Norge - Nordlys med fly

Nordlys er et fascinerende fænomen og en helt spektakulær oplevelse, som forekommer året rundt, men det skal være mørkt, før man kan se det. Derfor er vinterhalvåret bedst. Til gengæld optræder nordlyset på 90% af alle klare nætter i vintersæsonen. Men ved aldrig hvornår ”forestillingen” starter, men Nordnorge og Tromsø giver de bedste chancer.

Denne rejse byder på mange oplevelser på få dage i og omkring Tromsø i Nordnorge. Vi vil bl.a. udforske Tromsø by og omegn, få indblik i den samiske kultur, prøve en kanetur trukket af rensdyr og nyde de smukke omgivelser, mens vi krydser fingre for forekomst af det magiske nordlys. Turen til Nordnorge foregår med fly, så transporttiden er kort, og vi er hurtigt på destinationen, hvor oplevelserne kan begynde. Vores rejseleder er med på hele rejsen.

 

Highlights

 • Den bedste tid på året til at opleve nordlyset
 • Kort transporttid med fly
 • Rundtur i Tromsø og omegn
 • Rensdyr og indblik i samisk kultur
 • Hvalsafari langs den smukke kyst
 • Nordlys-safari
 • Besøg i Ishavskatedralen

Afgange

Afrejse: 
04/11/2024
Hjemkomst: 
08/11/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
12.998
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Billund Lufthavn, hvorfra vi skal flyve til Tromsø. Efter ankomsten til Tromsø køres vi til hotellet, hvor vi får tildelt vores værelser.

Tromsø sightseeing – Nordlyssafari. Vi bruger formiddagen i Tromsø og omegn med en sightseeingtur i bus. Vi kører en tur i byen og får dermed et godt indtryk af byen. Vi kører over broen og besøger bl.a. Ishavskatedralen (entré inkluderet), som egentlig hedder Tromsdalen kirke, men som pga. sit udseende associerer til isbjerge og netop derfor har fået sit kaldenavn. Vi fortsætter ud af Nordlysvejen og nyder de smukke omgivelser og laver lidt stop undervejs. Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Tromsø. I aften kl. ca. 19.00-01.00 skal vi ud på eventyr med bus og jagte nordlyset sammen med en erfaren lokalguide (engelsktalende). Udfra erfaring, vejrudsigt og vindretning m.m. udvælges destination, hvor sandsynligheden for klar himmel og nordlys er størst. Der er mulighed for at låne varme dragter, hvis egen påklædning ikke er tilstrækkelig. Der vil i aftenens løb blive tilbudt varme drikke og snacks. Måske forbliver vi på samme sted, men sker der ændringer i vejret, kan det forekomme at vi vælger at køre til et andet sted, hvor der er bedre chancer for nordlys. Nordlys er som oftest svagt for de menneskelige øje, men bliver kraftigt igennem kameralinse.

Samisk kultur - Rensdyrkanetur. Efter morgenmaden skal vi i dag på en spændende udflugt (ca. 4 timer). Vi skal en tur ud i Samer-land. Samerne har boet i dette område i mange tusinde år og betegnes som en del af den indfødte befolkning. Rensdyr er en stor del af den samiske kultur, og vi får lov at komme helt tæt på dyrene og fodre dem. Vi skal naturligvis også have en lille kanetur trukket af de smukke rensdyr. En helt unik oplevelse! Oplevelsen byder også på fortællinger samt en samisk varm ret og varme drikke i en lavvu (samiske telt). Et vintereventyr iført varme kedeldragter, som kan lånes på stedet. Herefter går turen tilbage til Tromsø, hvor der tilbydes en fælles gåtur i Tromsø midtby. Aftensmad på hotellet.

Hvalsafari / Tid på egen hånd. I dag har man to valgmuligheder. Brug dagen i Tromsø på det, man vil - måske en tur på museum i Tromsø, lidt shopping og afslapninger eller man kan tage med rejselederen på en smuk sejltur, hvor vi håber på at se hvaler og/eller marsvin. Fra oktober til februar besøger forskellige hvalarter kysten udfor Tromsø for at spise sild. Vi sejler ud for at finde nogle af de store fascinerende dyr. Vi håber på at se nogle af verdens største pattedyr i dette fantastiske arktiske landskab. Undervejs er der også chance for at se forskellige fugle f.eks. havørnen. Sejlturen byder på smukke fjorde og store naturoplevelser. Vi kan naturligvis ikke garantere hvalobservationer, men chancerne er ret gode. Varighed ca. 6-7 timer. PRIS: 1.400,-. Bestilles sammen med rejsen. Vi mødes alle igen til aftensmad på hotellet.

5. dag: Hjemrejse. I dag forlader vi Tromsø. Vi bliver hentet og kørt til lufthavnen, hvorfra vi skal flyve til Billund. Fyldte af oplevelser lander vi i Billund, hvor bussen venter os og kører os til vores opsamlingssteder.

 

Thon Hotel Tromsø ***

3-stjernet moderne hotel i centrum af Tromsø i gåafstand til mange oplevelser. Alle værelser er med eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Thon Hotel Tromsø ***
Grønnegata 50
9008 Tromsø
Tlf. +47 7769 8050

www.thonhotels.no/hoteller/norge/tromso

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Lindved

 

FLYTIDER:

Oplyses senere

 

Fakta om Tromsø:

Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største by i Nord-Norge, og den niende største kommune i Norge. Siden omkring 1840 har byen haft tilnavnet "Nordens Paris". Kilde: Wikipedia
Der bor ca. 75.000 i Tromsø.
 
Valuta: NOK
 
Elektricitet: Som i Danmark - INGEN adapter nødvendig
 
 
 

Prisen inkluderer:

 • Fly Billund-Tromsø
 • Fly Tromsø-Billund
 • Bagage på fly
 • 4 x overnatning på hotel
 • 4 x morgenbuffet
 • 2 x aftensmad
 • Samisk kultur & rensdyr inkl. let ret
 • Nordlys-safari med bus inkl. snacks
 • Sightseeing med bus ved Tromsø
 • Entré til Ishavskatedralen
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder
 • Bustransport til/fra lufthavn

 

Tillæg eneværelse: 1.400,-

TILKØB: Hvalsafari: 1.400,-

Anmeldelser af Nordlys med fly

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Marian 11.11.19
Super tur, super guide der gør alt for gæsterne

__________________________________________________

 Niels Chr. 11.11.19
En helt fantastisk tur i en meget flot natur

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

19.998
Norge

Tromsø - Vinterrejse

Flyrejse
13.498
Norge

Nordkap

Busrejse
32.398
Grønland

Grønland

Flyrejse