Donau - Efterårskrydstogt

Tyskland • Østrig • Slovakiet • Ungarn

Fantastisk efterårstur på Donau. Vi kører til Donaufloden i det sydøstlige Tyskland, hvorfra vi sejler med et flodkrydstogtsskib fra Passau til Wien, Budapest, Bratislava, Melk og tilbage til Passau. Vi kører med bussen til skibet og overnatter på hotel i Midttyskland på ud- og hjemrejsen, så transporttiden til og fra skibet er overkommeligt med en masse hygge og oplevelser undervejs.

Vi skal sejle med skibet MS Silver by Amadeus, som er et super dejligt og attraktivt skib fra 2016. Der er plads til 168 passagerer fordelt på 3 dæk. Skibets Premium standard giver en førsteklasses rejseoplevelse ,og den fantastiske udsigt fra skibet kan bl.a. nydes fra panoramarestauranten, kahytten eller soldækket.

Der er ikke inkluderet udflugter i rejsen, men man kan deltage i skibets udflugter (tilkøb) sammen med vores rejseleder. Udflugtspakke til Wien, Budapest, Bratislava og Melk tilkøbes sammen med rejsen. Ønsker man ikke udflugtspakken kan tiden bruges ombord på skibet eller på egen hånd, hvor skibet ligger til.

 

Highlights:

 • Premium skib med gode faciliteter
 • Spændende storbyer langs Donau
 • Festlig gallaaften på skibet
 • Tid til at slappe af, hygge og nyde komforten på skibet
 • Besøg på Joska Glasparadis

 

Afgange

Afrejse: 
20/10/2024
Hjemkomst: 
27/10/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
8.898
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi mod vores overnatningshotel i Midttyskland, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.  

2. dag: Passau. Vi fortsætter mod Passau, som ligger lige på grænsen til Østrig, smukt omgivet af de 3 floder Ilz, Donau og Inn, som alle samler sig netop i Passau. Byen er fyldt med seværdigheder, og hvis tiden tillader det, ser vi lidt af byen, inden vi går ombord på skibet og bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi sejler mod Wien, mens vi får en velkomstdrink og aftensmad ombord.    

3. dag: Wien. Vi bruger formiddagen på at sejle og nyder den smukke sejltur, mens vi får en dejlig morgenbuffet. Omkring middag ankommer skibet til Wien, og vi bruger eftermiddagen i den smukke hovedstad. I udflugtspakken får vi en rundtur i Wien, hvor vi bl.a. ser Ringstrasse og de mange flotte bygninger som operahuset, parlamentet, museer, teater og byens rådhus. Vi forlader Wien til aften og sejler mod Budapest.

4. dag: Budapest. Skibet ankommer til Budapest efter morgenmaden, og resten af dagen tilbringer vi i hovedstaden, som deles af Donaufloden i de to bydele Buda og Pest. Udflugtspakken byder på en tur rundt i den historiske storby, og vi ser bl.a. Parlamentsbygningen, som nok er den mest velkendte bygning i Budapest og St. Stephens Basilica, som er den største kirke i Budapest. På Pest siden finder man butikker, boulevarder og byliv, mens man på Buda siden finder den gamle bydel. Der vil være nogle af seværdighederne, som vi skal gå til for at få den bedste oplevelse.

5. dag: Bratislava. Eftermiddagen tilbringer vi i Slovakiets hovedstad Bratislava. Byen er moderne men stadig med en masse historie, og den gamle bydel har smukke bindingsværkshuse og historiske bygninger. Et af byens vartegn er slottet, som er højtbeliggende med en flot udsigt over byen. Udflugtspakken er en rundtur i byen til de største seværdigheder, inden vi vender tilbage til skibet og sejler mod Emmersdorf.     

6. dag: Emmersdorf - Melk. Vi ankommer til Emmersdorf om formiddagen. Udflugtspakken giver os en udflugt til den lille by Melk, som er kendt for et af Østrigsk smukkeste Benediktiner klostre. Vi ser klosteret, byen og området, inden vi vender tilbage til skibet og nyder eftermiddagen. Denne aften er der gallamiddag på skibet, og vi sejler tilbage til Passau, hvor vi startede krydstogtet.   

7. dag: Passau - Bodenmais - Joska. Vi forlader skibet i Passau og kører med bussen gennem Bayerischer Wald til kurbyen Bodenmais, som ligger ved foden af områdets største bjerg. Her besøger vi Joska Glasparadis. Joska er kendt langt ude over landets grænser for deres enestående glaspusteri og opfindsomhed. De er bl.a. den største producent af glas og krystal trofæer i Verden. Vi kan se glaskunstnerne arbejde, besøge deres omfangsrige butik, gå en tur blandt de mange haveskulpturer af glas og krystal - eller måske besøge deres restaurant, cafe eller biergarten. Efter et inspirerende besøg her fortsætter vi til overnatningshotellet, hvor vi får aftensmad ved ankomsten.

8. dag: Hjemkomst. Vi kører den sidste strækning mod Danmark og er hjemme først på aftenen.

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign, hvilket også kan give ændringer i udflugtsmuligheder.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

 

 

MS SILVER by Amadeus

Nyd sejlturen ombord på det skønne premium skib med panorama restaurant, en fantastisk udsigt, soldæk med bar, udendørs lounge, fitnessrum, frisør og kahytten indrettet i moderne stil. For at sikre en afslappet atmosfære anbefales behageligt tøj om dagen, mens de fleste har en lidt pænere påklædning om aftenen og til Kaptajnens Gallamiddag.

Kahytter: Alle kahytter på MS SILVER by Amadeus er udvendige flotte kahytter med eget bad/toilet, hårtørrer, aircondition, tøjskab og TV. Kahytterne er fordelt på 3 dæk, som alle er opkaldt efter kendte østrigske komponister. Øvre dæk (Mozart) og mellem dæk (Strauss) har kahytter med panoramavinduer, som kan åbnes. På hoveddækket (Haydn) har kahytterne mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Ønsker du en rigtig luksusoplevelse kan du forkæle dig selv med en suite på 26,4 kvadratmeter og balkon på øvre dæk.

 

 

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign, hvilket også kan give ændringer i udflugtsmuligheder.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 5 x overnatning på Premium skib
 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • 1 x gallamiddag på skibet
 • 4 x frokost på skibet
 • 1 x velkomstdrink på skibet
 • Eftermiddagskaffe og sen aftensnack ombord på skibet
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg enekahyt hoveddæk (Haydn): 1.900,-
Tillæg enekahyt mellemdæk (Strauss): 3.300,-
Tillæg enekahyt øvre dæk (Mozart): 4.200,-

Tillæg dobbeltkahyt på mellemdæk (Strauss): 1.400,- pr. person (enekahyt: 3.300,-)
Tillæg dobbeltkahyt på øvre dæk (Mozart): 2.000,- pr. person (enekahyt: 4.200,-)
Tillæg dobbeltsuite på øvre dæk: 3.500,- pr. person

TILKØB: Udflugtspakke: 1.400,- kr pr person

 

Anmeldelser af Donau - Efterårskrydstogt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

11.998
Tyskland
Tjekkiet
Østrig

Donau - Forårskrydstogt

Bus & båd
10.998
Tyskland
Østrig
Ungarn

Donau - Flodkrydstogt

Bus & båd
6.598
Tyskland

Donau i Flammer

Busrejse