Østrig - Abtenau

Abtenau er en charmerende og hyggelig by med ca. 6000 indbyggere og en beliggenhed på 712 meters højde. Byen ligger i det smukke Salzburgerland, tæt på Salzkammergut, som er et af Østrigs naturskønne søområder med over 40 dybblå søer og mange prægtige bjerge. Ikke uden grund har området et hav af stamgæster, som vender tilbage gang på gang. Vi bor midt i byen på det super dejlige luksus Hotel Moisl, som ligger lige ud til et hyggeligt torv, butikker og cafeer.       

Afgange

Afrejse: 
20/07/2019
Hjemkomst: 
28/07/2019
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
6.898
Bestil
Afrejse: 
17/08/2019
Hjemkomst: 
25/08/2019
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
6.898
Bestil

Highlights

 • Schafberg banen – 100 år gammelt dampdrevet tandhjulsbane
 • Sommer i Tyrol ved Wolfgangsee
 • Besøg i Mozarts fødeby Salzburg
 • Zwölferhorn banen med et af de skønneste udsigtspunkter i Salzkammergut
 • Benhuset med 1200 kranier
 • Gallamiddag på hotellet med musik
 • Danseaften på hotellet
 • Luksus hotel i centrum af Abtenau
 • Mulighed for wellness på hotellet

 

PROGRAM:

1. dag: Efter endt opsamling fortsætter vi ned gennem Jylland. Efter en kort pause ved grænsen fortsætter vi videre gennem Tyskland med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Midttyskland. Vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad på hotellet.

2. dag: Efter morgenmaden går turen videre gennem det sydlige Tyskland, gennem det smukke Bayern og snart dukker Alperne op, ned forbi Salzburg til Abtenau. Ved ankomsten til hotellet bliver vi indkvarteret og får aftensmad.

Wolfgang og Wolfgangsee: Vi kører en fantastisk heldagstur til området omkring Wolfgangsee. Vi kører ad smukke veje til Wolfgangsee og byen St. Wolfgang, hvor "Sommer i Tyrol" blev opført på hotel "Den hvide Hest". Her bliver der mulighed for at nyde den skønne by, evt. sidde på en cafe tæt på søen. Der bliver også mulighed for at få en hel speciel og fantastisk oplevelse ved at tage med Schafbergbanen (pris ca. 35 euro), den 100 år gamle dampdrevet tandhjulsbane op til den smukkeste udsigt på Schafbergs i 1732 meters højde.

Salzburg: Vi kører direkte til Salzburg, en af Europas smukkeste storbyer med borgen Hohen Salzburg knejsende højt over byen. Vi går en rundtur i byens hyggelige centrum med Mozarts fødehjem, Domkirken og Getreidegasse med de mange smedejerns skilte. Vi har god tid på egen hånd til at se lige det, vi har lyst til - evt. nyde en kop kaffe med en af de berømte østriske kager på en af de mange cafeer. Herfra går turen videre til Hellbrunn, ærkebispens berømte vandslot (entre ca. 13 euro).

Bjerge og søer: Vi besøger den smukke by St. Gilgen, som benævnes som Mozarts by, på trods af at Mozart aldrig har været her. Hans mor er født i St. Gilgen og hans bedstefar arbejdede i byen og senere flyttede hans søster Nanner til byen. Vi kigger nærmere på byen og får også mulighed for at sejle en rundtur på Wolfgangsee omgivet af de høje, smukke bjerge. For de som har lyst er der mulighed for at tage med Zwölferhornbanen op i en højde af 1521 meter, hvor der er en fantastisk udsigt over St. Gilgen og Wolfgangsee (Pris ca. 25 euro).

Hallstadt og Benhuset: Vi kører til byen og søen Hallstadt. Byen er bygget op ad bjergene som heromkring når op i en højde af 3000 meter. Vi får lejlighed til at besøge det berømte benhus, som har eksisteret siden det 12. århundrede. Her ligger 1200 kranier, hvor de fleste er flot dekoreret (entré ca. 5 euro). Vi har tid i byen til at nyde den flotte udsigt over søen og evt. side ved søbredden og nyde en forfriskning. 

Fridag: Vi skal have tid til at nyde byen, måske på en tur med en svævebane op på et lille bjerg med udsigt over byen, hotellets wellness, indendørs pool, sauna, afslapningsrum og evt. massage. Her er også en dejlig have med solsenge. 

Musikaften: En aften arrangerer hotellet en rigtig hyggelig aften med god musik, dans og underholdning. Desuden er der musik på torvet en aften.

8. dag: Efter hotellets righoldige morgenbuffet forlader vi Abtenau for denne gang. Vi kører turen gennem Østrig til Midttyskland, hvor vi skal overnatte og have aftensmad.

9. dag: Efter morgenmaden kører vi hjemover mod den dansk/tyske grænse. Efter en indkøbspause kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer hen på aftenen.

 

Rejse:
Abtenau, Østrig
"En helt igennem fantastisk rejse som vi varmt kan anbefale"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."


Genuss & Vitalhotel Moisl ****

Hotel Moisl er et hyggeligt og romantisk luksus hotel, beliggende midt i byen Abtenau. Her er indendørs swimmingpool med en fantastisk solterrasse og en have med solvogne. På hotellet er der mulighed for wellness og forskellige bade, sauna og afslapningsrum. Desuden er der en dejlig restaurant, gode opholdsrum og en hyggelig bar. Aftensmaden består af flere retter med frisk salatbar og valgmenu. Alle værelser har bad, toilet, tv, hårtørre og balkon.

Genuss & Vitalhotel Moisl****
Markt 26
5441 Abtenau
Tlf.: +43 6243 22320
www.hotelmoisl.at

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 6 x overnatning i Abtenau
 • 8 x morgenbuffet
 • 7 x aftensmad
 • 1 x gallamiddag
 • 1 x musikaften
 • Velkomstdrink
 • Dampbad, sauna og wellness på hotellet
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 800,-

Anmeldelser af Abtenau

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

__________________________________________________
 Annette 04.09.18

En helt igennem fantastisk ferie som vi varmt kan anbefale

__________________________________________________
 Ulla 04.09.18

10 stjerner.

__________________________________________________
 John 03.09.18

Helt igennem en perfekt rejse. Bussen var super, god plads. Både overnatningshotellerne og hotellet i Abtenau levede op til de 4 stjerner. Hvad angår rejseleder og chauffør kunne vi ikke ønske os bedre.

__________________________________________________
 Kristian 03.09.18

Passende pauser og udflugter samt god orientering fra Rejseleder

__________________________________________________
 Aase 11.09.17

Det var en rigtig god og flot tur med mange gode oplevelser, som levede fint op til vore forventninger. 

__________________________________________________

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.398
Østrig

St. Johann - Pongau

Busrejse
5.998
Østrig

Wien

Busrejse
5.898
Østrig

Westendorf

Busrejse