Mosel & Rhinen - Flodkrydstogt

Køln • Trier • Cochem • Koblenz • Mainz • Strasbourg

Oplev 2 floder på samme rejse. Tag med på en fantastisk sejltur på Mosel og Rhinen, som følger en bemærkelsesværdig rute mellem stejle klipper, små øer, befæstede borge, vinmarker og gamle bindingsværkshuse fra middelalderen. Et område som vidner om en spændende og begivenhedsrig fortid, og som til stadighed tiltrækker flere tusinde besøgende hvert år.

Highlights

 • Komfortabelt skib med god forplejning og højt serviceniveau
 • 2 floder på samme tur
 • Strasbourg med bl.a. hyggelige Petit France og EU-Parlamentsbygningen
 • Besøg i Mainz med Gutenberg-museet
 • Ophold i Cochem ved Moselfloden
 • Trier - Tysklands ældste by
 • Festlig gallaaften på skibet
 • Drikkevarer ombord på skibet
 • Aften med underholdning af skibets personale
 • Tid til at slappe af, hygge og nyde komforten på skibet

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse.  Efter endt opsamling kører vi med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Der er aftensmad på hotellet.

2. dag: Køln. Efter morgenmaden kører vi en tur til Køln, som ligger smukt ved bredden af Rhinen. Vi tager en byrundtur i byen og går en tur ad den hyggelige promenade langs Rhinen. Vi skal også se den imponerende domkirke i den gamle bydel i Køln. Efter lidt tid i Køln fortsætter vi til Trier, hvor det dejlige skib MS Monet venter vores ankomst. Vi bliver indkvarteret og får en introduktion af besætningen, mens vi nyder en velkomstdrink.  

3. dag: Trier. Vi nyder den første morgenmad ombord på skibet, inden vi skal på en tur i Trier. Byen er Tysklands ældste by og grundlagt af romerne for over 2000 år siden. Byen har et væld af historiske seværdigheder. bl.a. Porta Nigra, som er det bedst bevarede minde fra romernes tid i Tyskland. Vi vender tilbage til skibet og får frokost, inden vi begynder sejlturen på Mosel. Vi sejler forbi skønne landskaber og små hyggelige vinbyer. Eftermiddagen nydes på skibet i afslappende omgivelser – evt. kan man finde en liggestol på soldækket og nyde den flotte natur. Aftensmad på skibet. 

4. dag: Cochem - Koblenz. Vi er ankommet til Cochem og tager på en spadseretur gennem byen. Vi ser bl.a. St. Martins Kirke, markedspladsen og de smukke gamle velbevarede huse. Måske bliver der tid til at besøge en af de lokale vinkældre. Vi får frokost ombord på skibet og sejler videre til Koblenz, hvor der bliver mulighed for at gå en aftenstur i Koblenz smukke gamle bydel eller en tur til Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel mødes.  

5. dag: Mainz - Strasbourg. I løbet af morgenen/formiddagen fortsætter vi sejladsen gennem den legendarisk og smukke Rhindal, som siden 2002 har været på UNESCO´s liste over verdenskulturarv. Vi fortsætter videre ad Rhinen, som på dette stræk er kendetegnet ved vinmarkerne, der ligger helt ned til floden. Vi passerer også Lorelei klippen som er verdenskendt for sagnet om Lorelei, der efter sigende lokkede sømændene til at sejle deres skibe mod klipperne. Efter ankomsten til Mainz er det muligt at deltage i en gåtur, hvor man kan opleve Gutenberg Museet. Her får vi et indtryk af Gutenbergs bogtryk, som blev valgt til en af det 2. årtusindes mest betydningsfulde opfindelser. To originale Gutenberg-bibler er udstillet her. Vi skal også se Domkirken i Mainz. Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til skibet, hvor der venter os en gallaaften. Vi sejler til Strasbourg i løbet af natten.  

6. dag: Strasbourg. Vi nyder den sidste morgenbuffet ombord, inden det er tid til at gå fra borde. Bussen er klar til at hente os, og vi tager på en byrundtur i Strasbourg. Vi ser os omkring i den gamle del af Strasbourg og tager en spadseretur gennem den indre by, som er præget af mange butikker, restauranter og en charmerende atmosfærer. Vi ser Petit France - den charmerende bydel fyldt med flotte gamle bindingsværkshuse og en hyggelig stemning samt Notre Dame Katedralen. Vi får også EU-Parlamentsbygningen at se udefra. Efter byrundturen kører vi til overnatningshotellet, hvos vi får aftensmad efter indkvartering.

7. dag: Hjemkomst. Vi kører hjemover efter morgenmaden. Der vil blive et ophold ved den dansk/tyske grænse med mulighed for lidt indkøb. Vi er hjemme først på aftenen.

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt, at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

Vi bruger vores egen bus til udflugter på turen.

Rejse:
Rhinen & Mosel Flodkrydstogt
"Flot skib, rigtig god mad, turen rigtig godt tilrettelagt. Fine udflugter. Det franske noget dominerende men en biting. Tid til hygge. Dejligt at møde nye mennesker"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."


MS Monet ****

Flodkrydstogtsskibet MS Monet er et komfortabelt 4-stjernet todækkerskib. Skibet har 78-80 kahytter fordelt på to dæk. Der er aircondition overalt indvendigt på skibet. Stor lounge med bar, restaurant, reception og hall. Stort soldæk med hvilestole til fri afbenyttelse for alle passagerer. Alle kabiner er med eget bad & toilet, TV, sikkerhedsboks, telefon, hårtørrer og 220 volt.

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt, at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

Vi bruger vores egen bus til udflugter på turen.   

 

 

 

 

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 4 x overnatning på skibet
 • 6 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • 1 x gallamiddag på skibet
 • 3 x frokost på skibet
 • 1 x velkomstdrink på skibet
 • Drikkevarer på skibet
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 2.300,-

Tillæg for kahyt på øvre dæk: 800,- pr person

Tillæg for enkeltværelse/kahyt på øvre dæk: 3.100,-

Anmeldelser af Mosel & Rhinen - Flodkrydstogt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Kirsten 10.09.19

Vi er klar til en anden tur

__________________________________________________

 Svanhild & Roland 03.09.18

Fantastisk flot tur. Meget god forplejning. Kan varmt anbefales. På busturen var der passende pauser. Ikke stressende program. Venlige mennesker

__________________________________________________

 Margit 03.09.18

Flot skib, rigtig god mad, turen rigtig godt tilrettelagt. Fine udflugter. Det franske noget dominerende men en biting. Tid til hygge. Dejligt at møde nye mennesker. 

__________________________________________________

 Hanne & Niels Henrik 03.09.18

Som sagt så mange gange tidligere: "I er bare go'e"

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.498
Tyskland - Østrig - Ungarn

Donau - Flodkrydstogt

Bus & båd
7.898
Frankrig

Seinen - Flodkrydstogt

Bus & båd
6.598
Holland

Holland & Belgien - Flodkrydstogt

Bus & båd