Alsace, Colmar - Frankrig

Tag med på rejse til en af Frankrigs smukkeste regioner, Alsace i det østlige Frankrig, hvor et overflødighedshorn af vinmarker, bjerge, historiske borge og idylliske byer præger billedet. Vi udforsker området og flere af byerne langs den berømte vinrute i Alsace. Vi nyder naturen og de charmerende byer og smager naturligvis også på den lokale vin. Udgangspunktet for rejsen er vinrutens mest berømte by Colmar, hvor vi bor i centrum – tæt på den historiske bydel. Colmar ligger godt placeret i forhold til nogle af de største attraktioner i Alsace, hvad enten det er gamle byer på vinruten eller Vogesernes smukke natur.

 

Highlights

 • Hotel i centrum af Colmar
 • Oplevelser langs den smukke vinrute
 • Unik naturoplevelse langs bjergkæden Vogeserne
 • Heldagstur til Strasbourg
 • Besøg i Obernai
 • Smag den lokale vin
 • Kaysersberg & Ribeauville
 • Slottet Haut Koenigsbourg
 • Besøg i Heidelberg

 

Afgange

Afrejse: 
01/04/2023
Hjemkomst: 
08/04/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
5.998
Forespørg
Afrejse: 
02/09/2023
Hjemkomst: 
09/09/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
6.398
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til overnatningshotellet i Midttyskland, hvor aftensmaden venter os.

2. dag: Obernai - Colmar. I dag kører vi ind i Frankrig, og vores første stop er den charmerende by Obernai, som er på listen ”de 100 smukkeste omveje i Frankrig”, som gives til autentiske og smukke byer, der er en omvej værd. Vi bruger lidt tid i byen og nyder stemningen i den gamle bydel med de farverige gamle huse, inden vi fortsætter videre mod hotellet i Colmar. Vi gør et kort stop ved klosteret Mont Saint Odile, hvorfra man har en betagende udsigt. I Colmar får vi tildelt værelser på hotellet og spiser aftensmad på hotellet.

3. dag: Colmar – Vinsmagning. Efter morgenmaden begiver vi os ud i Colmar til fods. En flot og hyggelig by med et væld af smukke bygningsværker, forretninger, katedralen og kanalkvarteret La Petite Venice - ”Lille Venedig”, en attraktion i sig selv. Rejselederen viser rundt i bymidten, hvorefter der er tid på egen hånd til at udforske byen, eller måske besøge det berømte museum Unterlinden, der bliver kaldt Colmars Louvre. I løbet af dagen vil der blive arrangeret en vinsmagning. Aftensmad på egen hånd. Colmar har et væld af spændende spisesteder. Udforsk det lokale franske køkken. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted. 

4. dag: Vinruten. I dag skal vi følge en del af den berømte og smukke vinrute. Vi besøger en række skønne byer bl.a. Kaysersberg og Ribeauville. Vinmarker, vingårde, smukke bjerge og betagende landsbyer pryder billedet. Vi tager os tid til at mærke stemningen i de romantiske byer og nyde udsigten langs den flotte strækning. Aftensmad på egen hånd.

5. dag: Strasbourg. Vi nyder morgenmaden på hotellet og kører derefter en heldagstur til Strasbourg, som er hovedstaden i Alsaceprovinsen. Strasbourg er en historisk og smuk storby med den maleriske gamle bydel ”Petite France”, hvor bindingsværkshuse, kanaler og hyggelige miljøer præger billedet, den betagende domkirke Notre Dame og naturligvis den nye bydel med EU Parlamentet. Vi tager en byrundtur med bussen og til fods samt tilbyder en sejltur på kanalerne (Pris ca. 15 €). Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Colmar. Aftensmad på egen hånd.

6. dag: Bjergkæden Vogeserne - Grand Ballon - Eguisheim. I dag går turen op i højden. Vi vil udforske og opleve en del af bjergkæden Vogeserne, hvor højeste punkt er Grand ballon – ca. 1.424 m.o.h. Vi gør en masse stop i løbet af turen, så vi får et godt indtryk af området, den betagende natur og de hyggelige byer – blandt andet besøger vi den lille by Eguisheim, som er blevet kaldt en af Frankrigs smukkeste byer. Vi besøger også Alsace´s største slot – Haut Koenigsbourg, hvorfra udsigten er enestående. Fulde af indtryk kører vi tilbage til Colmar. Aftensmad på egen hånd.

7. dag: Heidelberg. Efter morgenmaden tager vi afsked med Colmar og Frankrig og kører nordpå mod Heidelberg, hvor vi holder en lille pause. Heidelberg er en flot, interessant og historisk by, som især er kendt for Alte Brücke – den gamle bro over floden Neckar, hvorfra man har en flot udsigt mod slottet. Vi går en tur i byen, hvor der er mange flotte bygninger og et væld af cafeer og restauranter. Efter nogle timer i Heidelberg kører vi videre mod vores overnatningshotel i Midttyskland. Aftensmad på hotellet.

8. dag: Hjemrejse. I dag forsætter vi turen nordpå. Vi forventer at være hjemme hen på aftenen.

Mercure Colmar Centre Unterlinden ***

Moderne hotel med en fantastisk beliggenhed i Colmar centrum. Hotellet har egen bar, fitnesscenter og sauna. Gratis WiFi. Alle værelser har eget bad og toilet.

Mercure Colmar Centre Unterlinden***
15 Rue Golbery
68000 Colmar
Tlf. +33 389 41 7171

https://mercurecolmarcentre

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 5 x overnatning i Colmar centrum
 • 7 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 2.400,-

Anmeldelser af Alsace

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.798
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse
5.998
Tyskland

Mosel

Busrejse
7.998
Frankrig

Champagnetur

Busrejse