Tjekkiet - Bøhmen

Bøhmen er lig med berømte og smukke gamle kurbyer med imponerende bygninger, skøn natur, høje bjerge, ølbrygning og en interessant historie. I sidste århundrede kunne man træffe Chopin, Wagner, Kipling, Mark Twain, Goethe og mange andre ved de Bøhmiske kurbade. Kildevandet her indeholder bl.a. natriumsulfat, glaubersalt og kulsyre. Kurbehandlingen foregår under omhyggelig lægekontrol, og sideløbende med drikkekurene anvendes helt moderne metoder. Vi skal besøge nogle af de flotte byer i Bøhmen og fascineres af deres pragt og historie. Vi skal naturligvis også smage på det tjekkiske øl. Bøhmen er Tjekkiets vestligste landsdel.

 

Afgange

Afrejse: 
08/05/2017
Hjemkomst: 
13/05/2017
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.198
Forespørg
Afrejse: 
05/06/2017
Hjemkomst: 
10/06/2017
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.198
Forespørg
Afrejse: 
14/08/2017
Hjemkomst: 
19/08/2017
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.198
Forespørg
Afrejse: 
11/09/2017
Hjemkomst: 
16/09/2017
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
4.198
Forespørg

Highlights

 • Oplev en spændende del af Tjekkiet
 • Historiske byer
 • Imponerende bygninger fra en storslået tid
 • "Ben-kirken" i Kutna Hora
 • Besøg på lokalt bryggeri i Pilsen
 • Se Pilsen Historical Underground
 • 4-stjernet hotel i Pilsen
 • Kurbyerne Karlovy Vary og Marianske Lazne

 

PROGRAM:

Udrejse: Efter endt opsamling kører vi med passende pauser sydpå til overnatningshotellet i Dresden, hvor vi får aftensmad ved ankomsten. Aften på egen hånd til f.eks. en gåtur i den smukke by, en hyggestund på en af de mange cafeer eller afslapning på hotellet.

Karlovy Vary: Efter morgenmaden kører vi videre til byen Karlovy Vary, som er en afslappet kurby med de smukkeste parker og søjlegange. Byen er en oplevelse værd, selvom man har et jernhelbred. Hele den indre del af byen langs den lille flod Tepla er et bilfrit område. Næsten alle huse er kurbygninger med værelser og klinikker. I løbet af et år bliver omkring 80.000 patienter behandlet i Karlovy Vary - deraf er en fjerdedel udenlandske turister. En spændende by hvor vi ser os omkring i bymidten. Vi ser bl.a. ser den smukke Skt. Maria Magdalenas Domkirke og den imponerende ortodokse Skt Peter & Paulus kirke. Der er i byen flere hyggelige cafeer og spisesteder. Karlovy Vary er endvidere kendt for hvert år at have filmfestival. Herefter kører vi til hotellet i Pilsen, hvor vi bliver indlogeret og får aftensmad.

Pilsen: I dag ser vi byen, vi bor i til fods da vi bor lige midt i centrum. På markedspladsen i byen står den gotiske Bartolomæuskirke. Kirketårnet er med sine 103 meter landets højeste, og der er en udsigtsplatformen i 65 meters højde. Pilsen var EU kultur hovedstad i 2015. Derfor fremstår centrum og parker nyrenoveret og med moderne kunst, men den har også historiske ting, som bl.a. et flot rådhus fra 1300 tallet. Byen med 175.000 indbyggere er berømt, fordi den har lagt navn til, hvad tjekkerne mener, er verdens bedste øl. Bryggeri traditionerne går tilbage til byens grundlæggelse i 1295. Eftermiddagen kan bruges på egen hånd eller man kan deltage i bryggeribesøg og besøg i Underground - som tilkøb.

TILKØB: Bryggeri & Underground. En mulighed for at besøge Pilsen Historical Underground, som er en uadskillelig del af byens historie og den nuværende by - besøg en labyrint af korridorer, kældre og brønde under brostenene i byen Pilsen, som blev etableret fra det 14. århundrede og fremefter. Byens underjordiske gange havde en vigtig opgave at gøre f.eks. til at bevare fødevarer, boliger, håndværk og malterier. Turen byder også på et besøg på det berømte Urquell bryggeri i Pilsen, hvor der også er smagsprøve på en af de berømte øl. Pris 100 kr. Bestilles sammen med rejsen.

Kutna Hora: Vi besøger den berømte sølvmine by fra middelalderen. Bilfri historisk bymidte med rigtig hyggelig atmosfære. Hyggelige cafeer og spisesteder. Den fredede bykerne med mange gotiske huse er en af de bedst bevarede i Tjekkiet. Den mest dominerende bygning er den gotiske Barbara-kirke med det telt-agtige tag. Kirken er ganske enkelt indrettet, men i kapellerne ses kalkmalerier med dagligdags motiver fra tiden omkring 1490 (entre ca 2 euro). Der vil også blive mulighed for at se "ben-kirken", som er udsmykket med knogler fra ca. 40.000 mennesker og en helt unik oplevelse (entre ca. 4 euro). Byen er på listen over UNESCOs verdenskulturarv. Herefter kører vi retur til Pilsen, hvor aftensmad er på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med, at finde et sted.

Marianske Lazne: Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og tager på tur til Marianske Lazne, som ligger lidt længere mod vest. Byen er omgivet af grønne bjerge og er en mosaik af parker og smukke bygninger. En af de mest berømte seværdigheder er Kolonnaden - en lang flot søjlegang som er et unikt monument bygget i 1889. De fleste bygninger kommer fra byens gyldne æra i anden halvdel af det 19. århundrede, hvor mange berømtheder og store europæiske herskere kom hertil for at nyde de helbredende kilder. Der findes mere end 40 varme kilder i byen. Vi går en tur i centrum af byen og beundrer de smukke bygninger. Herfra går turen videre nordpå, hvor vi ankommer til overnatningshotellet i Tyskland og får aftensmad.

Hjemrejse: I dag går turen hjemover til Danmark. Vi kører med passende pauser og efter en pause ved grænsen, kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer sidst på aftenen.

Hotel Marriott Courtyard ****

Dejligt 4-stjernet hotel central i byen. Alle værelser har bad, toilet, tv og aircondition. Gratis WiFi. Hotellet har restaurant og bar. 

Hotel Marriott Courtyard****
Sady 5. Kvetna 57
301 00 Plzen
Tlf.: 0042 0373 370 100

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

 

Fakta om Tjekkiet:

  Tjekkiet - eller helt formelt - Den Tjekkiske Republik er et land i Centraleuropa, der grænser til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Der bor ca. 11 millioner i landet, hvis hovedstad er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere er landets største by. Tjekkiet er inddelt i landområderne: Bøhmen i vest, Mæhren i sydøst, og Tjekkiske Schlesien i nordøst. Siden det 14. århundrede var landet kendt som ”Kongeriget Bøhmen. 
   
  Sproget er tjekkisk. Rigtig mange i især de større byer er idag også gode til engelsk. 
   
  Valutaen er tjekkiske koruna. Medbring evt lidt euro til ud- og hjemrejse. 
   
  Elektricitet - 240 volt, stort set samme stik som i Danmark. Man kan dog ikke bruge stik med jord-kontakt (3 ben) 

   

  Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Tyskland
  • 3 x overnatning i Pilsen
  • 5 x morgenbuffet
  • 3 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

  Tillæg for eneværelse: 1.100,-

  Tilkøb: Bryggeri & Underground: 100,-

  Anmeldelser af Bøhmen

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  2.298
  Tjekkiet

  Prag

  Busrejse
  1.798
  Tyskland

  Berlin

  Busrejse
  3.298
  Tyskland

  Steigerwald

  Busrejse

  Rejsekatalog 2017

  Rejsenyheder 2017