristiansand, hvorfra vi skal sejle mod Hirtshals. Efter nogle timer på skibet ankommer vi Danmark, hvor vi kører mod vores hjembyer.

Rejse: Telemarkskanalen & Vrådal


"Vi valgte Telemarksturen på grund af Telemarkskanalen, men vi fik mange andre fine oplevelser med i købet"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Thon Hotel Høyers

Hotellet ligger centralt i Skien i gåafstand til mange af byens oplevelser. På hotellet findes bar og restaurant. Alle værelser har eget toilet og bad, hårtørrer, tv og gratis WiFi. 

Thon Hotel Høyers
Kongens gata 6
3724 Skien
Tlf: +47 3590 5800

https://www.thonhotels.no

 

Straand Hotel

Hotellet er centralt beliggende i et af de smukkeste områder i Telemarkens særprægede natur. Super charmerende hotel, hvor gæsten er i centrum. På hotellet findes en indendørs swimmingpool samt sauna, solarium og motionsrum. Hyggelige opholdsrum i traditionelt norsk stil med pejs. Alle værelser har eget toilet og bad, hårtørrer, tv og gratis WiFi. 

Straand Hotel
Kviteseidvegen 1698
3853 Vrådal, Telemark
Tlf: +47 3506 9000

https://straand.no/

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • Færge t/r
 • 1 x overnatning i Skien
 • 3 x overnatning i Vrådal
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 2 x frokost
 • Heldagssejltur på Telemarkskanalen Skien-Kviteseid
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus 

 

Tillæg eneværelse: 1.100,-

TILKØB: Vandretur: 250,-

TILKØB: Buffet færge udrejse & måltid færge hjemrejse: 425,-

OBS: Mange nordiske hoteller og butikker modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

Anmeldelser af Telemarkskanalen & Vrådal

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Birgit 25.07.18
Det er en rejse med mange pragtfulde naturoplevelser, og sejlturen på Telemarkskanalen er hele turen værd

__________________________________________________

 Poul 23.07.18
Vi valgte Telemarksturen på grund af Telemarkskanalen, men vi fik mange andre fine oplevelser med i købet

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

12.898
Norge

Nordkap

Busrejse
8.998
Norge

Norske Fjelde

Busrejse
9.698
Norge

Fjordnorge

Busrejse