Grønland - Kangerlussuaq & Ilulissat

Grønland ligner ikke noget andet sted i verden. Et land og et besøg man aldrig vil glemme. Se gigantiske isbjerge, midnatssolens skær, indlandsisen, hvalsafari, små traditionelle bygder og en helt speciel kultur. Nu har du mulighed for at besøge dette unikke land med vores rejseleder samt lokale dansktalende guider. Vi bor på 3-stjernet hotel i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) samt Ilulissat (Jakobshavn), hvorfra alle oplevelser udgår.

Alle kan være med - ingen fysiske forudsætninger. Dog skal man være almindelig gående og mobil for at opleve det fulde program.

 

Highlights

 • Direkte fly fra Billund t/r til Grønland
 • Kangerlussuaq og udflugt til Indlandsisen
 • Byvandring i Ilulissat
 • Isfjordscentret i Ilulissat
 • Sejltur langs kysten til den lille bygd Oqaatsut
 • Besøg på Inuitboplads Sermermiut
 • Midnatssejlads ved isbjerge
 • Hvalsafari
 • Dansk rejseleder 

Afgange

Afrejse: 
05/06/2024
Hjemkomst: 
12/06/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
32.398
Forespørg
Afrejse: 
03/07/2024
Hjemkomst: 
10/07/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
33.598
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Billund – Kangerlussuaq - Indlandsisen: Efter endt opsamling kører bussen til Billund Lufthavn, hvor rejselederen samler gruppen. Når gruppen er samlet, tjekker vi ind på afgangen til Kangerlussuaq. Efter en flyvetur på ca. 4,5 time til Grønland ankommer vi i Kangerlussuaq. Byen Kangerlussuaq er beliggende ved bunden af fjorden med samme navn, som betyder "den lange fjord". Dyrelivet omkring byen er rigt og blot et par kilometer fra lufthavnsområdet lever omkring 7.000 moskusokser. Første oplevelser er en firehjulstrækker/bus til indlandsisen. En udflugt på ca. 5 timer til verdens næststørste iskappe, som dækker 80% af Grønlands areal – svarende til 40 gange Danmarks areal. Det er en helt unik oplevelse at se den enorme isflade og mærke naturens kræfter. Undervejs passerer vi den spektakulære Russell gletsjer, som med sin op til 60 m lodrette isvæg er endnu et fantastisk syn. Om aftenen er der middag i Roklubben - smukt beliggende på bredden af søen Lake Ferguson ca. 5 km udenfor Kangerlussuaq. Her tilbydes vi den populære Grønlandsbuffet, som består af både kolde og varme retter lavet på Grønlandske råvarer.

2. dag: Ilulissat. I dag skal vi videre til Ilulissat med fly kl. 08.35. Ved ankomsten til Ilulissat bliver vi kørt til hotellet i Ilulissat, hvor vi skal bo i 4 nætter. Der er en fantastisk udsigt til Diskobugten fra hotellet. Ilulissat ligger 250 km nord for Polarcirklen og har ca. 5.000 indbyggere og rigtig mange slædehunde. Ilulissat betyder "isbjerge" og valget af dette navn forstår man til fulde, når man har været der. Byen ligger ved mundingen af den 40 km lange Isfjord. Her udspringer en af verdens mest produktive isbræer, som sender mere end 20 millioner ton ismasse ud i fjorden i døgnet. Isfjorden er optaget på Unescos verdensarvsliste. Ilulissat blev grundlagt som handelsstation i 1742 af den danske købmand Jakob Severin. Deraf det danske navn Jakobshavn. Vi får en Kulturhistorisk byvandring, hvor vi får lejlighed til at lære Ilulissat lidt bedre at kende. Vi kommer bl.a. forbi museet, de gamle kolonihuse, den smukke og enkle Zionskirke og den livlige havn. Herefter tid på egen hånd i byen til f.eks. at besøge en af byens caféer, museerne eller lidt shopping. Middag på Hotel Artic.

3. dag: Sermermiut – Isfjordscentret - Isfjordssejlads. Vi tager bussen til Isfjordscentret og den gamle boplads Sermermiut ved Isfjorden. Isfjordens smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for Ilulissat. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om inuitternes tilstedeværelse. For at beskytte den sårbare natur er der nu anlagt en gangbro i området, så alle kan være med på denne gåtur. Stien er ca. 3 km, og man kan gå så langt, man ønsker i de helt unikke omgivelser. Vi besøger også Isfjordscentret, som åbnede i 2021. Et interessant besøgscenter med en spektakulær arkitektur. Centret formidler grønlandsk natur- og kulturhistorie samt de klimaforandringer, der sætter deres præg på den skrøbelige natur i området. Eftermiddagen er på egen hånd, men flere oplevelser venter i dag. Efter aftensmad på hotellet. Vi skal på Isfjordssejlads - en skøn sejltur mellem isbjergene, som uanset vejret tager pusten fra alle. Midnatssolen hænger lavt ude i horisonten, og det kan være svært at skelne dag fra nat. Refleksionerne fra det bløde, varme lys giver isbjergene og fjeldtoppene et orange farveskær, og vandet bliver næsten lilla.

4. dag: Sejltur til bygden Oqaatsut. (Varighed 6-7 timer). I dag venter en smuk og interessant sejltur. For blot én generation siden boede størstedelen af den grønlandske befolkning i de mange små bygder, der lå som en perlerække langs kysten. I dag bor flertallet i byerne, men der er stadigvæk nogle livskraftige bygder og en af disse er Oqaatsut, der ligger ca. 20 km nord for Ilulissat. Vi sejler ca. 30 min. til den lille bygd, hvor en lille gruppe farverige huse og små fiskerbåde tager imod os. I bygden, som kan virke utrolig isoleret, og hvor ikke uret, men natur bestemmer, bor der ca. 30 fastboende. Vores guide viser rundt og fortæller om livet i en lille bygd, om samfundet og bygdens historie som en tidligere hvalfangerbygd. Frokosten (inkluderet) serveres på den lokale restaurant. Efter frokost er der mulighed for at vandre i området, eller blot sidde og nyde stilheden i de magiske, uforglemmelige omgivelser, før båden sejler os tilbage til Ilulissat. Middag på Hotel Artic.

5. dag: Hvalsafari – Tid på egen hånd. (Varighed ca. 3 timer). Formiddagen er på egen hånd, men eftermiddagen byder på endnu en stor oplevelse - hvalsafari blandt isbjergene. Tilkøb: Pris 1.300,-. Skal bestilles sammen med rejsen. Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. I de grønlandske farvande ses ofte omkring 15 hvalarter. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem. Nogle gange tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå. Vi er i konstant radiokontakt til byens fiskere og fangere, som er vores kilde til information om bugtens hvaler, så vi kan næsten altid finde dem. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, som vi hyppigst møder. Husk varmt tøj. Middag på Hotel Artic.

6. dag: Grønlandske traditioner – Tid på egen hånd. I dag er formiddagen igen på egen hånd. Nyd f.eks. udsigten og området ved hotellet eller en smuttur til centrum. Hen på eftermiddagen skal vi opleve Inuit Kalaallisuut – vi skal besøge byens kvindeforening, der er super gode til at holde traditioner i hævd. I løbet af besøget, som varer ca. 1 time er der fremvisning og demonstrering af forskellige metoder til behandling af skind samt fremvisning og historiefortælling om den grønlandske nationaldragt. Der vil efterfølgende være mulighed for at røre dragten og mærke vægten af skindet og perlebroderierne med egne hænder. Kvindeforeningen vil selvfølgelig også servere kage og kaffe efter grønlandsk tradition. Efterfølgende middag på Hotel Artic.

7. dag: Dagstur til Eqi – Tid på egen hånd. Tag med på sejltur til gletsjeren Eqi eller nyd Ilulissat på egen hånd. Dagstur på ca. 6-8 timer til Eqi Gletsjeren, som bliver kaldt den kælvende bræ. Tilkøb: Pris 2.500,-. Skal bestilles sammen med rejsen. Gletsjeren kælver så tit, at de fleste besøgende oplever både lyden og synet af dette naturfænomen. Bragene kan være meget høje, og isen, der falder ned i fjorden, er imponerende. Eqip Sermia, det grønlandske navn for Eqi Gletsjer og Eqi-bræen på dansk, er en af de mest aktive i Grønland. Selve bræen er ca. fem kilometer bred og et imponerende syn. På vejen dertil passerer vi både små bygder, stejle fjelde, smukke vandfald og isfjelde i forskellige former og nuancer. Holder du godt øje, er der også gode chancer for at se sæler og hvaler på vejen. Vi nyder frokost (inkluderet) foran bræen i, inden turen går tilbage mod Ilulissat. Vælger du at blive i Ilulissat i dag, kan dagen f.eks. bruges til at besøge Ilulissat Kunstmuseum, Ilulissat Museum i Knud Rasmussens fødehjem, de små butikker i byen eller måske en vandretur ved Isfjorden på egen hånd. Aftensmad på hotellet.

8. dag: Hjemrejse. I dag tager vi afsked med Grønland. Vi skal flyve fra Ilulissat til Kangerlussuaq og videre til Billund med ankomst kl. ca. 20.00. Med uforglemmelige oplevelser i kufferten og nye bekendtskaber vender vi tilbage til vores hjembyer.

 

Rejse: Grønland


" En uforglemmelig tur for min kone og jeg. Vi havde en rar og kompetent rejseleder fra Hanstholm Rejser. Hele Rejseholdet svingede godt sammen. Tak for det. "

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hotel Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq ligger direkte i lufthavnsbygningen. Hotellet har restaurant og bar. Alle værelser er udstyret med eget bad og toilet, tv og telefon. På hotellet er der adgang til trådløst WiFi.

Hotel Kangerlussuaq
3910 Kangerlussuaq
Grønland
Tlf. +299 84 11 80

www.hotelkangerlussuaq.gl

 

Hotel Artic****

Verdens nordligste 4-stjernede hotel beliggende ned til Isfjorden lige udenfor Ilulissat. Moderne hotel med egen restaurant og bar. Alle værelser har eget bad og toilet. Gratis WiFi. Opgradering til Superior-værelse med garanteret havudsigt muligt. 

Hotel Artic ****
Lufthavnsvej B-1128
Ilulissat 3952
Grønland
Tlf.: +299 94 41 53
www.hotelarctic.com/

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle 

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Flytider juni:

05.06.24 09.10-09.40 Billund - Kangerlussuaq

06.06.24 08.35-09.20 Kangerlussuaq - Ilulissat

12.06.24 08.45-09.35 Ilulissat - Kangerlussuaq

12.06.24 11.40-20.00 Kangerlussuaq – Billund

 

Flytider juli:

03.07.24 12.30-13.05 Billund - Kangerlussuaq

04.07.24 08.35-09.20 Kangerlussuaq - Ilulissat

10.04.24 08.45-09.35 Ilulissat - Kangerlussuaq

10.07.24 11.40-20.00 Kangerlussuaq - Billund

 

Bagage:

20 kg indchecket bagage + 8 kg håndbagage

 

Fakta om Grønland

Grønland er verdens største ø og et selvstyrende land i Kongeriget Danmark som omfatter Danmark, Færøerne og Grønland. Der bor cirka 56.000 i Grønland, hvoraf cirka 16.000 bor i hovedstaden Nuuk, der også er landet største by. Grønland blev en dansk koloni i 1814 og i forbindelse med ændringen af grundloven i 1953 fik Grønland hjemmestyre. Efter en afstemning i 2008 fik landet i 2009 status som selvstyrende land i det danske rige. 

Valutaen er danske kroner

Sprog: Det officielle sprog i Grønland er grønlandsk siden 2009. Både grønlandsk og dansk har været anvendt i offentlige anliggender siden indførelsen af hjemmestyret i 1979, og næsten alle kan tale begge sprog. Dansk læres fra 1. klasse i skolen. I praksis er dansk stadig meget udbredt i administrationen og som et sprog for videregående uddannelse, men også som det første eller eneste sprog for dele af befolkningen i Nuuk og andre større byer.

Klima: Grønland ligger i den arktiske klimazone. Det betyder, at gennemsnitstemperaturen i den varmeste måned ikke er over 10 grader celcius. Men klimaet varierer meget i Grønland. Forskellen på klimaet i Nord- og Sydgrønland kan være ganske stor. Der er også stor forskel på klimaet ved kysten og inde i landet. Sommertemperaturer vil på grund af den lave luftfugtighed i Grønland ofte føles varmere, end man skulle tro. Skinner solen og vinden er svag, kan man sagtens smide jakken og nyde det i korte ærmer. 

Ilulissat: 
Maj: -0,5 C
Juni: 5,1 C
Juli: 7,5 C

Kangerlussuaq:
Maj: 2,5 C
Juni: 8,6 C
Juli: 10,7 C

Elektricitet: Samme stik som i Danmark

Pas: Som dansk statsborger skal man ikke have pas for at komme ind i Grønland. Men flyene går fra udenrigsterminalen, og man skal vise billed ID ved check-in. Så har man pas, anbefalder vi at medbringe dette. Man kan dog også rejse på sit kørekort.

Forsikring/sygesikringsbevis: M.h.t. sygesikring, så er der en særaftale mellem DK og Grønland, så man er dækket af det gule sygesikringsbevis. Man bliver derfor lægebehandlet og også eventuelt sendt hjem til hotellet på det offentliges regning om nødvendigt. Til gengæld får man ikke hjemrejse til DK efter endt behandling. Så hvis man ligger på sygehuset, når de øvrige rejser hjem, så ligger man der gratis, til man bliver skrevet ud. Derefter skal man altså selv finde ud af at komme hjem til DK. Derfor anbefales en rejseforsikring. I denne sammenhæng hører Grønland under EU.

Tidsforskellen er 4 timer.

 

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly Billund - Kangerlussuaq t/r inkl. mad & drikkevarer
 • Fly Kangerlussuaq - Ilulissat t/r
 • Bagage på fly
 • 1 x overnatning i Kangerlussuaq
 • 6 x overnatning i Ilulissat
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 1 x frokost i bygd
 • Udflugt til indlandsisen
 • Sejltur til lokal bygd
 • Midnatssejltur
 • Entre Isfjordscentret, Ilulissat
 • Inuit Kalaallisuut inkl. kaffe og kage
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • Opsamlingsbus i DK

Tillæg eneværelse: 5.600,-

Tillæg for opgradering til Superior værelse på Hotel Arctic:
Superior værelser har garanteret havudsigt og er større værelser.
Eneværelse: 1.800,-
Dobbeltværelse: 1.000,- pr. person

TILKØB: Hvalsafari: 1.300,-

TILKØB: Dagstur til Eqi inkl. frokost: 2.500,-

 

Anmeldelser af Grønland

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Morten 16.06.23
En god rejse der levede op til vores forventninger. Rigtig god service fra Hanstholm rejser.

__________________________________________________

 Arne 15.06.23
En uforglemmelig tur for min kone og jeg. Vi havde en rar og kompetent rejseleder fra Hanstholm Rejser. Hele Rejseholdet svingede godt sammen. Tak for det. 

__________________________________________________

 Annette 17.06.22
Fantastisk rejser, godt tilrettelagt, dygtig rejseleder, god stemning, gode oplevelser. Alt var godt

__________________________________________________

 Leif 16.06.22
Rigtig god rejse, som til fulde indfriede vores forventninger. Grønland er fantastisk

__________________________________________________

 Kirsten 16.06.22
Vi rejser igen når der er feriepenge til næste tur. Vi ses

__________________________________________________

 Arne 11.06.19
Masser af frisk luft, unikke udsigter og tid til dig selv

__________________________________________________

 Birte 17.06.18
Rejsen til Grønland var ikke bare en fantastisk buket af oplevelser på stedet - det var også indsigt, som kan bruges, når man kommer hjem.

__________________________________________________

 Connie 16.06.18
Grønlandsrejsen skal OPLEVES og ikke beskrives - for den er SÅ FANTASTISK at der ikke findes ord for dens SKØNHED - da jeg landede i Ilulissat og vi kørte mod hotellet fik jeg helt hjertebanek og tåre i øjnene pga. af stedets SKØNHED!!

__________________________________________________

 Niels Chr 15.06.17
Fantastisk flot og spændende tur. Langt over hvad vi havde forventet.

__________________________________________________

 Anna Grethe 15.06.17
En super god oplevelse, fantastisk godt program, flot natur og ikke mindst den flotte midnatssejllads mellem isbjergene. Vejret var super, solskin døgnet rundt.

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

13.998
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
10.998
Færøerne
Island

Færøerne & Island

Bus & båd
16.798
Island

Island - fly 5 dage

Flyrejse