Østrig - Imst

Midt i de østrigske alper i Tyrol ligger den idylliske by Imst - omgivet af tykke skove, grønne dale, høje bjerge og glasklare søer. Tyrol er den region i Østrig, hvor befolkningen gør mest for at værne om de nationale traditioner. På denne tur er der lagt vægt på muligheden for at udforske forskellige steder i regionen til fods, så man kommer helt tæt på den vidunderlige natur.

Alle ture er tilrettelagt således, at alle almindeligt gående kan deltage. Samtidigt vil der naturligvis også være udflugter med bussen til kendte seværdigheder. 

 

Highlights

 • Hotel med charme og høj service
 • Kort vandretur i den fascinerende Rosengarten slugt
 • Silvretta Hochalpenstrasse – en af Østrigs smukkeste og mest kendte alpeveje
 • Reschensøen - med resterne af den oversvømmede by
 • Kort vandretur i den betagende Gurgldal
 • Festlig Tyroleraften

Afgange

Afrejse: 
30/04/2023
Hjemkomst: 
07/05/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
6.498
Forespørg
Afrejse: 
19/08/2023
Hjemkomst: 
27/08/2023
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
7.498
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Midttyskland.

2. dag: Rothenburg ob der Tauber. Efter morgenmaden kører vi videre sydpå med retning mod den østrigske grænse. Undervejs er der en pause i den spændende by Rothenburg ob der Tauber, inden vi sidst på eftermiddagen kommer til det dejlige hotel midt i Imst. Her byder familien os velkommen til hotellet med en traditionel velkomstdrink.

3. dag: SOS Børneby - Væveri - Rosengarten slugten. Vi bruger formiddagen i Imst og tager på en lille rundtur i byen. Vi passerer bl.a. verdens ældste SOS Børneby og besøger det lokale væveri. Om eftermiddagen tager vi på en vandretur i Rosengarten slugten, der ligger i udkanten af byen. På vej dertil passerer vi en række særprægede huse bygget ind i klippen. Lige derefter begynder den 1,5 km lange slugt, hvor vi går på stier og broer og gennem tunneller og nyder synet af den smalle kløft formet af Schinder-bækken. Gode sko anbefales.

4. dag: Silvretta Hochalpenstrasse. Straks efter morgenmaden starter turen, som går via Arlbergpasset til den smukke Montafon dal. Herfra går turen med en af Østrigs mest kendte alpeveje, Silvretta Hochalpenstrasse, til Bielerhöhe gennem en lang række hårnålesving med betagende udsigter over Partenon-dalen. Vel ankommet til Bielerhöhe holder vi pause ved den opdæmmede sø, som ligger i 2030 meters højde. Her holdes frokostpause og der vil være tid til en gåtur langs søen, hvis vejret er til det. Vi kører ned fra Bielerhöhe gennem den knap så udfordrende vej gennem Paznaundalen, forbi Galtür og Isgl, tilbage til Imst.

5. dag: Reschen. Udflugt til den opstemmede sø ved Reschen, hvor kirketårnet fra en oversvømmet landsby stadigt er synligt over vandoverfladen. Turen dertil går op over Reschenpasset, der i knap 2000 år hørte til de vigtigste ruter igennem Alperne, anlagt af romerne som Via Claudia Augusta. Ved Reschensøen vil vi holde en længere pause med tid til at gå en tur langs søen og spise frokost.

6. dag: Stuibenwasserfall (kun på 9. dages rejsen). Efter morgenmad på hotellet taver vi til Ötzdalen, hvor vi skal se et af Østrigs smukkeste vandfald Stuibenwasserfall. Der er opbygget flere udsigtsplatforme, hvorfra man kan se vandmassernes kamp i det 160 m høje fald. Eftermiddagen tilbringes i Imst, hvor man kan gå en tur i området, kigge sig om i byen eller slappe af på hotellet. 

6./7. dag: Gurgldalen. Om formiddagen går vi en tur i den smukke Gurgldal. Vi passerer igennem velduftende græsmarker med masser af vilde blomster og forbi gamle hølader. Midtvejs på turen holder vi en pause med mulighed for en forfriskning ved det lokale bjergværksmuseum, Knappenwelt. Turen er på faste stier og med et minimum af stigninger. For de som har lyst kan dagen også bruges på en udflugt til Hochimst, hvorfra man kan tage stoleliften op i 2100 meters højde. Herfra er der en betagende udsigt ud over Imst og bjergene omkring. Man kan også køre en tur med ”der Bummelbär” - det lokale traktortog, der kører ud i Gurgldalen og også kommer forbi Knappenwelt.

Tyroleraften: En aften arrangerer hotellet tyroleraften i byen. Vi tager med hotellets traktor til en lokal bondegård, hvor der er aftensmad og underholdning. En rigtig hyggelig aften med god musik, dans og underholdning.

7./8. dag: Hjemrejse. Efter hotellets righoldige morgenbuffet forlader vi Imst for denne gang. Vi kører turen gennem Østrig til Midttyskland, hvor vi skal overnatte og have aftensmad.

8./9. dag: Hjemkomst. Efter morgenmaden kører vi hjemover mod den dansk/tyske grænse. Efter en indkøbspause kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer hen på aftenen.

Hotel Hirschen***

Det familiedrevne hotel er beliggende centralt i Imst. Stor morgenbuffet og om aftenen salatbuffet og valgmenu. Hotellet har wellness område med indendørs pool med sauna og en solrig udendørs terrasse med badesø. Alle værelser har eget bad/WC, hårtørrer og TV. Gratis WiFi

Hotel Hirschen***
Thomas Walch Strasse 3
6460 Imst
Tlf.: +43 5412 6901
www.hirschen-imst.com

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Imst:

Imst er en charmerende lille by med ca. 9800 indbyggere. Imst ligger i delstaten Tyrol, som er den mest bjergrige østrigske delstat samt den tyndest befolkede delstat. 

Valutaen er euro.

Elektricitet - Ingen adapter nødvendig. 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 5/6 x overnatning i Imst
 • 7/8 x morgenbuffet
 • 7/8 x aftensmad
 • Personafgift på Silvrette Hochalpenstrasse
 • Tyroleraften.
 • Velkomstdrink
 • Musik & dans på hotellet
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 900,-/1.000,-

Anmeldelser af Imst

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

8.698
Østrig

Abtenau

Busrejse
6.598
Østrig

St. Johann - Pongau

Busrejse
7.498
Østrig

Westendorf

Busrejse