Tyskland - Dresden

Dresden er hovedstaden i delstaten Sachsen, og byen tiltrækker hvert år millioner af besøgende, som kommer for at opleve de kulturperler og den stemning, som byen byder på. Dresden er måske mest kendt for de mange bombardementer i 1945, som lagde det meste af byen i ruiner. Mange ressourcer er herefter brugt på at genopbygge byen og i 2005 genåbnede man Frauenkirche, som var et af de sidste vidnesbyrd fra ødelæggelserne. Men allerede i 2004 optog UNESCO Dresdens gamle bykerne og Elbdalen omkring byen på sin verdenskulturarv liste.

Dresden og omegn byder på det hele - imponerende natur, kultur, kunst, musik, store seværdigheder og hyggelige gader og stræder. 

Afgange

Afrejse: 
15/05/2017
Hjemkomst: 
19/05/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.798
Bestil
Afrejse: 
12/06/2017
Hjemkomst: 
16/06/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.898
Forespørg
Afrejse: 
17/07/2017
Hjemkomst: 
21/07/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.698
Bestil
Afrejse: 
28/08/2017
Hjemkomst: 
01/09/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.698
Forespørg
Afrejse: 
09/10/2017
Hjemkomst: 
13/10/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.698
Forespørg

Highlights

 • Asisi Panorama, et af verdens største panoramaer
 • Fabriksbesøg på Meissner Porcelæn
 • Sejltur på Elben fra Dresden til Pillnitz
 • Bastei Klipperne
 • Byrundtur i Dresden "Elbens Firenze"
 • Hotel i gågaden
 • Middag i historiske Sofienkeller

 

PROGRAM:

Udrejse: Vi kører med passende pauser til vi når hotellet i Dresden, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad. Aftenen kan man nyde i hotellets hyggelige bar eller måske spadsere en tur i byen.

Byrundtur: Efter morgenmaden tager vi på en spændende byrundtur både til fods og med bus. Dresden byder på mange storslåede seværdigheder og kaldes også for "Elbens Firenze". Vi skal bl.a. se Frauenkirche og Zwinger, som er et bygningskompleks af pavilloner og gallerier, der omkranser en hyggelig gårdhave. Zwinger rummer forskellige museer, hvor man kan opleve næsten alt. Vi skal også se Semperoper, som er Dresdens Operahus og lige overfor ligger residensslottet, Grünes Gewölbe. Der bliver også lidt tid på egen hånd til at fordybe sig i byen eller bare nyde stemningen.

Elben - Pillnitz - Bastei: Vi sejler en tur på Elben - fra Dresden til Pillnitz. I Pillnitz kan vi se den store barokhave i forskellige stilarter (entré ca. 3 euro). Den største seværdighed i haven er en 8.6 meter høj kamelia-busk. Bussen henter os ved Pillnitz og kører os videre til Bastei, som er et helt unikt naturområde langs Elben. Her har naturens kræfter skabt et kuperet landskab med klippesøjler forbundet med broer. Fra udsigtsplatformen falder klipperne 194 meter lodret ned til Elben. Her kan man gå rundt i et stisystem og ud til nogle udsigtspunkter og nyde den imponerende natur.

Meissen: En udflugt til Meissen, som bl.a. er kendt for det berømte og dyre Meissner Porcelæn. Meissner Porcelæn er kendt 300 år tilbage. Vi besøger fabrikken og ser arbejdsgangene og museet (entre ca.10 euro). Her er desuden en meget flot butik. Vi skal også have tid på egen hånd til at nyde byen med den gamle markeds plads og den hyggelige stemning. 

Asisi Panorama: Kunstneren Yadegar Asisi har lavet denne moderne 360° panorama udstilling, som er en fantastisk og anderledes attraktion. Han gengiver forskellige miljøer i 1:1 skala, som næsten virker 3-dimensionelt. De har siden 2003 været blandt de største panoramaer i verdenen (entre ca. 11,50 euro).

Sophienkeller: En aften i den historiske Sophienkeller, hvor der er arrangeret en 4-retters menu i middelalderlig atmosfære. Der vil være underholdning med musik og sang.

Shopping & Restauranter: I Dresdens gader er mulighederne mange for shopping. Her findes bl.a. det store shopping center Altmarkt-Gallerie med over 200 butikker. Vi spiser ude 2 aftener på egen hånd, men rejselederen er behjælpelig med at finde en af de mange hyggelige restauranter der er i byen.

Hjemrejse: Efter morgenmaden kører vi hjemover mod den dansk/tyske grænse og holder en lille indkøbspause. Vi kører op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer hen på aftenen.

Se video fra sejlturen på Elben:

Rejse: Dresden
"Er bare SÅ tilfreds med at rejse hos jer! Alting er så vel tilrettelagt. Gode hoteller, gode udflugter og oplevelser"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."

Ibis Hotel Dresden***

Ibis Hotel Dresden ligger i centrum, direkte ved indkøbsgader og seværdigheder. De fleste seværdigheder kan nås til fods bl.a. Frauenkirche og Dresden Slot. Alle værelser er moderne indrettet og har bad/toilet, telefon og TV.

Ibis Hotel Dresden***
Prager Strasse
01169 Dresden
Tlf.: 0049 351 4856 2000
www.ibis-dresden.de

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Dresden & Meissen:

Dresden ligger i delstaten Sachsen og har cirka 540.000 indbyggere. Byen ligger smukt i Elbens floddal mellem Berlin og Prag. Byen har en mangeårig historie som residens for Sachsens kurfyrster og konger. 

Meissen er en mindre by også beliggende i Sachsen. Der bor cirka 30.000 mennesker i Meissen, som er anerkendt, berømt og verdenskendt for fremstillingen af dyrbart porcelæn, der har to korslagte blå kårder som logo.

Dresdens officielle hjemmeside: www.dresden.de
Porcelænsfabrikken i Meissen: www.meissen.com

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

 

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad den første aften
 • 1 x 4-retters aftensmad i Sophienkeller
 • 1 x sejltur på Elben
 • Byrundtur
 • Udflugt til Meissen
 • Hotel ved indkøbsgader og seværdigheder
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 600,-

Anmeldelser af Dresden

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

__________________________________________________

 Niels Kristian 25.05.17
Er bare SÅ tilfreds med at rejse hos jer! Alting er så vel tilrettelagt. Gode hoteller, gode udflugter og oplevelser.

__________________________________________________
 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

1.798
Tyskland

Berlin

Busrejse
3.498
Tyskland

Kirchheim

Busrejse
2.898
Tyskland

Slotsferie - Tyskland

Busrejse

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017