Italien - Sicilien - Rundrejse

Palermo • Monreale • Agrigento • Templernes Dal • Taormina • Etna • Cefalú

Sicilien er middelhavets største ø. Naturen er fortryllende, og Vulkanen Etna troner majestætisk over øen og dukker frem mellem appelsinlunde, vingårde og blomster, når man mindst venter det. Klimaet er subtropisk, og oven i alt dette har Sicilien en spændende historie. Hvert folkeslag har efterladt bygningsværker i sin stilart. De skiftende herskere og folkeslag har sat deres præg på den bjergrige ø i form af bygningsværker, kunst og madtraditioner. Det hele gør Sicilien til et fantastisk sted at besøge. Befolkningen er en blandning af mange forskellige folkeslag og sicilienerne er kendte for deres venlighed og lune livsstil. Undervejs ser vi flere af seværdighederne på UNESCO´s verdensarvsliste.  

 

Highlights:

 • Vulkanen Etna, som er Siciliens vartegn
 • Minicruise langs den italienske kyst
 • Hovedbyen Palermo
 • Mange seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste
 • Fine sandstrande
 • Syditaliensk stemning
 • Oliven, druer, citrusfrugter
 • Piazza Armerina
 • Middelhavets største ø
 • Historie, kultur, natur og skøn mad

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi kører med passende pause til overnatningshotellet i det sydlige Tyskland og får sen aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Genova. Efter morgenmaden fortsætter vi turen til Genova i Norditalien. Vi går ombord på det store skib, bliver indkvarteret i vores kahytter og får aftensmad umiddelbart efter indkvarteringen. Senere på aftenen begynder vi at sejle langs den italienske kyst til Palermo på Sicilien.

3. dag: Genova – Palermo. Vi nyder dagen ombord på skibet som har mange gode facilliter. Vi får morgenmad og frokost ombord.  Først på aftenen ankommer vi til Palermo, som ligger på øens nordvestlige side, og kører til hotellet hvor vi får aftensmad.

4. dag: Palermo. Efter morgenmaden går vi på opdagelse i Palermo. Byen er hovedstaden på Sicilien og er berømt for sine mange flotte bygninger og pladser. Vi ser byens antikke centrum og de mest berømte seværdigheder så som San Cataldo kirken, Vittorio Emmanuele gaden, domkirken fra 1100-tallet, det normaniske kongeslot og meget mere. Det bliver naturligvis også tid til at udforske byen på egen hånd.

5. dag: Agrigento – Templernes Dal. Vi forlader Palermo og kører sydpå til byen Agrigento. På vejen dertil gør vi stop i byen Monreale, hvor vi skal se den enorme katedral (entre). Katedralen har imponerende gyldne mosaikker, som viser scener og religiøse begivenheder fra biblen. Herfra fortsætter vi turen til vi ankommer til Agrigento, som er kendt for at være en af de kønneste byer på Sicilien. Vi ser os lidt omkring i byen, og besøger bl.a. Templernes Dal/Valle dei Templi (entre inkluderet). En enestående dal med rækker af templer i gyldenfarvede sten, som er et af de mest fotograferede steder på Sicilien. Templerne er oldgræske og er den største samling græsk arkitektur udenfor Grækenland. Vi mødes med en lokal guide og bliver vist rundt i området, inden vi kører til hotellet i Agrigento og får aftensmad.  

6. dag: Piazza Armerina – Taormina. Vi kører tværs gennem Sicilien til østkysten via Piazza Armerina, hvor der ligger en kejservilla fra omkring 200-tallet. Ved et jordskred i 1100-tallet forsvandt villaen sporløst, og den blev glemt. I århundrede var de smukke mosaikker gemt og glemt, men nu er de fundet frem igen. Fundet af kejservillaen gjorde med et, byen til en verdenssensation. Tillader tiden det, gør vi et stop i den næststørste by på Sicilien, Catania. Vi kører videre op langs kysten til badebyerne Giadini-Naxos og Taormina, som ligger smukt på et klippefremspring og med en fremragende udsigt mod Etna og det Joniske hav fra det romerske teater. Romerne opdagede nemlig Taormina som ferieby og trods de mange turister, er der stadig en fantastisk stemning i byen med de mange snoede og maleriske gyder. For dem der har lyst er der en rundvisning på det græske teater i Taormina, som egentlig er et romersk amfiteater, men bygget i græsk stil (entre inkluderet). Herfra er der en smuk udsigt over byen, havet og vulkanen Etna. Vi kører ud til vores hotel, som ligger med en skøn udsigt over havet. Her får vi aftensmad og har man lyst kan man gå en tur på den lille strand lige ved hotellet.

7. dag: Etna. Siciliens vartegn er den 3300 meter høje og aktive vulkan Etna. Vi tager på en spændende udflugt til bjerget, som Etna gennem mange års aktivitet har skabt.  Dens sider er dækket med frugtbar, vulkansk jord, hvor der dyrkes citrusfrugter, figner, mandler, druer og oliven. Længere oppe står store egetræer, pistacietræer, paraplypinje og eukalyptustræer. Nær toppen er jorden ufrugtbar af aske og forstenet lava og ligner nærmest et månelandskab. Når vi kommer op til ca. 1900 meter, er der ikke længere asfalteret vej og her holder vi en lille pause og nyder udsigten til toppen, inden vi vender tilbage til Taormina efter en spændende dag.  

8. dag: Cefalú – Palermo. Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Taormina og kører mod Palermo via Cefalú, hvor vi holder en frokostpause. Byen Cefalú ligger på nordkysten og er en hyggelig og charmerende by med skønne badestrande. Sidst på dagen når vi til Palermo hvor vi bliver indkvarteret på båden og begynder sejlturen mod nord. Vi får aftensmad undervejs.

9. dag: Palermo – Genova. Vi nyder en dejlig afslappende dag på Middelhavet. Vi får morgenmad og frokost ombord, inden vi sidst på dagen ankommer til Genova.  Vi bliver indkvarteret og får aftensmad på hotellet nord for Genova.

10. dag: Hjemrejse. Rejsen fortsætter nordpå gennem smukke landskaber til overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

11. dag: Hjemkomst. Efter fantastiske oplevelser i det sydligste Europa ankommer vi til vore hjembyer hen på aftenen.

Rundrejse *** / ****

Undervejs bor vi på 3 og 4-stjernede hoteller, hvor alle værelser har eget bad og toilet.

Fra Genova til Palermo t/r sejler vi med store både, med mange gode faciliteter ombord. Overnatning foregår i (ene eller dobbelt) kahytter med eget bad og toilet.

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Sicilien:

Sicilien er en stor smuk italiensk ø på størrelse med Jylland. Sicilien er den største italienske ø og også den største ø i Middelhavet. Der bor ca. 5 millioner på øen, hvoraf ca. 1 million bor i hovedstaden Palermo.

Sproget på Sicilien er officielt italiensk, men cirka 70% af befolkningen taler siciliensk i dagligdagen, som minder meget om italiensk. 

Elektricitet - Italienske stikkontakter er designet til tynde ben. Hanstik med tynde ben kan bruges, men er det tykke ben til danske stikkontakter, skal man bruge en adapter. En adapter er også nødvendig, hvis man har stik med 3 ben (jordben), som ikke er ualmindeligt til f.eks. computere. Opladere til f.eks. mobiltelefoner har som regel tynde ben, der kan bruges uden problemer.

Klimaet på Sicilien er et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde fugtige vintre. Om sommeren ligger temperaturen gennemsnitlig mellem 26-38°C - varmest i den sydlige del pga luftstrømme fra Sahara. På den indre del af øen er der sammenlignet med kystområderne noget køligere. Sicilien har rigtig mange bjerge, hvilket betyder, at der kan være mange variationer i vejret. Faktisk er ca. 80% af øens areal bjerg- eller bakkeland. Det højeste punkt/bjerg er vulkanen Etna, som også er Europas største vulkan.

Erhverv/Industri - Siciliens største industri er landbruget. Dette skyldes primært, at sæsonen for dyrkning her er længere end andre steder i verden pga det milde klima. Derudoverer den vulkanske jord særdeles frugtbar, hvilket øger værdien af afgrøderne. Sicilien har i årtusinder været regnet som Italiens vigtigste kornproducent. Oliven- og vinproduktionen er også væsentlig på Sicilien. 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 2 x overnatning på skibet
 • 2 x overnatning i Palermo
 • 1 x overnatning i Agrigento
 • 2 x overnatning i Taormina
 • 1 x overnatning ved Genova
 • 10 x morgenmad
 • 10 x aftensmad
 • 2 x frokost på båden
 • 2 x entre til seværdigheder
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 2.600,-

Tillæg for udvendig kahyt på skibet: 900, - pr. person

Tillæg for eneværelse og udvendig enekahyt på skibet: 3.800,-

 

Anmeldelser af Sicilien

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

11.998
Italien

Italien Rundt

Busrejse
7.998
Italien

Lido di Jesolo

Busrejse
7.698
Italien

Gardasøen

Busrejse