UNESCO Højdepunkter - Danmark

Oplev en uforglemmelig rejse gennem Danmarks rige kulturarv til nogle af landets mest imponerende skatte som er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Denne tur tager dig til historiske slotte, runesten, vikingeanlæg og unikke naturlandskaber. Du får indsigt i Danmarks historie, vikingearv og enestående geologiske formationer. Gør dig klar til en rejse fyldt med historie og naturskønne oplevelser, som kun Danmark kan tilbyde.

 

Highlights:

  • Roskilde Domkirke (UNESCO)
  • Kronborg Slot (UNESCO)
  • Sagnlandet Lejre
  • Fredensborg Slot
  • Parforcejagtlandskabet (UNESCO)
  • Christiansfeld (UNESCO)
  • Trelleborg (UNESCO)
  • Stevns Klint (UNESCO)
  • Jelling Monumenterne (UNESCO)

 

Afgange

Afrejse: 
16/06/2025
Hjemkomst: 
19/06/2025
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.798
Bestil
Afrejse: 
04/08/2025
Hjemkomst: 
07/08/2025
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.798
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse - Trelleborg - Roskilde Domkirke. Efter endt opsamling går turen ned gennem Jylland og over Fyn, hvorfra vi kører over Storebæltsbroen til Sjælland. Vi starter med at køre til Trelleborg ved Slagelse, som er en af Danmarks bedst bevarede ringborge fra vikingetiden, bygget af Harald Blåtand omkring år 980. Vi ser anlægget udefra, men for de, som ønsker det, vil der være mulighed for at besøge museet (entre ca. 100,-). Fra Slagelse fortsætter vi til Roskilde, hvor vi skal opleve Roskilde Domkirke, som er nordens første gotiske bygningsværk og har været kongefamiliens gravkirke igennem århundrede og rummer 40 kongegrave. Der vil også være tid på egen hånd til at opleve Roskilde by, inden vi kører til hotellet, som ligger i udkanten af Roskilde.

2. dag: Sagnlandet Lejre - Stevns Klint. Vi starter dagen med et køre til Sagnlandet Lejre - et levende historisk museum, hvor du kan træde tilbage i tiden og udforske rekonstruerede oldtidsbebyggelser fra stenalderhuse til vikingelandsbyer og få indblik i dagliglivet i fortidens Danmark gennem interaktive udstillinger og aktiviteter. Fra Lejre kører vi videre til Overdrevs kro, hvor en dejlig frokost venter os. Efter frokost fortsætter vi turen til Stevns Klint, den spektakulære kystklint, kendt for sine unikke geologiske lag. Et fascinerende sted for både geologinteresserede og naturelskere. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet.

3. dag: Parforcejagtlandskabet - Fredensborg - Kronborg Slot. I dag skal vi på tur til Parforcejagtlandskabet ved Jægersborg Dyrehave på Nordsjælland. Turen varer ca. 2 timer og mest til fods (ca. 3-4 km). Jægersborg Dyrehave er et historisk skovområde nord for København. Et landskab, som er designet til parforcejagt i det 17. århundrede og kendt for sine alléer og geometriske stier, hvor man også finder fritgående hjorte. Hvis man ikke føler sig i stand til at gå de forventede kilometer, kan man gå rundt på egen hånd. Fra Dyrehaven går turen til Fredensborg, hvor vi gør et stop for at se slottet udefra. Fra Fredensborg kører vi videre til Kronborg Slot, hvor der vil være tid til på egen hånd at fordybe sig i slottet og dets spændende udstillinger. Kronborg er et af Nordeuropas mest betydningsfulde renæssanceslotte og blev i år 2000 medtaget på UNESCOs Verdensarvsliste.
Hen på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet.

4. dag: Hjemrejse - Christiansfeld - Jelling Monumenterne. Efter et righoldigt morgenmåltid på hotellet pakker vi bussen og sætter kursen mod Jylland. Vi kører til Christiansfeld - byen som er optaget på UNESCO's liste som værende en idealby, der gennem sin helt særlige byplan og unikke arkitektur vidner om Brødrekirkens forståelse af et samfund bygget på en kristen baggrund. Vi vil tage på en lille byrundtur, og der vil efterfølgende være lidt tid på egen hånd, hvor man samtidig kan finde et sted at spise frokost, inden vi fortsætter turen. Vi har sidste stop på turen ved Jelling Monumenterne. Det er muligt at besøge museet for de, som ønsker det (entre ca. 120,-)

Comwell Roskilde****

Moderne hotel i udkanten af Roskilde. Hotellet har restaurant, bar og dejlig terrasse med fjordudsigt. Værelserne er alle med eget bad og toilet.

Comwell Roskilde****
Vestre Kirkevej 12
4000 Roskilde
Tlf.: 46 32 31 31

https://comwell.com/hoteller/comwell-hotel-roskilde

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Fyn (E20) - Sjælland (E20)

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

  • 3 x overnatning  
  • 3 x morgenbuffet
  • 3 x aftensmad
  • 1 x frokost Overdrevs Kro (ekskl. drikkevarer)
  • Entre Sagnlandet Lejre
  • Entre Kronborg Slot
  • Entre Roskilde Domkirke
  • Guided rundtur i Parforcejagtlandskabet
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 750,-

Anmeldelser af UNESCO Højdepunkter

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.598
Danmark

Nordfyn & Odense

Busrejse
4.198
Danmark

Sydhavsøerne - Falster

Busrejse