Danmark - Tønder - Sort Sol

En dejlig tur til Tøndermarsken, hvor du kan opleve det fantastiske naturfænomen "Sort Sol". Dette fænomen ses om foråret og om efteråret, når stærene samles i Tøndermarsken i enorme flokke til træk. Stærene kommer fra alle landene omkring Østersøen og Norge. Lige før stærene går ned på jorden for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på himlen - det er dette fænomen man kalder "Sort Sol". Stærene kommer til marsken for at æde stankelbens- og gåsebillelarver, som findes i store mængder i fugtige græsmarker.

 

Afgange

Afrejse: 
01/10/2018
Hjemkomst: 
02/10/2018
Antal dage: 
2
Pris uden tilkøb: 
1.698
Bestil
Afrejse: 
04/10/2018
Hjemkomst: 
05/10/2018
Antal dage: 
2
Pris uden tilkøb: 
1.698
Bestil

Highlights

  • Oplev naturfænomenet sort sol med lokalt kendt ”stæremand” som guide i marsken
  • Tid i Ribe
  • Tur til Møgeltønder med en Europas smukkeste landsbygader
  • Ophold i Tønder

 

PROGRAM:

1. dag: Efter endt opsamling får turen mod Tønder. Vi kører ned langs vestkysten og får kaffe og rundstykker undervejs. Vi holder en god pause i Ribe by, før vi kommer til hotellet. Vi skal tilbringe lidt tid her, så vi kan nyde landets ældste by med de forskellige gamle huse og den imponerende Domkirke. Herfra videre til Tønder, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet. På et aftalt tidspunkt skal vi køre med bussen ud i marsken til turens højdepunkt, nemlig "Sort Sol". Det er et af Danmarks største naturfænomener, omkring ½ mill. stære flyver til nattely i marsken og farver næsten himlen sort med deres luftballet. Sen aftensmad på hotellet.

2. dag: Vi bor midt i Tønder og vil bruge formiddagen i byen. Her er der mulighed for at besøge gågaden, butikkerne og ikke mindst "Det Gamle Apotek", hvor man kan opleve den permanente juleudstilling med tusinder af spændende små og store juleting. Overfor hotellet ligger et spændende museum, hvor man kan se Sønderjyllands kulturhistorie. Her vises bl.a. Tønderslv, kniplinger, møbler, fajancer og hollandske fliser. I Vandtårnet ved siden af museet kan man se en udstilling med møbelarkitekten Hans J. Wegners berømte stole. Inden hjemturen starter, kører vi et smut til Møgeltønder. Vi ser nærmere på Møgeltønder med de velbevarede huse med stråtag og karnapper. Vi går en tur i Europas smukkeste landsbygade og ser slottet Schackenborg, hvor Prins Joachim har boet. 

Der bliver mulighed for grænsehandel i forbindelse med besøget i marsken en af dagene, så derfor husk PAS

Husk også kikkert, varmt tøj, evt. gummistøvler og siddeunderlag.

Hotel Tønderhus****

Hotellet ligger lige midt i centrum i en af Danmarks ældste og smukkeste byer, med gågade lige udenfor døren. Alle værelser har eget bad, toilet, minibar, hårtørrer, telefon, radio og TV. Restauranten og service er i top.
 

Hotel Tønderhus
Jomfrustien 1
6270 Tønder
Tlf. 74222222

www.hoteltoenderhus.dk
 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hyldedal - Rødekro

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Prisen inkluderer:

• 1 x overnatninger i Tønder
• 1 x morgenbuffet 
• 1 x aftensmad
• Lokalt kendt ”stæremand” på marsktur.
• Alle nævnte udflugter ekskl. entreer 
• Dansk rejseleder 
• 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 350,- 

 

Der bliver mulighed for grænsehandel i forbindelse med besøget i marsken en af dagene, så derfor husk PAS

Husk også kikkert, varmt tøj, evt. gummistøvler og siddeunderlag.

Anmeldelser af Sort Sol i Tøndermarsken

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.398
Danmark

Ærø & Langeland

Busrejse
1.898
Tyskland

Sild

Busrejse
2.498
Sverige

Tranetur Sverige

Busrejse