Norge - Nordlys med fly

Nordlys er et fascinerende fænomen og en helt spektakulær oplevelse, som forekommer året rundt, men det skal være mørkt, før man kan se det. Derfor er vinterhalvåret bedst. Til gengæld optræder nordlyset på 90% af alle klare nætter i vintersæsonen. Men ved aldrig hvornår ”forestillingen” starter, men Nordnorge og Tromsø giver de bedste chancer.

Denne rejse byder på mange oplevelser på få dage i og omkring Tromsø i Nordnorge. Vi vil bl.a. udforske Tromsø by og omegn, få indblik i den samiske kultur, prøve en kanetur trukket af rensdyr og nyde de smukke omgivelser, mens vi krydser fingre for forekomst af det magiske nordlys. Turen til Nordnorge foregår med fly, så transporttiden er kort, og vi er hurtigt på destinationen, hvor oplevelserne kan begynde. Vores rejseleder er med på hele rejsen.

 

Highlights

 • Den bedste tid på året til at opleve nordlyset
 • Kort transporttid med fly
 • Rundtur i Tromsø og omegn
 • Rensdyr-kanetur og indblik i samisk kultur
 • Hvalsafari langs den smukke kyst
 • Nordlys-safari
 • Besøg i Ishavskatedralen

Afgange

Afrejse: 
11/11/2022
Hjemkomst: 
15/11/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
10.498
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Billund Lufthavn, hvorfra vi skal flyve til Tromsø via Oslo. Efter ankomsten til Tromsø køres vi til hotellet, hvor vi får tildelt vores værelser. Aftensmad på hotellet.

2. dag: Jagten på Nordlyset. Efter morgenmaden går vi en fælles tur i Tromsø midtby. Vi passerer bl.a. Polar Museet, hvor man kan tage et kig (entré ca. 70 NOK). Herefter tid på egen hånd. Sidst på eftermiddagen mødes vi igen på hotellet, da vi igen i aften skal ud på eventyr. I aften vil vi jagte nordlyset sammen med en erfaren lokalguide. Med bus kører vi til en af fem mulige baser. Udfra erfaring, vejrudsigt og vindretning m.m. udvælges den base, hvor sandsynligheden for klar himmel og nordlys er størst. På stedet mødes vi af den lokale guide (engelsktalende) og der er mulighed for at låne varme dragter, hvis egen påklædning ikke er tilstrækkelig. Der vil være et opvarmet telt/hytte, hvor man kan søge varme og ly, hvor der også i aftenens løb serveres varme drikke og suppe. Måske forbliver vi på samme sted, men sker der ændringer i vejret, kan det forekomme at vi vælger at køre til en anden base, hvor der er bedre chancer for nordlys.

3. dag: Hvalsafari / tid på egen hånd. I dag har man to valgmuligheder. Brug dagen i Tromsø på det man vil - måske en tur på museum i Tromsø, lidt shopping og afslapninger eller man kan tage med rejselederen på en smuk sejltur, hvor vi håber på at se hvaler og/eller marsvin. Fra oktober til februar besøger forskellige hvalarter kysten udfor Tromsø for at spise sild. Vi sejler ud for at finde nogle af de store fascinerende dyr. Vi håber på at se nogle af verdens største pattedyr i dette fantastiske arktiske landskab. Undervejs er der også chance for at se forskellige fugle f.eks. havørnen. Sejlturen byder på smukke fjorde og store naturoplevelser. Guiden ombord vil fortælle undervejs, og der vil blive vist en film om hvalerne. Skibet har komfortable siddepladser inde til 146 gæster samt rummelige dæk udenfor på to niveauer. Der er en kiosk ombord, hvor der kan købes små varme retter, snacks og drikkevarer m.m. Vi kan naturligvis ikke garantere hvalobservationer, men chancerne er ret gode. Varighed ca. 4-5 timer. PRIS: 1.300,- bestilles sammen med rejsen. Vi mødes alle igen til aftensmad på hotellet.

4. dag: Tromsø sightseeing – Samisk kultur - Rensdyrskanetur. Vi bruger formiddagen i Tromsø og omegn med en sightseeing tur i bus. Vi kører en tur i byen og får dermed et godt indtryk af byen. Vi kører over broen og besøger bl.a. Ishavskatedralen (entré inkluderet), som egentlig hedder Tromsdalen kirke, men som pga. sit udseende associerer til isbjerge og netop derfor har fået sit kaldenavn. Vi fortsætter ud af Nordlysvejen og nyder de smukke omgivelser og laver lidt stop undervejs. Derefter er eftermiddagen på egen hånd i Tromsø. Vi mødes alle senere på hotellet, da vi i dag også skal på en spændende aftensudflugt. Vi skal en tur ud i Samer-land. Samerne har boet i dette område i mange tusinde år og betegnet som en del af den indfødte befolkning. Rensdyr er en stor del af den samiske kultur og denne aften vil vores lokal guide introducere os til denne spændende kultur. Vi skal naturligvis også have en lille tur med kane trukket af de smukke rensdyr. En helt unik oplevelse! Et vintereventyr iført varme kedeldragter som kan lånes på stedet. Oplevelsen byder også på lidt varm mad i en varm lavvu (samiske telt).

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden på hotellet er der tid på egen hånd i byen. Måske er der tid og energi til en gåtur med rejselederen i området, inden vi bliver hentet og kørt til lufthavnen, hvor fra vi skal flyve til Billund via Oslo. Fyldte af oplevelser lander vi i Billund, hvor bussen venter os. Forventet hjemkomst til vores opsamlingsbyer sidst på aftenen.

 

Rejse:
Nordlys, Norge


"En helt fantastisk tur i en meget flot natur"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Radisson Blu Hotel Tromsø ****

Radisson Blu Hotel Tromsø er et moderne hotel centralt placeret i Tromsø. Hotellet har egen restaurant, bar, fitnessrum og sauna. Alle værelser er med eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Radisson Blu Hotel Tromsø ****
Sjøgata 7
9259 Tromsø
Tlf. +47 7760 0000

 

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle DTC

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

FLYTIDER:

11. november  Billund-Bergen kl. 17.20-18.40
11. november  Bergen-Tromsø kl. 20.15-23.10
15. november  Tromsø-Oslo kl. 17.20-19.15
15. november  Oslo-Billund kl. 20.00-21.10

 

Fakta om Tromsø:

Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største by i Nord-Norge, og den niende største kommune i Norge. Siden omkring 1840 har byen haft tilnavnet "Nordens Paris". Kilde: Wikipedia
Der bor ca. 75.000 i Tromsø.
 
Valuta: NOK
 
Elektricitet: Som i Danmark - INGEN adapter nødvendig
 
 
 

Prisen inkluderer:

 • Fly Billund-Bergen-Tromsø
 • Fly Tromsø - Oslo - Billund
 • Bagage på fly
 • 4 x overnatning på hotel
 • 4 x morgenbuffet
 • 2 x aftensmad
 • Samisk afte & rensdyr-kanetur inkl. let ret
 • Nordlys-safari inkl. suppe
 • Entré til Ishavskatedralen
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder
 • Bustransport til/fra lufthavn

 

Tillæg eneværelse: 1.800,-

Tilkøb - Hvalsafari: 1.300,-

Anmeldelser af Nordlys med fly

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Marian 11.11.19
Super tur, super guide der gør alt for gæsterne

__________________________________________________

 Niels Chr. 11.11.19
En helt fantastisk tur i en meget flot natur

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

18.998
Island

Island Rundt - fly 8 dage

Flyrejse
11.898
Norge

Nordkap

Busrejse
25.998
Grønland

Grønland

Flyrejse