Østrig - St. Johann i Pongau

St. Johann i Pongau ligger helt perfekt i de østrigske alper omgivet af idyl og pragtfuld natur. St. Johann ligger i 600 meters højde og er hovedbyen og kulturelt centrum for Pongau distriktet. Byen har en skøn atmosfære, mange gode faciliteter og indkøbsmuligheder. Rejsen tager dig med ud i den enestående østrigske natur med høje bjerge, dybe slugter og smukke bjergsøer. Også mulighed for at komme op i højden ved Hitlers Ørnerede og ned under jorden i den historiske saltmine Hallein. Området byder på et utal af indtryk og oplevelser.

 

Highlights

 • Oplev en af Østrigs smukkeste slugter – Lichtensteinklamm
 • Mulighed for at besøge Hitlers Ørnerede
 • Besøg Kaprun og Mooserboden i 2040 meters højde med specialbus
 • Se skisportsstedet Alpendorf i sommerklæder
 • Valgmenu på hotellet

Afgange

Afrejse: 
08/06/2024
Hjemkomst: 
15/06/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
6.598
Forespørg
Afrejse: 
13/07/2024
Hjemkomst: 
20/07/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
6.598
Forespørg
Afrejse: 
17/08/2024
Hjemkomst: 
24/08/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
6.598
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling får vi kaffe og et rundstykke ved bussen. Derefter fortsætter vi ned gennem Jylland og holder pause ved grænsen. Vi fortsætter med passende pauser, til vi når overnatningshotellet. Der er aftensmad efter ankomsten.

2. dag: Østrig. Efter morgenmaden fortsættes turen sydpå gennem Bayern. Hen på eftermiddagen passerer vi grænsen til Østrig og kører direkte til St. Johann. Vi bliver indkvarteret på det hyggelige 3-stjernet Gasthof Hubertusstube, hvor vi får aftensmad.

Liechtensteinklamm: Vi kører en halvdagstur til den sagnomspundne Liechtensteinklamm. En eventyrlig naturoplevelse, hvor vandfald har skabt en dyb slugt gennem bjergene. Det er muligt at gå en tur i slugten langs vandfaldene - i en verden helt for sig (entre ca. 7,- euro). Gode sko anbefales.

Ørnereden / Kehlsteinhaus: Vi tager på en spændende udflugt til Hitlers Ørnerede, hvor en lokalbus og en elevator tager os op på bjerget Kehlstein i en højde af 1835 meter. Her ligger Kehlsteinhuset, som Hitler fik i 50-års fødselsdagsgave. En smuk tur og en fantastisk udsift fra bjerget. Nu står det som et af de få bevarerede mindesmærker fra nazitiden (ca 30 €).

Kaprun: Efter morgenmaden skal vi på en skøn udflugt til et af de mest besøgte steder i Østrig, nemlig Kaprun. Vi kører til foden af bjerget, hvorfra vi skal med en specialbus gennem bjergtunneller og slugter op til "slæden", der ved hjælp af tandhjul trækker os op ad bjergsiden. Herved når vi op til et plateau, hvorfra vi igen kommer med specialbus videre til den smukkeste sø i nationalparken Hohetauern (lokalbus ca. 30 € ). Her ligger søen Mooserboden i 2040 meters højde, og vi får tid at nyde naturen, dæmningen og evt. en forfriskning i et af de to cafeterier, der ligger her. Der er også en udstilling om isen, vandet og bygningen af dæmningen. 

Zell am See: Efter besøget ved Kaprun tager vil til byen Zell am See, som ligger på vejen tilbage til St. Johann. I Zell am See kan vi nyde den dejlige strandpromenade og byen med den hyggelige gågade, evt. sidde på en af de mange cafeer og købe en kop kaffe med en af de berømte lækre østrigske kager.

Saltmine: I Østrig findes en del saltminer og vi tilbyder et besøg i en saltmine, for de der måtte ønske det. Turen i Saltminen varer ca. 70 min. Vi anbefaler varmt tøj da temperaturen i minen er ca. 10 gr., samt praktisk fodtøj. Det er en helt speciel oplevelse at komme ind i den gamle mine. Entre til saltmine og museum (ca. 30 €). Hvis man ikke ønsker at komme ind i minen er der mulighed for at besøge butikken, restauranten eller saltmuseet der ligger lige i nærheden.

St. Johann: Vi skal have lidt tid i St. Johann by og nyde den dejlige by med en del indkøbsmuligheder og den smukke domkirke. Vi kan evt. tage kabinebanen op på bjerget ved Alphendorf (ca. 35 €) - et berømt skisporssted med en fantastisk udsigt. Her kan vi evt. nyde en frokost. 

7. dag: Hjemrejse. Efter hotellets righoldige morgenbuffet forlader vi St. Johann for denne gang. Vi kører turen gennem Østrig til Midttyskland, hvor vi skal overnatte og have aftensmad.

8. dag: Hjemkomst. Efter morgenmaden kører vi hjemover mod den dansk/tyske grænse. Efter en indkøbspause kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer hen på aftenen.

 

Se en gæst's smukke optagelse ved Mooserboden nedenfor

Rejse: St. Johann PG, Østrig


"Fantastisk tur med meget dygtig guide og chauffør. Spændende udflugter og flot landskab. kan varmt anbefales"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Gasthof Hubertusstube ***

Gasthof Hubertusstube er et hyggeligt familie Gasthof, som ligger få minutters gang fra centrum i byen St. Johann. Hotellet har sauna, fitnessrum, restaurant og bar. Alle værelser har TV, telefon, bad og toilet. Hver dag er der en god morgenbuffet og om aftenen salatbuffet og valgmenu. Dejlig solterrasse, hvor man kan nyde en forfriskning.

Gasthof Hubertusstube***
Wieshofgasse 2
5600 St. Johann im Pongau
Tlf.: +43 6412 20562

https://www.hubertus-jo.at/

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 5 x overnatning i Sankt Johann
 • 7 x morgenbuffet
 • 7 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus 

 

Tillæg eneværelse: 900,-

Anmeldelser af St. Johann - Pongau

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Elva 30.07.23
Fantastisk tur fyldt med gode ture med gode oplevelser

__________________________________________________

 Bjarne 20.09.22
Fantastisk tur med meget dygtig guide og chauffør. Spændende udflugter og flot landskab. Kan varmt anbefales.

__________________________________________________

 Inga 01.08.22
Hvis 10 stjerner er det højeste, så er det 10 stjerner.

__________________________________________________

 Irene 01.08.22
Fantastisk tur - spændende og veltilrettelagte udflugter med naturoplevelser ud over det sædvanlige. Turen man ikke må gå glip af.

__________________________________________________

 Anni 06.09.19
Kan kun anbefale turen til St. Johan med Hanstholm Rejser, en fantastisk oplevelse

__________________________________________________

 Johannes 02.09.19
Det var 10.rejse med Hanstholm Rejser. Bedre anbefaling gives næppe.

__________________________________________________

 Lene & Arne 27.06.19
Vi kan kun anbefale Hanstholm Rejser.  Alt virker gennemtænkt og hænger sammen.  Vi rejser gerne med Hanstholm Rejser igen og har allerede bestilt de næste tre rejser. 

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

8.698
Østrig

Abtenau

Busrejse
8.598
Østrig

Mariazell - Steiermark

Busrejse
8.298
Østrig

St. Anton

Busrejse