Frankrig - Normandiet & Jersey

Normandiet ligger på Frankrigs nordkyst og er kendetegnet ved en utrolig smuk natur med mange idylliske byer og en lang spændende historie. Området er kendt for et af verdens historiens største begivenheder, da de allierede gik i land d. 6. juni 1944.  Denne rejse giver mulighed for at se og opleve nogle af Normandiets største og mest kendte seværdigheder. Vi skal på denne tur også besøge kanaløen Jersey, den charmerende og frodige ø beliggende i St. Malo Bugten, som betegnes som Dronningen af kanaløerne. Øen er desuden kendt som tidevandsøen på grund af den ekstrem store forskel mellem ebbe og flod. Der kan være helt op til 13-14 meters forskel. Øgruppen er historisk og geografisk en del af Normandiet, men siden 1204 har øerne været britisk krondomæne, hvilket stadig synliggør sig på øen.

 

Highlights

 • Oplev en af Frankrigs største attraktioner Mont Saint Michel
 • Byen Etretat, hvor impressionisterne fandt deres inspiration
 • Invasionskysten, hvor D-dag fandt sted
 • Rundtur på kanaløen Jersey
 • Besøg i den smukke havneby Honfleur
 • Byrundtur i Caen

Afgange

Afrejse: 
02/09/2024
Hjemkomst: 
10/09/2024
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
10.398
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Vi bliver indkvartereret og får aftensmad på hotellet.

2. dag: Etretat. Efter morgenmaden kører vi direkte til den tidligere fiskerby Etretat i Frankrig. Byen har med sine mange gamle bygninger stor sjæl. Malere som Claude Monet og Eugene Boudin fandt stor inspiration her i farverne og de mange smukke naturmotiver. De var med til at tiltrække det bedre franske borgerskab, og byen gik fra at være et fiskerleje til, at være et foretrukket feriested for velhavere. Her finder man også en utrolig smuk udsigt over de hvide klinter, som strækker sig ud i havet. Sidst på eftermiddagen kører vi til hotellet i Caen, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

3. dag: Caen. Vi starter dagen med en byrundtur i Caen til fods. Der vil bl.a. blive et besøg i en af de to store klosterkirker i byen, Abbey aux Hommes og Abbey aux Dames, som er opført af Vilhelm Erobreren og hans hustru Mathilde. De er begravet i hvert deres kloster. Eftermiddagen kan bruges i Caen, f.eks. kan man besøge Europas største krigsmuseum, "Le Memorial de Caen", der giver et imponerende overblik over de store konflikter i Europa i det 20. århundrede (entre ca. 20 €)

4. dag: Invasionskysten. Dagen i dag er viet til D-dag - de allieredes invasion på strandene i Normandiet i juni 1944. Vi skal se de berømte steder på invasionskysten og starter turen med at køre til havnebyen Arromanches, hvor vi gør holdt ved et udsigtspunkt før byen, hvorfra man kan overskue store dele af de berømte strande. Meget passende ligger her en 360 gr. biograf med enestående filmklip fra selve invasionsdagen. I selve Arromanches kan man se resterne af den havn, som de allierede lod opføre for at føre forsyninger i land, og der vil være tid til at besøge det lille museum, som ligger her. Herfra går turen videre langs de kendte strande som Gold, Omaha og Utah med besøg på den amerikanske og den tyske kirkegård. Fra kanonudstillingen Point du Hoc har man en flot udsigt til invasionsstrandende. Der vil også blive en pause ved mindemærket for de danske sømænd, der deltog i invasionen, og i St. Mere Eglise. En dag i invasionens tegn.

5. dag: Mont Saint Michel. Vi tager afsked med hotellet i Caen og fortsætter turen mod St. Malo. Undervejs lægger vi vejen forbi Frankrigs største enkeltstående turistmål, Mont Saint Michel. Denne kegleformede klippeø ligger i vadehavet på grænsen mellem Normandiet og Bretagne. Her er en maksimal forskel på højvande og lavvande på over 12 meter, således at øen til tider er omgivet af vand og til andre tider forbundet med fastlandet. Øverst på øen ligger det gamle kloster viet til Sankt Mikael, og ved foden af klosteret den lille landsby med under 100 indbyggere, som i dag udelukkende lever af de tilrejsende. Tidligere var det pilgrimme og gæster til klosteret - i dag er det turister. Det hurtigt skiftende tidevand ved Mont Saint Michel er et imponerende skue, som retfærdiggør de mange besøgende på stedet. Herefter fortsætter vi videre mod hotellet i udkanten af St. Malo øst, hvor aftensmaden venter os.

6. dag: Jersey. Efter en tidlig morgenmad på hotellet kører vi til St. Malo, hvorfra vi skal sejle til Jersey. Overfarten tager ca. 1,5 time, og ved ankomsten til Jersey sætter vi uret en time tilbage. På Jersey skal vi på en spændende tur med lokal bus rundt på øen, hvor vi skal opleve nogle af øens største attraktioner. Øen er på størrelse med Samsø og byder på masser af historie. Det er også her, man finder nogle af de bedst bevarede forsvarsværker fra 2. Verdenskrig. Udover en spændende historie, har øen de smukkeste landskaber og spektakulære kyster. På turen ser vi flere af de smukke kyster og havnebyer og ikke mindst øens største turistattraktion, Corbiere Lighthouse (fyrtårnet) på den yderste sydvestspids af Jersey. Her har forrevne klipper, undersøiske skær og stærke strømme i tidens løb sendt adskillige skibe til havets bund. Inden man byggede fyrtårnet, satte man lys på køernes horn for på den måde at hjælpe søens folk lidt på rette vej. Efter rundturen på øen vil der være tid til på egen hånd til at opleve St. Hellier, som er den største by på øen. Her vil der også være mulighed for på egen hånd at spise aftensmad på en af de mange restauranter. Jersey er et mekka for madelskere, ikke mindst for de som er til fisk og skaldyr. Øen har over 300 restauranter, hvoraf ikke mindre end fire af dem er Michelin-restauranter. Vi mødes senere og sejler tilbage til fastlandet, hvor bussen venter os og kører os tilbage til hotellet.

7. dag: Honfleur. Vi forlader hotellet og kører videre til den charmerende Atlanterhavs by Honfleur. Det var herfra maleren Claude Monet trak sine kunstnere venner til sit lille "paradis" i Giverny for at dyrke den nye kunstretning, impressionismen. Vi går en tur i det gamle havneområde, hvorfra mange opdagelsesrejsende tog ud i verden og grundlagde franske kolonier. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet ved Rouen, hvor vi skal have aftensmad og overnatte.

8. dag: Hjemrejse. Vi forlader hotellet i Frankrig og sætter kursen nordpå, til overnatningshotellet i Tyskland, hvor aftensmaden venter os.

9. dag: Hjemkomst. Efter morgenmaden fortsætter vi hjemover mod den dansk/tyske grænse. Efter en lille indkøbspause kører vi op gennem Jylland og regner med at være hjemme hen på aftenen.

Rejse: Normandiet & Jersey


"Kan varmt anbefales. Uhyre interessant og oplysende tur. Med 2. Verdenskrig på 1. Parket både i Normandiet og Jersey. Og med 1. klasses rejseleder og chauffør. Også chaufføren på Jersey skal nævnes."

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hotel i Caen:                                                                         

IBIS Styles Caen Centra Gare *** 
52 Quai Amiral Hamelin
14000 Caen

https://all.accor.com/hotel/

Centralt beliggende hotel. Værelserne er alle med eget bad og toilet, TV og adgang til gratis WiFi

 -----------------------

Hotel i St. Malo:

Brit Hotel La Transat ***
Rue de La Saulaie
35400 Saint Malo

https://hotel-saint-malo-transat.brithotel.fr/

3-stjernet hotel beliggende i udkanten af St. Malo, tæt på færgelejet til Jersey. Værelserne er alle med eget bad og toilet.

 -----------------------

Hotel i Rouen:

Holiday Inn Express Rouen Centre ***
E103 Avenue Jean Rondeaux
76100 Rouen

https://www.ihg.com/holidayinnexpress/

Værelserne er alle med eget bad og toilet.

 

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Normandiet:

Normandiet er et område i den nordlige del af Frankrig med hovedbyerne Caen og Rouen. Der bor ca. 3,2 millioner og området dækker over et areal på ca. 30.000 km². Caen og Rouen har hver især cirka 110.000 indbyggere.

Normandiet er opkaldt efter normannerne - de dansk-norske vikinger, som 911 fik overdraget området omkring Seinen af den franske kong Karl 3. den Enfoldige. Normandiets historie er lang og omfattende og især under 2. verdenskrig spillede området en vigtig rolle. 

Valutaen er euro.

Elektricitet - der bruges sammen volt som i Danmark, men danske stik passer ikke i alle stikkontakter, så det anbefales at medbringe en adapter for en sikkerheds skyld.

Madkulturen - Normandiets køkken er typisk fransk, men området er dog kendt for sin gode Camembert, sin cider og æblebrændevinen "Calvados".

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 3 x overnatning i Caen
 • 2 x overnatning i St. Malo
 • 1 x overnatning v/Rouen
 • 8 x morgenbuffet
 • 7 x aftensmad
 • Båd St. Malo – Jersey t/r
 • Rundtur på Jersey med lokal bus
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 2.800,-

Anmeldelser af Normandiet & Jersey

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Erling 16.08.23
Kan varmt anbefales. Uhyre interessant og oplysende tur. Med 2. Verdenskrig på 1. Parket både i Normandiet og Jersey. Og med 1. klasses rejseleder og chauffør. Også chaufføren på Jersey skal nævnes.

__________________________________________________

 Torben 16.08.23
En kanon oplevelse hvis man interesserer for historien. Får virkelig mange gode og sjove historier.

__________________________________________________

 Ebba & Jens Jørgen 29.08.22
Helt igennem en fantastisk rejse til normandiet. Samt en dygtig rejseleder til at fortælle. Samt en god buschauffør. En rejse vi sent vil glemme

__________________________________________________

 Tove 29.08.22
Meget inspirerende og oplysende! Yderst tilfreds med chauffør og rejseleder. Fik smag for busrejse som ferieform!

__________________________________________________

 Linda & Mogens 04.09.19
En fantastisk oplevelsesrig tur til Normandiet. Jeg har ikke før været interesseret i krigen men det er helt anderledes når der er en entusiastisk guide der næsten levendegør det for os. Virkelig en tur der er alle pengene værd.

__________________________________________________

 Birgitte 29.08.19
Spændende tur med super god guide og chauffør. De var gode til st supplere hinanden med informationer. Gode udflugter. Kan kun anbefales til andre .

__________________________________________________

 Elisabeth & Ejvind 29.08.19
Normandiet med Hanstholm rejser kan varmt anbefales, en spændende og oplevelses rig tur som vi giver 5 stjerner. 

__________________________________________________

 Ulla 28.08.19
God Tur

__________________________________________________

 John 03.09.18
En helt igennem veltilrettelagt bustur var det. 

__________________________________________________

 Gunvor & Bjarne 04.09.17
Tak til Hanstholm Rejser for en helt fantastisk ferierejse til Normandiet / Jersey. Både rejseleder og chauffør ydede en kompetent og fin service på hele vores rejse. 

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.998
Frankrig

Alsace

Busrejse
15.998
Skotland

Skotland - Rundrejse

Busrejse