Schweiz - Luganosøen

Dejlig rejse til ferieparadiset ved Luganosøen i Schweiz. Lugano ligger i kantonen Tessin/Ticino på den sydlige side af Alperne. Den geografiske placering giver Lugano et pragtfuldt og lunt klima. Schweiz har ikke mindre end 4 officielle sprog, tysk, fransk, italiensk og rætoromansk. Tessin/Ticino er den eneste fuldt ud italiensk talende kanton i Schweiz. Byen Lugano, der har et skønt aftenliv, hyggelige restauranter, spændende forretninger og palmeklædt sø promenade, ligger smukt ved den nordlige del af søen af samme navn.

Highlights

  • Lunt klima på sydsiden af alperne ved Luganosøen
  • Oplev Verzasca-dalen
  • Besøg på chokoladefabrik
  • Sejltur på Luganosøen
  • Udflugt til Maggioresøen i Italien
  • Schweiz i miniformat i Swiss Miniature
  • Bjergbane med betagende udsigt over Luganosøen

 

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Når alle er samlet går turen med passende pauser undervejs ned gennem Jylland og Nordtyskland, forbi Hamborg og Hannover til vi når vores overnatningshotel i Midttyskland. Vi får aftensmad, når vi kommer frem.

2. dag: Gennem Schweiz. Efter morgenmaden fortsættes rejsen gennem Tyskland til vi krydser grænsen til Schweiz ved Basel. Turen gennem Schweiz fører os langs den smukke Vierwaldstättersee til St. Gotthard massivet. Gennem en lang tunnel kommer vi sidst på eftermiddagen frem til Lugano. Her venter hotellet med værelser, og vi får aftensmad på en nærliggende restaurant.

Udflugter:
Lugano: Vi vil bruge dagen på at se os om i Lugano. Vi bor i bydelen Paradiso tæt ved søen, og derfra går vi langs Luganosøen af den palmeklædte søpromenade ind til Lugano centrum. Her vil der blive god tid på egen hånd til at se sig om i byen, beundre de flotte gamle badehoteller, eller bare nyde udsigten over søen.

Verzasca-dalen: Gennem millioner af år har den lille Vorgogno-flod banet sig vej gennem bjergene ved nordenden af Maggioresøen, og skabt en enestående smuk dal. Vi kører en tur op gennem de små landsbyer i dalen, hvor husene er bygget af den lokale grå sten. Et højdepunkt på turen er den gamle bro, ”Ponte dei Salti”, der i århundreder har bragt fodgængere sikkert over floden. Der vil også blive tid til en pause ved den høje dæmning nederst i dalen, hvorfra man har en betagende udsigt over Alperne.

Maggioresøen, marked og schweizisk chokolade: Onsdag er markedsdag i den italienske by Luino ved Maggioresøen. Her er der mulighed for at gøre en god handel i de mange boder eller bare nyde markedsstemningen. Efter besøget i Luino kører vi til den berømte schweiziske chokoladefabrik Alprose, hvor vi får mulighed for at se produktionen og derefter en smagsprøve på fabrikkens produktion. Der er naturligvis også mulighed for at købe lidt godt med hjem. HUSK PAS.

Swiss Miniature: Nær byen Melide tæt på Lugano ligger temaparken Swiss Miniature. På et stort område ud til søen har man genskabt 120 af de mest kendte bygningsværker fra hele Schweiz samt floder, søer og bjerge, i lille målestok. Det hele bundet sammen af en lang modeljernbane. Her kan man uden at anstrenge sig opleve hele Schweiz (entre ca. 15,- CHF)

Sejltur: Der vil blive arrangeret en hyggelig sejltur på Luganosøen med en pause i en af de mange hyggelige byer langs søen. Pris oplyses af rejselederen.

Monte Bré: Lige ved hotellet starter banen op på Monte Bré bjerget. På få minutter fører små togvogne os til toppen af bjerget, hvorfra man har en betagende udsigt over hele Luganosøen. (pris ca. 20,- euro)

7. dag: San Bernardino pas. Efter nogle hyggelige dage i det sydlige Schweiz er det blevet tid til igen at sætte kursen mod nord. Vi kører op over det smukke San Bernardino pas som regnes for at være en alpernes fineste kørestrækninger. Vejen er flot anlagt med en række bløde kurver, der åbner for den ene flotte udsigt efter den anden. Vi fortsætter videre gennem Schweiz og ind i Tyskland lige øst for Bodensøen. Derfra går turen op gennem Tyskland til vores overnatningshotel i Midttyskland.

8. dag: Hjemrejse. Turen går videre nordpå over Lüneburger Heide til grænsen, hvor der vil være en pause, inden vi påbegynder turens sidste strækning gennem Jylland.

Hotel Ceresio*** 

Dejligt hotel blot få minutters gang fra søen og Lugano centrum, som har mange cafeer, restauranter og butikker. Værelserne er alle med eget bad og toilet.

Hotel Ceresio ***
Via S. Balestra 19
6900 Lugano
Tlf. +41 91 923 1044
www.hotelceresio.ch


 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Lugano:

Lugano er den største by in kantonen (delstaten) Tessin/Ticino, som ligger i det sydøstlige Schweiz. Kantonen grænser op til Italien og derfor er italiensk hovedsproget i området. I Lugano bor der cirka 56.000 mennesker. Byen ligger direkte ned til den smukke Luganosø, som er 48,7 km2.

I Schweiz bor der ca. 8 millioner, og hovedstaden er Bern. Største by i Schweiz er Zürich. 

Sproget i Schweiz er både tysk, fransk, italiensk og rætoromansk afhængig af hvilken kanton/stat, du befinder dig i. Alle fire sprog er officielle sprog. Tysk tales af ca. 65%, fransk 20%, italiensk 7% og rætoromansk 0,5%. 

Valutaen er Schweiziske franc. Medbring evt. lidt euro til ud- og hjemrejse. 

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

 

Se evt. www.myswitzerland.com/en/lugano.html

Prisen inkluderer:

• 2 x overnatning i Tyskland
• 5 x overnatning ved Luganosøen
• 7 x morgenbuffet
• 7 x aftensmad
• Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
• Dansk rejseleder
• 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 1.100,-

Anmeldelser af Luganosøen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.398
Ungarn

Budapest & Balatonsøen

Busrejse
6.498
Italien

Gardasøen - Riva

Busrejse
4.298
Tjekkiet

Bøhmen

Busrejse

Rejsekatalog 2017