Donau - Flodkrydstogt

Passau • Melk • Dürnstein • Wien • Ezstergom • Budapest

Et spændende flodkrydstogt på den skønne Donau flod. Flodkrydstogtet starter i Passau, hvorfra vi sejler gennem smukke og naturskønne omgivelser på Europas næstlængste flod Donau til hovedstæderne Wien og Budapest. Sejladsen foregår på det komfortable skib MS Modigliani, hvor opholdet ombord er med 3 daglige måltider inkluderet drikkevarer til.

 

Highlights

 • 4-stjernet flodkrydstogtskib
 • Inkl. drikkevarer ombord på skibet
 • Besøg Melk med det smukke gamle kloster
 • Se charmerende Dürnstein
 • Byrundtur i Wien til bl.a. Schönbrunn
 • Tid på egen hånd i Wien
 • Oplev Ungarns tidligere hovedstad - Esztergom
 • Byrundtur i Budapest
 • Tid på egen hånd i Budapest
 • Festlig gallaaften og -middag på skibet
 • Tid til at slappe af, hygge og nyde komforten på skibet

 

Afgange

Afrejse: 
06/07/2024
Hjemkomst: 
13/07/2024
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
10.998
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad på hotellet ved ankomsten.

2. dag: Passau. Efter morgenmaden kører vi videre til Passau tæt på den tysk-østrigske grænse. Hvis tiden tillader det, ser vi nærmere på Passau, inden vi går ombord på krydstogtskibet. Vi får anvist vores kahytter på båden MS Modigliani, hvor vi skal tilbringe de næste 5 nætter. Båden krydser grænsen mellem Tyskland og Østrig, mens vi får aftensmad ombord.

3. dag: Melk - Dürnstein. Efter morgenbuffet ombord får vi mulighed for at besøge den lille by Melk, som ligger ved bredden af Donau. Byen er vokset op omkring klosteret af sammen navn, som i særdeleshed er kendt for at være et af de smukkeste og største barokke Benediktiner klostre i Østrig. Sidst på formiddagen sejler skibet videre til den charmerende by Dürnstein. Undervejs får vi frokost. Den lille by Dürnstein tilbyder en unik kombination af betagende landskab og traditionel arkitektur. Det var i Kuenringer Borgen, hvis ruiner stadig findes, at den engelske konge Richard Løvehjerte blev holdt fanget. Der vil være tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen sejler videre mod Wien, hvor vi forventer at ankomme hen på aftenen. Aftensmaden nydes ombord.

4. dag: Wien Så er det tid til at opleve Wien. Der vil være mulighed for at deltage i en byrundtur, hvor det vil være muligt at se flere af Wiens største seværdigheder, herunder Schönbrunn Slottet. Vi mødes på båden til frokost, og herefter er eftermiddagen fri til at nyde den smukke hovedstad på egen hånd. Først på aftenen mødes vi igen for at deltage i gallamiddagen ombord. Mens vi nyder middagen, sejler vi forbi Bratislava mod det næste stop på turen, Esztergom og Budapest.

5. dag: Esztergom. Vi er ankommet til Esztergom, som indtil det 13. århundrede var Ungarns hovedstad. Der vil være mulighed for at se nærmere på byen med den store Basilika, kendt for Bakócz kapellet og væggene prydet med toskanske renæssancemotiver. Disse motiver er nogle af de mest velbevarede og værdifulde renæssancekunststykker i Ungarn. Senere sejler båden videre mod Budapest, hvor vi forventer at ankomme hen på eftermiddagen. Der vil være mulighed for at se sig lidt om i byen, inden vi senere mødes til aftensmad på båden. Aftenen kan f.eks. bruges til at udforske byen eller slappe af i de hyggelige omgivelser på båden.

6. dag: Budapest. Vi har hele dagen til rådighed i Budapest. Donau floden deler Budapest i 2 dele - gamle Buda med bjerge og grønne områder og Pest, den mere moderne bydel med mange butikker og restauranter. Vi tager en tur rundt i byen og ser nogle af de mest populære seværdigheder som f.eks. Parlamentet, St. Stefans Kirken, Operaen, Heltepladsen, Fiskerbastionen og Gellertbjerget. Vi spiser frokost på båden, hvorefter resten af dagen er til fri disposition. Aftensmad ombord.

7. dag: Hjemrejse. Efter morgenmad er det blevet tid til at tage afsked med båden og personalet ombord. Vores bus venter os i Budapest, og herfra går turen hjemover. Vi kører nordpå og ankommer til overnatningshotellet først på aftenen. Vi får aftensmad ved ankomst til hotellet.

8. dag: Hjemkomst. Efter morgenmaden fortsætter vi hjemrejsen og forventer at være hjemme sidst på aftenen.

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign, hvilket også kan give ændringer i udflugtsmuligheder.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

Rederiet/skibet er fransk. Middage er fransk inspirerede og drikkevarer er inkluderet ombord. Alt information ombord er fransk eller engelsk, men vores rejseleder står klar til at hjælpe og give informationerne videre på dansk.

 

   

 

Rejse: Donau, Flodkrydstogt


"En rejse vi kan anbefale varmt. Alt fungerede optimalt"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."MS Modigliani ****

Flodkrydstogts skibet MS Modigliani er et komfortabelt 4-stjernet todækkerskib. Skibet har 78 udvendige kabiner fordelt på to dæk. Der er aircondition overalt indvendigt på skibet. Stor lounge med bar, restaurant, reception og hall. Soldæk med hvilestole til fri afbenyttelse for alle passagerer. Alle kabiner er med eget bad & toilet, TV, sikkerhedsboks, telefon, hårtørrer, 220 volt og Wi-Fi.

 

 

 

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign, hvilket også kan give ændringer i udflugtsmuligheder.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

Rederiet/skibet er fransk. Middage er fransk inspirerede og drikkevarer er inkluderet ombord. Alt information ombord er fransk eller engelsk, men vores rejseleder står klar til at hjælpe og give informationerne videre på dansk.

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 5 x overnatning på båden
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 4 x frokost
 • Drikkevarer på skibet
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus 

Tillæg for enekahyt på hoveddæk: 3.400,-
Tillæg for enekahyt på øvre dæk: 4.200,-

Tillæg for kahyt på øvre dæk: 1.000,- pr. person

Anmeldelser af Donau - Flodkrydstogt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Dorthe 28.07.23

En rejse vi kan anbefale varmt. Alt fungerende optimalt

__________________________________________________

 Tina 27.07.23

Helt igennem en fantastisk rejse til Donau - første men bestemt ikke sidste gang vi rejser med Hanstholm Rejser

__________________________________________________

 Connie 01.08.19

Så skøn en rejse hvor man lige så stille sidder og nyder Donau flodens  "brusende vand" under skibet - oplever hvordan naturen ændre sig fra fladt til bjerge og byer og ikke mindst "sejladsen" gennem de 10 sluser wow !!!    En STOR tak til Hanstholm Rejser for jeres mangfoldighed - jeres dygtige rejseledere og dygtige chauffør fordi der også er plads til os med "små handicap" mv. på jeres rejser ! Os med "lidt fysiske problemer er bare sååå trygge ved at rejse med jer !! Endnu engang MANGE TAK  Venligst Connie

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

7.798
Tyskland

Mosel & Rhinen - Flodkrydstogt

Bus & båd
12.998
Tyskland

Flodkrydstogt Elben

Bus & båd
9.498
Italien

Venedig - Efterårskrydstogt

Bus & båd