Østrig - Mariazell - Steiermark

Smukt beliggende i Salzadalen og midt i de nordsteirske alper ligger byen Mariazell, som er udgangspunktet på denne rejse. Mariazell ligger i delstaten Steiermark, og byen er et kendt pilgrimsmål for katolikker. Vi oplever den storslået natur og nogle af de charmerende byer i området med bussen samt en flot togstrækning. Steiermark er en utrolig smuk region, som også kaldes Østrigs grønne hjerte.

 

 

Highlights:

 • Østrigs enestående natur
 • Oplev valfartsbyen Mariazell
 • Besøg og indsigt i minedrift
 • Togtur gennem Pielachdalen med Mariazellerbanen
 • De smukke Wildalpen i Steiermark
 • Besøg ved søen Erlaufsee      

 

Afgange

Afrejse: 
15/06/2024
Hjemkomst: 
23/06/2024
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
8.598
Forespørg
Afrejse: 
20/07/2024
Hjemkomst: 
28/07/2024
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
8.598
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Midttyskland, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Østrig Efter morgenmaden fortsætter vi rejsen mod Østrig igennem det smukke Sydtyskland. Vi når hotellet i Mariazell sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver tildelt værelser og får aftensmad.

Mariazell: Vi bruger dagen i Mariazell. Vi skal besøge byens største attraktion, den spændende valfartskirke, viet til Jomfru Maria. Pilgrimme fra hele Europa valfarter til den lille ”Nådesstatue” fra 1200-tallet i kirken. For at skåne statuen, som er skåret af lindetræ, har man forbudt levende lys i kirken. I stedet er opført et fascinerende lyskapel bag kirken. I Mariazell ligger desuden et af Østrigs mest kendte honningkagebagerier Pirker. Vi besøger bageriet og ser hele arbejdsprocessen fra start til slut. Herefter tid på egen hånd i byen til frokost og hygge. Der vil også være tid til at tage svævebanen fra centrum op på Bürgeralpe (pris ca. 20 €), hvorfra der er en flot udsigt over området.

Höllental – Erlaufsee: Udflugt gennem den romantiske Höllendal, hvor skønne høje bjergsider rejser sig over 2000 meters højde. Her i dalen holder vi en pause ved det lille ”friskvandsmuseum” ved Kaiserbrunn. I ca. 130 år har Wien modtaget frisk og glasklart vand herfra uden brug af pumper. Vi kører videre til den lille by Mürzzuschlag og kigger os omkring. Videre igennem naturskønne omgivelser med bjerge og søer mod den maleriske sø Erlaufsee nord for Mariazell. Her er der mulighed for at gå en tur og nyde en kop kaffe i en af de mange cafeer ned til søen.

Wildalpen – Erzberg: Flot panoramatur gennem Wildalpen med flotte udsigter til bjergene syd for Mariazell. Vi vil bl.a. køre langs Salzafloden og Ennsfloden, hvorefter vi stopper i Erzberg for at besøge en åben mine (inkluderet). Erzberg bjerget har verdens største forekomst af siderit, og udvindingen af jern fra bjerget sker på 30 terrasser. Her får vi en spændende køretur, hvor vi får indblik i minedriften og fremtidens minedrift. Efter besøget kører vi videre over Präbichlpasset til Leoben, som er en by med ca. 25.000 indbyggere. Vi bruger lidt tid i byens charmerende centrum. Nu går turen tilbage via Seeberg til Mariazell af flotte bjergveje.

Melk - Donau – Dürnstein: Vi kører nordpå til den gamle klosterby Melk. Herfra følger vi Donau til vinbyen Spitz, som vi når med den eneste trækfærge, der er tilbage på Donau. Færgen krydser floden uden anden hjælp end vandstrømmen. I Spitz holder vi en pause med tid til at gå op i de smukke vinmarker. Herfra videre til den velbevarede middelalderby Dürnstein, som ligger ved Donaufloden. Denne del af Donaudalen er på listen over Verdenskulturarv på grund af sin historie og avl af druer og abrikoser. Der vil være frokostpause i Dürnstein. Vi følger nu Donau videre til Krems og derfra tilbage til Mariazell.

Mariazellerbanen: Fra Mariazell kører vi af små veje gennem bjergene til den flotte banegård i Laubenbachmühle, kåret til Østrigs smukkeste. Her kan man gennem store glaspartier følge arbejdet på værkstedet og remisen til Mariazellerbanen. Gennem den smukke Pielach dal kører vi til Kirchberg, hvor vi holder pause ved udsigtsplatformen 34 meter over byen, med udsigt til dalen. Der vil være tid i byen til at besøge det lokale modeljernbanemuseum med en model over Mariazellerbanen (entre ca. 8 €) og spise frokost. Efter pausen i Kirchberg stiger vi ombord i Himmelstreppe - det moderne panoramatog der vil føre os igennem den flotteste strækning af Mariazellerbanen gennem Öetscher naturparken med udsigt til det centrale bjerg i området - køretid 1,5 time (inkluderet). I Mariazell venter bussen os ved banegården i udkanten af byen, og kører os til vores hotel.

8. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi hjemefter gennem Østrig og videre gennem Sydtyskland til overnatningshotellet i Midttyskland. Vi holder passende pauser undervejs.

9. dag: Hjemkomst. Rejsen fortsætter nordpå til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

 

Hotel zum Kirchenwirt ***

Hyggeligt familiehotel i centrum af Mariazell med en spændende historie tilbage til 1700-tallet. Hotellet har egen restaurant og en hyggelig fællesstue med udsigt ud over bjergene omkring Mariazell. Alle værelser er lyst indrettet og har eget bad og toilet. Gratis WiFi.

 

Hotel zum Kirchenwirt ***
Wiener Neustäsdter Str. 4
8630 Mariazell
Tlf.: +43 3882 34534

https://www.hotelkirchenwirt.net/

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 8 x overnatning
 • 8 x morgenmad
 • 8 x aftensmad
 • Besøg på Honningkagebageri
 • Rundvisning ved Erzberg Mine
 • Tur med Himmelstreppe på Mariazellerbanen
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.350,-

Anmeldelser af Mariazell - Steiermark

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

8.698
Østrig

Abtenau

Busrejse
6.598
Østrig

St. Johann - Pongau

Busrejse
6.598
Tyskland

Donau i Flammer

Busrejse