Tyskland - Dresden - Juletur

Dresden har nogle af Østtysklands største og mest traditionsrige julemarkeder. Ikke langt fra hotellet finder man det meget berømte og smukke julemarked i Striezelmarkt, som er et af Tysklands ældste og største julemarkeder. Vi bor i centrum, og julestemningen fornemmes allerede lige udenfor hotellets dør. Dresden har flere hyggelige julemarkeder, som findes i gåafstand fra hotellet. Der bliver også en udflugt til Meissen, hvor julestemningen også er at finde.

 

Highlight

 • Asisi Panorama, et af verdens største panoramaer
 • Byrundtur i Dresden "Elbens Firenze"
 • Fabriksbesøg på Meissner Porcelæn
 • Hotel i gågaden og tæt på julemarkeder
 • Tid på egen hånd til at nyde pragtfulde Dresden
 • Oplev det hyggelige Julemarked i Striezelmarkt

Afgange

Afrejse: 
04/12/2023
Hjemkomst: 
07/12/2023
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.298
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi kører med passende pauser til vi når hotellet i Dresden, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad. Aftenen kan man nyde i hotellets hyggelige bar eller måske spadsere en tur igennem byen og se de mange flotte julelys.

Byrundtur: Efter morgenmaden tager vi på en spændende byrundtur både til fods og med bus. Dresden byder på mange storslåede seværdigheder, og byen er smukt pyntet i julens tegn. Vi kører en rundtur i byen og ser den gamle bydel med de imponerende paladser og kirker. Vi ser Frauenkirche, som er blevet genopført og regnes for en af de fineste protestantiske kirker i verden. Der bliver også lidt tid på egen hånd til at fordybe sig i byen eller besøge et af de hyggelige julemarkeder og nyde stemningen.

Asisi Panorama: Kunstneren Yadegar Asisi har lavet denne moderne 360° panorama udstilling, som er en fantastisk og anderledes attraktion. Han gengiver forskellige miljøer i 1:1 skala, som næsten virker 3-dimensionelt. De har siden 2003 været blandt de største panoramaer i verden (entre ca. 11,50 €).

Meissen: Vi kører en udflugt til Meissen, som bl.a. er kendt for det berømte og fine Meissner Porcelæn. Meissner Porcelæn er kendt 300 år tilbage. Vi besøger fabrikken og ser arbejdsgangene og museet (Tilkøb: 100,-.). Her er desuden en meget flot butik. Vi skal også have tid på egen hånd til at nyde byen med den gamle markedsplads og den hyggelige julestemning.

Shopping & Restauranter: I Dresdens gader er mulighederne mange. Her findes bl.a. det store shoppingcenter Altmarkt-Gallerie med over 200 butikker. Vi spiser ude 2 aftener på egen hånd, men rejselederen er behjælpelig med at finde en af de mange hyggelige restauranter, der er i byen.

Julemarked: Der bliver god tid til at besøge de mange julemarkeder i Dresden, hvor man kan gøre en god handel. Her kan man bl.a. købe den berømte julekage Christollen, nyde et glas glühwein samt mange andre julespecialiteter.

4. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi hjemover mod den tysk/danske grænse og holder en lille indkøbspause. Vi kører op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer hen på aftenen.

 

Ibis Hotel Dresden ***

Ibis Hotel Dresden ligger i centrum, direkte ved indkøbsgader og seværdigheder. De fleste seværdigheder kan nås til fods bl.a. Frauenkirche og Dresden Slot. Alle værelser er moderne indrettet og har bad/toilet, aircondition, telefon og TV.

Ibis Hotel Dresden ***
Prager Strasse
01169 Dresden
Tlf.: +49 351 4856 2000

https://all.accor.com/

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Dresden & Meissen:

Dresden ligger i delstaten Sachsen og har cirka 540.000 indbyggere. Byen ligger smukt i Elbens floddal mellem Berlin og Prag. Byen har en mangeårig historie som residens for Sachsens kurfyrster og konger. 

Meissen er en mindre by også beliggende i Sachsen. Der bor cirka 30.000 mennesker i Meissen, som er anerkendt, berømt og verdenskendt for fremstillingen af dyrbart porcelæn, der har to korslagte blå kårder som logo.

Dresdens officielle hjemmeside: www.dresden.de
Porcelænsfabrikken i Meissen: www.meissen.com

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning
 • 3 x morgenmad
 • 1 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 600,-

Anmeldelser af Dresden - Juletur

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.598
Tyskland

Harzen - Juletur

Busrejse
2.198
Tyskland

Hamburg - Juletur

Busrejse
2.998
Tyskland

Berlin - Juletur

Busrejse