Tyskland - Rügen

Rügen er Tysklands største og smukkeste ø med sin forrevne kystlinje, mange sandstrande, kridtklinter og gamle landsbyer. Øen har en 570 km lang kyststrækning. Historisk som naturmæssigt har øen mange seværdigheder og vi skal se så meget af dette som muligt. Rügen kaldes også i folkemunde for Tysklands riviera p.g.a. den smukke kyst, de hvide strande og de mange kurbyer. Rügen ligger smukt placeret i Østersøen og i kort afstand fra den dansk/tyske grænse.

Afgange

Afrejse: 
26/06/2022
Hjemkomst: 
30/06/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.198
Bestil
Afrejse: 
08/08/2022
Hjemkomst: 
12/08/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.198
Bestil
Afrejse: 
26/09/2022
Hjemkomst: 
30/09/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.198
Bestil
Afrejse: 
17/10/2022
Hjemkomst: 
21/10/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.198
Bestil

Highlights

 • Hotel i centrum af Sassnitz
 • Sejltur langs de fantastiske kridtklinter
 • Besøg i Stralsund
 • Oplev Putbus ”den hvide by”
 • Feriebyen Binz
 • Tur med damptoget "Rasende Roland"
 • Ny udsigten ved Kap Arkona – det nordligste punkt på Rügen
 • Se Prora - det gamle feriehotel fra DDR-tiden

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi via Lübeck til Sassnitz på Rügen med passende pauser undervejs. Vi ankommer til hotellet først på aftenen, hvor aftensmaden venter os.

Sassnitz: Vi ser nærmere på byen vi bor i, som bl.a. er kendt for sine kursteder, den smukke kystlinje og den gamle bydel med næsten sydlandske stemning. Vi går også en tur ad strandpromenaden til havnen, der var den næststørste fiskerihavn i DDR. Her er også en rigtig hyggelig jollehavn. Byrundturen byder også på et besøg i den nye gågade, som ligger lige ved hotellet.

Sejltur: Mulighed for smuk sejltur langs de fantastisk flotte hvide kridtklinter, der ligger umiddelbart nord for Sassnitz (ca. 15,- euro). Vi sejler op langs kysten til Königsstuhl, som er et fascinerende klippefremspring.

Stralsund: Vi besøger Stralsund - den gamle hansestad, der er grundlagt omkring år 1200. Byen var oprindelig en ø og af samme grund en vigtig fæstningsby. I dag er byen landfast i to ender, men er stadig omgivet af vand på alle sider. Vi går en tur i den gamle bydel med de mange gamle huse, hvoraf mange er malet i pastelfarver. Byens centrum er særdeles velbevaret, og den blev af samme grund optaget på Unescos verdensarvsliste i 2002. Den er i dag et af de bedste eksempler på den gamle hansestads-arkitektur. Dette ses især på byens centrale torv, Alter Markt, hvor de karakteristiske bygninger med de stejle gavle står side om side. 

Kap Arkona: Vi kører nordpå igennem det smukke landskab og nationalparken Jasmund til Kap Arkona. Kap Arkona er et næsten 50 meter højt klippeplateau og det nordligste punkt på Rügen. Det var her Venderne boede og havde deres fæstningsværk, og hvor guden Svantevit stod i form af en kæmpe træstatue med 4 hoveder. Absalon og Valdemar den Store indtog i 1169 stedet og brændte Vendernes guddom, Svantevit. Området er meget naturskønt, har 3 historiske fyrtårne, nogle bunkere og en god udsigt ud over Østersøen.

Putbus - Binz: Oplev fyrstebyen Putbus, den såkaldte "Hvide by". Putbus er det ældste badested på Rügen, og vi ser bl.a. byens største plads ”Circus” - en rondelplads med parkanlæg, hvor der i midten står en 19 m høj obelisk. Efter en rundtur i den flotte by fortsætter vi med det mere end 100 år gamle damptog "Rasende Roland" (ca. 5 euro) ad den smalsporede jernbane til Binz, som er Rügens mest mondæne badeby. Her får vi mulighed for at nyde den charmerende atmosfære med smukt restaurerede villaer og badehoteller, mange butikker og den lange badebro med en imponerende udsigt over byen og kysten. 

Prora: Se det historiske og imponerende feriehotel fra DDR-tiden. Opført i perioden fra 1936-1939 men blev aldrig taget i brug efter formålet. Det 4 km lange kompleks blev senere benyttet af den sovjetiske hær og DDR’s hær. Der findes et museum/informationscenter om byggeriet i området. Entré ca. 6 euro.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden tager vi afsked med Rügen og begynder hjemturen med indkøbspause ved den dansk/tyske grænse. Vi er hjemme hen på aftenen.

 

Rejse: Rügen


"På turen er der mulighed for mange gode oplevelser. Især det historiske er interessant - Prora, Østtyskland, Arkona"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Rügen Hotel***

Rügen Hotel er et stort hotel med moderne værelser. Hotellet ligger lige ved gågaden og havnen med hyggeligt havnemiljø. Hotellet råder over bar, restaurant, indendørs svømmebad og sauna. Morgenmaden indtages på 9. etage med en flot panorama udsigt over havneområdet. Alle værelser har eget bad og toilet. 

Rügen Hotel
Seestr. 1
18546 Sassnitz
Tel.: +49 383 92 53 100
www.ruegen-hotel.de

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

 

Fakta om Rügen:

Rügen er Tysklands største ø og ligger i Østersøen ud for Stralsund. Den hører under delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Sammen med nogle mindre øer udgør den Landkreis Vorpommern-Rügen med Bergen auf Rügen som kredshovedstad. Øens længde er 52 km og bredden 41 km. Den har et areal på 926 km² og består af større landområder sammenbundet med meget smalle sandstriber, som skiller lagunerne Nordrügener Bodden og Westrügener Bodden fra Østersøen. Øen er forbundet med fastlandet med Strelasundforbindelsen. I august 2004 indledtes bygning af en ny højbro, som skulle sikre bedre forhold for den kørende trafik til og fra øen. Broen blev officielt indviet den 20. oktober 2007 af forbundskansleren. Broen er sammenlagt over 4 kilometer lang og var ved sin indvielse Tysklands længste. 

Øen var i middelalderen et af hjemstederne for venderne, som ofte plyndrede de danske kyster, indtil danskerne med Valdemar 1. den Store og biskop Absalon i spidsen i 1169 erobrede borgen Arkona og styrtede deres gud Svantevit. Øen har tidligere været både under dansk og svensk styre. 

Rügen er kendt som et meget besøgt ferie- og badeområde. De fleste gæster besøger Rügen fra april til oktober. De vigtigste badesteder for bade- og kurturisme er Binz, Sellin, Göhren og Sassnitz. Rügens specielle natur- og kulturlandskab tiltrækker mange turister. 
Kilde: Wikipedia

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • Alle udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 1.100,-

Anmeldelser af Rügen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Anne-lise 27.10.21
På turen er der mulighed for mange gode oplevelser. Især det historiske er interessant - Prora, Østtyskland, Arkona

__________________________________________________

 Else 27.10.21
Dejlig tur, hyggelig og god stemning. Fik en masse historie fortalt om Rügen før og nu.

__________________________________________________

 Bente 27.10.21
Altid god service af både rejseleder og chauffør, fine busser

__________________________________________________

 Irene 03.08.18
Der var god service hele vejen igennem

__________________________________________________

 Erik 02.08.18
Fin tilrettelagt tur og gennemførsel, en god oplevelse. En chauffør med en god humoristisk sans, god til at samle alle

__________________________________________________

 Ingelise 22.05.18
Super godt

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.998
Tyskland

Dresden

Busrejse
4.198
Polen

Zbaszyn

Busrejse
3.498
Tjekkiet

Prag

Busrejse