Aspargestur - Nienburg, Tyskland

I Tyskland er de vilde med de hvide asparges, som de anser for at være den fineste og mest delikate. Niedersachsen er aspargesland, og hver femte tyske asparges dyrkes her. Højsæsonen er foråret, hvor de høster "Det hvide guld". Vi oplever, hvordan asparges dyrkes, høstes og håndteres - og ikke mindst skal vi selvfølgelig også smage på de værdifulde asparges. Tag med på denne dejlige forårsrejse til asparges hovedstaden Nienburg i hjertet af Niedersachsen og oplev Tyskland på en lidt anderledes måde. Vi bor på Hotel Weserschlössen i den gamle smukke by Nienburg ved Weserfloden lige midt i "Aspargesland".

 

Highlights

  • Dejligt hotel beliggende ved floden Weser og tæt på den gamle bydel
  • Aspargestur med rundvisning på farm
  • Frokost med asparges
  • Sejltur på Weserfloden inkl. frokost
  • Wellness-afdeling på hotellet
  • God tid til hygge og samvær

 

Afgange

Afrejse: 
05/05/2025
Hjemkomst: 
08/05/2025
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.398
Bestil
Afrejse: 
12/05/2025
Hjemkomst: 
15/05/2025
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.398
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse - Celle. Efter endt opsamling går turen den smukke by Celle, som ligger i delstaten Niedersachsen ved den lille flod Aller, som løber ud i Weser. Her er en smuk gammel bydel med over 400 velbevarede bindingsværkshuse. Der bliver mulighed for et ophold i den smukke gågade, der forener historie og forretningsliv. Byens torv med det gamle rådhus er et besøg værd, ligesom Celle Slot. Efter et ophold i byen kører vi videre til Nienburg, hvor vi bliver indkvarteret på det komfortable og hyggelige hotel og får aftensmad.

2. dag: Aspargesruten. Efter et lækkert morgenmåltid kører vi på udflugt til en asparges- og jordbærproducent i Wedermark. En flot køretur gennem smuk natur og aspargesmarker. Her i Wedermark ligger der en stor aspargesfarm, hvor vi starter med en tur i markerne med en veterantraktor og overdækkede vogne. Vi får indsigt i, hvordan man dyrker asparges og bliver guidet undervejs. Efterfølgende ser vi hallerne, hvor aspargesen bliver sorteret og klargjort. Der venter os en dejlig middag med hvide asparges og skinke, svinekam og bearnaise. Vi kører tilbage til Nienburg, hvor vi skal besøge aspargesmuseet, der har til huse i et gammelt røgeri fra 1630 (entre ca. 5 €). Her kan man få indblik i, hvor meget arbejde det tidligere krævede at dyrke asparges. Vi går derefter til hotellet for at nyde omgivelserne der og gøre klar til endnu en dejlig middag.

3. dag: Nienburg - Weserfloden. Dagen byder på hygge og afslapning. Vi tager på en sejltur på Weserfloden. Weserfloden er en Tysklands store sejlbare floder. Vi oplever det varierende landskab og den smukke natur, alt imens vi nyder en frokostbuffet ombord som blandt andet indeholder asparges. Efter sejlturen har vi tid i byen til på egen hånd at se nærmere på den hyggelig by, inden vi kører tilbage til hotellet i god tid før aftensmaden.

4. dag: Hjemrejse - Lüneburg. Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Nienburg for denne gang. Vi sætter kursen nordpå og gør ophold i den historiske middelalderby Lüneburg - en af Nordtysklands smukkeste byer. Vi går en lille byrundtur, hvor vi bl.a. ser den gamle kran på havnen, som stammer fra salthandelens tid og er et af byens vartegn. En shoppingtur langs de gamle gavlhuse er en sand fornøjelse. Vi får lidt tid i byen, før vi fortsætter til en indkøbspause ved grænsen, og turen går til vores hjembyer.

 

Hotel Weserschlösschen***

Super dejligt komfortabelt hotel 3-stjernet hotel, som ligger direkte ved bredden af floden Weser. Dejlig udendørs terrasse og en skøn restaurant. Hotellet har mange gode faciliteter, bl.a. sauna, wellness og bar. Alle værelser har bad, toilet og hårtørrer.

Hotel Weserschlösschen***
Mûhlenstrasse 20
31582 Nienburg/Weser
Tlf:. +49 502162081

https://www.weserschloesschen.de/

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

  • 3 x overnatning
  • 3 x morgenmad
  • 3 x aftensmad
  • Rundvisning på aspargesfarm
  • Frokost på aspargesturen
  • Sejltur på floden Weser inkl. frokost
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 975,-

Anmeldelser af Aspargestur - Nienburg

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.398
Holland

Holland - Forårstur

Busrejse
3.298
Sverige

Tranetur Sverige

Busrejse
2.898
Tyskland

Sæsonåbningsrejse

Busrejse