Almabtrieb - Tyrol - Reith

Almabtrieb er en årlig tilbagevende begivenhed i Alperne. Sommeren igennem går køerne på græsgange højt oppe i bjergene. Sidst på sommeren hentes kvæget ned fra bjergene til stalde i dalen. Kvægene drives ofte samlet ned og bliver herefter sorteret i dalen, hvor hvert dyr returneres til dets rette ejer. Mange steder er dette en stor offentlig festival, hvor kvægdrevet med de pyntede kvæg går side om side med fest, dans og musik. Boder med salg af forskellige varer, boder med drikkevarer, fest og musik hører til. Tag med til Østrig og oplev denne østrigske tradition. Helt sikkert en spændende og anderledes tur i det skønneste område i Tyrol.

 

 

Highlights:

 • Oplev det traditionsrige Almabtrieb
 • Østrigsk musikunderholdning
 • Besøg Krimmler vandfaldet
 • Se den smukke natur i Zillertaldalen
 • Tur gennem Gerlos Passet
 • Besøg i Mayerhof
 • Besøg i Rattenberg                        

 

Afgange

Afrejse: 
23/09/2024
Hjemkomst: 
30/09/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
7.598
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Midttyskland, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Østrig Efter morgenmaden fortsætter vi rejsen mod Østrig igennem det smukke Sydtyskland. Vi når hotellet i Tyrol sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver tildelt værelser og får aftensmad.

Almabtrieb: I dag skal vi opleve turens højdepunkt – nemlig Almabtrieb eller ”kofesten”, den største i Tyrol. Vi starter lige efter morgenmaden, hvor vi kører til Reith, som ligger få kilometer fra Strass, hvor vi bor. Her løber festen af stablen, og vi kan se de smukt pyntede køer, som vandrer over Almen til byen. Kl. ca. 10 begynder festen med dejlig musik af et live band, der spiller tyroler folkemusik samt et band, der blæser Alpehorn. Her er et typisk marked med lokale varer og en fantastisk stemning. Vi kan her købe og nyde en lokal frokost med en østrigsk snaps. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til hotellet for at slappe af før middagen.

Zillertal - Mayrhofen -  Musik med Die Grubetaler: Efter morgenmaden kører vi en smuk tur gennem Zillertal, en af de smukkeste dale i Østrig. Vi nyder turen gennem dalen og holder pauser undervejs. Vi kører til enden af dalen til Mayrhof, hvor vi vil se nærmere på den hyggelige by og får mulighed for at købe frokost. På vejen tilbage gennem dalen holder vi pause på det store osteri, hvor vi kan smage og købe de lækre produkter. Eftermiddagen byder desuden på en koncert med ”Die Grubetaler”. Hit efter hit spiller de stemningsfyldt og dansevenligt musik. Efter en munter eftermiddag vender vi tilbage til hotellet.

Gerlos Passet – Krimmler Vandfald: Vi kører en fantastisk tur gennem Zillertal for at køre op gennem Gerlos Passet - en hel fantastisk naturoplevelse. Vi kommer til Krimmler og vandfaldet med samme navn - en stor turistattraktion med over 400.000 besøgende hvert år. Fra parkeringspladsen i byen Krimmler spadserer man gennem skoven for at komme ind til det enorme vandfald, som styrter fra en højde af ca. 380 meter ned gennem 3 store fald. En enestående naturoplevelse. Man kan vælge at blive for foden af det sidste fald, hvor man kan høre og mærke det brusende vand, men man kan også gå op til de næste fald eller helt op til det øverste af vandfaldene (entre til vandfaldene ca. 10 €). Efter tid her kører vi tilbage til hotellet for at få dejlig aftensmad.

Rattenberg: Vi vil i dag køre en tur til Rattenberg, hvor vi har tid at nyde den mindste by i Østrig. Her har vi den traditionelle glashåndværkerkunst. Vi kan se, hvordan en glaspuster arbejder, se den smukke glaskunst og evt. købe en fin ting med hjem. Her er også mulighed for at købe frokost.

7. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi nordpå gennem Østrig og videre gennem Sydtyskland til overnatningshotellet i Midttyskland. Vi holder passende pauser undervejs.

8. dag: Hjemkomst. Rejsen fortsætter nordpå til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

 

Hotel Cafe Zillertal ****

Lækkert 4-stjernet hotel, med udendørs pool og sauna, afslapningsområde, restaurant og elevator. Alle værelser har bad og wc. Gratis WiFi

Hotel Cafe Zillertal ****
Hof 69
261 Strass im Zillertal
Tlf.: +43 5244 62121

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatning
 • 7 x morgenmadsbuffet
 • 7 x aftensmad
 • Velkomstdrink
 • Entre til Almabtrieb med levende musik og marked
 • Besøg i Erlebnis Sennerei Mayrhofen
 • Koncert med Die Grubetaler
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.200,-

Anmeldelser af Almabtrieb - Tyrol

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Kirsten Marie 20.09.23
En virkelig god og interessant rejse med utrolig dygtig guide og god chauffør. En rejse som varmt kan anbefales.

__________________________________________________

 Henning 20.09.23
Som altid en god tur med Hanstholm Rejser, alt gik efter planen god rejseleder god styrmand ved rattet

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.598
Østrig

St. Johann - Pongau

Busrejse
8.698
Østrig

Abtenau

Busrejse
8.298
Østrig

St. Anton

Busrejse