Alsfeld - Tyskland

Trekanten mellem Hessen, Thüringen og Bayern var et af de mest højspændte områder i Europa under den kolde krig. Det og meget mere skal vi opleve på denne spændende rejse i Tysklands grønne hjerte, der fører os gennem smuk natur, romantiske bindingsværksbyer, til tops i naturområdet Rhön og ned under jorden i en mine med ædelstene og et skatkammer fra krigens tid.  

 

Highlights:

  • Den smukke by Alsfeld
  • Besøg ved Point Alpha
  • Mulighed for besøg i Merkers Saltmine
  • Oplev Hessens højeste punkt
  • Smag lokalt æblevin
  • Barok byen Fulda

 

Afgange

Afrejse: 
29/07/2024
Hjemkomst: 
02/08/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.798
Bestil
Afrejse: 
02/09/2024
Hjemkomst: 
06/09/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.798
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser, til vi når hotellet ved Alsfeld. Vi bliver indkvarteret på hotellet, hvorefter det er tid til aftensmad.

2. dag: Kold Krig - Krystaller. Efter morgenmaden kører vil til Merkers, hvor vi kan tage på en spændende rejse under jorden. I 1980 opdagede man i den årtusindgamle saltmine et krystalkammer hvor væggene er dækket af strålende krystaller - fra bittesmå til kæmpe store med kantlængder på op til en meter. Vi får også mulighed for at se saltminen med det skatkammer, hvor amerikanske tropper den 4. april 1945 fandt stabler af glitrende guldbarrer, kuffertfulde af pengesedler og værdifulde malerisamlinger, som nazisterne havde hjemført fra besatte lande og gemt af vejen. Praktiske sko anbefales (entre ca. 28 €). Dagen byder også på et besøg ved "Point Alpha". Stedet var strategisk vigtigt under den kolde krig. Her står den tidligere topsikrede og frygtede grænse mellem DDR og Vesttyskland lyslevende med tårne, dødsstribe og pigtråd. En del af den tidligere amerikanske base er åben for besøg, og den flotte udsigt over den tidligere DDR-delstat Thüringen viser, hvorfor netop det her sted var en af den kolde krigs strategisk vigtigste adresser (entre ca. 8 €).

3. dag: Wasserkuppe - Bryggeri - Alsfeld. I dag skal vi på en flot tur op til det højeste punkt i Hessen, nemlig "Wasserkuppe". Her i 800 meters højde udspringer floden Fulda og i klart vejr er udsigten imponerende. Herfra kører vi mod et lille smagsfuldt bryggeri i Tyskland, der fremstiller æblemost, æblevin og æblesherry. Her får vi lov at smage på produkterne, høre fortællinger samt nyde en frokost (inkluderet). Tilbage i bussen kører vi retur mod Alsfeld, hvor vi kører til centrum og går en tur i den flotte gamle bydel. Alsfeld ligger på en af de tyske "bindingsværksruter" og er en flot historisk by og en seværdighed i sig selv. Især området omkring markedspladsen og det gamle rådhus fra 1516 og de tilhørende små gader er virkelig et besøg værd. Efter lidt tid i byen kører vi til hotellet.

4. dag: Fulda. Vi besøger den hyggelige barok by Fulda, som ligger mellem bjergene Rhön og Vogelsberg. Vi skal bl.a. se den store barokke Domkirke og Michaelskirche, som er en af de ældste kirker i Tyskland bygget i år 820. Lige ved siden af ligger det gamle slot, hvor man kan besøge de historiske sale og komme op i tårnet. Herfra er der en flot udsigt over byen. På nordsiden af slottet ligger den smukke barokhave Schlossgarten med Orangeriet. Efter lidt tid på egen hånd tager vi tilbage til hotellet, hvor vi vil nyde resten af dagen.

5. dag: Hjemrejse. Efter nogle oplevelsesrige dage går turen hjemover lige efter morgenmaden. På vejen hjem holder vi pause ved den dansk/tyske grænse. Vi er hjemme først på aftenen.

Hotel Pfefferhöhe

Moderne hotel i udkanten af Alsfeld. Hotellet har egen restaurant og barområde. Alle værelser har eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Hotel Pfefferhöhe
Pfefferhöhe 2
D-36304 Alsfeld
Tlf.: +49 6631 7830

https://www.pfefferhoehe.de/

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

  • 4 x overnatning
  • 4 x morgenbuffet
  • 4 x aftensmad
  • Frokost og besøg på snapsebrænderi
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 500,-

Anmeldelser af Alsfeld

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.798
Tyskland

Dresden

Busrejse
3.998
Tyskland

Wismar - Rostock - Bad Doberan

Busrejse
3.798
Tyskland

Templin

Busrejse