Skotland, Nordirland og Irland                  

En rundrejse med store og uforglemmelige oplevelser i 3 fantastiske og helt unikke lande, hvor vi skal opleve den fascinerende og dramatiske natur, samt besøge mange af de smukke og spændende byer med store historier. Vi kører en spændende rundtur, hvor vi hver dag vil overraskes af smukke og fascinerende oplevelser.

 

Highlights

  • Skotlands hovedstad Edinburgh
  • Nordirlands hovedstad Belfast
  • Irlands hovedstad Dublin
  • Flotte naturoplevelser i det skotske højland
  • Det enestående naturfænomen Giant´s Causeway
  • Nordirlands Kyststrækning
  • Irske charmerende byer

 

Afgange

Afrejse: 
02/09/2024
Hjemkomst: 
14/09/2024
Antal dage: 
13
Pris uden tilkøb: 
17.998
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi starter rundrejsen med opsamling ned gennem Jylland og kører med passende pauser til overnatningshotellet i Tyskland. Vi bliver indkvarteret og får aftensmad efter ankomsten.   

2. dag: Amsterdam. I dag fortsætter vi turen til Holland og Amsterdam. Vi gør et ophold i Amsterdam og efter et par hyggelige timer i byen, fortsætter vi rejsen med færgen til Newcastle. Vi får aftensmad på skibet og får tildelt kahytter.

3. dag: Edinburgh. Efter den store morgenbuffet på skibet ankommer vi til Newcastle i England. Herfra kører vi gennem det smukke landskab til Edinburgh i Skotland. Vi tager på en rundtur, hvor vi ser mange af de seværdigheder, som Edinburgh byder på. Herunder The Royal Mill, Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Princess Street og Ramsgate. Vi bliver indkvarteret på hotel i Edinburgh området.

4. dag: Det skotske højland. Turen går i dag nordpå til højlandet, og på vejen skal vi via Dunfermline og Perth. Vi oplever den storslået natur ved Pitlochry, som er præget af en særlig variation og skønhed med glitrende søer, smaragdskove og bjerglandskab. Vi skal overnatte på hotel i det skotske højland i Aviemore/Inverness området, hvor vi bliver i 2 nætter.

5. dag: Det skotske højland. Vi kører en heldagsudflugt i det skotske højland, hvor vi bl.a. oplever det naturskønne område omkring Aviemore i Cairngormbjergene, der er et af det skotske højlands førende feriesteder. Hvis vejret tillader det, kan man tage en togbane til Storbritanniens højest beliggende restaurant ”Ptarmigan” i 1100 meters højde. Herfra er der i klart vejr en vid udsigt over Spey dalen. På turen rundt i højlandet besøger vi forskellige steder, og er tiden til det, besøger vi et whisky destillerier.

6. dag: Loch Ness - Loch Lomond - Glasgow. Efter nogle flotte dage i højlandet kører vi via den mystiske og nok mest kendte sø i Skotland - Loch Ness, hvor vi holder en pause ved slotsruinen Urquart Castle. Vi gør også et ophold ved Storbritanniens største sø Loch Lomond, som ligger i naturskønne omgivelser nordvest for Glasgow. Hvis tiden tillader det, kører vi en tur gennem Glasgow, inden vi ankommer til hotellet i området.

7. dag: Belfast. Vi fortsætter turen gennem det sydvestlige Skotland til Cairnryan, hvor færgen sejler til Nordirland og hovedstaden Belfast. Vi kører en lille byrundtur i den historiske storby, hvor vi bl.a. kommer forbi St. Annes Cathedral, det berømte operahus, det imponerende rådhus og meget mere. Vi bor på hotel i Belfast området.

8. dag: Giants Causeway - Letterkenny. En flot tur venter os, når vi fortsætter rejsen langs Nordirlands kyst og videre gennem landskabet til det betagende og vildt imponerende Giant´s Causeway. Dette er et fantastisk naturfænomen, hvor mere end 37.000 massive sekskantede søjler stikker op af havet (entre inkluderet). Herfra kører vi videre til Londonderry, også kaldet Derry. Byen er kendt for Nordirlands konflikt og Bloody Sunday, som fandt sted i byen i 1972. Vi kører igennem byen og "Free Derry" området til katedralen, så vi får et indtryk af byen og dens historie. Efter et spændende besøg i byen forlader vi Nordirland og kører til Letterkenny i Irland, hvor vi overnatter på hotel i området.  

9. dag: Connemare Nationalpark. På køreturen fra Letterkenny nyder vi det smukke irske landskab og kører ud til den fantastiske og farverige nationalpark Connemara nordvest for Galway - på den yderste grænse af Europas vestkyst. Connemara er et af de mest velbevarede naturområder, man kan finde. Her er grønne skove, blåt hav, mørke tørvemoser og landskabet er smukt og dramatisk på samme tid. Her er små huse og landsbyer med stengærder og græsmarker. I Connemara ligger det verdenskendte og romantiske slot Kylemore Abbey, som ligger idyllisk blandt bjerge, søer og smukke haver. Vi besøger stedet, så man kan se slottet (entre), eller man kan nyde naturen og omgivelserne. Vi overnatter i Galway/Clare området.  

10. dag: Dublin. Vi kører videre østpå til det store klosterområde Clonmacnoise - et af Irlands mest kendte monumenter. Her ligger resterne af et stort kloster og flere kirker smukt ned til Shannonfloden. Clonmacnoise historie går tilbage til det 6. århundrede, og her finder man nogle af Irlands smukkeste keltiske stenkors (entre). Efter et ophold her kører vi videre til Dublin og tager på en spændende byrundtur, hvor vi ser de historiske bygninger og de mange smukke, georgianske murstensvillaer, der findes rundt omkring i byen. Hotel i Dublin området de næste 2 nætter.  

11. dag: Dublin. Busfri dag, som kan bruges i Dublin på egen hånd til for eksempel at se nærmere på Dublins seværdigheder, Trinity College, the Dubliner Writers Museum, nyde byen, besøge en af de utallige stemningsfyldte pubber og nyde en Guinness eller shoppe i de butiksfyldte gader. Rejselederen er behjælpelig med offentlig transport.

12. dag: England: Vi tager afsked med Irland og tager færgen fra Dublin til Holyhead i England og fortsætter til Hull, hvor vi skal med natfærgen til Rotterdam. Vi får aftensmad og morgenmad ombord på skibet.

13. dag: Hjemkomst. Rejsens sidste dag er hjemrejsedag, og vi fortsætter ad samme rute som på udrejsen. Vi kører med passende pauser og er hjemme i vores hjembyer sent på aftenen.

Oplyses senere.

Alle værelser har eget bad og toilet.

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta

Strøm: 220 V, men der skal bruges adapter. Det er nødvendigt at medbringe en adapter, da irske stik har tre ben.

Tid: Storbritannien og Irland følger Greenwich Mean Time (GMT) og er derfor en time efter Danmark.

Vejret: Kan skifte meget hurtigt. Det er derfor vigtigt at medbringe en regnjakke og/eller paraply

 

Prisen inkluderer:

  • 1 x overnatning i Tyskland
  • 2 x overnatning i indvendig kahyt på skibet
  • 9 x overnatning på rundrejsen
  • 12 x morgenmad
  • 12 x aftensmad
  • 1 x entre Giants Causeway
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 4.800,-

Tillæg udvendig dobbeltkahyt: 475,- pr. person (begrænset antal)

Tillæg udvendig enekahyt: 1.000,- (begrænset antal)  

Anmeldelser af Skotland, Nordirland og Irland

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

15.998
Skotland

Skotland - Rundrejse

Busrejse
10.398
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse