Novigrad - Istrien, Kroatien

Kroatien er blandt de lande i Europa, der har flest solskinstimer, og på denne rejse skal vi nyde feriebyen Novigrad, som ligger på vestkysten af halvøen Istrien. Novigrad er smukt beliggende ud til Adriaterhavet med det turkisblå og meget rene badevand. På Istrien kan man opleve den smukke natur, de fredfyldte gamle byer, en venlig og gæstfri befolkning, samt en god atmosfære. Vi bor på et dejligt hotel med en skøn beliggenhed ned til vandet og en lille gåtur langs vandet til centrum af Novigrad, hvor man finder indkøbsmuligheder, cafeer og restauranter.

 

Highlights

 • Hyggelig strandpromenaden til Novigrad
 • Alle værelser med balkon
 • Udendørs pool
 • Bådtur langs kysten
 • Godt klima
 • Flotte udflugter på Istrien
 • Middelalderbyerne Groznan og Motovun

 

Afgange

Afrejse: 
08/06/2024
Hjemkomst: 
16/06/2024
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
7.998
Bestil
Afrejse: 
21/09/2024
Hjemkomst: 
29/09/2024
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
7.498
Bestil

PROGRAM

1. dag: Udrejse. Når alle er samlet kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Sydtyskland. Vi indkvarteres og får aftensmad.

2. dag: Kroatien. Vi fortsætter turen efter morgenmaden og kører gennem det smukke Østrig til Novigrad i Kroatien. Efter ankomst og indkvartering får vi aftensmad på hotellet.

Novigrad: Dagen starter med en formiddagsgåtur ind til Novigrad, hvor vi ser nærmere på byen. Byen ligger smukt, og den gamle bydel er beliggende på en lille ø, som er forbundet til fastlandet. Her ser vi de velbevarede bymure, smalle gader og små butikker samt huse bygget i gotisk stil. Frokosten kan nydes i byen, inden vi går tilbage til hotellet. Resten af dagen bruges på egen hånd ved hotellet, som ligger super i forhold til vand, strand og by.    

Pula: Vi kører til den gamle by, som har hørt under romerne i det 2. århundrede. Pula er med sine 62.000 indbyggere Istriens største by. Den ligger på sydspidsen af halvøen i en beskyttet bugt omgivet af 7 bjerge. Vi skal på en lille byrundtur, hvor vi skal se det imponerende næsten 2000 år gammel romerske amfiteater (entre ca. 10 €), som er et af de største og bedst bevarede romerske teatre i Europa. Vi har også tid på egen hånd til at nyde byen med dens smukke beliggenhed lige ned til havnen og Adriaterhavet. Her er en masse hyggelige cafeer og restauranter. Vi vender tilbage til hotellet i god tid inden aftensmaden, så vi kan nyde faciliteterne her.

Groznjan - Motovun - Vinsmagning: Vi tager på en heldagsudflugt ad snoede veje, smukke omgivelser og gør et stop i den charmerende og maleriske middelalderby Groznian, hvor mange kunstner i årene har fundet til og sat deres præg. Byen ligger på en bakketop, og her finder man stenhuse og brostensbelagte små gader. Herfra kører vi videre til byen Motovun, hvor vi skal med en shuttlebus (ca. 5 €) for at komme op til den gamle bydel, som er smukt beliggende på en bakketop med en fantastisk udsigt. I skoven rundt omkring Motovun finder de lokale indbyggere de store hvide trøfler, og i byen findes et stort udvalg af trøffel produkter. For dem der har lyst kan man tilkøbe en frokost og en vinsmagning af den lokal dyrkede vin Fakin. Tilkøb: Pris 300,- (frokost og vinsmagning). Bestilles sammen med rejsen. Man kan også vælge at gå på egen hånd i byen og finde et frokoststed. Forvent ujævnt og bakket terræn på denne udflugt.

Porec: En halvdags udflugt til Istriens andenstørste by, hvor vi bl.a. skal se den kendte Euphrasian basilika, der er bygget i det 6. århundrede og kom på UNESCO verdensarv i 1997. Porec er en hyggelig turistby med en skøn atmosfære, og den gamle bydel er velbevaret med romersk arkitektur. Der bliver tid på egen hånd til frokost, en forfriskning eller lidt shopping i en af de mange butikker, inden vi kører tilbage til hotellet.  

Sejltur - Rovinj: Vi tager på en dejlig sejltur langs kysten til Rovinj, hvor vi står af båden og går en tur i den charmerende og gamle by med snævre hyggelige gader. Der bliver også tid til en forfriskning på en af byens mange cafeer. Efter et par timer i Rovinj vender vi tilbage til båden og sejler tilbage mod Novigrad. Undervejs får vi frokost med drikkevarer på båden. Der bliver endnu et stop på turen, hvor man kan gå af båden og nyde de flotte omgivelser. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Tilkøb: Pris 375,- (sejltur og frokost). Bestilles sammen med rejsen.    

Afslappende dag ved hotellet, stranden og Novigrad: Er der nogle af udflugterne, som man ikke ønsker at deltage i, kan man i stedet nyde de omgivelserne, som hotellet ligger i. Her er masser af muligheder og faciliteter, så man kan slappe af, nyde varmen og det krystalklare vand, eller man kan gå en tur langs vandet til Novigrad og få en forfriskning.   

8. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden tager vi afsked med Kroatien for denne gang. Vi kører igen gennem Østrig og Sydtyskland til vort overnatningshotel.

9. dag: Hjemkomst. Turen fortsættes nordpå med passende pauser undervejs. Ved den dansk/tyske grænse holdes en pause inden turen afsluttes op gennem Jylland.

Aminess Laguna Hotel***

Hyggeligt 3-stjernet hotel som ligger tæt ved en dejlig badestrand med rent badevand. Hotellet har egen restaurant, bar, terrasse og en stor udendørs pool med liggestole og parasoller. Alle værelser har eget bad/toilet, hårtørrer, TV, WiFi, aircondition og balkon.

Aminess Laguna Hotel***
Via Terre 4, 52466 Novigrad
Tlf.: 385 52 858 600

https://www.aminess.com/en/aminess-laguna-hotel

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 6 x overnatning i Kroatien
 • 8 x morgenbuffet
 • 8 x aftensmad
 • Drikkevarer til maden på rejsen den 21/9 (vin, øl, vand)
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.200,-

TILKØB: Sejltur og frokost: 375,-. Bestilles sammen med rejsen.

TILKØB: Frokost og vinsmagning i Motovun: 300,-. Bestilles sammen med rejsen.

 

Anmeldelser af Novigrad - Istrien

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

7.498
Italien

Gardasøen

Busrejse
13.998
Spanien

Costa Del Sol

Busrejse