Tyskland - Schwarzwald

Schwarzwald er et skov- og bjergområde i det sydvestlige Tyskland, ganske tæt på grænsen til Frankrig og Schweiz. Her finder man de meget kontrastrige landskaber, som hører til de mest kendte og afholdte i Tyskland - smukt beliggende mellem Alperne og Rhinen. Her er smukke, afvekslende og maleriske klippepartier, skove, søer og hyggelige byer. Vi oplever nogle af Schwarzwalds største seværdigheder, og da vi bor tæt på Alsace i Frankrig, byder rejsen også på en udflugt hertil. Vi bor på det super dejlige 4-stjernede Hotel Badischer Hof med mange gode faciliteter.

 

Highlights

 • Fantastiske naturoplevelser i de sydtyske bjerge
 • Tysklands højeste vandfald
 • Heldagstur langs vinruten i Alsace og besøg i Colmar
 • Strasbourg med bydelen Petit France
 • Se Tysklands største kuk-ur
 • Oplev den oprindelig kultur i Schwarzwald på Vogtsbauernhof
 • 4-stjernet luksus hotel med mange faciliteter

Afgange

Afrejse: 
03/07/2022
Hjemkomst: 
09/07/2022
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.498
Bestil
Afrejse: 
13/08/2022
Hjemkomst: 
19/08/2022
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.498
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter opsamling kører vi med passende pauser ned gennem Tyskland forbi Hamburg, Hannover, til vi når vores overnatningshotel i Midttyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Strasbourg. Efter morgenmad går turen videre ned gennem Tyskland. Vi krydser grænsen til Frankrig og kører til Strasbourg, hvor vi holder en længere pause. Vi går en tur gennem den charmerende gamle bydel med bindingsværkshuse, Petit France, butikker, cafeer mv. før vi slutter ved den imponerende domkirke midt på byens torv. Hen på eftermiddagen kører vi mod hotellet i Schwarzwald.

Wolfach - Zell am Hammersbach: En skøn tur med bussen ud i landskabet. Vi kører til byen Wolfach med det rigtigt flot glasværk. Her vil der bl.a. blive lejlighed til at se en glaspuster arbejde og der er ligeledes en butik med et stort udvalg af glas. Herfra videre til middelalderbyen Zell am Hammersbach, hvor vi bl.a. skal se byens vartegn, Storketårnet. Fra tårnet har man en storslået udsigt over byen og landskabet. Der vil også være tid på egen hånd i byen.

Freiburg - Triberg: Heldagstur via Haslach og Waldkirch til den smukke gamle universitetsby Freiburg, også kaldet Schwarzwalds hovedstad. Vi får lejlighed til at besøge byens imponerende domkirke. Turen fortsætter via den smukke dal Höllental videre til Furtwangen, der er kendt for fremstilling af kukure. Her findes Tysklands største urmuseum. Herfra kører vi til Triberg, hvor vi gør et ophold for at se Tysklands højeste vandfald. Vi slutter af med at beundre verdens største kukur ved Schonachbach. For de, som har lyst, er her også en stor butik med et rigt udvalg af kukurer i alle udformninger og størrelser.

Vogtsbauernhof: I landsbyen Gutach ligger Frilandsmuseet Vogtsbauernhof. Her kan man se de typiske gamle Schwarzwald gårde, som stadig ses i landskabet. Vogtsbauernhof er opkaldt efter den ældste gård i Schwarzwald, som er fra 1570. Denne kan bl.a. ses i museet sammen med andre gamle huse. Bygninger, inventar og redskaber giver et godt indtryk af, hvordan livet var i Schwarzwald på den tid. Efter besøget her kører vi en rundtur i de smukke Schwarzwald bjerge, så vi får et indtryk af den imponerende natur.

Alsace - Vinruten - Colmar: Heldagstur til Alsace i Frankrig. Vi passerer Rhinen for at besøge det kendte vinområde Alsace. Vi kører et stykke på den meget smukke vinrute og undervejs besøger vi nogle af de mange interessante seværdigheder Alsace byder på. Vi besøger også vinrutens hovedstad - den meget charmerende by Colmar. Hvis vejret tillader det, stopper vi også ved Haut-Koenigsbourg, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Alsace, de uendelige vinmarker og Vogeser bjergene. Vi passerer igen Rhinen, før vi kommer tilbage til hotellet i Schwarzwald.

6. dag: Heidelberg - Hjemrejse. Vi kører til den romantiske barokby Heidelberg ved floden Neckar. I Heidelberg finder man et af Europas ældste Universiteter, den smukke bro - Alte Brucke, hvorfra man har en fantastisk udsigt over den gamle slotsruin, byen og bjergene. Den lille hyggelige gamle bydel ses nemt til fods. Byen er en af de mest besøgte i Tyskland og et must når man er i området. Efter et ophold her, fortsætter vi til overnatningshotellet i Midttyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

7. dag: Hjemkomst. Efter morgenmaden fortsætter vi det sidste stykke til Danmark. Forventet hjemkomst først på aftenen.

 

Hotel Badischer Hof****

Et super hyggeligt og lækkert 4-stjernet hotel med restaurant og god betjening, som er med til at gøre opholdet rart og behageligt. Hotellet har elevator, keglebane, swimming pool, sauna, fitness rum, restaurant, bar mv. Alle værelser har eget bad og toilet samt TV.

Hotel Badischer Hof****
Dörfle 20
77781 Biberach-Prinzbach
Tlf.: +49 7835 63 60
www.badischer-hof.de

 

Indendørs swimming pool på hotellet

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Schwarzwald

Schwarzwald er et smukt og grønt område i det sydvestlige Tyskland. Området er domineret af bjerge og skove, og de tætte skove har givet navnet Schwarzwald. Området er desuden kendt for fremstilling af kuk-ure og den smagsfulde Schwarzwald skinke. Der dyrkes også meget vin på de stejle bjergskråninger. 

 

Prisen inkluderer:

 • 6 x overnatning
 • 6 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • Velkomst drink
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 480,-

Anmeldelser af Schwarzwald

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.898
Tyskland

Rüdesheim

Busrejse
4.198
Tyskland

Steigerwald & Franken

Busrejse
5.998
Frankrig

Alsace

Busrejse