Sydsverige - Rundrejse

Kom med på rundtur i det sydlige Sverige, hvor vi skal have en masse indtryk fra svensk kultur, natur og gastronomi. Rejsen byder på besøg i skønne svenske byer, sejltur på Gøtakanalen og nye smagsindtryk. Vi smager forskellige lokale produkter og oplever Sverige på en lidt anderledes måde.

 

Highlights:

  • Oplev Malmø -Skånes største by
  • Spændende smagfuld byrundtur i Lund
  • Besøg Grönåsen Elgpark og smag en elgpølse
  • Sejltur på Gøtakanalen inkl. frokost
  • Gränna med de berømte polkagrise
  • Kaffe og kage hos Flickorna Lundgren

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse – Malmø – Food Tour. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til Skånes største by Malmø. Vi tjekker ind på hotellet, som ligger i centrum og går efterfølgende en tur i byen. Ved spisetid mødes vi med lokal guide, som tager os på en kulinarisk gåtur til tre forskellige restauranter i Malmø.

2. dag: Lund – Äpplets Hus. Efter morgenmaden kører vi til nabobyen Lund. Her venter nye oplevelser for smagsløgene. Vi skal med lokal guide på byrundtur i byen inkl. små spændende smagsoplevelser. Herefter går turen videre mod øst til besøg i Æblets Hus i Kivik, hvor de ved alt om æbler og æblesaft. Efter besøget kører vi mod Kristianstad, hvor vi skal overnatte. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Glasværk – Dyrepark. I dag kører vi mod nord, hvor første stop er det lille familiedrevet Skruf Glasværk. Her ser vi produktionen og de flotte produkter. Næste stop er Grönåsen Elgpark, hvor vi skal se det imponerende dyr – elgen – samt nyde en grillet elgpølse i naturlige omgivelser. Herfra kører vi mod Jönköping, hvor vi tjekker ind på hotel og får aftensmad.

4. dag: Gränna – Linköping. Første stop i dag er i slikbyen Gränna, som er kendt for sine polkagrise – bolsjestænger. Vi nyder den lille hyggelige by og ser, hvordan polkagrisene fremstilles. Dagen byder desuden på et stop ved lille isbutik med lokale specialiteter, som inviterer på smagsprøve og kaffe. Vi besøger også Gamla Linköping, som er et frilandsmuseum med en samling af historiske svenske huse og haver. Vi går en tur i ”byen”, inden vi kører til hotellet i Linköping. Aftensmad på hotellet.

5. dag: Gøtakanalen. Efter morgenmaden kører vi til Berg, hvorfra vi skal sejle på Gøtakanalen til Borensberg (ca. 3 timer). En spændende sejltur med mange sluser og smukke omgivelser, samt en let frokost ombord. I Ljungsbro passerer vi en af rejsens to akvædukter. Akvædukten i Ljungsbro blev bygget i 1970. Kanalen passerer over vejen, så du kan kigge ned på bilerne, mens båden passerer. I Borensberg møder vi igen bussen, som kører os mod Trollhättan. Indkvartering og aftensmad på hotel i Trollhättan.

6. dag: Trollhättan – Helsingborg. Vi tjekker ud fra hotellet og ser os omkring i Trollhättan, inden vi kører videre mod syd mod Helsingborg. Undervejs gør vi stop ved cafeen Flickorna Lundgren, som byder os på kaffe og kage.  Herfra videre til hotellet i Helsingborg. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Helsingborg – Hjemrejse. Formiddagen bruges i Helsingborg med en lille en byrundtur i centrum og lidt tid på egen hånd, inden hjemrejsen begynder via Øresund og Storebælt

 

OBS: Max 30 rejsedeltagere

 

Rundrejse:

Scandic S:t Jörgen
211 37 Malmø

Quality Hotel Grand (juli)
291 21 Kristianstad 

First Hotel Christian IV (august)
291 31 Kristianstad

Quality Hotel Match
553 15 Jönköping

Quality Hotel Ekoxen
582 23 Linköping

Scandic Swania
461 30 Trollhättan

Scandic Helsingborg Nord
250 24 Helsingborg

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Fyn (E20) - Sjælland (E20)

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

OBS: Mange nordiske hoteller og butikker modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

 

Prisen inkluderer:

  • 6 x overnatning
  • 6 x morgenmad
  • 6 x aftensmad
  • Food Tour Malmø
  • Gourmetoplevelser i Lund
  • Entre Äpplet Hus
  • Rundvisning Skruf Glasværk
  • Entre Grönåsen Elgpark inkl. elgpølse og drik
  • Is og kaffe på Stafäter Isbutik
  • Sejltur på Gøtakanalen inkl. let frokost
  • Kaffe og kage hos Flikorna Lundgren
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.400,-

 

OBS: Max 30 rejsedeltagere

OBS: Mange nordiske hoteller og butikker modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

Anmeldelser af Sydsverige

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.198
Sverige

Skåne & Blekinge

Busrejse
4.998
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse