Skotland - Rundrejse

Edinburgh • Edinburgh Tatoo • Dunfermline • Aviemore • Inverness • Urquhart • Loch Ness • Loch Lomond

En helt fantastisk rundrejse, som viser os de største skotske seværdigheder. Vi oplever den storslåede natur lige fra de barske kyster til det enestående højland. Vi oplever også nogle af de skotske byer, Skotlands hovedstad Edinburgh, de populære feriebyer Aviemore og Inverness i højlandet. Vi skal naturligvis også opleve den berømte sø Loch Ness og stifte bekendtskab med skotsk whiskey, når vi besøger et af de kendte whiskey destillerier. Vi skal opleve det verdensberømte Tattoo-show på Edinburgh Castle. En begivenhed som trækker turister til fra hele verden.

 

Highlights

 • Edinburgh Tattoo i originale omgivelser
 • Byrundtur i Edinburgh
 • Rundtur og ophold i det skotske højland
 • Besøg Skotlands højest beliggende café
 • Urguhart Castle, måske med udsigt til Loch Ness uhyret
 • Smuk tur gennem The Great Glen
 • Whiskey smagning
 • Dunfermline, Skotlands tidligere hovedstad
 • Romertidens Hadrians Wall
 • Bekvem natsejlads ud og hjem med DFDS

Afgange

Afrejse: 
10/08/2024
Hjemkomst: 
19/08/2024
Antal dage: 
10
Pris uden tilkøb: 
15.998
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi kommer til overnatningshotellet tæt på den hollandske grænse. Ved ankomst til hotellet får vi en dejlig menu, hvorefter vi kan nyde aftenen på hotellet.

2. dag: Amsterdam. Efter en righoldig morgenbuffet fortsætter vi turen mod Amsterdam, hvorfra vi skal sejle med DFDS til Newcastle i det nordlige England. Vi har tid til en pause i Amsterdam, så vi kan danne os et indtryk af byen, inden vi sidst på eftermiddagen går ombord på skibet. Ombord får vi kahytter med eget bad og toilet. Vi mødes igen til aften og får skibets store aftenbuffet.

3. dag: Edinburgh. Efter den store morgenbuffet ankommer vi til New Castle om formiddagen. Vi kører herefter det lille stykke nordpå, hvor vi krydser grænsen mellem England og Skotland.  Undervejs passerer vi utrolig flot natur. Vi ankommer til hotellet i Edinburgh sidst på eftermiddagen. Vi bor i centrum med mange spisesteder lige udenfor døren. Rejselederen er gerne behjælpelig med at finde et sted.

4. dag: Edinburgh – Edinburgh Tattoo. Efter morgenmaden kører vi en tur rundt i Edinburgh. Vi vil se mange af de seværdigheder, som Edinburgh byder på, herunder The Royal Mill, Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Princess Street og Ramsgate. Vi mødes igen til aften, hvor vi skal til Edinburgh Tattoo.  Afhængig af vejret anbefales varmt tøj. Der er ca. 15 min. gang fra hotellet til Edinburgh Castle, hvor Tattoo finder sted.

5. dag: Dunfermline – Pitlochry. Vi fortsætter rejsen mod det næste mål - det skotske højland. Vi kører via ingeniørbedriften, stålbroen Forth til Inverness. Undervejs holder vi nogle spændende pauser. Blandt andet holder vi i Dunfermline - Skotlands tidligere hovedstad og den idylliske by Pitlochry. Efter en storslået og smuk tur gennem det skotske højland, ankommer vi til hotellet ved Aviemore og Inverness sidst på eftermiddagen. Vi får aftensmad på hotellet.

6. dag: Aviemore – Cairgorm. Vi bruger dagen i og omkring Aviemore. Vi oplever det naturskønne område omkring Aviemore i Cairngorm bjergene, der er et af det skotske højlands førende feriesteder. Hvis vejret tillader det, kan man tage en togbane til Storbritanniens højest beliggende restaurant ”Ptarmigan” i 1100 meters højde. Herfra er der i klart vejr en vid udsigt over Spey-dalen. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Whiskey – Højland. Efter morgenmaden kører vi til Inverness - hovedbyen i højlandet. Vi fortsætter videre mod Elgin og Dufttown. På turen rundt i højlandet besøger vi forskellige steder og selvfølgelig et af de berømte skotske whiskey destillerier. Vi er tilbage på hotellet i god til før aftensmaden.

8. dag: Urquhart – Loch Ness – Loch Lomond. Fra Højlandet følger vi dalstrøget ”The Great Glen”, som strækker sig fra Inverness til Fort William. Vi holder en pause ved den kendte slotsruin, Urquhart Castle ved den mystiske Loch Ness sø. Fra Fort William, som ligger i læ af Storbritanniens største bjerg Ben Nevis, kører vi videre gennem Glencoe dalen med det vilde landskab og de stejle bjergsider. Vi kører forbi den meget smukke Loch Lomond sø, også kaldet dronningen blandt de skotske søer. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet i Glasgow området. Vi spiser aftensmad på hotellet.

9. dag: Newcastle – Hjemrejse. Mættet af mange oplevelser i Skotland kører vi igen mod Newcastle.  Fra Glasgow til Newcastle passerer vi Hadrian’s mur, som stammer fra romertiden.  Sidst på eftermiddagen går vi ombord på DFDS skibet. Vi får tildelt kahytter og får en dejlig middag.

10. dag: Hjemkomst. Efter skibets righoldige morgenbuffet ankommer vi til Amsterdam om formiddagen. Straks fortsætter vi hjemturen med bussen. Vi kører med passende pauser til vi ankommer til vore hjembyer sidst på aftenen.

Rejse:
Skotland


"Yderst tilfreds. Rejsen kan anbefales"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hoteller:

D. 12.-14. august:

YOTEL Edinburgh ****

Dejligt 4-stjernet beliggende i det centrale Edinburgh, i tæt gåafstand til byens mange seværdigheder. Herunder blot 5 min gang fra Princess Street. Hotellet har egen bar og fitness lokale. Værelserne er moderne indrettet og med eget bad og toilet på alle værelser.

YOTEL Edinburgh ****
68-73 Queen St.
Edinburgh EH2 4NA
Tlf. +44 131 526 4950

https://www.yotel.com/

 

D. 14.-17. august:

Nethybrigde Hotel ***

Charmerende 3-stjernet hotel i flotte omgivelser. Nethybridge Hotel ligger i den maleriske landsby Nethy Bridge med en pragtfuld udsigt i alle retninger og smukke vandreture på landet lige uden for døren. Hotellet har egen restaurant og bar. Alle værelser har eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Nethybridge Hotel ****
Main St, Nethy Bridge
PH25 3DP, Storbritannien
Tlf. +44 01479 821203

https://strathmorehotels-nethybridge.com/

D. 17.-18. august:

Gleddoch Hotel Spa and Golf ****

Charmerende 4-stjernet hotel i ægte skotsk stil og med beliggenhed i naturskønne omgivelser. Hotellet har spa område med udendørs jacuzzi, indendørs pool og sauna. Desuden har hotellet egen restaurant,  Tea salon og hyggelig gin og whisky bar. Værelserne er alle indrettet med eget bad og toilet, gratis WiFi og mad kaffe & the faciliteter.

Gleddoch Hotel Spa and Golf ****
Old Greenocu Rd
Langbank, Port Glasgow PA 14 6YE
Tlf. +44 1475 540711

https://www.gleddoch.com/


 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Skotland:

Skotland er en delvis selvstyrende nation i Storbritannien. Skotland består geografisk af den nordlige tredjedel af øen Storbritannien samt øgrupperne Shetlandsøerne, Orkneyøerne og Hebriderne. I alt tilhører ca. 1000 øer til Skotland. Hovedstaden er Edinburgh, men den største by er faktisk Glasgow. En folkeafstemning om Skotlands tilhørsforhold til Storbritannien fandt sted den 18.9.2014. Den resulterede i et nej til selvstændighed.

Sproget - Skotland har hele tre officielle og anerkendte sprog: Engelsk, skotsk gælisk og skotsk. Engelsk er hovedsproget.

Valutaen er britiske pund. Dog har 3 banker i Skotland ret til at udstede skottiske pengesedler. Disse pengesedler er gyldige som betalingsmiddel i Skotland, og de bør i udgangspunkt modtages i resten af Storbritannien, dog rådes man til at veksle, hvis man tager til England eller Wales, da det ikke er alle som er bekendte med de skotske pengesedler. Alle betalingsmaskiner i England og Wales modtager dog skotske pengesedler på lige fod med de engelske. Medbring evt. lidt euro til ud- og hjemrejse. 

Elektricitet - der benyttes 220 V, men da stikket har en speciel uformning med tre store ben, er adapter nødvendig. 

 

Af hensyn til søfartsmyndighederne skal fødselsdato oplyses ved tilmelding.

 

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i Tyskland med morgenmad og aftensmad
 • 2 x overnatning på DFDS båden med morgenmad og aftenbuffet
 • 2 x overnatning i Edinburgh, centrum med morgenmad
 • 3 x overnatning ved Aviemore, Højland med morgenmad og aftensmad
 • 1 x overnatning ved Glasgow med morgenmad og aftensmad
 • Billet til Edinburgh Tattoo
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 5.800,-

Anmeldelser af Skotland - Rundrejse

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Ruth 30.08.22

Yderst tilfreds. Rejsen kan anbefales.

__________________________________________________

 Britta 17.08.18

Flot landskab og tattoo var absolut højdepunkt
__________________________________________________

 Anni 14.08.18

Fantastisk god tur. Rigtig god rejseleder og chauffør
__________________________________________________

 Vibeke 13.08.18

Godt rejseselskab med styr på tingene
__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

10.398
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse
11.498
Polen

Rundrejse på Hilton

Busrejse
17.998
Skotland
Nordirland/Irland

Skotland, Nordirland og Irland

Busrejse