Tyskland - Sauerland

Skøn rejse til det smukke Sauerland - et særpræget og dejligt naturområde midt i Tyskland. Her veksler trange dale med skovklædte bjerge og gamle romantiske bindingsværksbyer. I Tyskland kaldes området for de ”de tusinde bjerges land”. Det er også her vi finder Berleburg, som vi naturligvis også skal besøge. Vi bor i Olsberg, en af områdets mange hyggelige byer med 8.000 indbyggere. Her er gode muligheder for gåture og indkøb i de små butikker eller besøg på de små hyggelige cafeer.

 

Highlights

 • Besøg og rundvisning på Westheim bryggeri
 • Drikkevarer til middagen inkluderet
 • Besøg i Winterberg
 • Sejltur på Möhnesee
 • Besøg i Berleburg og omkring slottet
 • Hotel beliggende i hyggelig park tæt på centrum

Afgange

Afrejse: 
13/06/2022
Hjemkomst: 
17/06/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.198
Forespørg
Afrejse: 
01/08/2022
Hjemkomst: 
05/08/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.198
Forespørg
Afrejse: 
19/09/2022
Hjemkomst: 
23/09/2022
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.198
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Når alle er samlet går turen sydpå forbi Hamburg, og med passende pauser undervejs når vi frem til hotellet. Vi bliver indkvarteret og mødes senere til middag på hotellet.

2. dag: Westheim Bryggeri - Brilon. Vi kører gennem den smukke natur til det hyggelige bryggeri Westheimer. Her får vi en rundvisning og bliver derefter budt på en let frokost inkl. øl fra Westheimer bryggeriet. Efter frokosten besøger vi den hyggelige by Brilon. Her finder vi en lille fin gågade med passager og snoede, historiske sidegader. Ønsker man at shoppe, byder byen også på et indkøbscenter. Efter gode oplevelser kører vi tilbage til hotellet, hvor vi skal nyde en god middag inkl. drikkevarer.

3. dag: Kahler Asten - Möhnesee. Vi tager en heldagstur rundt i det fantastiske landskab i Naturparken Rothaargebirge, som også kaldes for de ”1000 bjerge”. En 100 km lang rute forbinder bjerge, dale og søer. Turen byder bl.a. på områdets højeste bjerg Kahler Asten og det velkendte vintersportssted Winterberg, som ligger omgivet at Vesttysklands højeste bjerge. Her er der sæson året rundt, og f.eks. er byens skihopbane i brug hele året. Undervejs er der også mulighed for en sejltur på søen Möhnesee. Efter flotte natur oplevelser kører vi tilbage til hotellet, hvor en hyggelig aftensmad venter os.

4. dag: Bad Berleburg. Efter morgenmaden går turen gennem det naturskønne område til Ruhrflodens udspring, Ruhrquelle. Efter en pause her fortsætter vi til Bad Berleburg. Midt i den gamle historiske by ligger den store park med barokslottet, hvor Prinsesse Benedikte bor.  Vi besøger slottet (entre ca. 10,- euro), hvis det er muligt - og slutter af med en gåtur i parken (parken kan være lukket, hvis familien selv bruger den). Der bliver også tid til at besøge byen. Efter royale oplevelser kører vi tilbage til hotellet, hvor aftensmaden venter os.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden starter hjemrejsen. Hen på eftermiddagen når vi til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause. Turen afsluttes op gennem Jylland efter dejlige dage i Sauerland - en af Tysklands smukkeste egne.

 

Parkhotel Olsberg***

Dejligt hotel beliggende i byens kurpark, få minutters gang fra centrum. Hotellet har elevator, swimmingpool, sauna, boblebad, restaurant og bar. Alle værelser har balkon, eget bad og toilet, tv og hårtørrer.

Parkhotel Olsberg***
Stehestrasse 23
59939 Olsberg
Tlf. +49 2962 8040

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

 

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad inkl. øl, vin eller vand
 • Besøg og rundvisning på Westheim Bryggeri
 • Let frokost og 2 drikkevarer på Westheim Bryggeri
 • Sejltur på Möhnesee
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 500,-

Anmeldelser af Sauerland

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Ole 09.08.20
Fantastisk natur, skovklædte bjerge og grønne dale med vandløb. Historisk interessante huse og bygninger. Engagerede guider/chauffører, som kompetent klarede COVID-19-udfordringerne og virkelig gjorde deres bedste for at vi blot kunne slappe af og nyde turen. Vi glæder os til næste tur. 

__________________________________________________

 Kristian 31.07.20
i disse Corona tider en rigtig god rejse til Nordrhein-Westfalen.

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.698
Tyskland

Mosel

Busrejse
4.898
Tyskland

Rüdesheim

Busrejse
4.198
Tyskland

Steigerwald & Franken

Busrejse