Legnica, Polen

Busrejse til det naturskønne og bjergrige sydvestlige Polen. Vi skal bo i byen Legnica, som er en af de ældste byer i det sydvestlige Polen. Legnica er en større by og har derfor mange fine seværdigheder, hyggelige stræder, historisk arkitektur og flere grønne parker. Fra Legnica kører vi spændende udflugter i det flotte og dejlige område af Polen. 

 

Highlights:

 • Besøg på krystalfabrik
 • Oplev de smukke Karkonosze bjergene
 • Dejligt hotel i centrum af Legnica
 • Storbyen Wroclaw
 • Historisk norsk stavkirke

 

Afgange

Afrejse: 
22/07/2024
Hjemkomst: 
26/07/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.298
Bestil
Afrejse: 
23/09/2024
Hjemkomst: 
27/09/2024
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.298
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Turen går gennem Jylland og Tyskland med passende pauser undervejs, til vi når det dejlige og centralt beliggende Hotel Qubus i Legnica i det sydvestlige Polen.  Vi får aftensmad ved ankomst til hotellet.

2. dag: Legnica – Jawor. Efter morgenmaden bruger vi formiddagen i Legnica. Vi går en tur i byen, hvor vi blandt andet skal se den historiske bykerne, byens rådhus, borgen med de 2 tårne og Skt. Peter & Poul Katedralen. Der bliver tid på egen hånd i byen til frokost. Om eftermiddagen kører vi en lille tur til Jawor - en mindre by, som skjuler en rigtig perle - Fredens Kirke, bygget for protestanterne i 1600-tallet af træ, ler, strå og sand. Der findes kun to sådanne kirker i Polen, hvoraf den ene ligger i Jawor. Kirken er rigt udsmykket, og det er et mirakel at kirken, som er indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv, har overlevet til nu. Vi kommer tilbage til hotellet og får aftensmad.

3. dag: Naturoplevelser - Krystalfabrik. Vi tager på en udflugt, som tager os tæt på Karkonosze bjergene med udsigt til den højeste top Sniezka (Snehvide), som er 1602 meter højt. Vi følger de snoede bjergveje igennem Karpacz, som er et kendt ferie- og skisportssted.  Her skal vi besøge den berømte norske stavkirke, der i 1800-tallet blev fragtet fra Norge til Polen, hvor den nu står smukt i bjerglandskabet (entre ca. 15 zloty). Vi kører videre til Jelenia Gora, hvor vi besøger en traditionel polsk krystalfabrik. Vi får en spændende rundvisning og et indblik i produktionen (entre ca. 50 zloty). Efterfølgende vil der være mulighed for at handle i fabrikkens butik, hvor man kan købe det smukke krystalglas til meget fordelagtige priser. Vi vender tilbage til hotellet og får aftensmad.

4. dag: Wroclaw. Vi skal i dag på en heldagsudflugt til Wroclaw, som er den fjerde største by i Polen med næsten 700.000 indbyggere. Vi starter med en byrundtur og ser bl.a. Wroclaws hovedtorv, som er kendt for det flotte Rådhus. Vi ser også pragtfulde bygninger, Solny Plads, tvillingehusene Hans og Grethe og Jatki gaden, der i gamle dage husede slagterboder, og som i dag er omdannet til en hyggelig gade med mange gallerier. Vi skal også opleve Tumski Øen, der er byens ældste og meget farverige bydel med brolagte gader og talrige kirker.  Derfra forbi Markedshallen, Ossolineum biblioteket og Universitet. Der vil naturligvis også blive tid på egen hånd i Wroclaw, inden vi kører tilbage til hotellet i Legnica.

5. dag: Hjemrejse. Vi kører med passende pauser til vore hjembyer. Forventet hjemkomst sidst på aftenen.

 

Hotel Qubus****

Dejligt 4-stjernet hotel i centrum af Legnica tæt på seværdigheder og butikker. Hotellet har egen restaurant, bar/lounge samt spaområde med sauna, jacuzzi og fitness. Alle værelser har eget bad og toilet, TV, telefon og WiFi.

Hotel Qubus****
Ul. Skarbowa 2
59-220 Legnica
Tlf.: +48 76 866 2 100

https://www.qubushotel.com/pl/hotel-legnica/

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 500,-

Anmeldelser af Legnica

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.598
Polen

Barlinek

Busrejse
11.498
Polen

Rundrejse på Hilton

Busrejse
4.798
Tyskland

Dresden

Busrejse