Rundrejse → Berlin • Prag • Dresden

Besøg 3 af Nordeuropas fascinerende og pulserende storbyer på én rejse. Vi besøger nogle af de mest kendte seværdigheder, pladser og områder i de forskellige byer og får et godt indtryk af byernes historie og mangfoldighed. Kom helt tæt på Berlin muren, nyd en kop kaffe i de smalle gader i det historiske Prag og lad dig imponere af de storslåede bygningsværker i Dresden. De tre storbyer byder alle på store oplevelser – hver med deres egen personlighed og stil.  

 

Highlights

 • 3 smukke og historiske byer på én rejse
 • Berlin-muren, Brandenburger Tor m.m.
 • Historie og gadekunstnere i Prag
 • Dresden – se den renoverede Frauenkirche
 • Besøg i residensbyen Potsdam
 • Dejlige hoteller m/halvpension

Afgange

Afrejse: 
21/08/2022
Hjemkomst: 
27/08/2022
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.398
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse - Berlin. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til Berlin, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet. Hotellet ligger kun 5 minutters gang fra Kurfürstendamm, hovedstrøget i Vestberlin, så det er nemt at tage en lille gåtur før/efter aftensmaden. Aftensmad på restaurant.

2. dag: Berlin. Efter morgenmaden tager vi en byrundtur med bussen, hvor vi bl.a. kommer forbi Gedächtniskirche, der står som vartegn fra 2. verdenskrig, Brandenburger Tor, Rigsdagen, Alexanderplatz med Fjernsynstårnet og Checkpoint Charlie, hvor vi holder en længere pause. Her finder man mange sjove og spændende udstillinger/museer såsom; Det store Mauer-Museum, Trabi-Museum, Carrywurst museum og Black-Box. Vi anbefaler Yadegar Asisis` 15 meter høje panorama i en rund bygning, som viser livet omkring muren i begyndelsen af 80erne (entre ca. 10 euro).  Tiden ved Checkpoint Charlie er til egen disposition, så man kan vælge, hvad man gerne vil se eller blot nyde stemningen i området med de mange caféer, souvenirs butikker og udstillinger. Hen på eftermiddagen kører vi retur til hotellet. Aftensmad på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

3. dag: Potsdam - Prag. Vi pakker nu bussen og kører ud af Berlin i retning mod Potsdam. Potsdam er især kendt for sin historiske arv som Preussens tidligere residensby med de talrige og enestående slots- og parkanlæg, men også som brændpunkt under den kolde krig, hvor byen var vært for Potsdam-konferencen, hvor Churchill, Truman og Stalin udfærdigede og underskrev et dokument med retningslinjer for politikken i efterkrigstiden i Tyskland. Vi ser os omkring i byen, som rummet et utal af flotte historiske bygninger, slotte og parker. Efter nogle timer i Potsdam kører vi videre til Prag med passende pauser undervejs. Indkvartering og aftensmad på hotellet i Prag.

4. dag: Prag. I dag skal vi udforske det flotte gamle historiske Prag. Vi starter dagen med en byrundtur med bus og til fods, hvor vi spadserer gennem den gamle bydel til Karlsbroen. Broen er en af Prags topseværdigheder og er populær hos kunstner, musikere og souvenirsælgere, som står på begge sider af broen. Turen byder også på et besøg på Rådhuspladsen med det berømte Astronomiske ur og Teynkirken, hvor Tycho Brahe er begravet. Eftermiddagen på egen hånd i centrum. Der tilbydes om eftermiddagen en sejltur på floden Moldau (pris ca. 15 euro). Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor aftensmaden serveres.

5. dag: Prag - Dresden. Efter morgenmaden tager vi afsked med hotellet, men fortsætter oplevelserne i Prag. Vi kører til den imponerende Kongeborg Hradcany, som ligger højt hævet over floden. Herfra har man en imponerende udsigt over Prag. I området ser vi også Sankt Veit katedralen, kongepaladset og Sankt Georg Kloster (entre). Med de sidste indtryk af Prag i rygsækken kører vi videre mod Dresden. I Dresden får vi tildelt vores værelser på hotellet, som ligger centralt i gågaden med byliv lige udenfor døren. Aftensmad på hotellet.

6. dag: Dresden. Vi starter dagen med en spændende byrundtur både til fods og med bus. Dresden byder på mange storslåede seværdigheder og kaldes også for "Elbens Firenze". Dresdens gamle bydel er imponerende med de store paladser og kirker. Vi ser Frauenkirche, som er blevet genopført og regnes for en af de fineste protestantiske kirker i verden. Zwingerpaladset er et bygningskompleks af pavilloner og gallerier, der omkranser en hyggelig gårdhave. Vi skal også se Semper-operaen, som er Dresdens Operahus og lige overfor ligger residensslottet, Grünes Gewölbe. Der bliver også lidt tid på egen hånd til at fordybe sig i byen eller bare nyde stemningen.

7. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden pakker vi bussen og påbegynder turen mod Danmark. Forventet hjemkomst sidst på aftenen.

 

Hoteller på rejsen:

Mark Apart Hotel ***
Lietzenburger Str. 82-84
10719 Berlin
Tlf: +49 30 889120
www.markaparthotel.de

 

Hotel Belvedere ****
Milady Horakove 19
170 00 Praha 7
Tlf: +420 220 106 111
www.hotelbelvedereprague.cz/en/

 

Ibis Dresden ***
Prager Strasse 5/9/13
01069 Dresden
Tlf. +49 351 48564856
www.accorhotels.com/hotel-ibis-dresden

 

Alle værelser har eget bad og toilet

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatninger i Berlin
 • 2 x overnatninger i Prag
 • 2 x overnatninger i Dresden
 • 6 x morgenbuffet
 • 5 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.425,-

Anmeldelser af Berlin • Prag • Dresden

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.998
Tyskland

Dresden

Busrejse
3.498
Tjekkiet

Prag

Busrejse
2.898
Tyskland

Berlin

Busrejse