Rhinen & Mosel - Flodkrydstogt

Strasbourg • Mainz • Rüdesheim • Boppard • Koblenz • Alken • Cochem

Oplev 2 floder på samme rejse. Tag med på en fantastisk sejltur på Rhinen og Mosel, som følger en bemærkelsesværdig rute mellem stejle klipper, små øer, befæstede borge, vinmarker og gamle bindingsværkshuse fra middelalderen. Et område som vidner om en spændende og begivenhedsrig fortid og som til stadighed tiltrækker flere tusinde besøgende hvert år.

 

Highlights

 • Komfortabelt skib med god forplejning og højt serviceniveau
 • Inkl. drikkevarer ombord på skibet
 • 2 floder på samme tur
 • Strasbourg med bl.a. hyggelige Petit France og EU-Parlamentsbygningen
 • Besøg i Mainz med Gutenberg-museet
 • Ophold i Cochem ved Moselfloden
 • Smukt beliggende Rüdesheim
 • Borgen Thurant i Alken
 • Festlig gallaaften på skibet
 • Aften med underholdning af skibets personale
 • Tid til at slappe af, hygge og nyde komforten på skibet

Afgange

Afrejse: 
28/08/2024
Hjemkomst: 
02/09/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
8.398
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse.  Efter endt opsamling kører vi videre gennem Tyskland med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Midttyskland. Der er aftensmad på hotellet.

2. dag: Strasbourg. Efter morgenmaden fortsætter vi ned forbi Frankfurt og nærmer os Schwarzwald og Strasbourg, hvorfra vores sejlads starter, men forinden tager vi på en byrundtur i Strasbourg. Vi ser os omkring i den gamle del af Strasbourg og tager en spadseretur gennem den indre by, som er præget af mange butikker, restauranter og en charmerende atmosfære. Vi ser Petit France, den charmerende bydel fyldt med flotte gamle bindingsværkshuse og en hyggelig stemning samt Notre Dame Katedralen. Vi får også EU-Parlamentsbygningen at se udefra. Efter byrundturen går vi ombord på skibet sidst på eftermiddagen. Vi får tildelt vores kahytter og bliver derefter introduceret for besætningen ombord og får en lille velkomstcocktail før middagen. I løbet af aftenen starter vi sejladsen på Rhinen op mod Mainz.

3. dag: Mainz – Rüdesheim - Boppard. Efter morgenmaden tager vi en rundtur i Mainz, hvor vi bl.a. får mulighed for at opleve Gutenberg Museet. Her får vi et indtryk af Gutenbergs bogtryk, som blev valgt til en af det 2. årtusindes mest betydningsfulde opfindelser. To originale Gutenberg-bibler er udstillet her. Efter lidt tid i Mainz vender vi tilbage til skibet og sejler til Rüdesheim, mens vi nyder frokosten ombord. I Rüdesheim kan man på egen hånd tage et lille tog rundt i byen eller besøge det spændende Musikkabinet med mange musikalske instrumenter. Rüdesheim besøges hvert år af mange turister, som kommer for at opleve den hyggelige tyske vinby og dens charmerende indre med de mange vinstuer. I løbet af eftermiddagen fortsætter vi sejladsen op gennem den legendarisk og smukke Rhindal, som siden 2002 har været på UNESCO´s liste over verdenskulturarv. På denne strækning er kendetegnet vinmarkerne, der ligger helt ned til floden. Vi passerer også Loreley klippen, som er verdenskendt for sagnet om Loreley, der efter sigende lokkede sømændene til at sejle deres skibe mod klipperne. Vi ankommer til Boppard først på aftenen. Har man lyst, kan man efter middagen ombord, spadsere en tur i den charmerende by eller nyde en aftentur langs Rhinen. 

4. dag: Koblenz – Alken. Vi sejler til Koblenz, hvor vi får mulighed for at stå af skibet og gå en tur i Koblenz smukke gamle bydel, eller man kan gå en tur til Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel mødes. Efter et lille ophold i Koblenz påbegynder vi sejlturen op af Moselfloden. Vi sejler forbi skønne landskaber og små hyggelige vinbyer. Turen på Moselfloden er præget af de mange sluser, som passeres. Vi sejler til Alken, som er en hyggelig lille by smukt beliggende lige ned til Mosel. I Alken går vi en lille tur og ser nogle af byens flotte bindingsværkshuse, tårne og byporte. Fra byen er der en flot udsigt til bjergene og op til Borgen Thurant, som ligger smukt højt over byen i bjergene.  

5. dag: Cochem. Om morgenen sejler vi videre fra Alken til Cochem. Nyd den afslappende sejltur og det smukke landskab fra skibets soldæk. Efter frokost og ankomst til Cochem går vi en byrundtur i Cochem. Vi ser bl.a. St. Martins Kirke, markedspladsen og de smukke gamle velbevarede huse. Måske bliver der tid til at besøge en af de lokale vinkældre. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til skibet, hvor en hyggelig aften med gallamiddag venter os.

6. dag: Hjemrejse. Vi nyder den sidste morgenbuffet ombord, inden det er tid til at gå fra borde i Cochem. Bussen holder klar til at hente os, og hjemrejsen begynder. Vi kører med passende pauser, til vi er hjemme hen på aftenen.

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign, hvilket også kan give ændringer i udflugtsmuligheder.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

Rederiet/skibet er fransk. Middage er fransk inspirerede og drikkevarer er inkluderet ombord. Alt information ombord er fransk eller engelsk, men vores rejseleder står klar til at hjælpe og give informationerne videre på dansk.

 

Rejse: Rhinen & Mosel


"Fantastisk krydstogt med pil opad."

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."MS Monet ****

Flodkrydstogtsskibet MS Monet er et komfortabelt 4-stjernet todækkerskib. Skibet har 78 kahytter fordelt på to dæk. Der er aircondition overalt indvendigt på skibet. Stor lounge med bar, restaurant, reception og hall. Stort soldæk med hvilestole til fri afbenyttelse for alle passagerer. Alle kabiner er med eget bad & toilet, TV, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, 220 volt og WiFi.

 

NB!

Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el. lign, hvilket også kan give ændringer i udflugtsmuligheder.

Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

Rederiet/skibet er fransk. Middage er fransk inspirerede og drikkevarer er inkluderet ombord. Alt information ombord er fransk eller engelsk, men vores rejseleder står klar til at hjælpe og give informationerne videre på dansk.

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 4 x overnatning på skibet
 • 5 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 1 x gallamiddag på skibet
 • 3 x frokost på skibet
 • 1 x velkomstdrink på skibet
 • Drikkevarer på skibet
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg enekahyt: 2.700,-
Tillæg enekahyt øvre dæk: 3.500,-
Tillæg dob. kahyt øvre dæk: 900,- pr. person

 

Anmeldelser af Rhinen & Mosel - Flodkrydstogt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Jens 19.09.23
Fantastisk krydstogt med pil opad.

__________________________________________________

 Martin 18.09.23
En fin rejse af passende længde

__________________________________________________

 Bjarne 09.08.22
Vi oplevede en dejlig tur, med nogle hyggelige rejse-deltagere

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

15.998
Frankrig
Luxembourg

5 Floder - Flodkrydstogt

Bus & båd
10.998
Tyskland
Østrig
Ungarn

Donau - Flodkrydstogt

Bus & båd
10.398
Frankrig

Seinen - Flodkrydstogt

Bus & båd