Donau i Flammer - Tyskland

En rejse til en ualmindelig smuk og oplevelsesrig del af Bayerische Wald i det sydligste Tyskland. Ikke alene skal vi opleve de smukke byer og en fantastisk sejltur gennem Donaudurchbruch, men også deltage i folkefesten - Donau i Flammer. Vi sejler på Donau, hvorfra vi betragter det flotte skue, som Donau i Flammer er. Ombord får vi serveret en middag, og der er mulighed for en sving-om til live-musik. Refleksionen af ​​fyrværkeriet i vandet og belysningen af ​​Donau-dalen sikrer en uforglemmelig aften på Donau. Vi bor i området Bayerischer Wald ved Passau, som ligger på grænsen til Østrig, hvor 3 floder løber sammen, og munder ud i Donau.

 

Highlights:

 • Donaudurchbruck
 • Ophold i Bayerische Wald
 • Barokbyen Bamberg
 • Joska krystalfabrik
 • Museumsdorf
 • Kelheim og Kloster Weltenburg
 • Passau med de 3 floder
 • Donau i Flammer med levende musik

 

Afgange

Afrejse: 
31/07/2024
Hjemkomst: 
06/08/2024
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
6.598
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling går turen sydpå til overnatningshotellet i Midttyskland. Vi bliver indkvarteret og får middag på hotellet.

2. dag: Donaudurchbruck – Weltenburg. Efter morgenmaden fortsætter vi turen til Befreiungshalle ved Regensburg. En imponerende bygning som Kong Ludwig d. 1. lod opføre som en triumf over Napoleon. Bygningen ligger højt placeret på Michelsberg, hvorfra man har en formidabel udsigt over Rhein-Main-Donau Kanalen og Donau. Vi fortsætter til den lille hyggelige by Kelheim, hvorfra vi skal sejle en tur på Donau (ca. 25 €). Vi sejler gennem den verdenskendte Donaudurchbruch. En fantastisk tur gennem den smalle passage Donau har brudt i den hårde grundklippe, til Weltenburg Klosteret. Her holder vi en lille pause så vi har mulighed for at få en forfriskning på Weltenburg Bryggeriet. Herfra en lille smuk gåtur langs Donau inden vi igen møder bussen, som kører os til hotellet i Passau området. Vi får aftensmad på hotellet.

3. dag: Bayerische Wald. Vi bruger dagen i naturen. Bayerische Wald byder på et væld af skønne naturområder og vandrestier gennem skove, forbi vandfald og hyggelige små beværtninger. Vi kører med bussen ud til en af de mange steder, hvor der vil være mulighed for god tid til en gåtur i naturen og hygge på en af de mange små cafeer. Måske kommer vi også til en af områdets Klammer.

4. dag: Donau i Flammer - Passau. Vi bruger dagen i Passau, som er kendt for den hyggelige bymidte med smalle gader og velbevarede huse. En særlig seværdighed er, hvor Donau og Inn mødes med den mindre Ilz-flod. Sidstnævnte kommer fra et moseområde, hvilket gør vandet sort, Donau er blå, og Inn, der kommer fra Alperne har grønligt vand. Over en lang strækning kan man se, hvordan det blå og det grønne vand langsomt blandes. Passaus mest kendte bygningsværk er den barokke domkirke St. Stephan, som har verdens største katolske kirkeorgel med over 17.000 orgelpiber. Der vil også blive noget tid på egen hånd til at se sig om i byen. Vi mødes igen til aften, hvor vi skal på en festlig sejltur på Donau. Ombord på skibet får vi aftensmad med efterfølgende mulighed for dans. Hen på aftenen når skibet til Vilshofen, hvor vi skal opleve Donau I Flammer - en ½ times festfyrværkeri. Donau i Flammer er et stort tilløbsstykke, som hvert år samler mange tilskuere. Sidst på aftenen ankommer vi igen til Passau med båden, og efter en oplevelsesrig aften i festligt lag tager vi tilbage til hotellet.

5. dag: Bodenmais - Joska - Museumsdorf. Vi kører en tur i Bayerische Wald og besøger kurbyen Bodenmais, som ligger ved foden af områdets største bjerg. Her besøger vi Joska Glasparadis. Joska er kendt langt ude over landets grænser for deres enestående glaspusteri og opfindsomhed. De er bl.a. den største producent af glas og krystal trofæer i verden. Vi kan se glaskunstnerne arbejde, besøge deres omfangsrige butik, gå en tur blandt de mange haveskulpturer af glas og krystal - eller måske besøge deres restaurant, cafe eller Biergarten. Vi besøger også Museumsdorf Bayersicher Wald (entre ca. 8 €). Her kan man gå en tur gennem museumslandsbyen, som er en rejse ind i den bayerske skovs fortid. Smukke gamle gårde fra det 17. til 19. århundrede, gamle kapeller, møller samt farverige haver og gamle racer af husdyr. Mange af bygningerne er ligeledes møbleret.

6. dag: Bamberg. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører nordpå til Bamberg. Også kendt som ”Barokbyen”, smukt beliggende ved Mainfloden og kendt som Tysklands bryggeri by. Her er ni bryggerier i selv byen, der producerer over 50 forskellige øl. I den hyggelige bymidte, der kom stort set uskadt gennem Anden Verdenskrigs ødelæggelser, kan man bl.a. beundre rådhuset, der er bygget på en bro over floden. Efter en kort tur rundt i byen bliver der tid til lidt frokost på egen hånd, inden vi fortsætter til overnatningshotellet.

7. dag: Hjemrejse. Vi kører mod den dansk/tyske grænse, hvor der er mulighed for lidt indkøb. Vi forventer at være hjemme først på aftenen.

 

 

Hotel oplyses før afrejsen, se vores hjemmeside.

3-stjernet hotel, beliggende i Bayerische Wald tæt på Passau. Alle værelser har eget bad og toilet, TV 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 4 x overnatning i Bayersiche Wald
 • 6 x morgenmad
 • 5 x aftenmad
 • 1 x 2-retters middag ombord på skibet
 • Sejltur til Donau i Flammer med levende musik
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 750,-

Anmeldelser af Donau i Flammer

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.298
Tyskland

Rüdesheim

Busrejse
10.998
Tyskland
Østrig
Ungarn

Donau - Flodkrydstogt

Bus & båd
8.698
Østrig

Abtenau

Busrejse