Elben - Hamburg - Stade

Lige i udkanten af Hamburg, ved Elben ligger Willkomm Höft, hvor man dagligt tager imod de mange store skibe, som sejler på Elben. Få hundrede meter herfra ligger det nyåbnede hotel Hafen Wedel, hvor vi skal bo. Herfra kan vi se Elben og de mange store skibe i et nyt, hyggeligt og grønt miljø. Rejsen byder også på en tur til Altes Land - et særdeles idyllisk marskområde mellem Hamburg og Bremen på sydsiden af Elben. Området er gennemvævet af kanaler og kendt for de mange flotte frugtgårde med bindingsværk, store frugtplantager med æbler, pærer og forskellige typer bær. Et fantastisk syn i forårs- og sommerperioden, hvor hele området er et stort blomsterflor, og ligeså specielt er det at besøge området i efteråret med de mange forskelligt farvede frugter og bær og høsten af disse. Vi skal selvfølgelig også en tur ind i Hamburg, som byder på et væld af seværdigheder. Med andre ord en god kombination af land, by og vand.

 

Highlights

 • Bo ved Willkomm Höft i Wedel
 • Spændende byrundtur i Hamburg
 • Besøg i charmerende Hansestad Stade
 • Frugtgård med rundvisning og kaffe
 • Den hyggelige havneby Husum

 

Afgange

Afrejse: 
27/05/2024
Hjemkomst: 
30/05/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.098
Forespørg
Afrejse: 
17/06/2024
Hjemkomst: 
20/06/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.098
Bestil
Afrejse: 
12/08/2024
Hjemkomst: 
15/08/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.098
Bestil
Afrejse: 
14/10/2024
Hjemkomst: 
17/10/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.098
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse – Willkomm Höft. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til bydelen Wedel ved Elben i udkanten af Hamburg. Vi sætter bagagen af ved hotellet og går herefter til den berømte "Willkomm Höft". Her bydes alle skibe velkommen med det respektive skibs nationalsang, og ligeledes får skibe, som forlader havnen en afskedshilsen, som kan høres over højtalere. På stedets café og restaurant kan man endvidere få yderligere information om skibet, dets last og rute. Vi tjekker ind på hotellet hen på eftermiddagen, hvor der herefter vil være tid til at nyde hotellets faciliteter og de smukke omgivelser, inden vi senere på aftenen mødes til middag i hotellets restaurant.

2. dag: Hamburg. Efter et dejligt morgenmåltid kører vi til Hamburg centrum. Vi tager på en spændende byrundtur både til fods og med bussen. Vi ser nogle af byens store seværdigheder som f.eks. den flotte Elbphilharmonie, Reperbahn, Alstersøen, det smukke gamle rådhus og den gamle Elbtunnel fra 1911, som var en af verdens første tunneler under vand - et teknisk mesterstykke for datiden. Udgangspunktet er den markante kuppelbygning St. Pauli´s Landungsbrücke, hvor vi kan se en af de 4 elevatorer til biler, som går ca. 25 meter ned. Her er der mulighed for at gå igennem det 426 meter lange tunnelrør og lad sig fascinere af datidens ingeniørkunst. Endelig vil der blive mulighed for at opleve Hamburg fra vandsiden med en havnerundfart (prisen oplyses af rejselederen). Og selvfølgelig også lidt tid til at nyde byen på egen hånd med mulighed for at shoppe eller finde en hyggelig cafe eller restaurant, hvor man kan nyde storbyen og en frokost. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet i Wedel. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Stade - Altes Land. I dag starter vi med at køre til Glückstadt, hvor vi sejler med Glückstadt færgen over Elben. Herfra kører vi til den gamle Hansestad Stade, hvor vi skal på en byrundtur til fods og opleve den hyggelige gamle bydel med de mange smukke bygninger, bindingsværkshuse og de gamle velbevarede kirker. Fra Stade fortsætter vi til Altes Land - det frugtbare marskområde langs Elben. Området er kendt for at være et af Nordeuropas største frugtplantager, herunder specielt æbleplantager, som udgør 90% af området. Vi besøger en hyggelig familiedrevet frugtgård. Her får vi en rundvisning med ”Æblekasse ekspressen” i plantagen, som rummer forskellige sorter indenfor æbler, pærer og bær. Vi slutter af med kaffe og hjemmelavet kage i stuehuset. Efter besøget sætter vi kursen tilbage mod hotellet.

4. dag: Husum - Hjemrejse. Efter morgenmaden starter hjemrejsen. Vi kører til det nordvestlige Tyskland ved Vadehavet til den hyggelige havneby Husum med smalle gader, farverige huse og en lille havn midt i det hele. Byen har mange fine gamle gavlhuse med smukke facader og smalle gader med toppede brosten. Husum var en lille by langt inde i landet, lige indtil stormfloden kom i 1362, hvor byen blev forvandlet til en havneby. Ved inderhavnen, som går helt ind i byens centrum, er der en del cafeer og restauranter samt shopping muligheder. Vi holder en pause her, inden vi forsætter vil til den dansk-tyske grænse. Turen afsluttes op gennem Jylland efter dejlige dage med store oplevelser.  

Hotel Hafen Wedel ***

Nybygget 3-stjernet hotel med beliggenhed direkte ud til Elben i en forstad til Hamburg. Fra hotellets terrasse kan man nyde en fantastisk udsigt og følge både store og små skibe sejle forbi. Hotellet er moderne indrettet, har egen restaurant og værelserne er alle med eget bad og toilet, tv og wi-fi.

Hotel Hafen Wedel ***
Strandbaddamm 3
22880 Wedel
Tlf. +49 4103 9238950

https://www.hotel-hafen-wedel.de/

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • 1 x besøg i frugtplantage
 • Tur med ”æblekasse ekspressen”
 • 1 x kaffe og kage på frugtgården
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 600,-

Anmeldelser af Elben - Hamburg - Stade

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.798
Tyskland

Dresden

Busrejse
3.398
Tyskland

Harzen

Busrejse
3.998
Tyskland

Wismar - Rostock - Bad Doberan

Busrejse