Tyskland - Dresden

Dresden ligger smukt ved Elben, og den gamle bydel står malerisk og med en historie, som fortæller om byens mange begivenheder. Hvert år tiltrækker byen millioner af besøgende, som kommer for at opleve de mange kulturperler og stemningen, som byen byder på. Dresden er måske mest kendt for de mange bombardementer i 1945, som lagde det meste af byen i ruiner. Mange ressourcer er herefter brugt på at genopbygge byen, og i 2005 genåbnede man Frauenkirche, som var et af de sidste vidnesbyrd fra ødelæggelserne. Men allerede i 2004 optog UNESCO Dresdens gamle bykerne og Elbdalen omkring byen på sin verdenskulturarv liste.

Vi bor i centrum, så der bliver god mulighed for at fornemme byens stemning og opleve folkelivet i byens gågader og torve. 

Afgange

Afrejse: 
29/03/2018
Hjemkomst: 
02/04/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.598
Forespørg
Afrejse: 
09/05/2018
Hjemkomst: 
13/05/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.298
Forespørg
Afrejse: 
02/07/2018
Hjemkomst: 
06/07/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.798
Forespørg
Afrejse: 
13/08/2018
Hjemkomst: 
17/08/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.798
Forespørg
Afrejse: 
17/09/2018
Hjemkomst: 
21/09/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.898
Bestil
Afrejse: 
08/10/2018
Hjemkomst: 
12/10/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.798
Forespørg

Highlights

 • Asisi Panorama, et af verdens største panoramaer
 • Fabriksbesøg på Meissner Porcelæn
 • Sejltur på Elben fra Dresden til Pillnitz
 • Byrundtur i Dresden "Elbens Firenze"
 • Hotel i gågaden
 • Middag i historiske Sophienkeller
 • Besøg på vinslottet Wackerbarth

 

PROGRAM:

Udrejse: Vi kører med passende pauser til vi når hotellet i Dresden, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad. Aftenen kan man nyde i hotellets hyggelige bar eller måske spadsere en tur i byen.

Byrundtur: Efter morgenmaden tager vi på en spændende byrundtur både til fods og med bus. Dresden byder på mange storslåede seværdigheder og kaldes også for "Elbens Firenze". Dresdens gamle bydel er imponerende med de store paladser og kirker. Vi ser Frauenkirche, som er blevet genopført og regnes for en af de fineste protestantiske kirker i verden. Zwingerpaladset er et bygningskompleks af pavilloner og gallerier, der omkranser en hyggelig gårdhave. Vi skal også se Semper-operaen, som er Dresdens Operahus og lige overfor ligger residensslottet, Grünes Gewölbe. Der bliver også lidt tid på egen hånd til at fordybe sig i byen eller bare nyde stemningen.

Asisi Panorama: Kunstneren Yadegar Asisi har lavet denne moderne 360° panorama udstilling, som er en fantastisk og anderledes attraktion. Han gengiver forskellige miljøer i 1:1 skala, som næsten virker 3-dimensionelt. De har siden 2003 været blandt de største panoramaer i verden (entre ca. 11,50 euro).

Sophienkeller: En aften i den historiske Sophienkeller, hvor der er arrangeret en 4-retters menu i middelalderlig atmosfære. Der vil være underholdning med musik og sang.

Meissen: En udflugt til Meissen, som bl.a. er kendt for det berømte og dyre Meissner Porcelæn. Meissner Porcelæn er kendt 300 år tilbage. Vi besøger fabrikken og ser arbejdsgangene og museet. Her er desuden en meget flot butik. Vi skal også have tid på egen hånd til at nyde byen med den gamle markedsplads og den hyggelige stemning. Hvis tiden tillader det, kører vi forbi den smukt beliggende Schloss Moritzburg på turen videre til Vinslottet Wacherbart.

Schloss Wacherbarth - Vinsmagning: På vejen hjem fra Meissen besøger vi det berømte vinslot Wacherbarth, hvor vi skal på en rundvisning på vingården og i vinkælderen. Turen afsluttes med smagning af 3 forskellige vine. Herefter er der tid i shoppen, hvor man kan købe vine og mange andre fine ting.   

Sejltur på Elben - Pillnitz: Vi sejler en smuk tur på Elben - fra Dresden til Pillnitz. Vi står af båden ved Slottet i Pillnitz og dem, der har lyst, kan gå en tur i den store barokhave i forskellige stilarter (entre ca. 3 euro). Den største seværdighed i haven er en 8.6 meter høj kamelia-busk. Bussen henter os ved Pillnitz og kører os tilbage til Dresden.

Shopping & Restauranter: I Dresdens gader er mulighederne mange. Her findes bl.a. det store shoppingcenter Altmarkt-Gallerie med over 200 butikker. Vi spiser ude 2 aftener på egen hånd, men rejselederen er behjælpelig med at finde en af de mange hyggelige restauranter, der er i byen.

Hjemrejse: Efter morgenmaden kører vi hjemover mod den tysk/danske grænse og holder en lille indkøbspause. Vi kører op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer hen på aftenen.

Se video fra sejlturen på Elben:

Rejse: Dresden
"Er bare SÅ tilfreds med at rejse hos jer! Alting er så vel tilrettelagt. Gode hoteller, gode udflugter og oplevelser"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."

Ibis Hotel Dresden***

Ibis Hotel Dresden ligger i centrum, direkte ved indkøbsgader og seværdigheder. De fleste seværdigheder kan nås til fods bl.a. Frauenkirche og Dresden Slot. Alle værelser er moderne indrettet og har bad/toilet, telefon og TV.

Ibis Hotel Dresden***
Prager Strasse
01169 Dresden
Tlf.: 0049 351 4856 2000
www.ibis-dresden.de

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Dresden & Meissen:

Dresden ligger i delstaten Sachsen og har cirka 540.000 indbyggere. Byen ligger smukt i Elbens floddal mellem Berlin og Prag. Byen har en mangeårig historie som residens for Sachsens kurfyrster og konger. 

Meissen er en mindre by også beliggende i Sachsen. Der bor cirka 30.000 mennesker i Meissen, som er anerkendt, berømt og verdenskendt for fremstillingen af dyrbart porcelæn, der har to korslagte blå kårder som logo.

Dresdens officielle hjemmeside: www.dresden.de
Porcelænsfabrikken i Meissen: www.meissen.com

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

 

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad den første aften
 • 1 x 4-retters aftensmad i Sophienkeller
 • Sejltur på Elben
 • Entre til Meissen Porcelæns Fabrik
 • Besøg på vinslot med rundvisning og vinsmagning
 • Byrundtur
 • Hotel ved indkøbsgader og seværdigheder
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 600,-

Anmeldelser af Dresden

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

__________________________________________________

 Niels Kristian 25.05.17
Er bare SÅ tilfreds med at rejse hos jer! Alting er så vel tilrettelagt. Gode hoteller, gode udflugter og oplevelser.

__________________________________________________

 Marianne 22.07.17
En veltilrettelagt tur til en by, der har meget at byde på. Hotelværelserne er lidt små, men det kompenserer beliggenheden i gågaden for. 

__________________________________________________
 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.598
Tyskland

Berlin

Busrejse
3.398
Tyskland

Kirchheim

Busrejse
4.398
Tyskland

Rüdesheim

Busrejse