Prag - Juletur

Prag byder på ægte eventyrlig julestemning, når de små hyggelige gader og smukke gamle bygninger pyntes op til jul. Hovedstaden er en enestående by fyldt med kultur og stemning. Byen er en af Europas ældste byer og smukt placeret ved floden Moldau. På denne juletur vil vi opleve Prag og nogle af byens seværdigheder ved juletid. Det vil også være muligt at gøre en god julehandel til fornuftige priser. Vi bor i den nyere bydel tæt på Wenzelpladsen. En spændende bydel fyldt med flotte områder, butikker, restauranter og et pulserende kulturliv.

 

Afgange

Afrejse: 
12/12/2022
Hjemkomst: 
16/12/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.498
Bestil

Highlights

 • Byrundtur i det historiske Prag
 • Se Prag med julepynt og julestemning
 • Tjekkisk aften
 • Besøg Hradcany-borgen & Den Gyldne Gade
 • Se den smukke Skt. Veit Katedral
 • Udflugt til Kutna Hora & Lidice

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til hotellet i Prag, hvor vi bliver indkvarteret og får sen aftensmad på nærliggende restaurant.

2. dag: Byrundtur - Karlsbroen - Tjekkisk aften. Efter morgenmaden starter vi dagen med en spændende byrundtur til fods. Vi går en tur i den gamle bydel med de flotte historiske bygninger, smalle stræder og flotte torve. Vi skal naturligvis besøge Karlsbroen, som er en af Prags topseværdigheder. Området ved broen er populær hos kunstner, musikere og souvenirsælgere, som står på begge sider af broen. Turen byder også på et besøg på Rådhuspladsen med det berømte Astronomiske ur og Teynkirken, hvor Tycho Brahe er begravet. Frokost på egen hånd. Om eftermiddagen tilbydes en sejltur på floden Moldau for de, der har lyst (pris ca. 350 CZK). Aftensmaden spiser vi på en hyggelig restaurant. Tjekkisk mad, fri øl, vin og vand samt musik venter os denne aften.

3. dag: Hradcany Borgen - Sankt Veit Katedralen - Kongeslottet - Lidice. Dagen byder på en tur til den imponerende Kongeborg Hradcany i Prag. Fra Kongeborgen, som ligger højt hævet over floden, har man en imponerende udsigt over Prag. I området ser vi også Sankt Veit katedralen, kongepaladset og Sankt Georg Kloster. Når vi har oplevet stemningen i dette hyggelige område af Prag, spadserer vi ned til byen gennem bl.a. "Den Gyldne Gade", hvor der før i tiden boede guldsmede og alkymister. Samlet entre til borgområdet ca. 250 CZK. Om eftermiddagen vil der være mulighed for at nyde Prag på egen hånd eller tage med på en tur til byen Lidice 25 km udenfor Prag. Lidice har en tragisk historie, da byen under Anden Verdenskrig blev jævnet med jorden og alle byens mænd blev dræbt. Entré til byens museum ca. 90 CZK. Aftensmad på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

4. dag: Kutna Hora - Bohemia Crystal. I dag besøger vi den berømte sølvmine by fra middelalderen - Kutna Hora. På vejen dertil stopper vi ved krystalfabrikken Bohemia Crystal, hvor vi besøger fabriksudsalget. Kutna Hora ligger øst for Prag og er en interessant historisk by med rigtig hyggelig atmosfære. Den fredede bykerne med mange gotiske huse er en af de bedst bevarede i Tjekkiet. Den mest dominerende bygning er den gotiske Barbara-kirke med det telt-agtige tag. Kirken er ganske enkelt indrettet, men i kapellerne ses kalkmalerier med dagligdags motiver fra tiden omkring 1490 (entre). Der vil også blive mulighed for at se "ben-kirken", som er udsmykket med knogler fra ca. 40.000 mennesker -  en helt unik oplevelse (entre). Byen byder også på en række af hyggelige cafeer og spisesteder. Kutna Hora er på listen over UNESCOs verdenskulturarv. Efter oplevelserne og de mange indtryk kører vi retur til Prag, hvor aftensmad er på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

5. dag: Hjemrejse. I dag går turen hjemover til Danmark. Vi kører med passende pauser og efter en pause ved grænsen, kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer sidst på aftenen.

Hotel Ambiance****

4-stjernet hotel beliggende midt i hjertet af det nye Prag, kun 10 minutters gang fra Wenzelpladsen. Mange butikker, cafeer og restauranter ligger lige udenfor hotellet. Alle værelser har eget bad og toilet og aircondition.

Hotel Ambiance ****
Tyrsova 8
Prag 2
Tlf.: +42 0 246022998

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Prag & Tjekkiet:

  Tjekkiet - eller helt formelt - Den Tjekkiske Republik er et land i Centraleuropa, der grænser til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Der bor ca. 11 millioner i landet og hovedstaden er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere også er landets største by. I Prag finder man også landets parlament og regering samt Prags børs og nationalbanken. Landets præsident har sin residens i Prags borg. 
   
  Sproget er tjekkisk. Rigtig mange i især de større byer er idag også gode til engelsk. 
   
  Valutaen er tjekkiske koruna. Medbring evt lidt euro til ud- og hjemrejse. 
   
  Elektricitet - 240 volt, stort set samme stik som i Danmark. Man kan dog ikke bruge stik med jord-kontakt (3 ben) 
   

  Prisen inkluderer:

  • 4 x overnatning på hotel
  • 4 x morgenbuffet
  • 1 x aftensmad
  • 1 x tjekkisk aften inkl. mad & drikkevarer
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

   

  Eneværelsestillæg: 800,-

  Anmeldelser af Prag - Juletur

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

  Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  2.898
  Tyskland

  Berlin - Juletur

  Busrejse
  2.398
  Tyskland

  Bremen - Juletur

  Busrejse
  3.198
  Tyskland

  Dresden - Juletur

  Busrejse