Tyskland - Rügen

Rügen er Tysklands største og smukkeste ø med sin forreven kystlinje, mange sandstrande, kridtklinter og gamle landsbyer. Øen har en 570 km lang kyststrækning. Historisk som naturmæssigt har øen mange seværdigheder, og vi skal se så meget af dette som muligt.

Afgange

Afrejse: 
15/05/2018
Hjemkomst: 
19/05/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.698
Bestil
Afrejse: 
11/06/2018
Hjemkomst: 
15/06/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.698
Bestil
Afrejse: 
23/07/2018
Hjemkomst: 
27/07/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.698
Bestil

Highlights

  • Hotel i Sassnitz lige i centrum
  • Sejltur langs de fantastiske kridtklinter
  • Besøg i Hansestaden Stralsund
  • Se Prora - det gamle feriehotel fra DDR tiden
  • Oplev Putbus ”den hvide by”
  • Tur med Rasende Roland
  • Ny udsigten ved Kap Arkona – det nordligste punkt på Rügen

 

PROGRAM:

Udrejse: Efter endt opsamling kører vi via Lübeck til Sassnitz på Rügen med passende pauser undervejs. Vi ankommer til hotellet først på aftenen, hvor aftensmaden venter os.

Sassnitz: Efter morgenmaden er der byrundtur i Sassnitz, hvor vi bl.a. skal se den gamle bydel med dens næsten sydlandske stemning. Vi går ad strandpromenaden til havnen, der var den næststørste fiskerihavn i DDR. Her er der også en rigtig hyggelig jollehavn. Vi skal besøge den nye gågade, der ligger lige ved hotellet. Vi bliver også tilbudt en sejltur langs de fantastiske kridtklinter, der ligger umiddelbart nord for Sassnitz. ( sejltur ca. 15,- euro ).

Stralsund & Prora: I dag starter vi med at køre til Stralsund. Byen var oprindelig en ø og af samme grund en vigtig fæstningsby. I dag er byen landfast i to ender, men er stadig omgivet af vand på alle sider. Vi går en tur i den gamle bydel med de mange gamle huse, hvoraf mange er malet i pastelfarver. Byens centrum er særdeles velbevaret, og den blev af samme grund optaget på Unescos verdensarvsliste i 2002. Den er i dag et af de bedste eksempler på den gamle hansestads-arkitektur. Dette ses især på byens centrale torv, Alter Markt, hvor de karakteristiske bygninger med de stejle gavle står side om side.  Efter frokost fortsætter vi til Prora, hvor et af verdens største feriehoteller blev opført fra 1936-1939, men det blev aldrig taget i brug efter formålet. Det 4 km lange kompleks blev senere benyttet af den sovjetiske hær og DDR´s hær. Vi kører til hotellet i god tid inden aftensmaden.

Putbus & Kap Arkona: I dag kører vi til fyrstebyen Putbus - den såkaldte "Hvide by". Efter en rundtur i byen fortsætter vi med damptoget "Rasende Roland" ( ca. 10,- euro ) til den smukke badeby Göhren, hvor der vil være lidt tid på egen hånd. Efter frokost kører vi til Kap Arkona - et næsten 50 meter højt klippeplateau, som er det nordligste punkt på Rügen. Det var her Venderne havde deres fæstningsværk og hvor guden Svantevit stod i form af en kæmpe træstatue med 4 hoveder. Herefter kører vi tilbage til hotellet hvor aftensmaden venter.

Hjemrejse: Efter morgenmaden begynder hjemturen, som kører via Lübeck og med indkøbspause ved den tysk/danske grænse. Vi er hjemme hen på aftenen.

Rejse:Rügen
"Super godt"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."


Rügen Hotel***

Hotellet ligger i Sassnitz lige ved gågaden og havnen, med aktivt og hyggeligt havnemiljø. Hotellet råder over bar, restaurant og der er adgang til indendørs svømmebad med 29 graders varmt vand og sauna. Morgenmaden indtages på 9. etage med en flot panorama udsigt over havneområdet. Alle værelser er med telefon, satelit tv, bad, toilet og hårtørrer. 

Rügen Hotel
Seestr. 1
18546 Sassnitz
Tel.: 0049 383 92 53 100
www.ruegen-hotel.de

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Prisen inkluderer:

• 4 x overnatning i Sassnitz
• 4 x morgenmad
• 4 x aftensmad
• Historiske udflugter og naturoplevelser
• Alle udflugter ekskl. entreer
• Rejseleder
• 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 500,-

Anmeldelser af Rügen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

__________________________________________________

 Ingelise 22.05.18
Super godt

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.398
Tyskland

Kielerkanalen

Bus & båd
4.398
Tyskland

Rüdesheim

Busrejse
3.298
Polen

Barlinek

Busrejse