Tjekkiet - Bøhmen

Tjekkiet er et spændende land at besøge, og på denne rejse besøger vi det vestlige og sydlige Bøhmen, som har en spændende historie og byder på alt fra smukke gamle kurbyer og imponerende bygninger til underjordiske gange, høje bjerge og ølsmagning. På denne rejse skal vi opleve lidt af det hele. Vi besøger nogle af de flotte byer og områder og lader os fascinere af deres pragt og historie. Vi bor i centrum af Pilsen på det dejlige Marriott Hotel. 

 

Highlights

 • Oplev en spændende del af Tjekkiet
 • Historiske byer
 • Imponerende bygninger fra en storslået tid
 • Besøg på lokalt bryggeri i Pilsen
 • Se Pilsen Historical Underground
 • Dejligt Marriott Hotel
 • Kurbyerne Karlovy Vary og Marianske Lazne
 • Hluboka Slottet & Ceske Budejovice

 

PROGRAM:

Udrejse: Efter endt opsamling kører vi med passende pauser sydpå til overnatningshotellet, hvor vi får aftensmad ved ankomsten. 

Karlovy Vary: Efter morgenmaden kører vi videre til byen Karlovy Vary, som er en afslappet kurby med de smukkeste parker og søjlegange. Byen er en oplevelse værd, selvom man har et jernhelbred. Hele den indre del af byen langs den lille flod Tepla er et bilfrit område. Næsten alle huse er kurbygninger med værelser og klinikker. I løbet af et år bliver omkring 80.000 patienter behandlet i Karlovy Vary - deraf er en fjerdedel udenlandske turister. En spændende by hvor vi ser os omkring i bymidten. Vi ser bl.a. ser den smukke Skt. Maria Magdalenas Domkirke og den imponerende ortodokse Skt Peter & Paulus kirke. Der er i byen flere hyggelige cafeer og spisesteder. Karlovy Vary er endvidere kendt for hvert år at have filmfestival. Herefter kører vi til hotellet i Pilsen, hvor vi bliver indlogeret og får aftensmad.

Pilsen: I dag ser vi byen, vi bor i til fods da vi bor lige midt i centrum. På markedspladsen i byen står den gotiske Bartolomæuskirke. Kirketårnet er med sine 103 meter landets højeste, og der er en udsigtsplatformen i 65 meters højde. Pilsen var EU kultur hovedstad i 2015. Derfor fremstår centrum og parker nyrenoveret og med moderne kunst, men den har også historiske ting, som bl.a. et flot rådhus fra 1300 tallet. Byen med 175.000 indbyggere er berømt, fordi den har lagt navn til, hvad tjekkerne mener, er verdens bedste øl. Bryggeri traditionerne går tilbage til byens grundlæggelse i 1295. Eftermiddagen kan bruges på egen hånd eller man kan deltage i bryggeribesøg og besøg i Underground - som tilkøb.

TILKØB: Bryggeri & Underground. En mulighed for at besøge Pilsen Historical Underground, som er en uadskillelig del af byens historie og den nuværende by - besøg en labyrint af korridorer, kældre og brønde under brostenene i byen Pilsen, som blev etableret fra det 14. århundrede og fremefter. Byens underjordiske gange havde en vigtig opgave at gøre f.eks. til at bevare fødevarer, boliger, håndværk og malterier. Turen byder også på et besøg på det berømte Urquell bryggeri i Pilsen, hvor der også er smagsprøve på en af de berømte øl. Pris 100 kr. Bestilles sammen med rejsen.

Ceske Budejovice: I dag går turen til det sydlige Tjekkiet. Det første stop er ved det imponerende og romantiske slot Hluboka, som ligger nord for Ceske Budejovice. Slottet er i dag national ejet slot, men var indtil 1939, hvor ejerne flygtede ud af landet pga nazismen, et privatejet slot og bolig. Det betragtes som et af de flotteste slotte i Tjekkiet. Vi får en guidet rundvisning inde på slottet (inkluderet), og vi vil naturligvis også besøge den flotte slotspark.

Herfra kører vi til Ceske Budejovice – også kaldet Budweis, da byen er hjemsted for den originale Budweiser øl. Vi ser os omkring i den flotte gamle by med vartegnet ”Det Sorte Tårn”, den flotte Skt. Nicolas Kirke og det smukke torv med et af Tjekkiets største springvand samt fascinerende bygninger i gamle stilarter. Hyggelige små brostensbelagte stræder udgår fra torvet. Man kan tage turen til toppen af ”Det Sorte Tårn” og nyde udsigten over byen og det omkringliggende område (entré ca. 10 kr)

Marianske Lazne: Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og tager på tur til Marianske Lazne, som ligger lidt længere mod vest. Byen er omgivet af grønne bjerge og er en mosaik af parker og smukke bygninger. En af de mest berømte seværdigheder er Kolonnaden - en lang flot søjlegang som er et unikt monument bygget i 1889. De fleste bygninger kommer fra byens gyldne æra i anden halvdel af det 19. århundrede, hvor mange berømtheder og store europæiske herskere kom hertil for at nyde de helbredende kilder. Der findes mere end 40 varme kilder i byen. Vi går en tur i centrum af byen og beundrer de smukke bygninger. Herfra går turen videre nordpå, hvor vi ankommer til overnatningshotellet i Tyskland og får aftensmad.

Hjemrejse: I dag går turen hjemover til Danmark. Vi kører med passende pauser og efter en pause ved grænsen, kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer sidst på aftenen.

Hotel Marriott Courtyard ****

Dejligt 4-stjernet hotel central i byen. Alle værelser har bad, toilet, tv og aircondition. Gratis WiFi. Hotellet har restaurant og bar. 

Hotel Marriott Courtyard****
Sady 5. Kvetna 57
301 00 Plzen
Tlf.: 0042 0373 370 100

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

 

Fakta om Tjekkiet:

  Tjekkiet - eller helt formelt - Den Tjekkiske Republik er et land i Centraleuropa, der grænser til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Der bor ca. 11 millioner i landet, hvis hovedstad er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere er landets største by. Tjekkiet er inddelt i landområderne: Bøhmen i vest, Mæhren i sydøst, og Tjekkiske Schlesien i nordøst. Siden det 14. århundrede var landet kendt som ”Kongeriget Bøhmen. 
   
  Sproget er tjekkisk. Rigtig mange i især de større byer er idag også gode til engelsk. 
   
  Valutaen er tjekkiske koruna. Medbring evt lidt euro til ud- og hjemrejse. 
   
  Elektricitet - 240 volt, stort set samme stik som i Danmark. Man kan dog ikke bruge stik med jord-kontakt (3 ben) 

  Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Tyskland
  • 3 x overnatning i Pilsen
  • 5 x morgenbuffet
  • 3 x aftensmad
  • Entré til Hluboka slottet
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

  Tillæg for eneværelse: 1.200,-

  Tilkøb: Bryggeri & Underground: 100,-

  Anmeldelser af Bøhmen

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

  Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  2.998
  Tjekkiet

  Prag

  Busrejse
  3.998
  Tyskland

  Dresden

  Busrejse