Wismar - Rostock - Bad Doberan

En spændende og anderledes rejse til den nordtyske delstat Mecklenburg - det tidligere storhertugrige, som byder på alt fra skøn natur, små historiske byer, slotte og ikke mindst en spændende historisk fortid.  Vi besøger den gamle eksklusive kurby Kühlungsborn ved Østersøen, den historiske by Bad Doberan og ikke mindst får vi et indtryk af Rostock med dets traditionelle Hansahuse iført kulørte facader og barokstil samt den idylliske havneby Warnemünde. Lad dig overraske af stedernes charme og stemning.

 

Highlights:

 • Dejligt hotel i Wismar
 • Domkirken i Bad Doberan
 • Køretur med veterantoget Molli til Kühlingsborn
 • Den gamle Hanseby Rostock
 • Sejltur på Warnow
 • Gåtur langs den gamle havn i Warnemünde

Afgange

Afrejse: 
20/05/2024
Hjemkomst: 
23/05/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.698
Forespørg
Afrejse: 
09/06/2024
Hjemkomst: 
12/06/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.998
Forespørg
Afrejse: 
14/07/2024
Hjemkomst: 
17/07/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.998
Bestil
Afrejse: 
11/08/2024
Hjemkomst: 
14/08/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.998
Bestil
Afrejse: 
01/09/2024
Hjemkomst: 
04/09/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.998
Bestil
Afrejse: 
22/09/2024
Hjemkomst: 
25/09/2024
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.898
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse - Wismar. Efter endt opsamling kører vi ned gennem Danmark og videre ind i Tyskland. Vi er i Wismar i god tid, således vi kan nyde byen med den hyggelige markedsplads og havneområde, før vi bliver indkvarteret på hotellet. Rejselederen giver en introduktion til byen. Byen som er på listen over Verdens Kulturarv ligger smukt ved den tyske østersøkyst og har ca. 50.000 indbyggere. Vi får aftensmad på hotellet og kan herefter nyde faciliteterrne på hotellet eller gå en lille tur i de smukke omgivelser.

2. dag: Bad Doberan - Togtur til Kühlungsborn. I dag kører vi en tur til Bad Doberan. Centrum af Bad Doberan er en blanding af bygninger fra middelalderen, blandt andet kirken fra 1800-tallet og fra DDR-tiden.  I byens hovedkirke ligger den danske dronning Margrethe Sprænghest begravet. Hendes gravmæle fra 1283 hører til blandt kirkens mange skatte, deriblandt det ældste fløjalter i Tyskland. Kirken (entre ca. 4 €) var engang en del af et kloster, og tæt ved kirken kan man se ben-tårnet, hvor man tidligere opbevarede knoglerne af klosterbrødre, hvis grave skulle genanvendes. Senere tager vi med ”badetoget” Molli ud til kysten (inkluderet). Smalsporsbanen, der betjenes af damplokomotiver, kører op ad hovedgaden i Bad Doberan, hvor bilister må vige til fordel for toget. Toget passerer Europas ældste badeby Heiligendam, der åbnede i 1793. Herfra videre til Kühlingsborn ved kysten, hvor der bliver lidt tid på egen hånd til at indsnuse stemningen i den eksklusive badeby, inden vi vender tilbage til hotellet. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Rostock - Warnemünde. Vi kører til den gamle hansestad Rostock, hvor vi går tur i det historiske centrum. Her kan man se nogle af byens store seværdigheder som rådhuset, St. Marien-basilikaen og det historiske universitet. På Neuer Markt for enden af gågaden Kröpeliner Strasse kan man nyde synet af de idylliske og typiske Hansahuse med de kulørte facader. Det lyserøde rådhus i barokstil står prægtigt med de 7 tårne. Midt på pladsen springer det flotte Mågespringvand omgivet af de 4 havguder - Neptun, Nereus, Triton og Protheus. Fra Rostock får vi mulighed for at sejle gennem fjorden med ”Den blå flåde” til Warnemünde (inkluderet). I Warnemünde ved Warnow flodens udmunding overraskes vi af den gamle bydels velbevarede charme, mens vi går langs den gamle havn med de mange cafeer til fyrtårnet ved indsejlingen. Også her får vi lidt tid på egen hånd inden vi mødes ved bussen for at køre tilbage til hotellet.

4. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden må vi sige farvel til Wismar for denne gang. Vi kører gennem Nordtyskland på vej til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

Wyndham Garden Wismar ****

Hyggeligt 4-stjernet hotel med en dejlig restaurant og hyggelig bar. Hotellet ligger i meget idylliske og rolige omgivelser, hvor der er gode muligheder for afslapning og hygge efter dagens oplevelser. F.eks på den udendørs terrasse eller i den indendørs pool og sauna. Alle værelser har eget bad og toilet, TV, telefon og hårtørrer.

Wyndham Garden Wismar ****
Bellevue 15
23968 Wismar
Tlf: +49 38416600

https://www.wyndhamhotels.com/

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad ekskl. drikkevarer
 • Togtur med veterantoget Molli
 • Sejltur på Warnow fra Rostock til Warnemünde
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 600,-

Anmeldelser af Wismar - Rostock - Bad Doberan

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.798
Tyskland

Sauerland

Busrejse
4.598
Tyskland

Stralsund • Rügen • Usedom

Busrejse
3.398
Tyskland

Harzen

Busrejse