Tyskland - Stralsund • Rügen • Usedom

Dejlige oplevelser langs kysten i Nordøsttyskland. Rejsen tager udgangspunkt i historiske Stralsund, hvor vi bor alle dage. Udflugterne går til bl.a. Rügen, som er Tysklands største og smukkeste ø med sin forrevne kystlinje, kridtklinter og gamle landsbyer. Rügen kaldes også i folkemunde for Tysklands riviera p.g.a. den smukke kyst, de hvide strande og de mange kurbyer. Oplev også Det Historiske-tekniske Museum i Peenemünde på øen Usedom, hvorfra verden i 1942 for første gang så en raket stige op i rummet. Spændende dage i et naturskønt samt historisk område.

 

 

Highlights

 • Hotel i centrum af Stralsund
 • Stralsund og Greifswald – smukke historiske byer
 • Sejltur langs de fantastiske kridtklinter på Rügen
 • Oplev Putbus ”den hvide by”
 • Se den kendte bademole i Sellin
 • Ny udsigten ved Kap Arkona – det nordligste punkt på Rügen
 • Se Prora – det gamle feriehotel fra DDR-tiden
 • Besøg Peenemünde-museet på Usedom

 

Afgange

Afrejse: 
29/04/2024
Hjemkomst: 
03/05/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.598
Forespørg
Afrejse: 
29/07/2024
Hjemkomst: 
02/08/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.998
Bestil
Afrejse: 
30/09/2024
Hjemkomst: 
04/10/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.598
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser undervejs til Stralsund. Vi ankommer til hotellet først på aftenen, hvor aftensmaden venter os.

2. dag: Stralsund – Putbus - Sellin. Efter morgenmaden skal vi opleve Stralsund - den gamle hansestad, der er grundlagt omkring år 1200. Byen var oprindelig en ø og af samme grund en vigtig fæstningsby. I dag er byen landfast i to ender, men er stadig omgivet af vand på alle sider. Vi går en tur i den gamle bydel med de mange gamle huse, hvoraf mange er malet i pastelfarver. Byens centrum er særdeles velbevaret, og den blev af samme grund optaget på Unescos verdensarvsliste i 2002. Især byens centrale torv - Alter Markt er imponerende. Her står de karakteristiske bygninger med de stejle gavle side om side. Tid på egen hånd i Stralsund til at nyde byen og en frokost. Om eftermiddagen tilbydes en tur til Putbus og Sellin på Rügen. Oplev fyrstebyen Putbus, den såkaldte "Hvide by" med de smukke hvidmalede huse. Vi ser bl.a. byens største plads ”Circus” - en rondelplads med parkanlæg, hvor der i midten står en 19 m høj obelisk. Turen går videre ud til kysten til badebyen Sellin, hvor vi tager en gåtur på den flotte hvide sandstrand og den 400 m smukke og romantiske bademole ”Seebrücke Sellin”. Herfra går turen retur til Stralsund. 

Usedom - Peenemünde - Greifswald. Udflugt mod øst til øen Usedom, hvor Det Historiske-tekniske Museum ligger i Peenemünde på øens nordlige spids (entré ca. 10 €). Museet er nazisternes tidligere forsøgs- og forskningscenter for V-1 og V-2 våbnene. Nogle af de gamle bygningerne eksisterer stadig, og i et stort kraftværk er der indrettet et museum for forskningen og udviklingen af raketterne. Vi ser museet og området, hvor forsøgene blev foretaget. Det meste er endnu afspærret, angiveligt på grund af sprængfare. Det var fra Peenemünde, at der i 1942 for første gang i verdenshistorien blev sendt en raket mod rummet. Herfra går turen til byen Greifswald, der ligesom Stralsund er en historisk by, hvor især markedspladsen er et besøg værd. Vi tager et smut forbi den gamle havn, som også er en museumshavn med flotte både og et gammelt fangetårn. 

Königstühl – Prora – Kap Arkona. I dag går turen igen til øen Rügen. Der bliver mulighed for smuk sejltur langs de fantastisk flotte hvide kridtklinter, der ligger umiddelbart nord for Sassnitz (ca. 20 €). Vi sejler op langs kysten til Königsstuhl, som er et fascinerende klippefremspring. Vi kører en tur igennem det smukke landskab på Rügen og via nationalparken Jasmund til Kap Arkona. Kap Arkona er et næsten 50 meter højt klippeplateau og det nordligste punkt på Rügen. Det var her Venderne boede og havde deres fæstningsværk, og hvor guden Svantevit stod i form af en kæmpe træstatue med 4 hoveder. Absalon og Valdemar den Store indtog i 1169 stedet og brændte Vendernes guddom, Svantevit. Området er meget naturskønt, har 3 historiske fyrtårne, nogle bunkere og en god udsigt ud over Østersøen. Dagen byder desuden på et besøg ved Prora - det historiske og imponerende feriehotel fra DDR-tiden. Opført i perioden fra 1936-1939 men blev aldrig taget i brug efter formålet. Det 4 km lange kompleks blev senere benyttet af den sovjetiske hær og DDR’s hær. Der findes et museum/informationscenter om byggeriet i området. Entré ca. 7 €. Vi slutter dagen af med et besøg ved Rügens skovtårn, hvor der er mulighed for, fra det 82 meter høje tårn, at få en helt fantastisk udsigt ud over øen og Østersøen. (entre ca. 13 €). 

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder hjemturen. Kort indkøbspause ved den dansk/tyske grænse. Vi er hjemme hen på aftenen.

 

Rejse: Stralsund, Rügen, Usedom


"Dette var en femstjernet tur, selvom vejret drillede, fine udflugter, god stemning i bussen, flink chaufffør og rejseleder, begge med megen humor"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund

Moderne hotel beliggende i centrum af Stralsund, i gåafstand til den gamle bydel og havneområdet. Hotellet har 132 værelser, egen restaurant og bar. Alle værelser er med eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund
Frankendamm 22, 18439 Stralsund
Tlf.: +49 3831 2040

 
 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning i Stralsund
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg eneværelse: 
April: 775,-
Maj: 850,-
Juni: 850,-
Juli: 850,-
Sep: 775,-

TILKØB: Aftensmad på hotellet på 2.-3.-4. dagen: 598,-

Anmeldelser af Stralsund • Rügen • Usedom

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.398
Tyskland

Harzen

Busrejse
3.998
Tyskland

Wismar - Rostock - Bad Doberan

Busrejse
4.798
Tyskland

Dresden

Busrejse